Keresés

Részletes keresés

XNC Creative Commons License 2023.02.19 0 0 21

"egyetlen szóval sem említik, hogy külföldön nem másodperc alapú a számlázás."

 

Elolvasva az egész történetet, szerintem minden szolgáltató ilyen.

Úgy kell külön utánajárni mindennek, ők maguktól ezekről nem szólnak 1 szót se.

 

Én is épp most kaptam észbe, hogy 1 újabb tarifacsomaggal fele annyit fizetek, mint eddig.

Bezzeg minden marhaságról (szerződés így meg úgy változott) tájékoztatnak SMS-ben, erről meg nem.

Előzmény: Dark Future (-)
takkI Creative Commons License 2002.12.05 0 0 20
Egyetértek hobe -val,
én eddig akárhányszor menten külföldre, felhívtam az ügyfélszolit és korrekten megmondták kérdezés nélkül,hogy perc alapú vagy nem a szmlázás és hogy mire figyeljek,mi más mint itthon. :) +pont
Ezért ilyen irányú meglepetés még nem ért.
Legközelebb feltétlenül érdeklődjétek meg, mennyiben más a kinti szolgáltatás az itthoninál.
Üdv.
Előzmény: hobe (7)
hekker barbie Creative Commons License 2002.12.05 0 0 19
a halozatba lepes meg nem kerul penzbe, de ha westel dominod van es roamingolni akarsz, akkor kell a kartyan lenni egy meghatarozott osszegnek, mert kulonben nem megy. szerintem csekkold a szolgaltatod honlapjat.

btw vannak olyan orszagok es szolgaltatok, ahonnet olcsobb hazatelefonalni, mint hivast fogadni otthonrol. pl. westel-o2 (hollandia) viszonylatban hivasfogadas 95 ft/perc egysegesen, hivas magyarorszagra csucsidon kivul 47 ft/perc. +afa. az sms meg netto 72 darabja.

Előzmény: vomit (17)
Bert Creative Commons License 2002.12.05 0 0 18
A hálozatba lépés ingyér van, azt nem hiszem, hogy csalnak, az viszont lehet, hogy az SMS küldés ennyibe kerül. (A praktikumnál ráadásul drágább is a roaming fogadás/kezdeményezés/SMS, mint az előfizetésnél.)
Öcsém volt Romániában előfizetéses pannon mobillal, nem beszélt sokat, mégis aránytalanul sokat számláztak. Egyszerűen az lehet, hogy az orosz, ukrán, román, stb. GSM szoltátatás nagyon drága. Nézd meg a Pannon oldalán, hogy mennyi egy SMS küldése.
Előzmény: vomit (17)
vomit Creative Commons License 2002.12.05 0 0 17
ok, ide is nyomhatnal valaszt
oroszorszagba mentem 6e feletti feltoltessel, 5 napra.
nem csinaltam semmit (nem hivogattam), napi olyan 5 SMS-t irtam. a 3. napra csontra leszivodtak az egysegek, be sem ment a halozatra.
hazaszoltam, itthon ratoltak egy 8ezres feltoltest, attol meggyogyult.
lehet az, hogy a puszta halozatban lepes is penzbe kerul mar?
Előzmény: Bert (16)
Bert Creative Commons License 2002.11.19 0 0 16
Valasz többeknek:

Sajna az van, hogy a roaming híváskezdeményezésnél a külföldi szolgáltatók igencsak eltérnek abban, hogy mennyi a számlázási alapegység, van olyan is, ahol min. 1 percet számláznak, de utána már másodperc alapon, van olyan is, ahol percenként.
Általános tanács: mielőtt külföldre mész, nézd meg a PGSM honlapon az adott országban elérhető szolgáltatókat és azok percdíjait (ezt általában kinyomtatom és magammal viszem, ha külföldre megyek). Ha éppen helyi (mobil) hívást akarok csinálni, akkor átállok a legideálisabb szolgáltatóra.
Továbbá: a hívásfogadás jóval olcsóbb, mint a kezdeményezés, úgyhogy ha haza akarsz telefonálni, akkor küldj egy SMS-t, hogy hívjanak fel.
Amivel még szívás van, nos, az a hangposta. Olaszoknál sielés közben nálam van a mobil, de úgyse hallom, ha csörög, úgyhogy ilyenkor azt szoktam csinálni, hogy kikapcsolom, ha olyan helyen vagyok, ahol hallom, visszakapcsolom (jól jöhet a rezgéses jelzés bekapcsolása), a határ átlépése előtt pedig megváltoztatom a hangposta bejelentkezésemet és közlöm, hogy meddig nem vagyok Mo.-on, valamint azt, hogy ha sürgős mondandója van, akkor azt ne az üzenetrögzitőre tegye, mert NEM fogom visszahívni, hanem küldjön SMS-t.

Előzmény: Hmmmm (15)
Hmmmm Creative Commons License 2002.04.08 0 0 15
Nem semmi ahogy jartal.
Engem inkabb az kezd idegesiteni, hogy majdnem annyiba kerul svedbol hazatelefonalni a sajat mobilomon, mint csucsidoben itthon halozaton belul beszelni. Na ez konkretan nem igaz, de ahhoz kepest, hogy nemzetkozi hivas nincsenek nagy szorzok az arkulonbsegekben. Sot! Volt egyszer, hogy Danian belul 1800-as halozatban egy dan szamot hivva valami eszmeletlen olcso percdij jott ki, a sajat itelokepessegemben es memoriaban nem bizom mikor 80Ft-ot mondok hogy ne mondjak kicsit. Afaval, extrakkal es hasrautesosszeg adoval egyutt.
Akkor nyilt ki igazan a bicska a zsebemben, mikor kaptam egy arlistat egy alternativ sved szolgaltato arairol. Most hogy majdnem egy ezrest eltelefonaltam egy este valakivel itthon (<20 perc), felhuztam magam es vegeztem par szamitast, mennyit tudtam volna ebbol telefonalni az alternativ szolgaltatonal. Epp keresem a helyet ahova beirjam ami miatt pipa vagyok (az osszes magyar szolgaltatora, nem csak mobilokra, rossz fenyt vet). Eldobom a mobilom, ezentul fustjeleket hasznalok.
Előzmény: Dark Future (14)
Dark Future Creative Commons License 2002.01.18 0 0 14
Abszolút nem kötözködsz, jogos a kérdés, bár furcsa, hogy nem találod ki a magyarázatot :-)

Mivel tudtam, hogy itthonról jóval olcsóbb felhívni a külföldön tartózkodó mobilt, mint fordítva, ezért úgy egyeztem meg a feleségemmel, ha beszélni akar velem, csak ideszól, én meg visszahívom. Ez volt 5x2 másodperc, plusz egyszer nagyon beszélős kedvében volt, az a további egy perc :-)

No ezen voltam leginkább kiakadva: a visszahívások (akkor beszéltünk mindig pár percet :-) összesen kerültek vagy 1200 Ft-ba, a 71 másodperc meg 3600-ba...

Nem baj, legközelebb SMS-ezünk. Bár nem is ez a lényeg, hanem az, hogy:
-- Más ne szívja így meg,
-- Tájékoztassa tisztességesebben az ügyfeleit a Pannon, és ne írjon félreérthető, nem egyértelmű dolgokat a web-oldalaira,
-- A román szolgáltatók meg ott forduljanak fel, ahol vannak.

Egyébként 4-5 éve vagyok a cég ügyfele több telefonnal is, és ezenkívül más problémám (az Astoriánál lévő ügyfélszolgálat tetü lassú ügyintézésén és az átutalásos fizetés kezdeti nehézségein kívül :-) eddig nem volt.

Előzmény: kzs1974 (12)
Csokis Creative Commons License 2002.01.18 0 0 13
91-ben meg egyetemistakent dolgoztam ket honapot Skociaban. Akkoriban rendszeresek voltak az 30 mp-es hazatelefonalasok. Tudom, ez nem keves, de a 30 mp negyunke volt egyben. "Elunk, jol vagyunk, egeszsegesek vagyunk, van penzunk, hetvegen telefonalunk hosszabban, sziasztok." Ennyi.
Előzmény: kzs1974 (12)
kzs1974 Creative Commons License 2002.01.18 0 0 12
Bocs, hogy kötözködöm, hogy 73 másodperc alatt hogy lehet 6 beszélgetést lefolytatni?????

(Nem vagyok PGSM párti, csak érdekelne)

Előzmény: Dark Future (-)
harm2 Creative Commons License 2002.01.18 0 0 11

Én Karácsony előtt írtam nekik egy mélt, miszerint is lehet, hogy valamit elírtak a pédzsükön, ugyanis Praktikummal a Nokia 5510-es teflon (az a fekvő izé) áraként 95 ezer van feltüntetve, a Westelnél Dominóban meg csak 50, nem írtak-e el valamit. Igen kedves hangvételű válaszlevél jött, miszerint is náluk ennyibe kerül és kész. Filóztam rajta, hogy visszaírok nekik, hogy akkor meg gondolkozzanak el az árképzésen de alaposan, ha a konkurencia a feléért kínálja mint ők, aztán valahogy lebeszéltem róla magam...

WaseK Creative Commons License 2002.01.17 0 0 10
Bocsánat, hogy nem teljesen a témába vágott.
WaseK Creative Commons License 2002.01.17 0 0 9
Pannonnak vannak más csúszásai is.Ahogy egyre nagyobb lesz, több előfizetővel annál inkább eltávolodik azoktól akik neki fontosak, az ügyfelektől.Ma telefont akartam cserélni partner program keretében mire közölték, hogy bocsi, de 25 hónapja cserélt telefont és az átlagos forgalma alapján még nem jogosult arra, hogy cseréljen.
Én azért, hogy új telefonom legyen nem fogok többet beszélni.Inkább várok a Pannon meg pukkadjon meg ott ahol van.
Törölt nick Creative Commons License 2002.01.17 0 0 8
Engem arról nem tájékoztattak, hogy Olaszországban ha 3 mpig csöng a telefon (AZAZ: engem hívnak...) már számláz az olasz szolgáltató (mind a négy vagy három) Így hát... Számla ennek megfelelően magas volt :o)
hobe Creative Commons License 2001.11.24 0 0 7
Nem ertem mit mergelodtok, a westelnel pl. mindig felhivjak a figyelmet, hogy pontosan tajekozodj, mielott kulfoldre mesz! Ja, es nem art vigyazni a hatarkozeli helyeken sem (me'g Mo.-n)automatikus halozatvalasztara kapcsolt telefonnal!
Valmint Izraelbol az SMS kuldes is sokba kerul, ugyhogy mindennek nezzetek utana, ha kulfoldre mentek!
Dark Future Creative Commons License 2001.11.24 0 0 6
Kaptam Pannonéktól szép, semmitmondó levelet, hogy ne akarjak már beleugatni, milyen információt tesznek fel a web-oldalukra és milyet nem.

Pannon GSM, az Élvonal. Pannon GSM, az Élvonal. Pannon GSM, az Élvonal. Pannon GSM, az Élvonal. Pannon GSM, az Élvonal. Pannon GSM, az Élvonal. Pannon GSM, az Élvonal. Pannon GSM, az Élvonal. Pannon GSM, az Élvonal. Pannon GSM, az Élvonal. Pannon GSM, az Élvonal. Pannon GSM, az Élvonal. Pannon GSM, az Élvonal. Pannon GSM, az Élvonal. Pannon GSM, az Élvonal. Pannon GSM, az Élvonal. Pannon GSM, az Élvonal. Pannon GSM, az Élvonal. Pannon GSM, az Élvonal. Pannon GSM, az Élvonal. Pannon GSM, az Élvonal. Pannon GSM, az Élvonal. Pannon GSM, az Élvonal. Pannon GSM, az Élvonal. Pannon GSM, az Élvonal. Pannon GSM, az Élvonal. Pannon GSM, az Élvonal. Pannon GSM, az Élvonal. Pannon GSM, az Élvonal. Pannon GSM, az Élvonal. Pannon GSM, az Élvonal. Pannon GSM, az Élvonal. Pannon GSM, az Élvonal. Pannon GSM, az Élvonal. Pannon GSM, az Élvonal. Pannon GSM, az Élvonal. Pannon GSM, az Élvonal. Pannon GSM, az Élvonal. Pannon GSM, az Élvonal. Pannon GSM, az Élvonal. Pannon GSM, az Élvonal. Pannon GSM, az Élvonal. Pannon GSM, az Élvonal. Pannon GSM, az Élvonal. Pannon GSM, az Élvonal. Pannon GSM, az Élvonal. Pannon GSM, az Élvonal. Pannon GSM, az Élvonal. Pannon GSM, az Élvonal. Pannon GSM, az Élvonal. Pannon GSM, az Élvonal. Pannon GSM, az Élvonal. Pannon GSM, az Élvonal. Pannon GSM, az Élvonal. Pannon GSM, az Élvonal. Pannon GSM, az Élvonal. Pannon GSM, az Élvonal. Pannon GSM, az Élvonal.

Csak rátalál a kereső :-)

karhu Creative Commons License 2001.10.16 0 0 5
Majdnem ez történt velem Romániából, csakhogy Westelel. Az még durvább volt, mert nekem összesen 5, azaz öt sec. beszélgetés volt. (az ötször hívott számon üz.rügz., rögtön leraktam, mondok 3 sec-ingyen, minden rendben.) Számla: nem emlékszem, de ez a tétele bőven 4000 (négyezer) Ft. fölött volt. Felhívtam a westelt, sajnálkoztak, hogy a rományok minden megkezdett hívást 1 percnek számláznak, fizessek.
Előzmény: Dark Future (-)
originalqszi Creative Commons License 2001.10.16 0 0 4
nyugi, az semmi! Én már fizettem 250 ezer valahány rongyot az Élvonalnak:(((((((
Előzmény: Dark Future (-)
pok_ussz Creative Commons License 2001.10.16 0 0 3
Hasonlóképpen jártam magam is, nemrég Ausztriából beszéltem elég hosszan, kb 15 percet. Sajnos kellett, de nagyon.
Pontos számokra nem emlékszem, de abból indultam ki, hogy kb. 120 forint a hazai tartifa, a sógoroké mondjuk ugyanennyi (ha már a benzinük sem drágább, s rémlett valami a fritzek DT-s reklámárairól), na jó, kétszer drágább, így számítottam egy 15x360 ruppós, tehát kb 5000 forintos tételre (bel-+külföld). Nyitom a számlát két hét múlva, 15 rugóról szólt. Csak a külföldi díj úgy 500 nettó volt percenként. Szóval legyen csak rajta a résen mindenki....

pu/vadbarom

Előzmény: Dark Future (-)
Dark Future Creative Commons License 2001.10.15 0 0 2
Számlamásolatot szívesen küldök.

Közben küldtem egy mail-t a Pannonnak is, kiváncsi vagyok a reakciójukra. Nem a 3600 Ft-ról szól a történet, hanem a szolgáltató etikátlan tájékoztatásáról. Legalább más ne járjon így...

üdv: Dark

Előzmény: snowman (1)
snowman Creative Commons License 2001.10.15 0 0 1
Fogyasztóvédelem és Tesztmagazin indul. :o)
Mást nem tucc tenni. :o(
Előzmény: Dark Future (-)
kuoni pasztor Creative Commons License 2001.10.15 0 0 0
Valami frappans nullazas kellene ide. ez nem semmi...
Dark Future Creative Commons License 2001.10.15 0 0 topiknyitó
Álljanak itt a tények, a következtetéseket ki-ki vonja le maga...

Szituáció: Inkorrekt tájékoztatás roaming szolgáltatással kapcsolatban
Hazai szolgáltató: Pannon GSM (Minimum csomag)
A romániai roaming-partner: MobiFone
A beszélgetések száma: 6
A beszélgetések össz-időtartama: 1:13 (azaz 73 sec)
A kiszámlázott bruttó díj: 3691 Ft (azaz háromezer-hatszázkilencvenegy Ft)

A Pannon GSM ügyfélszolgálatánál tájékoztatásul elmondták, hogy a kiszámlázott összeg korrekt, a román cég percenként 1.79 USD-t számláz, ebből 669 Ft lesz percenként a PGSM 10% jutalékával és az ÁFA-val együtt. A MobiFone minden megkezdett hívás után legalább 1 percet számláz ki.

Mi ezzel a probléma?
A PGSM szolgáltatása másodperc alapú. Az internetes roaming-tájékoztatójukban egy szót nem szólnak arról, hogy a külföldi partnereiknél nem így működik a dolog. A részletező díjtáblázatból SEM derül ki semmi: egyetlen szóval sem említik, hogy külföldön nem másodperc alapú a számlázás.

Hogyan védekezik a Pannon?
A táblázatban szereplő információk csak tájékoztató jellegűek, és erre fel is hívják a figyelmet (ez így igaz).

Miért nem tudom elfogadni ezt az érvelést?
Az ilyen tájékoztatás nem tájékoztatás, emellett alkalmas a fogyasztó megtévesztésére, félrevezetésére. A fenti tény elhallgatása bizonyára jogszerű, viszont etikátlan. (Nem várom el azt, hogy mindig up-to-date legyen a táblázat, az egyik legfontosabb statikus információ közlését viszont igen.)

Csókoltatom az Élvonalat...
Dark Future

PS.: Emellett vigyázzatok a román telefonos cégekkel is.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!