Keresés

Részletes keresés

northman Creative Commons License 2002.09.24 0 0 18
Hi!
Olvassátok Demus gondolatait az MDF születésének évfordulója kapcsán, hátha tanultok belőle!
"... Sokáig úgy tűnt, a Fidesz végleg megeszi a demokrata fórumot. Ám újabban, amikor Orbán már valóban a csurkai szellemi szinten és az utcán politizál, a demokrata fórumnak módja lett rá, hogy megmutassa, milyen egy mérsékeltebb, jobboldali párt. Születésnapjukra azt kapták az aktuális politikai erőtértől, hogy újra esélyük lett arra: ők legyenek a letéteményesei a megújuló magyar konzervativizmusnak. Ehhez minden ideológiai különbség, idegenség érzés mellett, szívből kívánhatunk sikerekben gazdag munkát. Ha sose feledik Berzsenyi sorait:

"Nem sokaság, hanem

Lélek s szabad nép tesz csuda dolgokat",

ha sose felejtik, hogy a gőgnél, pátosznál, atavisztikus eszméknél előrébb való a kultúrák gazdagsága, a szabadságjogok, ha a befogadást preferálják a kirekesztéssel szemben: én remélem, hogy az ötvenéves születésnapjukat is megérjük még."
Azért ez egy kicsit másabb, mint az indexen szokásos stílus.
BY

northman Creative Commons License 2001.12.20 0 0 17
Hi!
Nem kell együtt üvölteni a farkasokkal, ha nem nem vagy az.
By
northman Creative Commons License 2001.11.16 0 0 16
Hi!
Felhívnám mindenkinek a figyelmét, hogyha 207- ből kivonjuk a 16 -ot, akkor az 191, ami a jelenlegi esetben egyenlő a nullával.
Jó reggelt!!!
Szunya Creative Commons License 2001.11.12 0 0 15
Kedves Luby, köszönöm a kulturált hangnemű válaszodat, az ilyenekből egyre kevesebb van az Indexen...

Nem tudom melyik pártot fogom támogatni a jövő évi választásokon, én ahhoz a réteghez tartozom, aki várja, hogy értelmes, politikailag és erkölcsileg is korrekt módon szólítsák meg, kínáljanak alternatívát...

Az MDF jó szereplése nekem nem fog fájni, de szeretném hangsúlyozni, hogy az MDNP-ben megbúvó politikai erő és hitelesség nélkül az Antalli MDF nem támasztható fel.

A MIÉP-et egészen közelről volt szerencsétlenségem megismerni...

Dávid Ibolyát nem a ballib járatja le, hanem pl. a parlamenti válasza Mécs Imrének... Mielőtt akár a baloldalhoz, akár a liberálisokhoz sorolnál képzeletben, ezzel csak azt szeretném kifejezni, hogy egy miniszter, vagy akár egy magasabb közjogi méltóságot betöltő vezető szégyene, ha nov. 4-én, az alkolomhoz méltatlanul a jelenlétében (és hallgatása melett!) hangozhat el olyasmi, ami idén.

Várom észrevételeidet, Szunya, aki Éva

Előzmény: Luby (14)
Luby Creative Commons License 2001.11.11 0 0 14
Kedves Szunya!
1.Dávid Ibolya népszerűségi mutatói mindig is tartalmazták azt a ballib szándékot,hogy leválasszák a koalicióról az MDF-t.Mert az okos ellenzéki stratégák tudják , mindazokkal a tájékozatlan dumaládákkal szemben,akik azt mondják,hogy nincs is MDF;hogy a Fórum legaláb 8-11%-t szerzett a FIDESznek '98-ban.
2.Akár ellenzéki győzelmet szeretnél,akár nem azt jó ha tudod,hogy mindkét esetben érdeked az MDF jó szereplése.Mert -ha győz a FIDESz ,akkor csak és kizárólag az az MDF tudja demokratikus korlátok között tartani,mely elég erős.
-ha az ellenzék győz,akkor pedig nagyon fontos,hogy kulturált és kreativ ellenzék legyen,mely elég erős ahhoz,hogy ne ismétlődhessen meg a tragikus '94-'98 közötti időszak.
Légyszives erre is gondolj.Szivesen vitatom ezeket a kérdéseket,csak azt kérem,hogy ne a sarki ivóknak készült bárgyú propagandaszövegeket publikáljátok ellenzéki véleményként,mert ez sérti az MSzP-t is. Luby,aki Gábor
Szunya Creative Commons License 2001.11.11 0 0 13
Egyetértek veled, csupán arra hívnám fel figyelmedet, hogy az MDF népszerűsége DI népszerűségével mérhető, az meg mintha megcsappant volna...

Mellesleg, tartok tőle, hogy a MIÉP szavazóbázisa fegyelmezett és éhes...

Előzmény: northman (12)
northman Creative Commons License 2001.11.11 0 0 12
Hi Drága barátim!
Végre DI is kimondta Csurkával és talpnyalóival nem. Ez így helyes. A MIÉP zavarja el ezeket a jellemtelen vezetőit és csak akkor lehet mint pártot figyelembe venni.
Továbbá!!
Az MDF nélkül semmit sem érnek a fiúk, felesleges itt áltatni magatokat. (Nem elösször írom le.)
Más:
Össze kellene hasonlítani az MDF kormányzat által, az 56 -s cselekedeteik miatt rahabilitáltak névsorát és a Fidesz kormányzat Okt. 23 -i jutalmazottak, elismerésbe részesültek, stb névsorával. Azt hiszem, hogy elámulnánk.
De az is lehet, hogy ezt valaki megteszi.
By
amaz Creative Commons License 2001.11.10 0 0 11
Ímhol a frappáns....
Előzmény: northman (4)
amaz Creative Commons License 2001.11.10 0 0 10
Ebben nem lennék olyan biztos :-)
Előzmény: northman (7)
molim Creative Commons License 2001.11.10 0 0 9
Szép megfogalmazás volt, 1-et értünk.
Előzmény: Luby (8)
Luby Creative Commons License 2001.11.10 0 0 8
Érdekes,hogy még a jobbközépben goldolkodó szimpatizánsok is megették azt a könyörtelenül következetes szoc-lib propagandát ,mely azt sulykolja évek óta,hogy a Fidesz és a MIÉP.Te is azut írod,hogy ilyen erkölcstelen társasággal nem szabad szóbaállni.Ne felejtsd el,hogy a politikai életben egyrészt változnak az emberek,a pártok másrészt figyelni kell,hogy mennyire feketelábú a MIÉP és mennyire keni be szurokkal a sajtó és a baloldal.?Az első állításom megtámasztására:a mai koszorúzgató MSzP tagjai egy évtizeddel ezelőtt meg fasiszta hordának,ellenforradalmár hazaárulókna nevezte azokat ,akiket most koszoruzgat.(nem felmentő az,hogy az események idején hány éves volt!)Mert harminc évig elítélte azt,amit ma kénytelen kelletlen koszorúz. A második állításomhoz:Csak akkor tud a bal-lib oldal "középre kerülni",ha kiszorítja onnan a Fideszt és az MDF-t.Őket pedig (és az országot is) úgy képzelték szalonképtelenné tenni,hogy nyomták-nyomják a jobb-közép pártokat a fasisztának kikiáltott MIÉP felé.Hát ez elég aljas... Luby ,aki Gábor
northman Creative Commons License 2001.11.10 0 0 7
Hi!
Az MDF nélkül ma már egy bukott kormányunk lenne, mivel a Fidesz képtelen bármit is végrehajtani nélküle.
Remélem ezzel a véleménnyel nem vagyok egyedül.
By
northman Creative Commons License 2001.11.05 0 0 6
Hi 118Buber!
A szövetség megköttetése óta DI gyakorlatilag eltűnt. Sajnos azt a kedvező helyzetet, amelyet a jelenlegi parlamenti erőviszonyok mutatnak, az MDF nem tudta (akarta) kihasználni. Lásd Csurkáék tele szájjal követelőznek. Nem lenne szabad egy ennyire erkölcstelen társasággal még szóba állni sem.
By
Előzmény: 118buber (5)
118buber Creative Commons License 2001.10.26 0 0 5
Hi, Northman!
Hátha felélszthető az MDF elkötelezettjeinek e fóruma!? Szerintem Ibolyának egyetlen lehetősége volt: kihajtani egy megállapodást a fiúkból augusztus 31-ig, az Orsz. Választmány felhatalmazásának utsó napjáig..
Ha nem teszi meg, ma már egyedül kellene kapaszkodni és harsány veszekedésektől lenne zajos a "legnyugodtabb erőtlenség". Mert se pénz, se PR. Sajna, ez a való!
Mit nyert a fórum? Túlélést 2002 után, parlamenti párt lesz, tutira veszem, hogy kormányozni fog (a sofőr mellett van egy mitfárer is, ugye). A nagy kérdés, fel tud-e támadni 2002 után? Ehhez új arcok is kellenek, akik mernek önállóak lenni.
Ami a FIDESZ-t illeti, ők egy elképzelhetetlenül és elég ijesztően pragmatikus kis "japi" társaság, mindent az eredményességnek vetnek alá, ezért a jobb(ik) oldal 1990 óta eddigi legnagyobb hatásfokú teljesítményét nyújtják. Nem tudnak, nem is akarnak "szimpatikusok lenni", a párbeszédtől irtóznak és tudják a hatalom = pénz, a money = power. MIvel nincs komoly ellenfelük, Ibolyka jobban tette, hogy kiegyeezett velük, mert ha nem teszi, most nagy baj lenne a lakitelkiek között.
A jövőben kell bízni, mert Antall eszmevilágánál a most kezdődő évtized sem tud jobb perspektívát a magyarság fennmaradásához.
Előzmény: northman (4)
northman Creative Commons License 2001.10.21 0 0 4
Hi!
Az idő halad a becsület meg csak fogy.
By
northman Creative Commons License 2001.10.19 0 0 3
Hi!
A Fideszes PR nagy erővel bokszolja a sz..t, azonban nem árt figyelembe venni, hogy a sz.r attól még büdös marad. Nem szabadna a közös erőfeszítés következtében fellépett előnyt elpuskázni. Több megértést a társadalom felé, kevesebb kioktatást és még kevesebb lenézést, amíg nem lesz késő.
By
timing Creative Commons License 2001.10.18 0 0 2
Bizony sok disznóság megtörtént a "fiúk"uralma
alatt is.
Arról viszont nem ők tehetnek,hogy hazánkban
elég sokan nem tudják még: az elmúlt ötven év
legjobbjai voltak.
Persze,könnyű volt,"vakok közt király a félszemű..."
üdvözöl a miéptudatú
Előzmény: northman (1)
northman Creative Commons License 2001.10.18 0 0 1
Hi Timing!
Amilyen hülye vagyok továbbra is az MDF (Fidesz) -re szavazok. De, azért nem ártana felébredni a fiuknál, hogy nem az egész ország vevő a bunkóságra. Ezt a célt szolgálná ez a topik is!
By
Előzmény: timing (0)
timing Creative Commons License 2001.10.18 0 0 0
Szia,Northman !
Látod egyedül nem megy..
Remélem csak azért nem fogol az MSZP-re szavazni,
mivel az önálló MDF megszünt.
Régi bosszantód a nettóról:
zepi
Előzmény: northman (-)
northman Creative Commons License 2001.10.18 0 0 topiknyitó
Hi!
Ma már teljesen tiszta, hogy a fiúk az MDF nélkül "semmire sem valók", néha még az MDF -el együtt sem, lásd Bánk sztorit.
Jó volna, ha Fidesz PR felébredne!!!!!
By

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!