Keresés

Részletes keresés

gerely Creative Commons License 2001.11.28 0 0 11
Bocsi ha, OFF leszek, de nem találtam jobb topicot...
...szóval audió / videó steamekkel kapcsolatos kédesekre szeretnék választ kapni. Topic itt.
Köszönom, /OFF vége,
Gerely
khiraly Creative Commons License 2001.10.13 0 0 10
Vlaki nem tudja veletlenul, hogy honnan lehetne letolteni mas Skineket az mplayerhez? Gondolok itt a macOSX skinre, vagy valami hasonlora.( Mar minden skint letoltottem az mplayerhqrol) kosz, es most mar tenyleg jo ejszakat
khiraly Creative Commons License 2001.10.13 0 0 9
Hali indenkinek!
Itt is elsutom roviden a "Kezdo linuxos.." topikban elsutott kerdesemet. Hogy lehet mplayerrel 3 kulonbozo fajlbol eegyszerre lejatszani a hangot, a kepet, a feliratot. Lehet hogy en vagyok a bena, de nekem nem jon ossze.
tszanto Creative Commons License 2001.10.12 0 0 8
> gondolom, van mpeg dekóder kártyád, vagy
> a DVD meghajtód tartalmazza
Á, dehogy. Ha a lejátszóprogram tudja használni
a kártyába épített gyorsítási funkciókat, akkor a DVD-lejátszás nem jelent problémát kb. 300 MHz-től felfelé. Ha nem tudja, akkor többszörösre nőhet a CPU-igény, és elkezdődik az akadozás. Hanggal együtt, röccenés nélkül, 0%-os frame-veszteséggel megy a lejátszás a Xine-nel 1024x768/16 biten az említett gépen!

> alapban a Linux korántsem használja ki
> teljesen a gép lehetôségeit
Ha 2.4-es kernelt használsz, akkor az esetek döntő többségében nem kell sem a diszk-, sem az MTRR-beállításokat módosítani. Én is próbálkoztam már több gépen is az IDE-módok állítgatásával, de soha nem sikerült észrevehető növekedést elérni.
Nem árt, ha a CD/DVD és a diszk DMA-t használ, de a legtöbb vezérlőnél ez automatikusan megtörténik, nem kell kézzel beállítani.


Előzmény: trabikiller (6)
grep Creative Commons License 2001.10.12 0 0 7
"filmnézéshez nem kell egetverö 3D támogatás"

De 2D-s azert nem art.
Az teny, hogy az mplayer a legjobb lejatszo. Lassan fel kell irnom egy cetlire, hogy mi az a vindoz menupont a liloban. Mar csak egy jo mov-lejatszo hianyzik.

Előzmény: kisbetu (4)
trabikiller Creative Commons License 2001.10.11 0 0 6
Köszönöm az ötleteket. Letöltöm a drivert, mert csodákolzom, hogy 4Megás Rage Pro-val megy a DVD is. gondolom, van mpeg dekóder kártyád, vagy a DVD meghajtód tartalmazza. (Vagy a Procid viszi 98%-os kihasználtsággal:) Felrakom az új X11-et is, az Mplayer pedig azért keltette fel a figyelmemet, mert úgy terjed, mint a pestis :)))))
Amúgy nekem is rokonszeves az elképesztôen finoman hangolható konzolos változata.
Érdekes módon ez a videós probléma engem arra vezetett, hogy alapban a Linux korántsem használja ki teljesen a gép lehetôségeit (Lásd: /proc/mtrr szerkesztése...)
és erre megvannak az eszközei. Nagyon bevágódott nálam a hdparm -paranccsal :))
Nincs valami jó lap (lehet angol is) ami teljes Linux tuninggal foglalkozik? Itt bármilyen erôforrásból kihozható maximum érdekel, de különösen a proci és a memória (a BIOS-ban nem szeretem húzgálni a Celeront, mert szerintem a közhiedelemmel ellentétben elég könnyen tönkremehet emiatt.)

tszanto Creative Commons License 2001.10.11 0 0 5
Erről már többször volt szó a fórumokban. Az ATI kártyák X-es drivere nem támogatja a XVideo kiterjesztést, de létezik belőle egy feljavított (az ATI által támogatott) változat, amelyik igen. Töltsd le innen a megfelelő verziót:
http://www.it.linuxvideo.org/gatos/

Az egyik gépemben (PII/350) egy 4MB-os Rage Pro kártya van, és kifogástalanul lehet rajta DVD-zni.

Előzmény: trabikiller (-)
kisbetu Creative Commons License 2001.10.11 0 0 4
"Mondjuk 850-es Duronom van, 256 mega rammal, de csak egy savage4-es kartyam."

Szvsz a filmnézéshez nem kell egetverö 3D támogatás.

Előzmény: grep (2)
tomb Creative Commons License 2001.10.11 0 0 3
Nálam:
196M RAM
MGA G200 8MB
433 celeron
DivX megy fullscreenben jól, igaz, én az fbdev-et használom.
Nem tudom, az ATI RagePro milyen kapcsolatban áll az ATI Rage128-al, de Rage128 alapú kártyákhoz lehet a kernelbe fordítani framebuffer driver-t. Ez konzolon gyorsabb, mint az X-es megoldások.
Ha nem megy Pro-val a fb, akkor marad az X upgrade, esetleg a video codeceket lehet végigpróbálni (MPlayer támogat néhányat)
Egyébként mindenki (én is) az MPlayer-t ajánlja.
Két előnye van:
1. Magyar
2. Nagyon jó :-)
grep Creative Commons License 2001.10.11 0 0 2
Erdemes felrakni a legujabb X11-et. Csak ezert frissitettem a 7.2-es mandrake-emet 8.1-esre. Azota a -vo xv kapcsoloval fullscreenben is nagyon siman mennek a filmek. Mondjuk 850-es Duronom van, 256 mega rammal, de csak egy savage4-es kartyam.
Előzmény: trabikiller (1)
trabikiller Creative Commons License 2001.10.10 0 0 1
Igen, pl.
mplayer -vo sdl -framedrops mpgfile
mplayer -vo x11 -framedrops mpgfile
a -vo help-et nem néztem meg, csak a javaslatait követtem a proginak. Mindig azt írta, hogy az én gépem túl lassú. A win98 minden gond nélkül játssza teljes képernyôsen is.
Lehet, hogy régi az x11-em?
tomb Creative Commons License 2001.10.10 0 0 0
mplayerben próbálkoztál a különféle video output módokkal?
mplayer -vo help
Előzmény: trabikiller (-)
trabikiller Creative Commons License 2001.10.10 0 0 topiknyitó
Kedves mindenki,

//// Elôször is: alázattal és bűntudattal kérek elnézést az új topic indításáért. Szívemre tett kézzel írom, hogy rákerestem a "video" szóra a topicokon belül, de nem találtam ott megoldást... /////

A lényeg: Nagyon lassan megy a viedolejátszás a RedHat 7.1-es Linuxom alatt. Gép: PIICeleron 366, ATI RAGE PRO AGP 2x 8Mb, ill 64 Mb ram.
Tehá menni kéne a dolognak. A videofilm egy Wines partíción van, a winyókat felhúztam az abszolút maximumra udma, multiword stb. De még kis méretben is élvezhetetlen a film (mpeg).
Kipróbáltam vagy húsz lejátszót, letöltöttem, installáltam az Mplayert is (0.50-es ), de az sem viszi jól. A manuáljában szó van az AtI kártyákról, mely szerint ezek a VSYNCH beállításhoz (???) igazítják alejátszást és le kellene kapcsolnom a VSYCH-et, tütütü. Ezt nem értem és azt sem, hogy kapcsolhatnám le. Belinea 106030-am van, ami piszkosul megy. Nos mi lehet a megoldás? Milyen trükkök vannak a Linux multimédiás képességeinek javítására? ((((SDL 1.3-at használok egyébként)))) A válaszokért köszi, a probléma nagyon izgat...
Trabi

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!