Keresés

Részletes keresés

miki3d Creative Commons License 2001.10.11 0 0 5
Hali megintcsak...

Most hallottam, hogy mikor felinstallálja az ember a DVkártyát 2 dolog közül lehet választani. Texsas Instrument vagy valamiféle Micro$oft cucc között... Na az lehet a "gond", hogy csak az egyikkel megy én meg perszeHogyAMásikatRaktamFel :)) Megyek is haza és próbálom ki 1000L.

(Hátha valakinek van valami hasonló "hibája"...)

Mégegyszer köszike a válaszokat...

miki3d

miki3d Creative Commons License 2001.10.11 0 0 3
Másik. (kicsit nem ide tartozik, de mégis)

Mikor felveszek a kameráról wincsire, akkor a bevitt anyag tömörítve van valamivel (Microsoft DV AVI) (nem nagyon, ill. nem látszik, de mégis). Nem lehet valahogy beszedni mondjuk TGA seqenciába, vagy más, tömörítettlen filéba? Ti hogy csináljátok?

Gonolom, hogy Ti is kamerázgattok, hazamentek, rádugjátok a gépre és egy valamilyen progival beszeditek, majd... mivel egy eléggé nagy máretű -legalábbis szerintem - betömörítitek vagy VCD-re, vagy DivX-el, vagy akármivel. Vagy nálatok is tömörít rajta valamit a progi/kártya? Vagy az nem is tömörítés? Vagy én vagyok a hüle vagy igen? :)

huhh... ezt aztán jól MEGAszontam. :))

Ha ehhez is tudtok... szóljatok hozzá(m) :)

köszike!

miki3d

miki3d Creative Commons License 2001.10.11 0 0 2
Hali nikola!

Először is köszike a válaszodat! (Még új vagyok :) )

Örülök, hogy Más emberkének is van hasonló kamerája.
Nálam viszont semmi nem látszik se az LCD-n, se sehol :( ,de viszont elindítja a felvételt, csak mint írtam... négerek az alagútban (már bocsánat a kifejezésért).
A menüben (kamera menüjében) se nem kell beállítani semmit... ugye?

Jaa... a másik, hogy mindegy, hogy milyen codec-el van tömörítve? Vagy Uncompressed? vagy jó a DivX is? A felbontás is mind1? Interlace vagy az nem kell rá? huhh... :)) (most így eszembe jutott sok minden más kérdés is).
Vagy csak szabvány D1/DV PAL 720X576-os képet tud "felvenni"? Jaaa... és milyen funkción kell állni a kamerával? Camera/VRC? (gondolom, hogy nem CARD-ra kell :) Egyébként mind a kettővel próbáltam és semmi :((

AffenébeHogyNálamNemJó! :)))

Hali .next!

Neked is köszönöm a válaszodat és hogy megerősítetted nikola-t és engem is, hogy akkor a hiba az én készülékemben van :)
Meg fogom próbálni én is az Ulead-dal, csak egy kicsit óckodom az Ulead termékektől, de ha megy, akkor nem gond... azt fogom használni.

Az lehet, hogy a firewire kártya nem tudja? Mármint, hogy kiküldeni az adatot?

miki3d

.next Creative Commons License 2001.10.10 0 0 1
szerintem is menni kéne. nekem sony kamerám van, és ulead mediastudio 6.0 -- ezzel tökéletesen megy (leszámítva a lassú winchesteremet, ami miatt eldobál néhány kockát)
Előzmény: Törölt nick (0)
miki3d Creative Commons License 2001.10.10 0 0 topiknyitó
Hali!

Az lenne a kérdésem, hogy hogy lehet felvenni PC-ről digitális kamerára anyagot...

A kamera egy Panasonic NV-DS38EG tipusú DV-IN/OUT csatlakozóval. A gépben van egy Pyro FireWire kártya IEEE porttal. Kameráról PC-re secc-pecc alatt fel tudok venni bármint, még akár mit is...
Kell hozzá egy külön progi? Speciel én premierben szedam be a kameráról az anyagot, de kiküldeni már nem tudom. Van egy olyan funkció, hogy Racord to tape... na azzal el kezd felvenni a kamera (autómatice), de csak a fekete képet veszi fel, miközben a moncsin megy a film...

Ha esetleg valaki találkozott hasonló "hibával", vagy már meg is oldotta, annak naggyon naggyon szívessen várnám a hozzászólását.

Előre is köszönöm...

miki3d

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!