Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

varadyg Creative Commons License 2025.04.07 0 1 64189

De ugye nem egymásra licitálgattunk a vatin pár napja egy ilyen pakkra?? :D :D :D 

Előzmény: Hattori Hanzo69 (64184)
Hattori Hanzo69 Creative Commons License 2025.04.05 0 1 64188

.gabamano. Creative Commons License 2025.04.01 0 0 64187

De megvolt... 

Hattori Hanzo69 Creative Commons License 2025.04.01 0 1 64186

Ilyen van még úton (harmadmagával)

(illetve ebből a reissue/ újrakiadás a Corgi licenszével)

Hattori Hanzo69 Creative Commons License 2025.04.01 0 1 64185

És minden működik rajta...

https://www.youtube.com/watch?v=PY8zxRjOuak

Hattori Hanzo69 Creative Commons License 2025.04.01 0 1 64184

http://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=157397261&t=9047415

Ez egy nagyon klassz sorozat. (Nem volt már ez meg neked korábban?)

Én most a Corgi reissue-kra hajtottam rá. Na pl. abban is van James Bond kiadás.

Előzmény: .gabamano. (64182)
Hattori Hanzo69 Creative Commons License 2025.03.31 0 0 64183

... felrázva, nem keverve ;)

Előzmény: .gabamano. (64182)
.gabamano. Creative Commons License 2025.03.31 0 1 64182

Úgy vagyok vele: bárhol jár is az ember, egy kis apróságot mindig hozzon haza.Hétvégi vásárfia Berlinből:

Nagyadamka Creative Commons License 2025.03.17 0 3 64181

Sziasztok!

A teljesség igénye nélkül következzen egy kis "Honda heaven":

Hattori Hanzo69 Creative Commons License 2025.03.11 0 1 64180

Ma jött - többek közt - egy ilyen. De az még lezárt dobozban van.

Red Man Creative Commons License 2025.03.09 0 0 64179

"Mindig egy kisautóval a kezében jön vizsgálatra.... amit jól ki is tárgyalunk. Azután általában kettő-vel távozik a rendelőből. :)"

Ez nagyon szép cselekedet!

Előzmény: Hattori Hanzo69 (64168)
trixes Creative Commons License 2025.02.27 0 0 64178

Tiszteletem!

Lehet,hogy megkésve,de engem is érdekelne 2 modell. Az elérhetőségem nyilvános. Ha az eladás is nyilvános.

Előzmény: LeonCupraR (64173)
Hattori Hanzo69 Creative Commons License 2025.02.20 0 0 64177

Nem tudnál az eladóval összekötni?

Előzmény: LeonCupraR (64175)
Hattori Hanzo69 Creative Commons License 2025.02.20 0 0 64176

A képen látható (nagyobb) darabok között, - szerintem - eléggé nagy a szórás: 20E-80E<

Előzmény: LeonCupraR (64175)
LeonCupraR Creative Commons License 2025.02.19 0 0 64175

Természetesen néztem az Ebay-t meg hasonlók, de mivelhogy komolyan ez nem az én területem, esélyem sincs. Látom a börzéken is, hogy doboz állapot meg csomó minden más apróság ezeknél a régi Matchboxoknál jelentős árkülömbséget csinál mondjuk számomra kettő teljesen egyforma modelre. Ezért is csak egy durva ár kellene, amit tudnék mondani a srácnak. 

Előzmény: Hattori Hanzo69 (64174)
Hattori Hanzo69 Creative Commons License 2025.02.19 0 1 64174

Ezek eléggé fincsi darabok. Pl. lenne benne pár darab, amire még magam is bejelentkeznék.

Amúgy a piac árazza be leghitelesebben. (Aukciós oldalak...)

Előzmény: LeonCupraR (64173)
LeonCupraR Creative Commons License 2025.02.19 0 1 64173

Sziasztok, segítene valaki legaláb nagyjából beárazni ezeket a Matchboxokat? Én ilyenekkel nem foglalkozok, így a tulajnak nem tudok segíteni, ezt megörökölte és szeretne szabadulni tölük. Köszönöm a segítséget.

Mr.Classic Creative Commons License 2025.02.13 0 1 64172

És ahogyan írtad,a Majorette,főleg ha gyereknek lesz szánva,és a játszhatóságot is nézem,na meg az ár-érték arányt,bőven lekörözi az összes többit!   Itt valahogy nem fütyül a szél az ajtók körül a borzasztó öntési hibák miatt,a színük sem tér el a karosszéria színétől,megvannak a régi időket idéző,szélvédő anyagából kialakított "üveg" lámpák is,és talán még a kerekei is rugóznak?

Fém alvázat persze már itt sem kapunk sajnos,de ezt leszámítva a Majorette tényleg rendben van!

Jó egyébként még ilyet hallani,hogy gyerekek is játszanak még ilyen játékokkal,nemcsak a kütyü mindig,van még remény :)

Mr.Classic Creative Commons License 2025.02.13 0 1 64171

Azért ha már nekünk felnőtt gyűjtőknek szánnak gyűjtői matchboxokat,szerintem bele kellene férnie a fém alváznak,mert oké,hogy a fősodorban nincsen,de hogy a gyűjtői vonalon sem,az nem valami korrekt szerintem,vagy mint írtam szándékos lebutítás?  Nem gondoltam volna,hogy ez egyszer ekkora extra lesz!   És akkor még ott van a krómozás hiánya,mert most már ahogyan látom,a Mattel-nél ettől is "fáznak".Újráznak egy ilyen klasszikus darabot,mint a Mercedes 450 SEL,aminek örülhetne is akár az ember,de persze az első ajtók itt is sötétebbek érthetetlen módon,és az eredeti fém alváz helyett,kapunk valami gagyi műanyag darálékból összeolvasztott szürke,krómozatlan alvázat,aminek a hátsó lökhárítóján kivétel nélkül,találhatunk bónuszként egy csíkot,ami feltehetőleg valamilyen elszíneződés-összeolvadás eredménye,hűtőrácsnak pedig az egykori finoman cizellált darab helyére egy inkább gallytörőrácsra emlékeztető bumszli rondaságot,ami eléggé elrontja az összképet.      Ez így azért elég gyengus,ettől még a magyar Metalcar kópia is különb volt 40-évvel ezelőtt. Másik Mercedesnek meg ott van a szintén klasszikus,utóbbi években megjelent W123 kombi,aminek eredeti korából adódóan bőven van krómozott alkatrésze,de sajnos ez is ugyanígy nyers szürke műanyag alvázzal rendelkezik,és ennek tetejébe,mint amit a múltkor is írtam "oszlopot szállít",így meg hiába is sikerül akár egész jól maga a karosszériaöntvény,a körülötte lévő többi más tartozékokkal hazavágják az egészet,pedig a lehetőség adott lenne.  

Az 1988 Mazda RX-7-nél bezzeg meg telibe krómozzák az alvázat,amiből semmit sem látunk,leszámítva a kiálló kipufogóvégeket :)))))     Szóval összegezve kicsit furcsának találom a gondolatmenetet a Mattel-nél,kicsit olyan összeszedetlenséget,átgondolatlanságot látok,ezért írtam,hogy lehetne ezt egy kicsit jobban,meg szebben is csinálni,mint ahogyan mostanság!

Előzmény: Hattori Hanzo69 (64168)
lada81 Creative Commons License 2025.02.11 0 0 64170

A 2103-as Lada szerepel az oldalon 57344,,,,57349 -es bejegyzésben.

Előzmény: Hattori Hanzo69 (64167)
lada81 Creative Commons License 2025.02.11 0 1 64169

Üdv. A klasszik Ladából 2 van. 2105-ös 2103-as. Előbbi "kalandos" úton végül hozzám került. Korábban pajtaleletként

felébresztett autó volt. Munkatársam fedezte fel helyezte újra üzembe, később (családi okok miatt) meg akart válni

tőle. Én vettem meg. 

Előzmény: Hattori Hanzo69 (64167)
Hattori Hanzo69 Creative Commons License 2025.02.11 0 1 64168

Véleményem? Hát nagyjából az, amit Te is leírtál. Ég és föld kézbe venni egy mostani és egy 50 éves MB-ot. Valószínűleg spórolás van a háttérben..., illetve az, hogy ezt az ár-érték arányt tudják a legjobban (=legnagyobb mennyiségben) eladni. 

Biztosan tudnának jobb - prémium - minőséget is gyártani, de akkor nagyon szűk kör vásárolná csak. Így megveszi a gyűjtő is, meg ha megtetszik egy kisgyereknek, akkor - kisebb-nagyobb nyígás után - az anyuka is bele...ssza a kosárba; "Csak legyen már nyugi!" alapon. (Voltam már tanúja ilyennek... )

Egyébként mindig nagyon szimpatizálok a "kis gyűjtőtársakkal"; Baromi ügyesen, aranyosan, "hozzáértően" tudnak válogatni. Öröm olyan kisfiút (kislányt!) látni, akit nemcsak az okosteló/PC-s játék/PSP-XBox varázsol el. Van pl. egy kis páciensem (6 éves lesz, nemsokára); Mindig egy kisautóval a kezében jön vizsgálatra.... amit jól ki is tárgyalunk. Azután általában kettő-vel távozik a rendelőből. :)

Az oszlopokra nem találok magyarázatot. Hacsak nem valami "uborkagörbület"-szerű, EU-s szabályozás: ha rálép az anyuka ne roppanjon össze... (?!) Érthetetlen.

Manapság a Majorette tartja leginkább a megszokott színvonalat, a tucatgyártók közül. Szerintem.

Előzmény: Mr.Classic (64165)
Hattori Hanzo69 Creative Commons License 2025.02.11 0 0 64167

Szuper!!!! Gratulálok a képekhez és a modellekhez!

Az Ezeröcsi Ezerharcsa nem is akármilyen ritkaság.

Előzmény: lada81 (64166)
lada81 Creative Commons License 2025.02.11 0 1 64166

Sziasztok. Régen voltam aktív a csapatban, de figyelni szoktam a bejegyzéseiteket kisautókról és mindenféle modellekről. 

Én is összeállítottam egyet. Első képen működőképes Szergej van és egy Lada 2105-ös fém modell autó.

a Másik kép valós Nógrád kövesden készült tavaj. Sikerült elkapni a V-híd 069 es Szergejét épp indulás előtti pillanatban.

Mr.Classic Creative Commons License 2025.02.07 0 0 64165

Nektek mi a véleményetek ezekkel a dolgokkal kapcsolatban?   Érdekelne!

Mr.Classic Creative Commons License 2025.02.04 0 2 64164

Üdv!  Ahogyan látom,jó kis témát hoztál fel!   És ezen kivűl hány fajta probléma van még!

Néha próbáltam megfejteni én is,hogy a Mattel mit miért,csinál úgy,ahogy de nekem nem sikerült, sok megvalósításukkal nem értek egyet,és nem is értem egyben!

Pl. itt van mindjárt az "oszlopot" szállít megoldás,ami egy borzalmasan bumfordi,esztétikátlan,és érthetetlen kivitelezés!  Ilyet,még gyerekkoromban sem láttam a legutolsó trafikos bazári gagyin sem,ez meg ugye egy Mattel termék!!!  Egyáltalán mi célt szolgál?   Régen "oszlopok" nélkül is meg tudták oldani,hogy összeszegecseljék az autót esztétikusan,az akkori eszközökkel,most meg?

A Moving Parts,vagy nevezzük őket bárhogyan is,a lényeg,hogy nyitható ezzel-azzal ellátott kisautókról beszélünk,meg sokszor megint érdekes képet mutatnak,több szempontból is.   Elsősorban az oldalajtókról  lenne szó,mert úgy látom,hogy valami ott sincsen rendben,de persze lehet,hogy már ti is észrevettétek!   Az ajtók színe,valamilyen megmagyarázhatatlan okból a legtöbbször elüt az autó színétől,általában sötétebb árnyalatúak! Mintha valami külön helyiségben festenék őket,akár korábban,akár később,de hogy nem az autóval egy időben egy helyen az is tuti. Ez is érthetetlen számomra, 40-50-évvel ezelőtt szó sem volt ilyenről,az ajtók színe természetesen megegyezett az autóéval,hogy ismételjem magam az akkori technikával,akkor meg most mi a probléma?    Ráadásul a gyűjtői elvileg nekünk szánt dobozos daraboknál is ugyanígy megvan ez a jelenség!  Pl. ajánlom mindenki figyelmébe  az utóbbi években megjelent 1964 Pontiac Grand Prix Matchboxot,ott nem hogy a szín eltér,de az ajtó,mint valami agyon szopkodott cukorka,agyon csiszolgatva,reszelgetve,gömbölyítve áll a helyén,ami körül ráadásul baromi nagy hézagok is vannak,és nem szólva még arról,hogy sokszor nehezen,szorulva nyílnak ezek az ajtók!     Vagy hogy egy másik modellt is említsek,a szintúgy az utóbbi években megjelent  VW 1600 TL Type 3,ott meg sokszor ahogyan látom a borzalmas ajtó körüli hézagokon kívűl,még az ajtót sem lehet szépen a helyére zárni,mert egy kicsit az oldal síkból akkor is kiáll!  Hihetetlen,hogy egy ilyen egyszerű dolgot,ami gyerekkorunkban magától érthető volt,hiba nélkül működött,rugós mechanika által nyílt-záródott az ajtó,működött,ahogyan kell,az ma valamiért nem megy :(

És még akkor ott van a fém alváz történet!   Azok a darabok,amit elvileg nekünk gyűjtőknek szánnak,kapnak szép díszdobozt,na meg gumikereket,de amitől azért minőségibbnek lehetne érezni egy kisautót,vagyis a fém alvázt,azt a Mattel szépen elsunnyogja, legalább is itt a matchboxnál rendre kihagyják,bezzeg a Hot Wheels-nél!

Ott a gyűjtői darabok kártyájának sarkán kivétel nélkül ott a csodafelirat,hogy "Metal/Metal"    Persze ebben lehet az is benne van,hogy a Matchbox azért mégis csak mostohagyerek a Hot Wheels-el szemben,mindig is az lesz,de ha már úgy döntöttek 1997-ben,hogy ezt a nagy múltú márkanevet,mint a Matchbox megtartják,akkor azért lehetne ez jobban-szebben,minőségibben is csinálni szerintem. 

Előzmény: Hattori Hanzo69 (64161)
Red Man Creative Commons License 2025.01.31 0 0 64163

Kíváncsi lennék, ezt mivel indokolják.

Gondolom, így kisebb illesztési hézagot tudnak tartani.

A jobban nyíló tetőnél nagyobb lenne a hézag.

De ez így igazából nem nyílik!

Hattori Hanzo69 Creative Commons License 2025.01.26 0 1 64162

http://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=167464912&t=9047415

Na, tök véletlenül meg is találtam a korábbi reklamációt.

"Partly Moving Parts"

Hattori Hanzo69 Creative Commons License 2025.01.26 0 2 64161

Így kellene nyílnia egy normális motorháztetőnek....(kék Honda Type R); Ehelyett a MB MOVING PARTS így oldotta meg (ez a max!) :(

Pedig ezt ígéri a kép:

A Mazda RX7: határeset.

(Úgy emlékszem, hogy korábban már más is kifogásolta ezt.)

Red Man Creative Commons License 2025.01.11 0 3 64160

Ezt a Maseratit meg pár napja vettem. Még egy Biturbo is jöhetne, mondjuk ez majdnem az.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!