Hazánk biztonságpolitikájának kellene ilyennek lenni. (Mármint egyetértönek) Csak gondoljatok bele, ha váltja is egymást a két nagy párt, az aktuális titokminiszternek mindenröl tudnia kell, ami a megelözö ciklusban kiderült, stb. Ezért tényleg fontos lenne az erröl szóló egyeztetés.
érdekes, és akkor azok az európai országok is szélsőségesek, amelyek nem csatlakoztak az eu-hoz? amelyek népszavazással mondtak nemet az eurora? az eu csatlakozás miért defaultbol pozitiv??? :-O
Magyarországon nincs valódi jobb- és baloldal. Gazdaságpolitikailag nálunk a bal inkább jobbos, a jobb inkább balos. Viszont ideológiailag (a nemzethez, múlthoz való viszony és ilyesmik) a bal tényleg balos és a jobb jobbos.
Nem tudom, hogy ide tartozik-e, de van egy MSZP-s haverom, és ha már jól összevesztünk, és csk pislogunk egymásra dühödten, akkor valamelyikünk tuti, hogy bedobja a békülékenységi jolly jokert, ami a következő:
- Egy a lényeg: remélem a szadesz nem jut be a következő ciklusban!
Ebben azután mindig megegyezünk.
Én is úgy gondolom, ahogy te, de vannak, akik nem úgy gondolják, mint te vagy én, ezért ők nem értenek egyet velünk, tehát nem ért egyet a két oldal :-)
Remélhetőleg egy csomó mindenben egyetért a jobb- és a baloldal. Pl. a demokráciában mindenki hisz, többé kevésbé, mindenki elítéli, remélem, Hitlert és Sztálint, senki nem gondolja, hogy Magyarországon be kéne tiltani a másként gondolkodókat, a más vallásúakat, stb.
Az EU csatlakozás és a piacgazdaság pedig két olyan téma, amelyik a "normális" parlamentáris erőket megkülönbözteti a szélsőségesektől, de nem a jobboldalt a baltól.
ja, gondoltam rá, hogy pontosabban kellene írni, hogy a balba beletartozik-e a szélsőbal is, mert ha igen, akkor a válaszom nem, mert pl. Thürmer szerint hosszútávon a kommunizmus a jobb megoldás (gondolom ebbe a tervgazdálkodás is beletartozik).
Van olyan dolog, amiben egyetért a jobb és a bal oldal? Akár politikusi szinten, akár itt a fórumon. Pl EU-hoz való csatlakozás - ebben azt hiszem igen, de más valami?