Keresés

Részletes keresés

Mikolt Creative Commons License 2010.09.17 0 0 88

tudni kell rola, hogy nem visszafordithato, habar ha meggondolod magad, lombikkal lehe gyereked.

en 2 eve csinaltattam, azota meg nem bantam meg.

Előzmény: gypsophila (86)
millefolium Creative Commons License 2010.09.17 0 0 87
Ha gondolkodsz rajta, akkor időben tegyed, mert 2x3 hónap a várakozási idő a műtét előtt (férfinek és nőnek is). Ami szerintem hülyeség, legalábbis én 3 szülés után így érzem.
Ja, én csak gondolkodtam rajta és ezért néztem utána, tapasztalatom nincs.
Előzmény: gypsophila (86)
gypsophila Creative Commons License 2010.09.16 0 0 86
Tapasztalatok, vélemények, meglátások művi meddővététellel kapcsolatban????
enci80 Creative Commons License 2010.07.30 0 0 85

sziasztok

két levél azalia eladó akit érdekel ide irjon  enci8012@freemail.hu.

köszi enci

ghizi Creative Commons License 2010.01.02 0 0 83
Sziasztok!
Yadine fogamzásgátlót keresek SOS, ha maradt valakinek vagy feleslegessé vált, esetleg rendelkezik recepttel kérem írjon nekem:
ghizike@gmail.com
Rapsonne Creative Commons License 2005.09.11 0 0 82
agimami:
mért pont a fiúkét?????
Előzmény: agimami (75)
rollller Creative Commons License 2005.09.07 0 0 81
hat en rabeszelnelek a hormonos spiralra, azt az 5 percet meg kibirja az ember, mig felteszik, ha jol ertem, tobb gyereket is szultel, ezt is kifogod birni:)
Előzmény: roventa (80)
roventa Creative Commons License 2005.09.07 0 0 80
Nekem csak az a abjom, hogy ha fogamzásgátló tablettát szedek, (és most is azt szedek), akkor gyakorlatilag nulla kedvem van a szexhez. Ez a dolog teljesen kipróbált, mer régebbe Minuletet szedtem, aztán a gyerekek "létrehozása" miatt semmit, utánuk meg Yadine-t. A partner végig u.a. :-) , a férjem. Amikor nem szedtem semmit, nem volt ilyen jellegű problémám. Most gondolkodom a spirálon, de félek is tőle. (nem akarunk több gyereket, meg a felrakása sem tűnik túl vonzónak:-( )
rollller Creative Commons License 2005.09.07 0 0 79

hat arban az nem keves, ennyibe semelyik mas modszer nem kerul csak atlagosnal sokkal aktivabb szexualis elet eseten, a hormonalis modszerek ennel erdemben olcsobbak pedig

 

de valszeg a personat aki valasztja, az a hormonmentesseg miatt teszi,

Előzmény: agimami (78)
agimami Creative Commons License 2005.09.06 0 0 78

Most kicsit utánanéztem ennek a Personának. Úgy látom, hogy havi 3100-3300 körül van a tesztcsíkok ára. Ez azért elég drága, nem? Vagy a fogamzásgátlók sem jönnek ki sokkal olcsóbban?

Szóval ez elgondolkoztatott...

Előzmény: rollller (77)
rollller Creative Commons License 2005.09.02 0 0 77
nekem egy baratnom hasznalta, es akkor erkeztek az ikrei, amikor szerette volna (az ikrek mondjuk nem a persona miatt, hanem a csaladi "hagyomany" miatt":), es hosszu evekig hasznalta terhesseg elott, azt mondta, hogy nagyon fegyelmezetten kell hasznalni, tehat semmi apro "csalas" nem megengedett, de ez minden nem hormonalis modszerre igaz amugy is, csak akkor ved, ha eloiras szerint hasznalod:)
Előzmény: agimami (76)
agimami Creative Commons License 2005.09.01 0 0 76

Nem tud továbbra sem valaki valamit tapasztalatot erről a Personáról (vagy hasonlóról)?

 

agimami Creative Commons License 2005.08.27 0 0 75

Sziasztok,

 

én is spirálellenes vagyok... Én is idegenkedem attól, hogy legyen az egyik legérzékenyebb szervemben egy kis bigyusz, aminek az a funkciója, hogy állandóan irritálja a szerv belső nyálkahártyáját... Aztán 50 évesen meg jajgathassak, amikor tele leszek miómákkal...

 

Barátnőm is spirál ÉS szoptatás mellett esett teherbe. A 22. héten begyulladt a méhlepény (nem bírta a spirál böködését). A barátnőm szervezete és a baba még két hétig küzdött a terhesség megtartásáért, aztán a 24. héten elvetélt. A baba még két napig élt, aztán ő is feladta. Ez az egész így nagyon fájdalmas volt (lelkileg). Szóval nem egy tuti módszer:(   

 

Más.

1. A fiúk spermavezetékét nem lehet elköttetni? Úgy rémlik, mintha azt utána esetleg meg is lehetne nyitni. (Vagy elrakatunk spermát spremabankban.)

 

2. A "Persona" nevű cuccról nem hallottatok? A tesómék azt használták 3 évig, teherbeesésés megelőzésére és utána a segítésére is, és ha most abbahagyom a szoptatást és visszaáll a rendszerem, én is ezt terveztem elkezdeni.

 

Ez a naptármódszer + a hormonális ellenőrzés kombinációja: egy minikomputer (kb. akkora, amint egy szemüvegtok). Ide be kell táplálni, hogy mikor menstruálsz, és meddig; ő pedig bizonyos napokon bekér vizeletmintát (tesztcsíkon). 1 vagy 2 hónap a betanulóideje. Utána minden nap kiírja, hogy "szabad", "tilos" vagy "bizonytalan" nap van-e. Asszem, ha beállt, akkor havi 2-3 alkalommal kér be tesztcsíkot; a betanuláshoz kicsit gyakrabban.

98 %-os biztonságot írnak rá, ha a nő mentruációja egyébként átlagos (nincsenek benne extrém mennyiségi vagy időbeli ingadozások.) Tesómék ezt kotonnal  kombinálták (a bizonytalan vagy a tilos napokon azt használtak, egyébként meg ). Nagyon szerették, kényelmes volt és megbízható. 

Hátránya: maga a készülék kb. 25-30 e-be került asszem, a tesztcsíkok meg szintén pár ezerbe (1 vagy 2 havi adag). Tehát nem olcsó, és természetszerűen csak 1 személy használhatja, akire betanult.

Szóval én ilyet akarok majd veni pár hét múlva. Ha hallottatok róla jókat vagy rosszakat, kérlek osszátok meg velem!

 

 

 

vahine Creative Commons License 2005.08.27 0 0 74

A kérdezett módszerről:

a második gyerekem születése után 3 hónappal jött meg a menzeszem. A harmadiknál szülés után 5 (!!!) héttel! Épp hogy végetért a gyermekágyi vérzésem. - A babát full szoptattam, igény szerint, semmi mást (teát stb.) nem kapott, 2-3 óránként, soha nem telt el 3 óránál hosszabb idő... Utána is összevissza, de kb. havonta megjött. -HA egyszer már megjön a menzesz, akkor az ember már tudja, hogy ez nem biztos módszer. De mi van előtte? Ugye a menzesz a peteérés után következik. Most képzeld el, mi lett volna, ha "lelkesen" szexelünk a férjemmel szülés után 4 héttel, vagy 2 hónappal, aztán teherbeesek... 

 

Szóval én ebben nem bíznék... Magam is ismerek anyukákat, akiknek a gyerekei között 11, 13 hónap van... (Ebben a módszerben hittek ők is :))

Rapsonne Creative Commons License 2005.08.01 0 0 73
Láttam én már karón varjút :)

Nálam ez nem jönne be, ugyanis én csak a harmadikrál tudtam fellélegezni kicsit a menstuáció hiányától.
Elsővel 3, másodikkal azonnal, harmadiknál 6 hónap múlva kezdődött újra.
És olyan peteérésem volt napi 8-10 szoptatással, mint annak a rendje.
De azért lehet próbálkozni :))
Előzmény: Lydie (70)
Törölt nick Creative Commons License 2005.07.20 0 0 72

Én is a Continuint szedtem a szoptatás alatt. Az orvosom felhívta a figyelmemet, hogy messze nem nyújt 100%-os védelmet. Szülés után 6 héttel kezdtem el szedni, ezt követően volt 2 gyenge mensi szerűségem 3 majd 4 hónappal a szülés után, amikor még ezerrel szoptattam.

 

Folyamatos mellgyulladással közdöttem és valamelyik babás újságban olvastam, hogy a fogigátlónak is lehet köze hozzá. Akkor hagytam abba, több mellgyula nem volt, és vérzés sem, egészen 11 hóig, amikor megjött az első rendes menstruációm.

Gabiiiiii Creative Commons License 2005.07.20 0 0 71

Teganp voltam a dokimnal es megkerdeztem ismet,hogy miert nincs verzes az injekciotol

Azt mondta,ugy hat,hogy mar a nyalkahartyat sem engedi megvastagszani,amire ugyis csak akkor lenne szukseg,ha a petesejt be akarna agyazodni,tehat nincs,ami kilokodjon a verzessel.

Es en mar szoptatas alatt is ezt kaptam.15 honapig szoptattam vele,de semmi furcsat nem latok a gyereken,hogy bajsza nott volna,vagy ilyesmi

 

Lydie Creative Commons License 2005.07.19 0 0 70

Sziasztok!

 

Hat igen, szoptatas es hormonok. Nekem minipillt irtak fel, de nagyon nem vagyok kibekulve azzal, hogy nyiltan rairjak a papirjara, hogy nem tudni, milyen hatasa van a kisbabara...

 

Viszont talaltam az interneten egy termeszetes modszert, LAM (Lactational Amenorrhea Method), meglepo modon nagyon alacsony Pearl indexszel (2).  Ez a szoptatassal fugg ossze, azaz eleg biztos, hogy nincs peteeres, ha van napi min. 6-8 szoptatas (ejjel is), a kisbaba nem kap mast (marmint szilard etelt, viz nem szamit), nincs menstruacio es csak az elso hat honapban alkalmazhato. Amint 6 oranal hosszabb ido telik el ket szoptatas kozott vagy elkezdodik a hozzataplalas es csokken a szoptatas, kell mast is hasznalni. Ugy dontottem, amig nalam a fentiek ervenyesek, nem fogok hormont szedni. Mi a velemenyetek errol a modszerrol?

 

Ime egy link meg hozza:

http://www.engenderhealth.org/wh/fp/clam2.html

Előzmény: Orsili (69)
Orsili Creative Commons License 2005.07.18 0 0 69

Tetszik a dolog, érdekes, hogy a dokik véleménye megoszlik a szoptatás alatti használat szempontjából. De tény, hogy jobb a biztosra menni szopi alatti hormon ügyben.

 

Szóval köszi rolller, de ezért igazán nem kellett volna ilyen késöig fennmaradnod :))))

Előzmény: rollller (68)
rollller Creative Commons License 2005.07.18 0 0 68

orsili, nekem meg csak fel eve van, de nagyon bevalt, ugyanugy ahogy szipolyka irta, es engem se zavar, hogy eltunt a verzes, ha figyel az ember, eszreveszi eyeb jelekbol, hogy amugy hol tart a ciklus, amugy mirena mellett nem lehetsz terhes (hacsak ki nem esik de az nagyon ritka), mivel a hormon miatt ami helyileg hat nem tud megtapadni avekony nyalkahartya miatt egy esetleges baba, a spiral mellett terhesnek lenni a nem hormonalis spiraloknal van,

ja es barmikor ki lehet venni, ha megis ujra gyereket szeretnetek, de az en dokim szoptatas alatt nem teszi fel (de o szoptatas alatt csak helyi fogamzasgatlas vagy ovszert ajanl)

Előzmény: Orsili (65)
Orsili Creative Commons License 2005.07.15 0 0 67

Bocs, túl sok ujjal gépelek :))))

De lehet, hogy valami freudi elszólás...

Előzmény: Szipolyka. (66)
Szipolyka. Creative Commons License 2005.07.15 0 0 66

> O. (9+3)

 

:O) Grat :-)

(De miert hiv engem mostanaban mindenki Sipolykanak? Rossz voltam?)

Előzmény: Orsili (65)
Orsili Creative Commons License 2005.07.15 0 0 65

Szia Sipolyka, gondoltam, hogy a mirenáról írsz, egyre szimpatikusabb a dolog. Persze most nem aktuális, de valószínüleg a mostani lesz az utolsó babánk (most így gondoljuk, aztán majd kiderül...).

KÖsz a reagálást!

 

O. (9+3)

Előzmény: Szipolyka. (64)
Szipolyka. Creative Commons License 2005.07.15 0 0 64

Szia Orsili!

Most olvasok vissza, bennem Mirena van. 6 eve szuletett a lanyom, utana rakattam fel, egy eve volt csere. Kommentek alabb.

Előzmény: Orsili (53)
Szipolyka. Creative Commons License 2005.07.15 0 0 63

Van a hormonos spiral is am. Egyszer felteszik, utana 5 evig mukodik. Evente kell UH-gal ellenorizni, hogy jo helyen van-e. Erezni nem lehet (meg szep), biztonsagossaga a tablettaeval egyenlo (vagy jobb), szoptatni lehet mellette (mert csak az egyik fajta hormont tartalmazza, amelyik nem apaszt tejet), a veraramba felszivodo hormonmennyiseg gyakorlatilag semmi, es a menstruaciot jelkepes mennyisegure csokkenti (vagy akar teljesen), Nemtom, bocs attol aki maskepp gondolja, en nem attol erzem magam nonek, hogy havonta egy hetig pelenkaznom kell magam. Nem tud hianyozni a dolog.

(Ja, es nem vagyok ugynok. Csak egy elegedett juzer.)

Hatranya?

Haaat, nem kellemes, amikor berakjak. Es ha a doki nem jol saccolja meg a mehnyakbol kilogo madzag hosszat, akkor a Ferj uzenni fog neki, hogy vagjon le belole meg egy centit...

A felrakas utan par hetig menstruacio-szeru verzes. Jo eros.

Es nem olcso, asszem most ugy 35k korul lehet az ara. Bar ha ezt az ember leosztja 5 evre 12 honapjaval, szerintem meg olcsobb is, mint a rendszeresen megveendo egyeb modszerek (plusz a betet/tampon satobbi, amit szinten megsporol a delikvens).

Gabiiiiii Creative Commons License 2005.07.15 0 0 62

en most lesz 3 eve,hogy kapom az injekciot,semmi bajom tole.Bar a kis pocakomat hajlamos vagyok rafogni:))

 

Az meg,hogy nincs verzesem tole,nekem is furcsa volt,de a jot konnyu megszokni:))

Ezt en is megkerdeztem,de azt mondta a doki,ne foglalkozzak vele,inkabb elvezzem

Előzmény: Rapsonne (58)
Rapsonne Creative Commons License 2005.07.15 0 0 61
a barátnőm spirálikrei is nagyon szépek :)
Előzmény: Kriza (59)
Rapsonne Creative Commons License 2005.07.15 0 0 60
Kriza, a tuti védekezés, ha karate edzésre jársz :))
Előzmény: Kriza (59)
Kriza Creative Commons License 2005.07.15 0 0 59
Pedig a Pharmatex mellett gyönyörű kislányok születnek, lásd az én kislányom :))) Ámbár egy ismerősöm most spirál mellett várja a 4.-et, és csak 14 héten egy rutinvizsgálat során derült ki, hogy terhes, addig észre sem vette... Szóval a tuti védekezést talán még nem találták ki...
Előzmény: testnevelő (46)
Rapsonne Creative Commons License 2005.07.15 0 0 58
elég régimódi vagyok, és ez nekem olyan vadul hangzik, hogy nem menstruálok! áááááá
Téged nem zavar?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!