Keresés

Részletes keresés

puzdra Creative Commons License 2001.11.04 0 0 382
T. Micuember!

Szerintem a magyarországi politika jóval bonyolultabb annál, hogy háromhatározós mátrixxal modellezni lehessen. Már az is sántít, hogy a kapitalistát a nemzeti helyettesítheti. Én több hasonlóságot látok pld a marxi kapitalista és a posztkommunista pénzember mentalitásában. Gondolj csak Bokros pénzügyminiszter arroganciájára, vagy Surányi szolgalelkű, aranykészlet eltüntető jegybankelnökségére.

1. Nem indokolhatod egy párt "már nem kommunista-ságát" azzal, hogy egy posztkommunista, párton kívüli, milliárdos bankárt választott miniszterelnök-jelöltjének, a soraikban folyó belső harcok legkisebb közös nevezőjeként.

2. Szerintem Marxot és a meghatározásait is el kell felejtenünk. Ha élne, az új helyzetekre új fogalmakat kellene, hogy kitaláljon.

3. Magyarországon van egy érdekcsoport, amelyik hatalmas vagyont szerzett, a kádári években kialakult és örökölhető politikai hatalmát, a hajó süllyedésekor pénzre váltva. Ma ezzel a vagyonnal, mint egy XIX század béli kapitalista jelenik meg a politikai piacon is. Ebből az egyszerű halandó csak annyit lát, hogy az egykori pártvezetők, vagy libling gazdasági "szakemberek" és bankárok, vagy már gyermekeik, ugyanúgy nagyságrendekkel kiválóbb életnívón élhetnek, itt Magyarországon, mint 1989-ig a párthűségük miatt.

Negyvenezres bruttó minimálbérből vett és előfizetett médiában próbálják vele természetes állapotnak és a demokrácia velejárójának elhitetni a síbolásaikat, spontánprivatizációikat, a havi többmilliós bankárfizetéseket, a 40-50 milliós autókban száguldozó huszonéveseket, vagy saját megdemokratizálódásukat.

4. Én úgy látom, hogy a fenti érdekcsoport, néhány szétbomlott és megszeppent év után, újra próbál politikailag is összefonódni. De már nem a régiek. Más volt az, és sokkal szorosabb, amikor az eszme tartotta őket össze. Most egymást is kell figyelniük. És ez a gyenge pontjuk. Néhány gazdasági szabályzó változtatásával szét lehet, és kell is őket zilálni.

Ma az eszme összetartó ereje a nemzeti oldalon van. És egyre nagyobb. Istennek hála.

puzdra

Előzmény: Törölt nick (380)
CHemotox Creative Commons License 2001.11.04 0 0 381
Radnóti zsidó volt szerinted?
Mert ő ezt kikérte magának...
Előzmény: symbio (378)
Törölt nick Creative Commons License 2001.11.04 0 0 380
(most nincs ekezetem)

Puzdra,

kerdeznek valamit, ami szerint elegge megvilagitja a gondolkodasmod-sikok kozotti alapveto kulonbseget:

szoval az en szotaramban a "kommunista" szo ellentete a "kapitalista" . (Emiatt nem kommunista az MSZP: hogy lehetne az egy kapitalista bankar). Es szerintem a legtobb ember igy gondolja.

Szerintem alapveto differenciank oka ott van, hogy a te szotaradban a "kommunista" ellentete nem a "kapitalista" hanem a "nemzeti". Szerintem ezzel a szavakkal az egesz kerdes alfaja es omegaja modellezheto.

Ket teljesen kulonbozo kognitiv matrix, hogy ugy mondjam. Amennyiben egyeteertesz eddig, akkor azt szeretnek kerdezni, hogy a te kognitiv matrixod honnan jon es miert nem ertesz egyet az enyemmel ?

Szerintem ez egy olyan kiindulopont, amibol az egesz mai politikai mezo modellezheto...

symbio Creative Commons License 2001.11.03 0 0 378
Zsidozas helyett inkabb a Haza felemelkedesen gondolkodnatok, ti a Miep mocsaraba tevedt könyvtaros,mernök,meghasonlott melos, stb. honfitarsaim.

es nem artana egy "nevsor-összehasonlitason" is elgondolkozni.

Ki tett többet Magyarorszagert ?

Szalasi,Horthy,Csurka,Rakosi,Bardossy,---elvalasztva--Orban,Torgyan,Köver,+a többi fideszes köpönyegforgato-szakember,vagy,

Karolyi,Nagy,Bajcsi-Zs.,Horn,Antall,Göncz....

"AKKOR SEM SZERETEM A MIEPESEKET", es nincs kedvem/energiam meg egy ilyen cimü topicot nyitni a fidesznek is.

nem szeretlek benneteket, mert az eletet gyülölitek, (a zsidokat,vagy a ciganyokat), mocskos modon egyhazi köntösbe bujtok, es pont a reformatus egyhazeba!! kihasznaljatok az egyszerü embereket (pont,mint a nacik)

es megvetlek benneteket, mert primitivek vagytok.

zsidozzatok csak nyugodtan, se Radnoti, se Szerb nem fog visszaszolni.

engem is lezsidozhattok nyugodtan, hiszen a nick-nevem möge bujok, de biztosithatlak benneteket, hogy nem vagyok zsido, es meg rajtam kivül nagyon,nagyon sok ilyen magyar van. es akarhogy szerepeltek a valasztasokon, a Hazankat nem fogjatok megmergezni!

puzdra Creative Commons License 2001.11.02 0 0 377
Mátyás idejében még annyian voltunk, mint az angolok.

Hanem a halála után. Bizony Fortunatus Imre (az akkori SZDSZ-ből) jobb lett volna, ha inkább többet fürdik. Vagy valaki esetleg belefojtja a dézsába.

Előzmény: Törölt nick (373)
Fejes Pista Creative Commons License 2001.11.02 0 0 376
Rossz az,aki rosszra gondol!
Előzmény: gedeon_2001 (374)
gedeon_2001 Creative Commons License 2001.11.01 0 0 375
Foleg arról van szó, hogy tíz-tizenkét terhességbol hány gyerek lesz, és abból hány no fel.
Előzmény: Törölt nick (372)
gedeon_2001 Creative Commons License 2001.11.01 0 0 374
Off
Ismeri valaki a tsystray.exe nevu virust?
Ette itt a memorymat, megöltem mint processt, majd kitöröltem a file-ot. Elég volt ennyi, vagy még sok rosszra száámíthatok?
puzdra Creative Commons License 2001.11.01 0 0 370
"…Nem olyan bonyolult ez, a zsido vallasnak vannak bizonyos higieniai eloirasai es ezek mar onmagukban megeloznek bizonyos betegsegeket,pl etelek kezelese,pl a hus nem tartalmazhat vert, vagy csak olyan egyszeru dolgok,mint etkezes elotti kezmosas…" ÍROD

Esetleg valamivel alá tudnád támasztani azt az állításodat, hogy a vallási előírások betartása miatt, 1840 és 50 között a zsidóság átlagban 20-szor tovább élt, mint mások?

Előzmény: Derek (364)
gedeon_2001 Creative Commons License 2001.11.01 0 0 368
Gyurgyák vallási és kultúrális dolgokat említ meg: a zsidó család nagyfokú stabilitása, a nök magasabb státusza a családon belül, a gyerek- valamint szegénygondozás korai megjelenése, a nemi betegségek alacsony száma, az alkoholtól való tartózkodás.
Előzmény: Törölt nick (363)
Árgyélus királyfi Creative Commons License 2001.11.01 0 0 367
> ne múld már alul magadat!<<

Te se.
Amúgy egy csomó járvány elkerülte őket; pont a higiénia miatt (persze a gettók; a zsidó negyedek zártsága is minimalizálta a kockázatot)

Előzmény: Törölt nick (366)
Derek Creative Commons License 2001.11.01 0 0 364
"Esetleg egy tudományosabb jellegű kifejtését ha prezentálnád ennek a kérdésnek....."

Nem olyan bonyolult ez, a zsido vallasnak vannak bizonyos higieniai eloirasai es ezek mar onmagukban megeloznek bizonyos betegsegeket,pl etelek kezelese,pl a hus nem tartalmazhat vert, vagy csak olyan egyszeru dolgok,mint etkezes elotti kezmosas.

Előzmény: Törölt nick (363)
Törölt nick Creative Commons License 2001.11.01 0 0 362
Remélem a választó polgárokban lesz annyi józanság, hogy nem a hozzátok hasonló sötét, gátlástalan disznókra szavaz...
Ezzel most nem akartalak megbántani.
Előzmény: JanusHu (361)
JanusHu Creative Commons License 2001.11.01 0 0 361
Azt mondom bízzuk ezt a választópolgárok akaratára, aki szerencsére nem olyan begyepesedet gondolkodású sötét emberekből áll mint te... ezzel nem akartalak megbántani ...
Előzmény: Törölt nick (360)
Törölt nick Creative Commons License 2001.11.01 0 0 360
Tudod kedvesem, gyűlöletkeltésről tán nem nektek kellene papolni... És nagyon remélem, hogy nem lesz lehetőségetek képviselni senkit... Hitler és Szálasi fajtájából egyszer is elég volt.
Előzmény: JanusHu (359)
JanusHu Creative Commons License 2001.11.01 0 0 359
Nem olvastam el az egész beírásokat, de a címe nagyon megragadott
"akkor sem szeretem a miépeseket"
de mi azért szeretünk titeket mert mi olyan neveltetésbe részesültünk, hogy tiszteld ember társaidat. És gyülöletkeltő barátaim! a jövő évi választások után akár a MIÉP-re akár ellene szavaztok titeket is fogunk képviselni !
Fejes Pista Creative Commons License 2001.11.01 0 0 357
Elég csak elolvasni bármelyik hozzászólásodat öreg komám!
Előzmény: Törölt nick (356)
puzdra Creative Commons License 2001.10.31 0 0 355
1840 és 50 közöti tíz évben, az ország lakossága (velük együtt) 2,5 %-al nőtt, csak maguk a magyarországi zsidók ugyanezen idő alatt 51 %-al.

Nincs az az egészséges népcsoport, amelyik ezt csak propagatív erővel tudná produkálni.

Egyébként nem tudom, hogy mi ellen hadakoztok. Az én swarczwaldi apai őseim csak száz évvel jöttek előbb Magyarországra , mint a Galíciából elkergetett zsidó bevándorlók. A családot 1922-ben elzavarták Újvidékről, mert magyarnak vallották magukat. A második háború után az új helyen éppen gyökeret eresztett családom 60 %-át bevagonírozták és irány Németország, ahol a megmaradt németeknek sem volt mit enniük évekig.

Napközben téglát pucoltak és deponáltak, vékony levesért. Néhányan a nők közül nem bírták nézni a gyerekek éhezését, és magukat kezdték árulni az amerikai katonáknak. Ketten, szifilisz miatt felakasztották magukat.
Lehet, hogy a gázkamra kíméletesebb lett volna.

De nincs és nem is volt a családban, sem itthon sem Németországban, bosszúvágy a magyarok ellen. Pedig magyarok intézték a begyűjtésüket és bevagonírozásukat. De nem csinálunk belőle üzletet. Nincs, most már ki tudja hányadik, jóvátétel igényünk. Nem mutogatjuk a sebeinket, sebhelyeinket. Nem visítunk antigermanizmust, ha sváboznak, náciznak, fasisztáznak bennünket, pedig semmi közünk nem lehet már azokhoz a dolgokhoz. Ennél büszkébbek az ungarndeutschok. Amikor nagyritkán a németségünk összeütközésbe kerül magyarságunkkal, akkor mi magyarok vagyunk. Ahogy nagyapámék is 1922-ben Újvidéken.

Azt hiszem ez a receptje egy kissebség normális beilleszkedésének.

Előzmény: gedeon_2001 (353)
jarlaxe Creative Commons License 2001.10.31 0 0 354
nem is tuttam, hogy pvc menyasszony...mikor lesz az esküvő? :))
Előzmény: puzdra (352)
gedeon_2001 Creative Commons License 2001.10.31 0 0 353
A magyarázat a zsidók magasabb természetes szaporodási rátája, amely egyébként nem a magasabb születési rátának, hanem az alacsonyabb halálozási rátának volt köszönheto.
Előzmény: puzdra (351)
puzdra Creative Commons License 2001.10.30 0 0 352
1. Hát még az is mondták a tanfolyamon, hogy szegény mostanában forog maga körül.

2. Nem a származásodra vagyok én kíváncsi, teszek én arra. Hanem hogy pöcse van a menyasszonynak. A fene látott még unitárius bolsit.

3. Aki nem bolsi, biztos, hogy náci?

Előzmény: Törölt nick (349)
puzdra Creative Commons License 2001.10.30 0 0 351
T.macskaköröm!

- Ahhoz, hogy 1870-1910 ig terjedően a zsidóság összlétszáma 113.800 fővel csökkenve is a magyar össznépesség 4-ről 5 százalékára növekedhessen (ami ugyebár pontos és megbízható szerinted is), a többieket irtózatos járványoknak kellett volna tizedelnie. Nem tudok ilyenről.

- Magyarország összlélekszáma 1869-ben 13.561.200, fő – 1910-ben 18.214.700, fő – ugyanakkor a magyarországi zsidóság lélekszáma 1869-ben 542.200,fő (4%) - 1910-ben 909.500, fő. (5%)

- Látni való, hogy az 1869 től kezdődő negyven évben a magyar zsidóság 1 %-os részarány növekedése 367.300 fő emelkedést jelent, és nincs semmiféle csökkenés. Ahogy azt Reményi Gyenes István is írja a könyvében.

- Csonka M.o.-ra átszámítva 1910-ben összlélekszám 7.599.860 fő – a zsidóság 471.164 fő (6,2 %)

puzdra

Előzmény: Törölt nick (350)
Törölt nick Creative Commons License 2001.10.30 0 0 350
niná, hogy egyeznek, mivel mindketten Kovács Alajos m.kir. statisztikus művét használták... :)))

ami egyébként egy pontos és megbízható mű, nincs is vele semmi gond

azt azonban valahogy rendre elfelejtik idézni, amit Kovács ugyanebben a művében megállapít, nevezetesen azt, hogy 1870-1910 közötti időszakban a zsidóság összlétszáma mintegy 113,800 fővel csökkent, illetve hogy a zsidók részaránya a Magyarországról kivándoroltaknál egyértelműen magasabb volt, mint a keresztény magyaroké

Kovács szavaival: "1869 óta zsidó bevándorlás nincs, illetőelg azóta a zsidók kivándorlása állandóan felülmúlja a bevándorlásukat"

ezek fényében figyelemreméltó, hogy miért kb 50 évvel a tényleges, eleinte csak a határmenti vármegyéket érintő bevándorlás után merül fel a "probléma" és nem akkor foglalkoztak vele, amikor az valójában lezajlott...

Előzmény: puzdra (346)
puzdra Creative Commons License 2001.10.30 0 0 347
Összedől a világ.

pvc unitárius.

Dávid Ferenc nem élt hiába.

Előzmény: Törölt nick (343)
puzdra Creative Commons License 2001.10.30 0 0 346
Véreim, magyar filoszemiták!

Úgy látom ez a statisztika valahogy érzékeny pontot talált hármótoknál is, akár egy kínosabb prosztatavizsgálat. Monsieur Danflou még az álszakállját is elfelejtette felragasztani. Csak azt nem tudom, hogy miért? Magyarország rengeteg bevándorlót fogadott azóta is, igaz egy sem próbálja közülük azt bizonygatni, hogy Árpád vezérrel érkeztek az ősei Magyarországra.

Hagyjuk tényleg Bosnyák Zoltánt, akit a börtönében Rákosi még megpróbált megnyerni nézeteinek, folytatni is tudta ott egy ideig munkáját, majd mégis a 298-as parcellában fejezte be a kutatásait.

Nézzünk egy másik könyvet, Reményi Gyenes István "Ismerjük őket?" című könyvében (alcíme: Zsidó származású nevezetes magyarok arcképcsarnoka, Ex Libris kiadó 1997. második, javított bővített kiadás, Habsburg Ottó ajánlásával)

194. oldal A társadalmi-politikai közéletben, című fejezetben.

".. feltétlenül említeni kell, hogy különösen a XVIII. század utolsó évtizedeitől gyorsult fel a zsidóság bevándorlása hazánkba, majd jórészük asszimilálódása; a leggyorsabb a XIX század első felében volt ez a folyamat.
A zsidók 1787-ben Magyarország összlakosságának 1%-át, 1825-ben 1,8 %-át, 1840-ben 2,2 %-át, 1869-ben már 4 %-át tették ki, az 1910-es népszámlálás szerint pedig elérték az 5 %-ot…"

Ne fáradjatok az ellenőrzéssel, Reményi Gyenes "szaktekintély"adatai teljes azonosságot mutatnak Bosnyák Zoltán 1937-ben közölt számaival.

Tisztelt gedeon_2001, Danflout egy percig nem gondoltam zsidónak. Ők Danfloutól sokkal alaposabbak, mint hogy tévedései alapján közéjük soroljam őt. Neki nem lelkiismeretvizsgálatot kell elsősorban tartania, hanem olvasni, és keveset felejteni. Ahogy nekem ajánlotta, vagy kétszáz számmal előrébb.

puzdra

jarlaxe Creative Commons License 2001.10.30 0 0 345
most mit vársz szegény fikanikktől...:->
Előzmény: Törölt nick (343)
rajastan Creative Commons License 2001.10.30 0 0 342
"ugyígy mindenféle kútmérgező, haszontalan népségnek tartják a magyarokat"

Idióta... nem a magyarokat tartják a kútmérgezőnek, hanem benneteket, zsidókat.

Előzmény: Törölt nick (336)
Törölt nick Creative Commons License 2001.10.30 0 0 341
kedves Puzdra,

a nagyarányú galíciai bevándorlás egy politikai "mítosz", ami ráadásul nem is akkor alakult ki, amikor valóban volt bevándorlás (igaz, nemcsak Galíciából, hanem más területekről is), vagyis a XIX. század elős felében, hanem jónéhány évtizeddel később
eredete Bartha Miklós Kazárföldön c. útleírása (1901)

egy bizonyos Marton Ernő megvizsgálta a határmenti vármegyékben élő zsidóknak az népességen belüli arányát - ebből kiderül, hogy 1700-ban a határmenti vármegyékben a magyarországi zsidók 90 %-a, 1735-ben 82 %-a, 1787-ben 63 %-a, 1825-ben 60 %-a, 1870-ben 36 %-a élt

vagyis amit jóval, mintegy fél évszázaddal az események után "galíciai bevándorlás"-ként érzékeltek, az nem más volt, mint a zsidóságnak az országon belüli mozgása, a határmentéről az ország belsejébe

más szóval ez az egész "probléma" nem a maga "valós" idejében jelentkezett, hanem egy jókora időeltolódással

namármost az nyilván csak a véletlen műve, hogy a "probléma" akkor merült fel, amikor felerősödött a politikai antiszemitizmus...

Előzmény: puzdra (339)
gedeon_2001 Creative Commons License 2001.10.30 0 0 340
Az azért súlyos, ha valaki Bosnyák Zoltánt szaktekintélyként idézi.
Tekintettel arra, hogy beírásodra válaszoltam, a "galiciai bevándorlás nem volt" mondatomban nem tartottam szükségesnek az idohatározót megismételni. A Bach-korszakban nem volt és a kiegyezés után nem volt. Mindenesetre a statisztikusoknak ez az álláspontjuk a huszas évek óta. A kortársak tartottak egy ilyen bevándorlástól, de az nem materializálódott. Azért nem, amiért írtam: a galíciai zsidók ekkor Amerikába igyekeztek. Még várakozni sem Magyarországon várakoztak, hanem Bécsben és Hamburgban.
Korábban természetesen volt.
Nem taglóz le, hogy zsidónak tekintesz. Akkor tartanék lelkiismeretvizsgálatot, ha nem ezt tennéd.
Előzmény: puzdra (339)
puzdra Creative Commons License 2001.10.29 0 0 339
Monsieur Danflou!

"Ez sem igaz.
Nem volt galíciai bevándorlás.
A galíciai zsidók Amerikába mentek." ÍROD

Azt hittem ennél felkészültebb vagy. Ezt állítanod erős elfogultságra vagy nagy butaságra vall részedről.

Bosnyák Zoltán, ezt írja erről, sokat elátkozott, "Magyarország elzsidósodása" című könyvében. A könyv adatait ma is, ha megjelölés nélkül is, de használják, idézik. Az adatokat nem, csak a tálalását vonják kétségbe.

11. oldal 4 sor:

"1840-50 között az egész ország lakosságának száma csak 2,5 %-kal emelkedett, a zsidóké 51 %-kal.(létszámuk 1805-ben 130.000, 1850-ben 366.000). A zsidók számbeli gyarapodása tehát hússzor nagyobb, mint az össznépességé. Nyilvánvaló, hogy noha a zsidóságnak nagy volt a popagatív ereje (a természetes szaporodó képessége) számának ez az állandó ugrásszerű emelkedése csak egy nagyarányú bevándorlási mozgalomra vezethető vissza. A reformkor népi, szociális erőfeszítéseinek, nagyszerű kulturális teljesítményeinek évtizedeiben, - amíg a magyarság a maga roppant gondjaival volt elfoglalva, és évszázados hátramaradottságát akarta helyrehozni-, az ország egyes részeit, vidékeit egészen ellepték a Galíciából beözönlő, élősködő keleti zsidók….."

Az idézetet nem folytatom, de a továbbiakban a filoszemita Fényes Elektől, vagy Kölcsey Ferenctől és Kossuth Lajostól idéz, akik a zempléni és északkeleti vármegyék viszonyait alaposan ismerték. Ne kérdezd miket írtak ezek az emberek, erről a témáról.

Kedves Monsieur és Danflou, így nem lehet vitázni. Biztosan voltak olyan zsidók, akik rögtön Amerikába mentek Galíciából, olyanok is voltak, akik előbb néhány évig főzték a pálinkát Körösmezőn vagy Máramarosban vagy Mádon, majd a borhoz szokott parasztokon megszedve magukat álltak tovább. De a zöm itt maradt.

Egyszer ebben a topicban már elköszöntem tőled, aztán írtál néhány dolgot, amire jó volt válaszolni, most viszont megvárom, amíg a hitközség könyvtárán kívülről is olvasol néhány alapkönyvet.

Üdv, puzdra

Előzmény: Monsieur Danflou (313)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!