oh, bocsánat, a nyolcszázból vagy harmincban ludas vagyok én is, de javarészt azok exek, meg új rendszámok.
amúgy, ha kivonnak egy "népszerű" kocsit, pl. győri Ikarust, azt hányan jelentjük be általában? mitől függ, hogy az LSU vagy az én bejelentésem jelenik meg az adatlapban szerkesztésként?
Ja és a honlap egyelőre megmenekült, sikerült találnom egy elég kedvező tárhely szolgáltatást, 9000 Ft/év. Átköltöztem oda, miután az eddigi szolgáltató duplájára emelte az árat.
Bár nem tudom, hogy egyáltalán nézi még valaki ezt az oldalt?
A szürke egy utólagosan bevezetett státusz, nagyjából az állományból törölt, de még fellelhető darabokra találhatták ki, míg a piros a selejtből a vágott selejtet jelenthetné. A sárga még állományban van, de üzemképtelen.
Viszont szerény véleményem szerint nem igazán tartom túl jó ötletnek a szürkét, egyrészt a bizonytalan állapotok tömkelege miatt (állományból törlés után tudja a fene, hogy elbontották-e a járgányt, vagy esetleg tyúkól lett belőle - és még az se lehet biztos, ha váltig állítják, hogy vágták, lásd OFF T6-281 Szegeden), másrészt pedig azért, mert hosszú évekig elvolt mindenki a pirossal, nem is igazán értettem, miért kellett kettészedni.
És egy jó hír: végre visszaszereztem a kontrollt az őrületes elhavazás felett. A volánnal persze még mindig harcolok.
Elsősorban a fotobusos adminhoz szól a kérdés, de lévén, hogy kicsit "közszolgálati" a téma, így inkább itt kérdezem:
Mikortól számít egy busz a fotobus rendszerében "Nem üzemképes"-nek (sárgának), "Leállítva"-nak (szürkének) és "Selejtezve"-nek (pirosnak)?
Erre mutatóan nem találtam a honlapon semmit, nem teljesen világos számomra a határ ezek között, főleg úgy, hogy az itthoni maszek, de a rendszerben nem selejtnek/eladottnak megjelenő kocsik jelentős hányada sárgázva van, szürkét meg talán ha 4-5x láttam magyar rendszámon.
Ha kivon a Volán egy kocsit, mit írjunk be dátumnak? A kivonás időpontját, vagy amikor utoljára kint volt?
A Plates eszembe se jutott, köszönöm a tippet! Mindkét linkelt gyűjtemény nagyon értékes és érdekes anyag, nagyon király, hogy felkerültek!
Én is világéletemben szappantartókkal nyomtam különben. Helytakarékos, és kevésbé feltűnő, mint egy kályhacső. Egy kezemen meg tudom számolni, hány balhém volt ~12 évnyi munkásságom során, bár az elmúlt 1 évben begyűjtött 3 teljesen elvette a kedvemet a hobbitól. Jó, az egyik nem balhé volt, csupán egy végtelenül bizarr számonkérés, de én már csak ilyen kis érzékeny vagyok. Cserébe persze nem kevés képem lett zajos, sokat újra is kellett lőnöm, de hát valamit valamiért, új kép meg nem sok fog már születni, mert egyáltalán nem mozgat meg a mostani állomány.
húszezer képet feltölteni olyan elképesztő idő- és energiaigényes lenne, hogy a világ összes éjszakája és szabadsága sem lenne elég rá. Ha mindenképp vam amit érdemes lenne publikálni ott is, akkor ki kell az 1000-1500 legjobbat válogatni, de azokat is iszonyat energia lenne egyhuzamban feltölteni.
Ejha... Még egy időben fontolóra vettem, hogy a közel húszezres, több mint 10 éve szedegetett gyűjteményemet szép egyesével elkezdem feltolni Fotobusra. Mindent: a tájképtől az autodelig, az ellenfényestől a zajos-borultig, a kreatív utcai fotótól az ezredik állomási tucatképig. Hát, ezek alapján a felét nem engednék ki szerintem, úgyhogy jó helyen van az egyelőre felhőben, aztán ha megvagyok az arcok kiretusálásával és több hónap állás után kijön utcára a három utolsó hiányzó Credóm, majd közzéteszem esetleg a linket.
Nekem is volt olyan, hogy még csak töltögettem fel a képeket, de még végig sem értem, az elsőket már kiengedte az admin, máskor meg heteket-hónapokat állt bent kép.
A dunaújvárosi user képeivel igazából érdembeli baj nincs, dokumentációs jellegű képek, van a busznak eleje oldala meg vége, de mégis olyan középszerűek, csak hát 10-15 éves mind, full archív kontent.
Az oldalas képeket nem fogják szeretni, hacsak nem 25 éves papírképről digitalizált, vagy valami nagyon special busz van rajta.
Kedvencem akkor is az Open doors are not good és a Vehicle is too dirty. Na ezekre legyen ráhatással az ember.
Első kézből tudom, hogy a GMY-382 képei között van egy olyan (+0,2 zöld) amin photoshopolva van csukottra az ajtó, mert nem engedték ki máskülönben.
legalább 55 vagy 60-as feltöltési index kell, hogy ne kelljen várólistázni a képeket, az meg ugye a feltöltött képekre kapott +0.1-ekből jön össze. Olyan 1400 képem van fent, egy éve lett meg ez az index, mert viszonylag sokat fotóztam már vállalható szinten, nem utasították el egyik képem sem. Igazából ha sokat tölt fel az ember és nem utasítgatják -1, -2-re el a képeit, előbb-utóbb meg lesz neki, mert lehet +0.2, +0.3 is kapni ha tényleg nagyon jó a kép. Van olyan haverom, akinek alig van fent képe, de simán van huszas indexe, mert olyan jó besorolást kapnak a képei, csak neki elege lett ez a visszaküldéses hülyeség miatt az oldalból.
Kommentelni sose kommenteltem, néha-néha beírok járművet, ha nincs még fent, azon túl maximum a selejteket írom át, de azt meg a magyar adminnak ígyis-úgyis el kell fogadnia
a fotobus képelbíráló rendszere úgy ahogy van egy rakás szar, ha nem lenne korlátlan indexem, hogy ellenőrzés nélkül rakhassak ki képet könnyen lehet, hogy abbahagytam volna már a feltöltögetést. Nem gondolom, hogy kiemelkedően jó képeim lennének, sőt. De az utóbbi egy-két évben már megtalálom általában a napos oldalt, nem rakok fel olyanról képet, amiről van fent friss és hasonló, igyekszem igényes lenni, stb. Ez alól kivétel, ha valamiről nincs még kép, ott bevállalok egy 1/50-es necceset, úgyis letörlik, ha lesz jobb, de addig is legyen valami legalább, de azt is úgy, hogy eleve kéknek rakom ki.
Amikor visszaküldenek telibe napos, jól beállított, szögmérővel függőre belőtt képet olyan kocsiról, amiről nincs másik, hogy Askew (to the left), meg Vehicle is too dirty, akkor legszivesebben a falnak mennék.
Az "új" dunaújvárosi fotós képeit szerintem azért díjazzák ennyire, mert 2015-nél nem nagyon van frissebb fotója, aztán ugyan abba a hibába esnek bele mint a facebookon tevékeny kaposvári úr, és meg vannak győződve, hogy archív=jó. Hát, szerintem nem. Mindenesetre inkább legyen valamiről egy gyengébb kép, mint ne legyen semmilyen, de amikor már volt 20-25-ös indexem és volt 100 képem elbíráláson 3 hete, akkor nekem is forrt a fejem.
A fotókat főmodik ellenörzik a fotobuson, vagy minden országhoz/országcsoporthoz (ugye Németországot nemrég szétszedték tartományokra) tartozik saját moderáció?