Öregem, talán egy programozó-jogász :) tudna neked két oldalnyit rizsázni, én legnagyobb jóindulatomat bevetve is csak ennyit tudok nyújtani:
A gcc a GNU rendszer része, egy integrált C, C++ fordító, egyben preprocesszor, fordító, assembler, és linker (remélem ezek jelentését nem kell részletezni). A gcc a forráskód nyelvét elsősorban a kiterjesztése alapján állapítja meg, pl. .c .i .cc .cpp .cxx .ii stb... A g++ egy script, ami a gcc-t hívja úgy paraméterezve, hogy alapértelmezésként c++ kódot vár, függetlenül attól, hogy mi a forrásfile kiterjeszése. A felhasználó által megadott paramétereket átadja a gcc-nek.
A GNU C fordítóját szinte minden oprendszer alá portolják, én személy szerint nem (csak) linux alatt használom, azt vettem észre, hogy a g++ nem található meg minden portban.
A g++ (gcc) leggyakrabban használt paraméterei:
-ofile: a lefordított file neve
-Ldir: lib könyvtár megadása
-Idir: include könyvtár megadása
Az alap headerek és libek elérési útvonalát természetesen nem kell megadni.
a man-t én is néztem, de lusta vagyok, angol se megy annyira, gondoltam van ai segit.
Különben a Miskolci Egyetemen Objektum orientált programozás gyakorlatra kell mindenkinek egy parancsról leirást csinálnia, és rá épp ez jutott. Nem én választottam, ez van.
Mokas lenne tudni, hogy mire kell ez neked... szerintem "irtal" egy programot, es most eszedbe jutott, hogy legalabb bele kellene nezni, erre a Makfile-ban ilyen ismeretlen parancsot latsz...
Sürgössen kellene nekem, egy leadandó feladathoz ezen parancsról némi leírás. Ha tudtk róla valamit írjátok le, de jó lenne hozzá egy link is(lehetőleg magyar tartalommal).