Keresés

Részletes keresés

JOM-413 Creative Commons License 2026.04.03 0 2 25162

oh, bocsánat, a nyolcszázból vagy harmincban ludas vagyok én is, de javarészt azok exek, meg új rendszámok. 

amúgy, ha kivonnak egy "népszerű" kocsit, pl. győri Ikarust, azt hányan jelentjük be általában? mitől függ, hogy az LSU vagy az én bejelentésem jelenik meg az adatlapban szerkesztésként?

Előzmény: Alexander Pistoletov (25160)
D 20 Creative Commons License 2026.04.03 0 1 25161

Reméljük idővel belátják ott, hogy elkélne egy hung'admin2 is...

Am az örményországi javaslatomat vagy fél év után engedték ki, szóval a problémákok nem itt kezdődnek. 🤓

(Egy cseh rsz-os Karosa adatlap létrehozást azzal utasítottak el, hogy Linked photo is from Hungary)

Előzmény: Alexander Pistoletov (25160)
Alexander Pistoletov Creative Commons License 2026.04.03 0 1 25160

Az adminnak jelenleg hányingere van, ha ránéz az oldalra, mert csak elment pár napra, és rögtön nyolcszáz bejegyzéssel szemetelték tele a várólistát.

Előzmény: JOM-413 (25158)
D 20 Creative Commons License 2026.03.28 -1 0 25159

Az adatbáziskezelésnél a létrehozás megy, meglévőhöz kép, képlink, egyéb info megy.

De az exrsz, meg az átszámozás...

Nu, igaz, ha nincs probléma, csinálni kell. 🤓😅

Előzmény: JOM-413 (25158)
JOM-413 Creative Commons License 2026.03.27 0 0 25158

jobb felül az "adatbázis kezelés" menü alatt lehet, de nekem sem teljesen világos, hogy egy lépésben hogyan lehet átírni.

mindenesetre én ezt beírtam már, aztán majd az Admin átírja "szépre"

Előzmény: D 20 (25157)
D 20 Creative Commons License 2026.03.27 -1 0 25157

A nagyonnagy oldalon a mezei kőbaltás user hogyan tudja feltolni a nyűwes átrendszámozást egy meglévő adatlapra?

Gáz, hogy nem látom, a mikéntjèt. :/

Felvéstem volna ezt:

http://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=171611478&t=9117898

D 20 Creative Commons License 2026.02.17 0 0 25156

Persze.

Gondolom csak nekem hiányzik a képek mellől a készítésük dátuma...

Poén, hogy két fotón is felismerhető apám.

Előzmény: tupolev (25154)
Dr.V.ker. Creative Commons License 2026.02.07 0 0 25155

Igen!

Előzmény: tupolev (25154)
tupolev Creative Commons License 2026.02.07 0 2 25154

Ja és a honlap egyelőre megmenekült, sikerült találnom egy elég kedvező tárhely szolgáltatást, 9000 Ft/év. Átköltöztem oda, miután az eddigi szolgáltató duplájára emelte az árat.

Bár nem tudom, hogy egyáltalán nézi még valaki ezt az oldalt?

Előzmény: tupolev (25153)
tupolev Creative Commons License 2026.02.07 0 7 25153

Ajánlom figyelmetekbe az elmúlt időszak frissítéseit.

https://busztipusok.hu/uj.htm

Ikarus 396 és 412 képek, valamint új típusoldal a Reformoknak.

Alexander Pistoletov Creative Commons License 2026.01.05 0 0 25152

Ez mocskosul nem 1979-es 256.51-es.

Viszont van pár kifejezetten kisalföldes jellegzetesség rajta, ami segíthet kideríteni...

Előzmény: D 20 (25151)
D 20 Creative Commons License 2026.01.01 0 0 25151

ExKisalföld volán?

https://fotobus.msk.ru/vehicle/40056/#n45222

Viszont akkor a vázszámra meg...

Kéretlen katyvasz kotorászás. 🤓

JOM-413 Creative Commons License 2026.01.01 0 2 25150

Sikerekben gazdag boldog új évet minden kedves Topictársnak!

Évzáró-évnyitó olvasmány a Buszvonal első évéről és az idei tervekről, kicsit személyesebb hangvételben: https://buszvonal.blog.hu/2025/12/31/buszvonal_evzaro

Alexander Pistoletov Creative Commons License 2025.12.26 0 0 25149

Üdv!

A szürke egy utólagosan bevezetett státusz, nagyjából az állományból törölt, de még fellelhető darabokra találhatták ki, míg a piros a selejtből a vágott selejtet jelenthetné. A sárga még állományban van, de üzemképtelen.

Viszont szerény véleményem szerint nem igazán tartom túl jó ötletnek a szürkét, egyrészt a bizonytalan állapotok tömkelege miatt (állományból törlés után tudja a fene, hogy elbontották-e a járgányt, vagy esetleg tyúkól lett belőle - és még az se lehet biztos, ha váltig állítják, hogy vágták, lásd OFF T6-281 Szegeden), másrészt pedig azért, mert hosszú évekig elvolt mindenki a pirossal, nem is igazán értettem, miért kellett kettészedni.

És egy jó hír: végre visszaszereztem a kontrollt az őrületes elhavazás felett. A volánnal persze még mindig harcolok.

Előzmény: JOM-413 (25148)
JOM-413 Creative Commons License 2025.12.23 0 0 25148

Elsősorban a fotobusos adminhoz szól a kérdés, de lévén, hogy kicsit "közszolgálati" a téma, így inkább itt kérdezem:

Mikortól számít egy busz a fotobus rendszerében "Nem üzemképes"-nek (sárgának), "Leállítva"-nak (szürkének) és "Selejtezve"-nek (pirosnak)? 

Erre mutatóan nem találtam a honlapon semmit, nem teljesen világos számomra a határ ezek között, főleg úgy, hogy az itthoni maszek, de a rendszerben nem selejtnek/eladottnak megjelenő kocsik jelentős hányada sárgázva van, szürkét meg talán ha 4-5x láttam magyar rendszámon. 

Ha kivon a Volán egy kocsit, mit írjunk be dátumnak? A kivonás időpontját, vagy amikor utoljára kint volt?

Őrült Szemetelő Creative Commons License 2025.12.08 0 0 25147

A Plates eszembe se jutott, köszönöm a tippet! Mindkét linkelt gyűjtemény nagyon értékes és érdekes anyag, nagyon király, hogy felkerültek!

Én is világéletemben szappantartókkal nyomtam különben. Helytakarékos, és kevésbé feltűnő, mint egy kályhacső. Egy kezemen meg tudom számolni, hány balhém volt ~12 évnyi munkásságom során, bár az elmúlt 1 évben begyűjtött 3 teljesen elvette a kedvemet a hobbitól. Jó, az egyik nem balhé volt, csupán egy végtelenül bizarr számonkérés, de én már csak ilyen kis érzékeny vagyok. Cserébe persze nem kevés képem lett zajos, sokat újra is kellett lőnöm, de hát valamit valamiért, új kép meg nem sok fog már születni, mert egyáltalán nem mozgat meg a mostani állomány.

Előzmény: D 20 (25146)
D 20 Creative Commons License 2025.12.07 -1 1 25146

Többieknek is:

Fotobus-on vannak 10+ e fotós user-ek is.

(Volt, akinek a cuccát több, mint egy hétig görgettem.)

Gondolom n év alatt tolták fel.

A platesmania.com-ra is fel lehet tolni a fotókat, ott egyéb kritériumok miatt tilos az á...

Én is rakom oda fel a középszer alsó határait...

Me ott nem gond, ha unsharpness, meg darkness, meg shaked to the asked a right... 🤣

Már van nagyobb volumenű buszfotós, aki ott teszi, tette közszemlére a képeit sokszázas nagyságrendBen.

Ez az e, 22e+ kép:

https://platesmania.com/user92547

Emmeg a mine:

https://platesmania.com/user112814

Na ja, direkt, kistudású, gedváslencséjű géppel toltam mindig is.

Azt szoktam mondani, hogy hibaista fotózás. 🤓

Áldásbékesség!

Előzmény: JOM-413 (25144)
JOM-413 Creative Commons License 2025.12.07 0 1 25145

húszezer képet feltölteni olyan elképesztő idő- és energiaigényes lenne, hogy a világ összes éjszakája és szabadsága sem lenne elég rá. Ha mindenképp vam amit érdemes lenne publikálni ott is, akkor ki kell az 1000-1500 legjobbat válogatni, de azokat is iszonyat energia lenne egyhuzamban feltölteni. 

Előzmény: Őrült Szemetelő (25143)
JOM-413 Creative Commons License 2025.12.07 0 0 25144

igen-igen, rá gondolok, nem arra, aki ezekszerint a Topictárs, és az Ikarusos képeket töltögeti jellemző fel. 

Nem nagyon szoktam nézni a dátumot, lehet a képek minősége miatt tűntek régebbinek, vagy szimplán nem tudok 25 alatt fejben összeadni és kivonni :D

Előzmény: D 20 (25142)
Őrült Szemetelő Creative Commons License 2025.12.06 0 2 25143

Ejha... Még egy időben fontolóra vettem, hogy a közel húszezres, több mint 10 éve szedegetett gyűjteményemet szép egyesével elkezdem feltolni Fotobusra. Mindent: a tájképtől az autodelig, az ellenfényestől a zajos-borultig, a kreatív utcai fotótól az ezredik állomási tucatképig. Hát, ezek alapján a felét nem engednék ki szerintem, úgyhogy jó helyen van az egyelőre felhőben, aztán ha megvagyok az arcok kiretusálásával és több hónap állás után kijön utcára a három utolsó hiányzó Credóm, majd közzéteszem esetleg a linket. 

Előzmény: JOM-413 (25141)
D 20 Creative Commons License 2025.12.06 -1 0 25142

Na várjál...

Az a dújv-i user én vagyok a 10+os képekkel.

Ez a fiatal csávó aljább minőséget tol.

S most kezdte nem régen.

Azt hiszem neki olyan 8 eves az eleje a képeinek...

Előzmény: JOM-413 (25141)
JOM-413 Creative Commons License 2025.12.06 0 0 25141

Nekem is volt olyan, hogy még csak töltögettem fel a képeket, de még végig sem értem, az elsőket már kiengedte az admin, máskor meg heteket-hónapokat állt bent kép.

A dunaújvárosi user képeivel igazából érdembeli baj nincs, dokumentációs jellegű képek, van a busznak eleje oldala meg vége, de mégis olyan középszerűek, csak hát 10-15 éves mind, full archív kontent. 

Az oldalas képeket nem fogják szeretni, hacsak nem 25 éves papírképről digitalizált, vagy valami nagyon special busz van rajta.

Kedvencem akkor is az Open doors are not good és a Vehicle is too dirty. Na ezekre legyen ráhatással az ember. 

Első kézből tudom, hogy a GMY-382 képei között van egy olyan (+0,2 zöld) amin photoshopolva van csukottra az ajtó, mert nem engedték ki máskülönben. 

Előzmény: D 20 (25140)
D 20 Creative Commons License 2025.12.06 -1 1 25140

Szoval az elfogadott kepek es azok indexe...

Faxa kep +0,2 v 0,3, de ha finnyog, akkor meg -1 vagy -2...

Vegulis valahogy szurni kell a sok szxrt.

De megbeszeltuk, hogy te sem erted, amikor faxa kepet utasit el, kozben meg mas, par kepes usertol megy fel a tre...

Dujv-i new usertol az oszbelejen volt olyan, h lefotozta vmeik exfv-i oldturkMB-t, s masnap mar kint is volt a kep.

Jah, meg visszadobaljak a full oldalrol fotozott kepeket is, h not informative, stb, stb...

De akkor nyommer setetkek, nehai bkv-s 280-asrol meg zavar, h van fenn full oldalrol kep...

Szoval emo, emo, emo...

Me most ezze mi a baj?

Am nem ecceru volt kb otvenes sebessegnel ilyesmire fotozni, s nincs hova feltoltenem az ilyen aspektusu kepeimet.

Előzmény: JOM-413 (25139)
JOM-413 Creative Commons License 2025.12.06 0 3 25139

legalább 55 vagy 60-as feltöltési index kell, hogy ne kelljen várólistázni a képeket, az meg ugye a feltöltött képekre kapott +0.1-ekből jön össze. Olyan 1400 képem van fent, egy éve lett meg ez az index, mert viszonylag sokat fotóztam már vállalható szinten, nem utasították el egyik képem sem. Igazából ha sokat tölt fel az ember és nem utasítgatják -1, -2-re el a képeit, előbb-utóbb meg lesz neki, mert lehet +0.2, +0.3 is kapni ha tényleg nagyon jó a kép. Van olyan haverom, akinek alig van fent képe, de simán van huszas indexe, mert olyan jó besorolást kapnak a képei, csak neki elege lett ez a visszaküldéses hülyeség miatt az oldalból. 

Kommentelni sose kommenteltem, néha-néha beírok járművet, ha nincs még fent, azon túl maximum a selejteket írom át, de azt meg a magyar adminnak ígyis-úgyis el kell fogadnia

Előzmény: D 20 (25138)
D 20 Creative Commons License 2025.12.06 -1 0 25138

Nekem ott amúgy is anomália, hogy kommentelni nem tudok.

Mindig azt írja alapból is, hogy új regesként majd a modik, s ált 5 komment után megszűnik.

Jahm, szept-ben múlt egy éve, hogy regeltem.

Akkor új userként elbírálás után meg is jelent minden kommentem (archív fotolinkek néhai buszokról.)

Aztán majdnem 20 komment után elbírálásra várás címén vár, vár, majd nyom nélkül eltűnik, bárhova, bármit...

Na kindegy, nem kötelező használni ezt se tudom...

Neked hány kép után lett az, hogy kiengedik automatic a fotóidat?

Vagy hogy van ez?

Előzmény: JOM-413 (25137)
JOM-413 Creative Commons License 2025.12.05 0 1 25137

a fotobus képelbíráló rendszere úgy ahogy van egy rakás szar, ha nem lenne korlátlan indexem, hogy ellenőrzés nélkül rakhassak ki képet könnyen lehet, hogy abbahagytam volna már a feltöltögetést. Nem gondolom, hogy kiemelkedően jó képeim lennének, sőt. De az utóbbi egy-két évben már megtalálom általában a napos oldalt, nem rakok fel olyanról képet, amiről van fent friss és hasonló, igyekszem igényes lenni, stb. Ez alól kivétel, ha valamiről nincs még kép, ott bevállalok egy 1/50-es necceset, úgyis letörlik, ha lesz jobb, de addig is legyen valami legalább, de azt is úgy, hogy eleve kéknek rakom ki.

Amikor visszaküldenek telibe napos, jól beállított, szögmérővel függőre belőtt képet olyan kocsiról, amiről nincs másik, hogy Askew (to the left), meg Vehicle is too dirty, akkor legszivesebben a falnak mennék. 

Néha meg olyan minőségű meg beállítású képeket kiengednek még zöldbe is, hogy az eszem megáll: https://fotobus.msk.ru/photo/3547030/

Az "új" dunaújvárosi fotós képeit szerintem azért díjazzák ennyire, mert 2015-nél nem nagyon van frissebb fotója, aztán ugyan abba a hibába esnek bele mint a facebookon tevékeny kaposvári úr, és meg vannak győződve, hogy archív=jó. Hát, szerintem nem. Mindenesetre inkább legyen valamiről egy gyengébb kép, mint ne legyen semmilyen, de amikor már volt 20-25-ös indexem és volt 100 képem elbíráláson 3 hete, akkor nekem is forrt a fejem.

Előzmény: D 20 (25134)
LSU 106 Creative Commons License 2025.12.05 0 0 25136

Tudomásom szerint egységes, de a magyar rész biztos nem önálló e szempontból

Előzmény: Caladee (25135)
Caladee Creative Commons License 2025.12.05 0 0 25135

A fotókat főmodik ellenörzik a fotobuson, vagy minden országhoz/országcsoporthoz (ugye Németországot nemrég szétszedték tartományokra) tartozik saját moderáció?

D 20 Creative Commons License 2025.11.20 -2 0 25134

Random nyenyegés megin:

A naaagy orozos oldalon a nyúwéves dújv-i user szórja fel a vállalható alsó fotóit, s egy napon belül publikusak.

Nekem meg hetekig várakozólistán, stb...

Demotiváló, meg éLthetetlen...

Dr.V.ker. Creative Commons License 2025.09.27 -1 2 25133

Egy kis összefoglaló a Keleti lezárása miatti pótlásról: 

https://karpatbusz.blog.hu/2025/09/26/vonatpotlas_a_80-ason

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!