Keresés

Részletes keresés

BoRiS Creative Commons License 2001.10.15 0 0 7
Köszi, sokat segítettél. Majd keresek egy jogászt, hogy kiszinezze :))

Előzmény: Stocker (6)
Stocker Creative Commons License 2001.10.15 0 0 6
Öregem, talán egy programozó-jogász :) tudna neked két oldalnyit rizsázni, én legnagyobb jóindulatomat bevetve is csak ennyit tudok nyújtani:

A gcc a GNU rendszer része, egy integrált C, C++ fordító, egyben preprocesszor, fordító, assembler, és linker (remélem ezek jelentését nem kell részletezni). A gcc a forráskód nyelvét elsősorban a kiterjesztése alapján állapítja meg, pl. .c .i .cc .cpp .cxx .ii stb... A g++ egy script, ami a gcc-t hívja úgy paraméterezve, hogy alapértelmezésként c++ kódot vár, függetlenül attól, hogy mi a forrásfile kiterjeszése. A felhasználó által megadott paramétereket átadja a gcc-nek.
A GNU C fordítóját szinte minden oprendszer alá portolják, én személy szerint nem (csak) linux alatt használom, azt vettem észre, hogy a g++ nem található meg minden portban.

A g++ (gcc) leggyakrabban használt paraméterei:
-ofile: a lefordított file neve
-Ldir: lib könyvtár megadása
-Idir: include könyvtár megadása

Az alap headerek és libek elérési útvonalát természetesen nem kell megadni.

Példa:
g++ calc.cpp -L/usr/foe/c/lib -I/usr/foe/c/include -o calc

A GNU C fordító csomag további része a cpp aminek a nevével ellentétben semmi köze a c++ -hoz, ez egy elkülönített preprocesszor.

Ennyi.

BoRiS Creative Commons License 2001.10.15 0 0 5
Összefoglalás jellegü kellene, kb. egy két képernyőnyi. Bár ha rövidebb, akkor pédákkal tudnék még huzni rajta
Előzmény: Stocker (4)
Stocker Creative Commons License 2001.10.15 0 0 4
Mennyire részletes leírás kell (Valahol az egymondatos és a MAN-PAGE között)?
Összefoglalás, vagy help jellegű?
Nem mindegy.
Előzmény: BoRiS (3)
BoRiS Creative Commons License 2001.10.15 0 0 3
a man-t én is néztem, de lusta vagyok, angol se megy annyira, gondoltam van ai segit.

Különben a Miskolci Egyetemen Objektum orientált programozás gyakorlatra kell mindenkinek egy parancsról leirást csinálnia, és rá épp ez jutott. Nem én választottam, ez van.

Úgyhogy ha van valaki aki tud, segitsen.

kössz

NevemTeve Creative Commons License 2001.10.15 0 0 2
Mokas lenne tudni, hogy mire kell ez neked... szerintem "irtal" egy programot, es most eszedbe jutott, hogy legalabb bele kellene nezni, erre a Makfile-ban ilyen ismeretlen parancsot latsz...
Stocker Creative Commons License 2001.10.15 0 0 1
Ua. mint a gcc csak így ráerőlteted a fordítóra, hogy c++ -ként értelmezze a neki átadott forrást.
Előzmény: BoRiS (-)
koszik Creative Commons License 2001.10.15 0 0 0
man g++... meglepo, nem? :)
Előzmény: BoRiS (-)
BoRiS Creative Commons License 2001.10.15 0 0 topiknyitó
Sürgössen kellene nekem, egy leadandó feladathoz ezen parancsról némi leírás. Ha tudtk róla valamit írjátok le, de jó lenne hozzá egy link is(lehetőleg magyar tartalommal).

Köszi, BoRiS

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!