Keresés

Részletes keresés

Indyvidual Creative Commons License 2001.10.13 0 0 13
Tudod, oké valahol, de én meg nem adnám fel a helyet ahol x éve dolgozom, ha ott elismernek és vezetőféle vagyok már. Azért mert egy szemét így próbál megfúrni. Kétszeresen gec* játék. Az azzal szemben akit fenyeget (ez egyéként is büntetendő sztm.) és az azzal szemben (barátnőm) akit ehhez felhasznál.

Menjen az ilyen a büdös francba, azaz bukjon csak le (bocsánat).

Előzmény: identicalmcqc (12)
identicalmcqc Creative Commons License 2001.10.13 0 0 12
egy korhazban meg ugysem foglalkoznek vele... apolonot barthol keresnek.. nincs olyan korhaz kicsiny orszagunkban ahol ne keresnenek legelabb otot egyszerre...
ha rendesen vegzi munkajat miert tolna el.. persze embereke vagyunk tevedhetunk stb.. de akkor is... oke megertem de akkor is... ebbol ezen a szinten nem kell ugyet csinalni vagy akkor valoban legyen egy rendorsegi bejelentes.. valoszinubb hogy messzebb meno dolgok lesznek belole mint a magannyomozasnak.. ez nagyon jo szokasunk hogy mindent mi akarunk megoldani es kideriteni... hidd el azert ok is kepesek bizonyos dolgokra es mindez persze legalisan.. micsoda akcio... penz es energiamegtakaritas.. barmelyik bank es energiaszolgaltato bukna az otletre....

es meg en gondolom a batyamat paranoiasnak azert mert ugyan titkos a telefonszama de mert harman is felhivtak a szaman es nem szolt bele senki ezert meg akarja valtoztatni a telefonszamat... Nosza rajta tobb energia mindenkit ertesiteni mint megvarni amig abbahagyja a hujje szorakozo...
merthogy vannak meg ilyenek is...

Előzmény: Indyvidual (11)
Indyvidual Creative Commons License 2001.10.13 0 0 11
Kösz szépen:)
Jó, megpróbálom máshogy: Kézeld el a hitelrontásnak ezt a formáját, egy közepesen művelt, enyhén csőlátásos nőkből összerakott gárdában...
Igy sem súlyos?
Akkor sem, ha össze vagy velük zárva napi 8 órában?
Ápolónők. Így még súlyosabb (nekem), mert az már csak egy lépés, ha v.melyik beteg nem kapja meg a megfelelő kezelést akkor ki tol dolgokat kire esetleg. Szal. pont nem az a hely, ahol valakit meg kéne (szabadna) kérdőjelezni.

Igenis, ha a barátnőm helyében (állásban) lennék, én is tudni akarnám, hogy ki szórakozott ezzel be is akarnám bizonyítani, hogy ki volt. Egyébként lesz@rnám.

Előzmény: identicalmcqc (10)
identicalmcqc Creative Commons License 2001.10.13 0 0 10
nezz el ide..:
http://forum.index.hu/forum.cgi?a=t&t=9047044&uq=3

egyebkent a hitelrontas szep es jo dolog csak nem ertem miert kell valakinek ettol felnie ha nmincs felinvaloja... mindegy biztosan en nem erzem at az esetet de en nem magyarazkodnek senkinek.. aki olyan segg hogy elhiszi az meg is erdemli... ezzel senki sikeret nem lehet elrontani....ha meg igen akkor az a ceg nem melto a dolgozojara... kesz...reszemrol ennyi votl a tema...

azt kicsit durvanak talalom hogy belsos (pannonos) ilyennel szorakozna

Degeczi Creative Commons License 2001.10.13 0 0 9
Jo ez a "szakmai hozzaertes" duma, de semmit nem valtoztat azon, h nem a GSM telefon kuldi el a sajat szamat, hanem a kozpont, a SIM kartya alapjan beazonositva.
Analog, kodolas nelkuli telefont (06-60), meg emilt (ahol azt irsz be feladokent, amit csak akarsz) lehetoleg ne keverjunk ide, egeszen mas tema.

Elvileg persze le lehet masolni egy SIM kartyat. Biiiztos nagyon meg is eri epp egy gagyi prepaid-et kiszemelni, es kulfoldi hivasok helyett idetlen fenyegeto uzenetet kuldeni rola. Es epp olyannak, aki a masolt kartya tulajdonosahoz kozel is all, azaz meg nyomoztak is a gonosz hamisitok.

Em meg madar vagyok.

Előzmény: deniboj (6)
Indyvidual Creative Commons License 2001.10.13 0 0 8
Szia!
Köszönöm szépen az info-t.
Ennyie - és elnézést mindenkitől, mert pontatlanok voltak az infok - nem lehet nagykaliberű dolog a háttérben.

1. Kiderült, hogy a telefonhívásnál _nem_ írta ki a barátnőm mobilszámát a telefon, bár neki tegnap ezt mondták.
2. A lementett SMS-nél igen, de magát a mentett SMS-t ő még nem látta (láthatta?).

A pannonnál járt, állítólag kap egy listát a saját hívásairól.

A háttérben - úgy néz ki - szimpla emberi sz@rkeverés van, aminek a munkahelyi hitelrontás volt a célja. A barátnőm egy megbecsült v.ki a helyén és igen jó szakember is. Jelenleg - mivel a sztoriról pletykál mindenki - rendesen összesúgnak mögötte.

Szal senki senkit se akar meggyilkolni, de asszem a barátnőm helyében én kissé megfojtanám azt a drága kollégát, aki így akarja lefaragni a szamárlétra következő fokát.

Egyetlen kérdés áll még mindig. Hogy lehet SMS-t hamisítani? Talán - ha neten át történt - akkor az IP alapján ki lehetne deríteni, hogy ki csinálta. Ez - ha nincs is életveszély:)))) - de igen hasznos info lenne.

Előzmény: deniboj (6)
Indyvidual Creative Commons License 2001.10.13 0 0 7
Nem tudok tobb reszletet, de koszonom szepen az infodat. Tovabbitom.
Kosz!:)))
Előzmény: deniboj (6)
deniboj Creative Commons License 2001.10.13 0 0 6
Szia Indyvidual!

szerintem a Pannon GSM Rt. Biztonsági Osztályával kellene felvennetek a kapcsolatot. Ott minden hívást archiválnak ( lásd híváslista, stb, ), és ha barátnőd " alaposan és méltányolhatóan " megindokolja, hogy miért kéri, biztosan segítenek neki.

Annak idején még a hatvanas ( 60-as ) Westeles számokkal voltak hasonló problémák, ezt a szakma "klónozásnak" hívja, vagyis bizonyos szakmai hozzáértéssel meg tudod buherálni úgy a telefonodat (kártyádat), hogy az általad küldött SMS-t vagy az általad kezdeményezett hívást más számlájára teszed.

Ez olyan, mint amikor olyan emilt küldesz, ahol a feladó pl. a Fehér Ház vagy a Vatikán.

Sajnálom, hogy nem tudok konkrétumokkal segíteni, de ennyi telt tőlem. Meggyőződésem, hogy klónozásról van szó.

Nincs a megfenyegetett személynek Pannonnál dolgozó ellensége? Mert belső ember ezt ripsz-ropsz le tudja bonyolítani... És a nyomokat is könnyebben el tudja tüntetni, főleg, ha Praktikum-kártyája volt a barátnődnek. Ráadásul SMS-eket nem is őriznek meg, tudtommal.

db

Előzmény: Indyvidual (5)
Indyvidual Creative Commons License 2001.10.12 0 0 5
Ez lenyegtelen. A baratnom ragaszkodik a tisztazashoz. A kerdes csak az hogy hogyan. Mondom, ok ketten is baratnok es a netben nem otthonosak - itt leptem be en, mert tolem kertek segitseget.

Nagyon sokan olvassak. Tuti, hogy olyanok is akik ertenek hozza.

Szoval tovabbra is HELP, mert mar az is v.mi lenne, ha ki lehetne deriteni ki van mogotte.

Lehet rossz vicc is. De sosem lehet kizarni azt a lehetoseget sem, hogy valaki bekattant a csajra...

Tokeltesen megertem, hogy fel.

Szoval aki tud otletet adni, hogy hogy lehet ezt kivitelezni es lenyomozni, az keremszepen mondja!

Előzmény: sz (4)
sz Creative Commons License 2001.10.12 0 0 4
Nem hinném, hogy valaha is kiderül...
Csak ezt tudom mondani: mérlegeljetek. Ha megnyugtat, hogy foglalkoznak a problémaval, akkor tegyetek feljelentést. De arra is fel kell készülni, hogy erre sok idő+energia elmegy majd :(
Előzmény: Indyvidual (3)
Indyvidual Creative Commons License 2001.10.12 0 0 3
Valszeg nem olyan bonyi, csak mi nem tudjuk. Elvileg letezik v.mi site ahonnan meg lehetett oldani az SMS hamisitast. A telefont nem tudjuk hogy lehet.

A csaj nem _tudja_ es fel.

Tudod nem mindenki nott meg fel ehhez a vilaghoz.

Es egyebkent sem vicc. Buntetendo cselekmeny amennyire tudom. Deruljon csak ki ki volt. Jo lecke lesz!

Előzmény: sz (2)
sz Creative Commons License 2001.10.12 0 0 2
Nem tudom, hogy érdemes-e feljelentést tenni ismeretlen tettes ellen. Ha megteszitek, akkor gondolom lefoglalják a telefont a sim kártyával együtt, talán az is kérdéses, hogy viszontlátod-e a telefont épségben :(

Én elgondolkodnék azon, hogy van-e olyan "ellenségem" (sőt, egyáltalán van-e), aki képes lenne technikailag kivitelezni ezt, illetve fizetne-e valakinek azért, hogy megtegye... Mérlegelni kell, hogy komoly-e a fenyegetés. Velem is szórakoztak már, valamilyen budapesti nyilvános telefonból hívogattak éjjel kettőkor. De nem érdekelt, gondoltam: ha van arra pénzük, hogy ezzel élvezkedjenek, akkor csinálják csak :) Talán kétszer-háromszor próbálkoztak, a végén direkt nem tettem le a telefont :)

Előzmény: Indyvidual (1)
Indyvidual Creative Commons License 2001.10.12 0 0 1
Nincs félnivalója. Ez nem kérdés. A kérdés az, hogy rendőrségi ügy legyen-e belőle és vezethet-e ez eredményre. Ezért kérdem, hogy lehetett ezt megcsinálni.

Nem létezik, hogy nincs itt senki aki értene hozzá. Továbbá nem szerenék a csaj helyében lenni aki kapja.

Ugyhogy lécci kapjátok össze az empátiátokat és aki ért a kérdéshez az nyilatkozzon:)

Mégegyszer Thx!!!

(Hüjet kapok:)))) Azt irja azonos hozzaszolas, de nem jelent meg:))) Ha duplázok, hát bocs. Renccer túlterhelt meg ilyenek.:)

Előzmény: sz (0)
sz Creative Commons License 2001.10.12 0 0 0
Majd a rendőrség kideríti... Ha nem ő volt, nincs félnivalója, nem? :)
Előzmény: Indyvidual (-)
Indyvidual Creative Commons License 2001.10.12 0 0 topiknyitó
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni egy barátnőmnek, akinek a mobilját életveszélyes fenyegetésekre használták fel. Az érdekelne, milyen módon, hogyan lehetett ezt megcsinálni. Valszeg rendőrségi ügy lesz belőle, de támpont kellene.

Történet:
A mobil egy 20-as GSM.
A barátnőm aznap mikor 1 fenyegető hívás és egy fenyegető SMS "Meg fogsz dögleni" szöveggel leadásra került, otthon aludt - mobilostól.
Ő és aki a fenyegető üzenetet kapta, barátok, nincs semmi ok amiért ezt ő v. a családjából bárki tehette volna.

Az SMS le lett mentve és a barátnőm mobilszámát hozza. A fenyegető üzenet nem a barátnőm hangja volt.
A legszebb az, hogy a barátnőm kártyája ezidőtájt, már 1-2 napja le volt merülve.

Azt szeretnénk tudni, hogy hogyan, milyen módszerekkel lehetett ezt az akciót megcsiálni és hogyan lehetne kinyomozni ki áll mögötte.
Minden ötlet érdekel, még akkor is ha rendőrségi ügy lesz belőle - de némi támpont akkor is jó lenne.

Kösz szépen előre is. (És legyetek szívesek, segítsetek, mert szerencsétlen csaj aki az üziket kapta, totál össze van roppanva.)

Kösz mégegyszer!

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!