Keresés

Részletes keresés

kapás Creative Commons License 2005.11.02 0 0 52
Miközben Románia az előkelő 85. helyen tanyázik! Tök gáz ez a Mánia, nem? Nagyobb terület= nagyobb korrupció! Merthogy a kupi is nagyobb ottan...:)))
Előzmény: Törölt nick (50)
bormester Creative Commons License 2005.11.01 0 0 49
http://www.transparency.org/cpi/2005/cpi2005_infocus.html
Előzmény: Törölt nick (48)
internal server terror Creative Commons License 2005.10.31 0 0 47
Nemrég megjelent a 2005-ös kiadás, de furcsa módon nem téma. Ha téma, akkor az a tavalyi.
Érdekes :D
bormester Creative Commons License 2004.07.01 0 0 44
V4: Budapest az élen a korrupció leküzdésében

NOL - 2004. június 30. 17:07

A négy visegrádi ország fővárosa közül Budapest harcol a leghatékonyabban a korrupció ellen – állapította meg egy nemzetközi felmérés, amelyet a cseh GfK és a Transparency International közvélemény-kutató intézetek készítettek közösen.
Wic Creative Commons License 2004.04.05 0 0 42
Wic Creative Commons License 2004.04.05 0 0 41
Tony Creative Commons License 2001.10.19 0 0 40
Hát én rettenetesen utállom azokat az embereket akik korruptak ! Az ország rusnya heréinek tartom őket ! Arról nem is beszélek, hogy a bűnözők fellegvára lett az ország ! A helyzetet még csak ronja, hogy nem akarunk tudomást venni a tényekről és nyílvánosan dicsérik az igazságszolgáltatást !!! Nagy éhenkórász mindegyik ! Ők az ország leggyengébb láncszemei !!!
Gerenda Creative Commons License 2001.10.19 0 0 39

Valószínűleg.

Ezért utálom, amikor egyes (itt a hangsúly) pártok érdekében vagy ellen használják ezt a korrupció-dolgot. Szemérmetlen képmutatás, attól függetlenül, hogy éppen ki kit támad. A korrupció egy valódi globális jelenség, amióta létezik pénz, és amióta egyes személyek mások pénzéről döntenek, korrupció van, és lesz is. A többi (például a TI jelentése) csak duma, akármilyen mutatós harcot is vívnak a korrupció "ellen".

G

Előzmény: Mezőbándi (38)
Mezőbándi Creative Commons License 2001.10.18 0 0 38
Van egy mozzanat, amit sajnos sokan nem vesznek figyelembe, beleertve azokat kik abbol elnek, hogy elemeznek.

CPI = Corruption PERCEPTION Index

Vagyis "Korrupcio Erzet Mutato".

" [it ranks] 91 countries in terms of the degree to which corruption is _perceived_ to exist among public officials and politicians."

Tehat ettol meg lehet a valos korrupcio nagyobb, kisebb, ekkoranak erzik a megkerdezettek (akik reszben a gazdasagi elet szereploi, de nem kizarolag).

Igaz maskeppen nem nagyon lehet merni a korrupciot, csak ilyen anonim "onbevallos" felmeresek alapjan. Az azert valoszinu, hogy nem javulna az erzes sem, ha a valos korrupcios helyzet romlott volna. Azt a kovetkeztetest ugyan aligha lehet nehany tizedpontos valtozasbol levonni, hogy oriasit javult volna a helyzet, de azt allitani, hogy romlott volna, az teljesen ellentetes vele.

Egyebkent nem tudom most milyen tarifak vannak kormanyberkekben, de biztosan most is vannak mint a Horn idokben. Akkor is megvolt, hogy kinek es mennyit kellet "tejelni" ahhoz, hogy valaki bekerulhessen azokba a delegaciokba amikor Horn "uzletemberek tarsasagaban" kulfoldre latogatott. Telefonszamnyi osszeg volt az is. Nem am csak a ket szep szemeert kerult valaki abba a 20-30-as csoportba.

Előzmény: Gerenda (37)
Gerenda Creative Commons License 2001.10.18 0 0 37

Mondom, hogy nem olvastam egyetlen véleményt sem - csak az eredeti TI anyag pár feltűnő részletét, amit te még mindig nem olvastál el. háháhá:-)) így kell felétek lazának lenni, ugye?

Ezért nem tudom, KL mint mondott, nem is nagyon érdekel, mert ő nyilván a saját politikai furkosaként használja, de annyit emlegeted, már-már görcsbe rándulva, hogy érdekes lehet.

háháhá:-))))))))))))))))))) jajjj de laza vagyok:-)))))) és kúl:-))))))))) és háháhá megint:-))))))))))

G

Előzmény: kovacs zoli (36)
kovacs zoli Creative Commons License 2001.10.18 0 0 36
Mondom, egyetértek veled mindenben :-))
Arra azért ne kérj, hogy Kovács Lacival is értsek egyet, az még ma sem menne.
Neked is javaslom, hogy legyél kicsit kevésbé görcsös :-)))
Előzmény: Gerenda (35)
Gerenda Creative Commons License 2001.10.18 0 0 35

Tényleg ne fárasszuk egymást. Ha majd el is olvasod, amiről boldogan írsz zöldségeket, komolyan veszlek.

Ki a francot érdekel bárkinek az ezzel kapcsolatos kommentárja? Én egyet sem olvastam el.

A korrupció nagyon nagy gondunk, és a vak is látja, hogy nyakig ül benne szinte mindenki, aki a lehetőség közelébe kerül. Azok, akik ostoba pártpolitikai harci husángként forgatják, csak a lényegét nem értik, a politikai rövidlátást vaksággal kombinálják. A korrupt politikust nem azért kell kiszerkeszteni, kínpadra vonni, mert politikai ellenfelem nekem, ellenfeled neked, vagy ellenfele neki - azért kell taccsra tenni, mert korrupt.

Itt veritek többen a tamtamot, hogy jajmilyen jó helyezésünk van a TI szerint. Nyilván nem olvastátok el az eredeti jelentést, kénytelen vagyok ide beírni néhány, egyébként roppant kevéssé megbízható és még kevésbé informatív adatot. Nem sokat, mert értelmetlen vitához semmi kedvem.

A rangsorban 1. Finnország 9.9 ponttal, utolsó Banglades 0.4 ponttal, őt előzi Nigéria 1.0 ponttal. A "kiváló" magyar helyezéshez 5.3 pont társul. Közvetlenül megelőz minket például a nagy demokratikus és korrupcióellenes hagyományokkal rendelkező Namíbia (5.4), 27. Taiwan (5.9) , 26. Botswana 6.0 ponttal. Mondom, Botswana.

Sarkunkban Szlovénia 5.2, Uruguay 5.1 pont, pontosan, a hajdan velejéig korruptnak tartott Közép- és Dél-Amerika reprezentánsa.

Nyugodj meg, nem várom el, hogy el kelljen térjed a pártkommüniké optimista hurrázásától.

G

Előzmény: kovacs zoli (34)
kovacs zoli Creative Commons License 2001.10.18 0 0 34
Gerenda, Gerenda, ne fárasszuk már egymást :-)

Fehéren/feketén itt van beidézve, hogy az adott nyomtatott sajtótermékek hogyan fogalmazták meg a saját érdekeiknek megfelelően, hogy a volt keleti blokk országai közül a 2. helyen állunk a korrupcióval legkevésbé átitatott országok rangsorában, amúgy meg 31.-ek vagyunk.
Majd jött KL mai cirkusza :-)

Itt most eltérhetünk egy 1998-as jelentés irányába is, ami ugyan a régi rendszerrel hasonlítja össze a három évvel korábbi állapotot, ráadásul még nem is tudom, pontosan hol, hogyan és kiket kérdeztek meg erről.
De azt hiszem, ez itt és most mellékvágány.

De ha akarod, egyetértek veled mindenben, most ilyen kedvem van :-)

Előzmény: Gerenda (33)
Gerenda Creative Commons License 2001.10.18 0 0 33

Felesleges ilyen belemagyarázásokkal operálni. Mármint, hogy a média így meg úgy.

Van abban a jelentésben egy másik táblázat, szintén a térségből, amelyet a New Europe Barometer 1998-as adataiból vettek át. Nem friss, de az adatok alapján ez nem is fontos. Ez volt a kérdés:
‘By comparison with the former communist regime,would you say that the level of corruption and taking bribes has increased?’

A magyar válasz a válaszadók %-ában:
növekedett 77%
azonos 20%
kisebb 2%

(valahol nyilván elveszett egy kis töredék)

Mindegyik illető országban 50% fölött van azok aránya, akik szerint növekedett a korrupció, és a legoptimistább Romániában és Szlovéniában ls csak 14% mondja azt, hogy csökkent.

A köz véleménye ugyan nem pontos mérőszám, de ilyen megoszlása elég egyértelmű képet ad legalább a közvéleményről. És nem sok köze van a médiához, legfeljebb úgy, ha egy pár ember hangosbeszélőbe rikácsoló papagájként szajkózza, hogy "csökkent a korrupció, csökkent a korrupció". Ahogy nem is azért nő a korrupció, ha azt üvöltözik, hogy "nőtt a korrupció, nőtt a korrupció".

G

Előzmény: kovacs zoli (32)
kovacs zoli Creative Commons License 2001.10.18 0 0 32
Alapvetően egyet is értenék veled, hiszen aki átlát a szitán, tudja miről van itt szó.
Az azonban tanulságos, hogy a média hogyan tud elferdíteni, érdekei szerint magyarázni egy szimpla hírt. Vagy akár hallgatni róla, mint a népszabó vagy a mhírlap.
A választások előtt fél évvel azonban ennek is van jelentősége, pláne hogy egy nappal a TI jelentés médiabeli megcsámcsogása után Kovács László a parlamentben az elmúlt 11 év legkorruptabb kormányának nevezte a jelenlegit.
Ez lesz a következő napok maszop mantrája, hivatkozva a totálisan félremagyarázott TI jelentésre.
Előzmény: Gerenda (30)
Törölt nick Creative Commons License 2001.10.18 0 0 31
arra célzol, hogy olman ugyanaz mint Robin Food ?
:o)
Előzmény: eomer (22)
Gerenda Creative Commons License 2001.10.18 0 0 30

Ha valakit érdekel a dolog, nem csak a hozsanna-szintű örvendezésért jár a topicban, az tegye meg, hogy beleolvas a jelentésbe. Nagyokat lehet röhögni rajta:-) Például azokon a részeken, amelyek a TI szerint is becsléseken alapulva minősítenek:-)

A "State capture and administrative corruption" című játék például a térségben magasan a legjobbnak hozta ki Magyarországot a "Political party finance" kategóriában. Majdnem lehidaltam, amikor ezt megláttam:-)

Akármennyire is tiszteletreméltó a TI kezdeményezés, pont annyit ér, mint a másik bagázs, a Freedom House. Úgy két éve benéztem hozzájuk, akkoriban az ország-profile akkora ökörségeket tartalmazott, hogy ihaj.

Akik meg a pár tizedes változáson örömtáncot lejtenek vagy más részleteken siránkoznak, azok vessék össze Magyarország pontszámát Finnországéval és Nigériáéval, és térjenek vissza a földre: egy nagyrészt hasraütve összeállított értékelés hitelessége és jelentősége egyenlő a nullával. Ugyanennyi a jelentősége a különböző médiákok ezzel kapcsolatos kommentárjainak is.

G

Dokumentátor Creative Commons License 2001.10.18 0 0 29
Meglepő, de valóban korrigáltak.
Előzmény: kovacs zoli (27)
Abakumov Creative Commons License 2001.10.18 0 0 28
Hüjék ezek ott a Transpatencynél, a Kovács elftárs ippeg most mondta meg a tutifrankót a parlamentben: az Orbán-kormány az elmúlt tizenegy év legkorruptabb kormánya!
Előzmény: kovacs zoli (27)
kovacs zoli Creative Commons License 2001.10.18 0 0 27
De igen, címet is kicserélték, és a "félreértelmezett" 2. helyről szóló mondatot is átfogalmazták.
Dokumentátor elintézte! :-)))
Előzmény: zsombi (26)
zsombi Creative Commons License 2001.10.18 0 0 26
Úgy látszik tesznek a tényekre. Semmi sem változott eddig.
Előzmény: Dokumentátor (18)
Nagykoala Creative Commons License 2001.10.17 0 0 25
>lyelentését a Fővárosról?

másold be ide
vagy adj netcímet

Előzmény: Pirítós (24)
Pirítós Creative Commons License 2001.10.17 0 0 24
Apropo Transparency International!
Látta már valaki a lyelentését a Fővárosról?
Vagy 2002 októberig ne kíváncsiskodlyak?
Hali,
Pirítós
Dokumentátor Creative Commons License 2001.10.17 0 0 23
Pedig igen, de annyira nem fontos, hogy mit hiszel. Te dógod.
Előzmény: eomer (22)
eomer Creative Commons License 2001.10.17 0 0 22
nem tévedek... :-)))
Előzmény: Dokumentátor (21)
Dokumentátor Creative Commons License 2001.10.17 0 0 21
Tévedsz pömpszli.
Előzmény: eomer (19)
Nagykoala Creative Commons License 2001.10.17 0 0 20
>a médiára még nem tudta rátenni a mocskos mancsát ez a hazug, képmutató, korrupt, harácsoló, köpönyegforgató, nagyképű fidesznáci kormány.

rátette vón', de má rajta vót egy taknyos, ragacsos, büdös balmancs

Előzmény: kovacs zoli (17)
eomer Creative Commons License 2001.10.17 0 0 19
Ööööö.. Eltévesztetted a nicket, amit használsz, íróember... :-)
Előzmény: Dokumentátor (18)
Dokumentátor Creative Commons License 2001.10.17 0 0 18
Felhívtam őket, azt mondták, utánanéznek.
Előzmény: kovacs zoli (15)
kovacs zoli Creative Commons License 2001.10.17 0 0 17
Kénytelen vagyok megállapítani, hogy a médiára még nem tudta rátenni a mocskos mancsát ez a hazug, képmutató, korrupt, harácsoló, köpönyegforgató, nagyképű fidesznáci kormány.

:-))))

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!