Keresés

Részletes keresés

mickey75 Creative Commons License 2015.11.08 0 0 6

 Szép napot Mindenkinek! közel 7éve megvan a prosztata-problémám....már III.  stádiumú jóindulatú prostata-túltengés....vérnyomásom éppen jó,koromhoz(40 éves vagyok), (sajnos kicsit túl)súlyomhoz képest...Gyönyörű,fiatal feleségemnek hála a Silderec is csak egyszer-egyszer kerül elő havonta, orvosi konzultáció (urológus) után, egyéb szexuális diszfunkcióra . Secunder glaucoma miatt folyamatosan béta-blokkolókat használok(szemcseppek),ezért,és egyéb nem szervi eredetű pszichés tényezők miatt kértem alkalmankénti potencianövelőt.Szóval nem viszem túlzásba.... Kb. 2 hetente használom.Étkezési szokásaim sem a prostata-bajok elősegítője hál' Istennek....de azért a kisördög nem alszik bennem sem....Az urológus szakorvosommal emberileg teljesen elégedett vagyok,ám aggasztónak tartom mostanság,a majd' 7 éve tartó "helybenjárást", illetve az esetleges nem megfelelő szakmai hozzáállást... Ha 1-2 nap véletlenül kimarad az Alfusosin (alfa-blokkoló)szedése,  akkor már bizony van probléma a vizeléssel sajnos....3 havonta járok prostata/vizelet vizsgálatra+gyógyszert feliratni....Az aggaszt, hogy eleinte I. majd II. stádiumnál járt a prostata-túltengésem, mára már a III. stádiumnál tartok, hiába az Alfuzosin folyamatos szedése, a probléma mégis ugyanúgy fennáll,sőt ezek szerint:súlyosbodik...! 7 év alatt ultrahangos vizsgálatot, PSA-szintet  egyszer sem abszolvált az orvosom, a 3 havonta esedékes manuális prostata-vizsgálatot,és vizeletvizsgálatot (megnézi a vizeletet,és ennyi) megejti és kész.... Egyetlen egyszer kért labort,anno majd' 7 éve,amikor diagnosztizálta a jóindulatú prostatitist... Kérdezi van-e panasz,felírja az Alfuzosin-t ,és esetenként a potencianövelőt,és ennyi... dysuria-val kezdődtek anno a gondok,mára már pont fordítva (éjjelente többször is fel kell kelnem vizelni). Félek,valami nem lesz itt rendjén később....és/vagy ezt mindenképp műteni kell majd...? Van összefüggés a folyamatos prostata-gyulladás,és a növekedése közt?Tehát, ha nem szedném az Alfuzosin-t,akkor is nőne folyamatosan?(I. ,II. ,III. stádium)Vagyis, ha folyamatosan szedem az alfa-blokkolót,akkor miért egyre nagyobb stádiumú a prostatitisem? Köszönöm a választ előre is!

topikolló Creative Commons License 2006.06.14 0 0 5
Hát, ha ez ad Neked kielégítő magyarázatot, én ezt találtam róla:

Nem-bakteriális prostatitis

Ez az elnevezés megtévesztô, ugyanis ezt a kórképet az esetek egy részében a baktériumok közé sorolt, de sejtfal nélküli mikroorganizmusok, a Chlamydiák, Mycoplasmák okozzák. De az is igaz, hogy nem csekély azon esetek száma sem, ahol az egyre bôvülô diagnosztikus arzenál ellenére a kórokozó felderítetlen marad.

A klinikai kép megegyezik a krónikus prostatitisnél leírtakkal, vizelet vizsgálatnál ugyancsak az ott leírtakkal megegyezô leukocyta képet kapjuk. A döntô különbség a bakteriális és a nem-bakteriális prostatitis között az, hogy az elôbbi esetben konvencionális mikrobiológiai technikákkal sikerül a kórokozót kimutatni, míg az utóbbiban a tenyésztési eredmények negatívak. Nem-bakteriális prostatitis gyanúja esetén chlamydia és mycoplasma kimutatására alkalmas technikák hozhatnak eredményt.

Újabban egyre gyakrabban alkalmazzák a PCR (polimeráz lánc reakció) technikát biopsziás anyagból éppúgy, mint a prostata masszátumból nyert mintán. Ebben a kórképben gyakorinak tartott kórokozó a C. trachomatis, az Ureaplasma urealyticum szerepe még nem világos.

Forrás: http://sunrise.sote.hu/htsz/ludwig.htm
Előzmény: Nostramanus_ (-)
bullpit Creative Commons License 2006.06.14 0 0 4
steril prosztata gyulladásnak vannak okai de ezt nem fórumoznám de vannak virusok gombák és persze ismeretlen fizikai tényezők is.
Előzmény: Nostramanus_ (-)
CoolPix Creative Commons License 2003.12.10 0 0 3
Gyulladt gócos fog...
tónika Creative Commons License 2003.08.04 0 0 2
Üdvözletem!

Három hete kezelnek a János kórházban
prosztatám gyulladásával.
Erős, változó oldali herefájdalmaim vannak.
Ultrahangos vizsgálotok szerint
herék rendben, here vagy mellékhere gyulladás
kizárható. Prosztatamasszázs nagyon fájdalmas,
érzékeny gyulladt prosztatát mutatott.
Elvégezték már a prosztata-masszázs és
vizelettenyésztést is, mindkettő lelet negatív lett, kórokozó baktérium és gomba sem volt.
Szedettek velem 7 napig Suppint(metronidazulum)
8 napig Cifránt(ciprofloxacin), 7 napig Cedaxot(ceftibuten)és kaptam egyszer Rocephin injekciót.
Ezek után csináltak "festéses" vese és hólyagvizsgálatot. Vesefunkció rendben, ürülés rendben.
Jelenleg Doxycyclint szedek, és Feldene(piroxicam)kúpot használok naponta egyszer.
Írta, hogy antibiotikumok a nem bakteriális prosztatagyulladásnál nem segítenek.
Számomra úgy tűnik, jártas a témában.
Kérem segítsen nekem, mert lassan négy hete
változó oldali herefájdalmaim vannak! Köszönöm

Tóni

Előzmény: afintha (1)
afintha Creative Commons License 2001.10.23 0 0 1
vannak nem-bakterialis fertozesek is, amikre a "hagyomanyos" antibiotikumok nem jok. a prosztataban egyebkent is nagyon nehezen alakul ki a megfelelo antimikrobas szer-koncentracio.
Előzmény: Nostramanus_ (-)
Gobe Creative Commons License 2001.10.16 0 0 0
CSak tipp.
Ha jó hideg helyre ülsz, és sokáig...

Gobe

Nostramanus_ Creative Commons License 2001.10.11 0 1 topiknyitó
Mitől gyulladhat be az ember prosztatája, ha nem baktériumtól? Vannak tippeitek?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!