Keresés

Részletes keresés

Pusztadoktor Creative Commons License 2012.01.23 0 0 23

Elárvult fiókák felnevelése

Igen fontos!  Ha a fióka nagyon kiéhezettnek tunik, feltehetoen fél nap óta vagy még hosszabb ideje nem kapott enni, akkor  haladéktalanul (egy órán belül) próbáljuk megetetni, megitatni.  Minél fiatalabb egy fióka, annál kevésbé tudja elviselni a tartós éhezést. Sajnos[...] Bővebben! Tovább »

forrás: Blog.hu

Aranyakas Creative Commons License 2010.06.15 0 0 22
Azért köszi. Sikeres a dolog! :-)
Előzmény: Mad árka (21)
Mad árka Creative Commons License 2010.06.14 0 0 21
Bocs, most láttam, hogy már megoldódott. :-)
Előzmény: Mad árka (20)
Mad árka Creative Commons License 2010.06.14 0 0 20
Ebben a topikban foglalkoznak ilyenekkel: Hazai madarak tartása.
Előzmény: Aranyakas (19)
Aranyakas Creative Commons License 2010.06.14 0 0 19
Sziasztok !

Segítséget szeretnék kérni, egy szarka fiókával kapcsolatban.
Ma találtam és próbálom etetni. Sikerül, de azt nem tudom hányszor ès
mennyit adhatok neki.
Üdv.:Andi
mégnemijászegybeirva Creative Commons License 2002.11.06 0 0 18
Szia állati emlék !

Csabdáztok is a telepeteken?

Előzmény: mégnemijászegybeirva (17)
mégnemijászegybeirva Creative Commons License 2002.11.06 0 0 17
te szobi hogyan kreáltad a hozzá szólásod 17.mikor még csak 6. van??
Előzmény: szobiszörp (16)
szobiszörp Creative Commons License 2001.11.17 0 0 16
T.kollégák! jártatok már a "solymász kerestetik" topicban? na ott aztán van ragadozó madár dögivel!
KicsiHuszár Creative Commons License 2001.10.31 0 0 15
Ja! Az más. Nehéz lehet. :-))))))

Jer' és etessük együtt a madarakat!

Előzmény: állati emlék (14)
állati emlék Creative Commons License 2001.10.30 0 0 14
Jaj, Huszárom! Ez nem a Kávéház. Itten igyexem imitálni, hogy normális vagyok.

Szal szegény madár, szegény micu!

Előzmény: KicsiHuszár (13)
KicsiHuszár Creative Commons License 2001.10.29 0 0 13
Ekkor kaptad az ihletet a Dögkút c. topic-hoz mi? :-)

Egyébként fellógatni a bitang macskát!!!

Előzmény: állati emlék (12)
állati emlék Creative Commons License 2001.10.27 0 0 12
És ha mondjuk az ágat körbetekerném tüskés dróttal? Szerinted van kedve azon átalmászni egy mitzunak?
Igazán nem szívesen csalnám oda a madarakat azért, hogy a cicáim fölfalják ôket.

Egyszer már történt ilyesmi. Magát az aktust ugyan nem táttam, de a cziromzatos matskám odahányt egy félig emésztett, tollas-pépes rigót a bejárat elé.

Mondhatom, az eset nagy hatással volt rám.

Előzmény: KicsiHuszár (11)
KicsiHuszár Creative Commons License 2001.10.26 0 0 11
Amikor ilyen micuk jönnek a képbe mindig beugrik a tomésdzserri! :-)))))))

Allj őrt és hessegesd el a cicát! Vagy kösd ki! Vagy öltözz be madárnak és rémisztgesd, utána pedig verd el! Így majd nem meri bántani őket. :-))

No, köss az etetőre egy madzagot és lógasd egy ágra! Talán.

Előzmény: állati emlék (9)
KicsiHuszár Creative Commons License 2001.10.26 0 0 10
Hoh! Nem akarlak én megenni, csak megsütni! 'oszt odaadlak a csobi micujánk, had örüljék! :-))

Madáretetés. Kb. már 15 éve kajáltatom a madarakat télen és tudom, hogy kiemelt fontossággal bír a rendszeres etetés. Egyébként az erdőbe is ki szoktam menni még ha bazi nagy hó van akkor is. A huszárokra mindenhol, mindenki bizton számíthat! :-)

Előzmény: canary1 (8)
állati emlék Creative Commons License 2001.10.25 0 0 9
Sziasztok, Madáretetôk!

Nálam a kertben van ám micu is, ezért nem merem elkezdeni az etetést. Távol lehet ôket tartani valamiképp?
Huszárkám, valami katonás ötlet?

canary1 Creative Commons License 2001.10.25 0 0 8
Csaó !

Látom Kicsihuszár jó étvággyal bírsz, de azt hiszem belém törne a fogad, különösen ha figyelembe vesszük, hogy testtömegem majdnem eléri a 120 kilogrammot.
Viccet félretéve, én már fogyasztottam vadlibahúst, s bár nagyon szeretem a természetet, vele együtt az összes tollast, azért a spéci módon elkészített libucpecsenyének képtelen voltam ellenálni... De maradjunk annyiban, hogy a szabad természetben született madárnak nem illik a serpenyőben végeznie.

Apropó madáretetés. Remélem, télen rendszeresen etetik a dermesztő hidegben néha nemegyszer csonttán gémberedett madárkákat?! Azonban létezik egy fontos szabály, december előtt, ha egy mód van rá, ne kezdjük el, onnatól kezdve viszont egészen február közepéig, végéig etessünk folyamatosan. Persze most senkit nem akarok oktatni, mindazt, amit leírtam, kimondottan a tollas barátaim érdekében tettem. Részletesebb kérdésekre -ha lesznek- nagyon szívesen válaszolok, akár a Madarak c. topic-ban is.

Üdvözlettel:

canary1

KicsiHuszár Creative Commons License 2001.10.24 0 0 7
Kekeckedsz T. Kanári?! Téged is levadászlak és megsütlek, vigyázz!! :-))

Te csobi! Én télen madáretetéssel foglalatoskodom. Hatalmas élmény! Próbáld ki!

Előzmény: canary1 (5)
állati emlék Creative Commons License 2001.10.24 0 0 6
A kaja csak áthallás egy másik topiból. :))
Egyébként sem tudom, evett-e már valaki vadlibát. Én biztos nem.

Előzmény: canary1 (5)
canary1 Creative Commons License 2001.10.20 0 0 5
Csaó !

Hogy van az, hogy némelyikteknek a vadmadarakról a leves jut eszébe? Vagy ez csak a fácánokra vonatkozik? Mi a helyzet például a mostanság látványosan vonuló, és éjszakázóhelyeikre hulló falevelek módjára beszálló, néha több tízezres vadlibatömegekkel?

Viszonylag rendszeresen (durván két-három hetente) járok a természetbe, többé-kevésbé a halastavakat pásztázom, de még véletlenül se pecsenyeként gondolok az iszappadokon szondázgató sárszalonkákra, melyekről pedig nyálcsorgató recepteket lehet a szaklapok hasábjain olvasgatni?!

Várom válaszotok.
Madárbaráti üdvözlettel:

canary1

KicsiHuszár Creative Commons License 2001.10.19 0 0 4
Együk meg a fácánokat! Fácánleves, sültek... Hmm. :-)))
Előzmény: állati emlék (-)
állati emlék Creative Commons License 2001.10.17 0 0 3
Vért se látok olyan gyakran mostanság...
Előzmény: hangaroa (2)
hangaroa Creative Commons License 2001.10.17 0 0 2
Hát erre nem emléxem tisztán! De azt hiszem, igen, most is vértse van a bemutatón. Bár ez már nem az a vértse.
Előzmény: állati emlék (1)
állati emlék Creative Commons License 2001.10.17 0 0 1
Most jut eszembe!
Az is vércse volt, amelyik a kezemre repült, hogy elkapja a nyúzott egércombot? Az Arénában?
Előzmény: hangaroa (0)
hangaroa Creative Commons License 2001.10.16 0 0 0
Egyszer egy vörösvércsét tanítottun kézre repülni és kézen enni. Ehhez a könnyű kis madárhoz nem volt jó az uhunál alkalmazott kesztű, ezért puszta kézzel csináltuk. Sok-sok tsillagot láttam, ha véletlenül reáfogott a kezemre.

Egyszer aztán +lógott a kis hamis, talált egy likat a volier oldalán. Persze nem ment meg, de egészen furcsmód sikerült újra kézre keríteni. Amikor vittem a hollók vacsoráját, lecsapott a kezemben lévő kajára, és eközben hagyta magát megfogni.

Különben a lik, amelyen keresztül meglógott, 0 alakú volt... :-)))

Előzmény: állati emlék (-)
állati emlék Creative Commons License 2001.10.16 0 0 topiknyitó
Mostanában egy fácántelepen töltöm a hétvégéket, ahol kilencezer növendék madarat igyekszünk megôrizni negyven hektáron.
Ez a csôszködés elég kimerítô, viszont rengeteg érdekes dologgal találkoztam.
Van ott például három holló, akik rettentô jópofák. Nagy huligánok, egymásnak felelgetve jönnek-mennek, a múltkor pedig, állítom, megkisérelték utánozni a kutyák ugatását.
Vannak ölyvek is és persze héja, ezeknek a fácános völgy valóságos paradicsom, és sikerült odáig eljutnom, hogy megkülönböztessem ôket.
Nagyon szépek a fácánok is. Sosem rajongtam a madarakért különösebben, de ezeket még megsímogatni is jól esik, olyan nagyszerű állatok.
Láttam egy fenyôrigót, de az sajnos már nem élt. Viszont tökéletesen ép volt és megint csak elcsodálkoztam, milyen gyönyörű és milyen remekül van megszerkesztve.

No, szerintem ezek érdekes dolgok.
Írjatok, ha nektek is van vadmadaras élményetek.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!