Több helyen észrevettem már, hogy sokak szemében a keresztény=katolikus, sőt, vallásos=katolikus. Téged is már töbször néztek katolikusnak, ahogy olvasgatom a fórumot. Kedves birs, szerinted ez minek köszönhető? Tájékozatlanság? Tudatos ferdítés? A katolikus egyház propagandája? Vagy épp ellenkezőleg, az "átkos"-ban rögzült tévhit? Pedig Magyarországon igazán nincs olyan túlnyomó töbségben a katolikus egyház, mint mondjuk Spanyolországban vagy Lengyelországban, ahol egy egyszerű ember nem sokat hall a reformátusokról, evangélikusokról, baptistákról, unitáriusokról.
IG.
Úgy teszed tönkre magad, ahogy akarod. Nem ez nem tetszik. Másokat hagyjál ki ebből. Ja, még el is felejtettem mondani, hogy nekem az a feladatom, hogy másokra vigyázzak.
SZi, az angyal.
Ha fuldoklanál és dobnék neked egy mentőövet, akkor a mentőövben sem hinnél, ugye? Mert ha nem hiszel benne, nyomkodd csak az effegyet. De legalább másokat ne fertőzz meg ezzel a destruktív hozzáállásoddal. Jó fuldoklást...
Úgy látom, hogy megindult valamiféle gyógyúlási folyamat itt a fórumban lévő olvtársakban. Már legalább nem akarja senki sem megváltani a másik ember lekét annyira elsőrendűen. Pihi van és ez jó.
Picinyem!
Először is: nőnemű vagyok, ennél fogva nem lehetek srác. :)
Másodszor: ha az 1. kiadást „felvásárolta” NS, akkor a 2.-at MIÉRT nem vásárolta fel? :O) Nem gondolod, hogy abszolút logikátlan lenne a 2. kiadást meghagyni?
Harmadszor: sajnálom, hogy csalódást fogok most is okozni, de NEM szoktam „habzó szájjal remegni miséken”. Ugyanis:
a) már 56 éves is elmúltam, de még SOISE habzott a szám.
b) nem járhatok misékre sem, mivel nálunk Istentisztelet vannak.
Srác, amiről te beszélsz, az minimum a 2. kiadás.
Amiről én, az első, már több éve ki lett adva.(és felvásárolva...)
Szoktál te is habzó szájjal remegni miséken? :)
:):):):)
...az qrva jó!!!
Na meg ott van Pali,sosem látta mestert...na persze a jog terén sokkal jobb volt nála:)
Ehhez szintén drog kell úgyhiszem:)
Mint az a film,láttad?!
"Úristen@menny.hu":):):)
Nézd meg hallod!A brájen élete hozzá képest macskajajj...jajj...jajj:):):)
Ha valóban felvásároltuk volna, akkor nem lennének még MOST is tele vele az üzletek. :O) Pl. a Camponában is lehet kapni Németh Sándor pár hete megjelent könyvével együtt. :)
Sőt Interneten is megrendelheted mindkettőt. :O) Ezért Veled tényleg nagy csoda történhetett, hogy csak ilyen nehezen tudtál hozzájutni. :))))
Helyesebb, ha azt írod - VOLT társunk írt egy könyvet. Hogy miért írta tele hazugságokkal? Ő talán nem szerette NS-t.
Főleg ha egyszer már a ranglétra tetején volt? Talán épp itt van az eb elhantolva. Mert sokan megszédültek már a ranglétra tetején. :O) Bartus meg már a létre alsóbb fokain is szédítő magasságban érezte magát. Nyilván ezért nem jutott SOHA fel a csúcsra. :))
Ja és még valami. Miért vásároltatta fel Sanyi bá a megjelenés napján az összes példányt,ha hazugság???? (kész csoda,hogy egy bennfentes ismerősöm révén a nyomdából meg tudtam szerezni....)
hát bocs, de sátán PONTOSAN azokat a "naiv srácokat" tudja étverni leginkább, akik tagadják létezését. :O) Mert bizony az életünket VAGY Isten irányítja, vagy mindannyiunk ellensége - az örödög. Minél inkább tagadod a létét, annál jobban. :(
Abban IS tévedsz, hogy a hazugság atyja negatív figuraként mutatkozik be. A gonosz - Istennel szemben - éppen azért veszélyes, mert NEM árulja el SOHA előre, hogy bizonyos tetteidnek milyen borzalmas következményei lesznek. Gondolj csak pl.a szenvedélybetegekre! Elképzelheted, hogy lesz trükje arra is, hogy "hogyan tudná megvalósítani az uralmát és imádatát" a földön. :O)
Teljesen lényegtelen, hogy egyes teológiai iskolák MIT tanítanak. Attól, hogy valaki Jézust "alapvetően csak egy flugos" fickónak tartja - Ő még továbbra is a hámomszemélyű Istenség egyik Istene marad. :O)
Az még érdekesebb, hogy vannak ördögtől, és Istentől származó gondolatai is mindenkinek. Hívőknek, és hitetleneknek egyaránt. Meg vannak emberi gondolatok is, amelyek a saját elménkben születnek. :O) Már akiknek vannak. :)
Az, hogy "a feltámasztás beavatást jelölt", HOL olvastad? Mert a Biblia semmiféle beavatásról NEM ír sehol. :O)
De ki az a "a kis Pali", és mit nem értett meg?
Az igen sajnálatos, hogy Te saját magadat ördögfajzatnak nevezed. Remélem nem tudod mit beszélsz.
Ha szerinted nem tudhatsz "ezekről a dolgokról", akkor miért vitatkozol?
Jézusnak is "szeretettel" ajánlott sátán sokmindent. Ezért nincs abban semmi különös, hogy azok, akik magukat sátánfajzatnak titulálják szeretetről is beszélnek. Hiszen a pokolba vezető út is jószánkékkal van kikövezve. :(
Szeretem az evangéliumot,János evangéliuma a kedvencem Én nemcsak szeretem, hanem az abban leírtak szerint is élek. :)
Rosszul tudod, mert nemcsak a Jelenések könyve, de az egész Biblia tele van szimbólumokkal. Ennek megfejtésében/megértésében minden hívőnek segítségére van Isten Szelleme. Mert ugye a betű megöl, a szellem pedig megelevenít - a Biblia szerint.
A tisztátalan lélek NEM megszálottságot jelent. Mert lehet valakiben démon, mégsem megszállott. :O) Pl. betegséget is okozhat démon, mégsem szokás egy beteget megszállotnak nevezni.
Jézus bizony rájött a farizeusok ármánykodására, ezért támadta a vallásosságot, és hirdette az újjászületést, vagyis az ÉLŐ hitet. :O)
Nem is írtam olyat, hogy "Isten törvénye,a gazdagság,a kincsek halmozása,a státusz stb". De az már NEM igaz, hogy MINDEN gazdagság "ördögi,sátáni" dolog. Ha így lenne, akkor Jézus nem emlegette volna pozitív példaként pl. Dávidot, vagy Salamont - akik pedig IGEN vagyonosak voltak. Ráadásul Isten akaratából. Különben Krisztus Örömhíre a szegénység átkábol való szabadulást IS tartalmazza. :O)
Az sem lehetetlen. Mindenesetre valami nem volt rendben a fejében. A történetek, főként a csodák jó része amit rá ragasztottak utólagos kitaláció. Amikor csökkent az egyház népszerűsége, mindig felhoztak egy-két újjabb csodát. Persze némélyiket, amelyik nem jött be kénytelenek voltak süllyesztőbe rakni. Pl az agyagmadarak felélesztésének sztorija.
Érdekes:)
Nekem inkább a gondolatok tünnek ördöginek,megszemélyesítésnek pl. az önzés egy érzés/értéssel vegyítve...na meg persze akik a teológiai kérdésekben egy tiszta létszinten,minden önzés nélkül jártasak voltak "élőknek neveztettek"...a feltámasztás pedig beavatást jelölt,amelyet sajnos a kis Pali nem értett meg,leginkább azért,mert...na mindegy,hiszen egy ilyen ördögfajzat mint én,mit is tudhat ezekről a dolgokról,ráadásul még szeretetről is beszél...pfujj mi?!...mekkora sátánfajzat:):):)Szeretem az evangéliumot,János evangéliuma a kedvencem,de a prófétai mű és az apokaliptika írója között,pont az a bibi,hogy míg az utóbbi szimbólumokban dumcsizik,addig az előbbi hallás útján prédikál...a szimbólumok tiszta jelképek,melynek nyelvezetét meg kell fejteni,de ez csak akkor válik érdekes felismeréssé bennünk,ha az értés/érzés összhangba vegyül...ekkor az ember elkezd "látni"...és ami hamis,"elűzni"...úgy mint hamis gondolatokat,meg szellemileg betegeket esetleg meggyógyítani...a tisztátalan lélek megszálottságot jelent,egyfajta emotív elmerülést a "hallottak"-ban,amelyeknek tartalmát felfedve Jézus rájött az ármánykodásra,melyek nem valláson,hanem jogon,de önző jogon alapultak...ez nem Isten törvénye,a gazdagság,a kincsek halmozása,a státusz stb. ördögi,sátáni dolgok,amelyeket ezzel a címszóval illethetünk...persze mondom,én ezt nem tudhatom,hiszen azzal.hogy elvetem hitemet és magyarázni próbálok,már vétek is egy törvény ellen:hogy merem kétségbe vonni azt...sz@rok rá...mert...legyetek olyanok mint a gyermekek stb...stb...akik szintén sz@rnak a felnőttek dolgaira és örülnek az életnek,egymásnak,a játéknak meg ilyenek...húúú,most kiprédikáltam magam...sz@rjatok rá:):):)