Keresés

Részletes keresés

Törzsasztal lovagja Creative Commons License 2001.11.08 0 0 2
Nézzétek meg ezt az oldalt:
http://www.rubberfaces.com/
Hírességek arcképeit lehet nyújtogatni egy kattintással, mintha csak gumiból lennének.
Törzsasztal lovagja Creative Commons License 2001.10.19 0 0 1
Elég hihetetlenül hangzik, de azt olvasom sok helyen, hogy a portré rajzolásnál/festésnél a szervek arányos elhelyezése ad életet az arcnak. Pontosabban az a meghökkentő, hogy ezek az arányok mindenkinél azonosak, tehát megtanulhatók. Ilyenekre gondolok: a vertikálisan fej legmagasabb és legalacsonyabb pontja között félúton helyezkedik el a szem ill. a szemöldök. Én kb. a 3/4-ére rajzoltam volna kapásból...

Arcfelismerő programokról: egy Tv-műsorban láttam, hogy egy számítógép egy munkahelyen az arc elemzésével engedélyezi a belépést. Sőt már olyan szoftvereken dolgoznak, amelyek videófelvételről (pl. utcai biztonsági kameránál) azonosítanak pl. bűnözőket. Ezen a területen még sok gond van a mozgás ill. az arcra vetülő árnyékok miatt.

blaumann Creative Commons License 2001.10.11 0 0 0
m0rph
Előzmény: Törzsasztal lovagja (-)
Törzsasztal lovagja Creative Commons License 2001.10.11 0 0 topiknyitó
Legyen egy topik az emberi arcról.

Tudtok valamit a fantomkép készítő programokról? Milyen technikákat használnak az arc összeállításánál? Egy laikus hogyan juthat hozzá ezekhez?

Másik dolog, amire gondoltam: arcfelismerő programok. Hol tart a technika ezen a téren?

Hirtelen eszembejutott egy program, ami egy emberi arcot átformál egy másik arccá, a végeredmény tulajdonképpen a folyamatot szemléltető videó. Ha jól tudom, bármilyen 2 (arc-)fényképet képes a program átformálni. De erről is csak olvastam, gyakorlatban nem találkoztam vele.
Talán legjobban a portréfestők/rajzolók ismerik az emberi arcot, akik sokszor csodálatba ejtenek. Ez is egy érdekes aspektusa a témának. Ők milyen arányokat látnak pontosabban egy arcon? Mennyi a betanult sablonelem és mennyi az egyéni vonások aránya egy festményen?
Hát...ha gondoljátok...csapjunk a lovak közé!

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!