Sziasztok. Azt szeretném kérdezni ,hogy hány darab Ikarus Scolo van Magyarországon? Kb hányat gyártottak? Esetleg van-e eladó és mennyibe kerül? A válaszokat előre is köszönöm. :)
Kb. egy hónapig voltunk az Ikarusban, ahol több autó is készült párhuzamosan, meg készen volt egy darab ami működőképes volt. Szerintem az van aképen is.
Egy pár száz négyzetméteres csarnokban készültek a prototípusok. A csarnok két részre volt osztva, egy lakatos, és egy műanyagos részre. Az autó felépítése, műszaki kialakítása erősen hasonlított a renault espace-ra: Fém váz és üvegszálas műanyag karosszéria. Amúgy a prototípusok fém vázszerkezetét kézzel készítették el öreg ikarus-os szakik. Élmény volt nézni, ahogy dolgoztak...
Ezen kívül még tervezték, hogy a jövőben majd elindítanak egy alsó kategóriás 2+2 üléses sportkocsi tervezését, illetve gyártását. De ha jól tudom abból nem lett semmi.
Anno, amikor még főiskolás voltam, egy pár hetes nyári gyakorlatot sikerült néhány csoprttársammal eltöltenem a Mátyásföldi (XVI. ker.) Ikarus gyáregységnél, konkrétabban annál az egységnél ahol, ezt a prototípust tervezték illetve készítették. Hihetetlen jó volt.....
"Szétlopták a Margit utcában telephelyen belül. A motorjával is volt egy apró gond, ha jól tudom sose fizették ki a mintapéldány motort a beszállítónak. Typisch Ungarische Historie..."
Sziasztok! Úgy látom már kihalt ez a topic, mégis gondoltam megosztom midnenkivel az én nagy örömömet: Az egyetlen megépült Scolo tegnap óta nálam van :) Itt van róla egy kép, mert ahogy látttam a neten csak az az egy fekete-fehér kering, megérdemel jobb, színes képeket is a kicsike. Az autó egyébként jól van, az idő kicsit kikezdte, most lelkesen nekiálltam helyrepofozni. A nagy problémám hogy papírja abszolú nincs, így a forgalomba helyezés is esélytelen :(.