Vettem egy alaplapot, amin jó sok PCI slot van. Telepakoltam VGA kártyákkal, még egy 10/100-as hálókártyának is maradt hely. A gépre Windows ME került. Két éjszakányi szenvedés után feléledt mind a hat. Közben volt pár teljes összeomlás regisztrációs adatbázis vesztéssel, gyors reinstall, meg minden finomság. Azt hittem, hogy sok egyforma videó kártya lesz a nagy tuti, de például az S3 kártyák nem fértek meg békében egymással. Úgyhogy most van pár videókártyám raktáron. :)
Köszi meindenkinek a javaslatokat, végül sikerült összehoznom a rendszert. Egy gép müködteti a hat tévét. Itt egy kép a végeredményröl!
(Nem reklámnak szánom, a cég nevét is kisatíroztam.)
Videóra, söt inkább DVD lejátszóra gondoltam én is. (Foto CD) Napi 12,5 órát menne a dolog, de jóformán naponta változó tartalommal, így óriási meló lenne elöállítani az infót.
Úgy néz ki marad a három gép. Pénteken müködnie kéne a falnak...
A megjelenítö programnak csak windows változata van. linux kilöve. 6 windows meg már magában elég drága...
Spéci hardvert azóta sem sikerült találni.
Hallottam olyasmiröl, hogy egy PC-t egy kártyával mintegy "ketté lehet osztani" Netbuddy, vagy ilyesmi a neve. Egy plusz kártya egy újabb munkaállomást emulál valahogy. Esetleg ilyen és három gép?
Bár az is igaz, hogy a dualhead is megoldja három géppel.
Szóval..nem tudom, segít-e...
Nekünk videofalunk van, ami végül is elképzelhető úgy, mint sok monitor egymásra pakolva. A videofal elemei egyenként is elműködnek, de egybe kapcsolva is vezérelhetőek. Az egésznek a lelke egy ipari PC, sima, mezei WinNT-vel, PII 500 körüli processzorral. A gépben van kettő spec. videokártya, aminek van 4-4 kimenete (nehéz kitalálni: 8 elemből áll a videofal...2x2 elem felbontása együt 1024x768, a WinNT úgy látja mintha két 1024x768-as monitort kellene egyben kezelnie). A cég, aki ezt felépítette persze már rég megszűnt/kettévált/átalakult....de szvsz bármelyik kivetítéstechnikával foglalkozó vállalat tud segíteni egy ilyen kártyával. A szoftverrel sok minden meg lehet csinálni, akár a Te problémádat is megoldja.
Bár a windows részlegben már nyitottam egy ilyen témát, egyáltalán nem biztos, hogy windows alatt kéne megoldani a problémámat. Ezért bátorkodom kérni a Törzsasztalosok segítségét is. Tehát a tiédet is!
A következö a problémám:
Adott 6 db tévé, meg egy feladat: a hat tévének számítógépen tárolt képeket kéne egymástól függetlenül folyamatosan vetítenie. Lehetöleg egy gép felhasználásával.
Van valami ötletetek a megoldásra?
Milyen hardware (videókártya, konverter, akármi) illetve software szükséges ehhez?
Vagy ki csinál ilyet? Milyen céghez forduljak?
Ha van valami ötleted, ne habozz, írd meg!
Elöre is kösz!