Keresés

Részletes keresés

furzschrank Creative Commons License 2001.12.07 0 0 132
Áder talk show-t vezet választókörzetében...
Index 2001.12.07.

Címe valószínűleg "Dögunalom show" lehet...

furzschrank Creative Commons License 2001.11.09 0 0 131
Csökkenhet Magyarország vonzereje
Az EIU szerint nő a politikai kockázat
Napi Gazdaság
2001. november 9., péntek 9:22

A politikai kockázat, valamint a munkaerőköltség növekedése miatt csökkenhet Magyarország vonzereje a külföldi befektetők szemében - áll az Economist Intelligence Unit (EIU) kelet-európai befektetésekről készült tanulmányában.

Meggondolatlan kormány

A külföldi tőke vonzásában az elmúlt 10 évben az élmezőnybe tartozó Magyarországon a vezető kormánypárt a tekintélyelvűség jegyében viselkedik a médiával és az önkormányzatokkal szemben, gazdaságpolitikája populista jegyeket mutat, külpolitikája pedig időként meggondolatlan. Az EIU szerint előfordulhat, hogy jövőre sem a Fidesz, sem az MSZP nem tud stabil kormányt alakítani, sőt a jelentés azt sem zárja ki, hogy a jelenlegi kormánypárt szerencsét próbál a MIÉP-pel, s ezzel kockára teszi az EU-csatlakozást.

Lassuló reformok

Az elemzés szerint a magyar gazdaság az egyik legliberálisabb a térség gazdaságai közül, de a reformok lelassultak. A kormány többször is beavatkozott a gazdasági folyamatokba, az árak ellenőrzésével csökkenti az inflációt, miközben késik a távközlés és az energiaszektor liberalizációja. A kormány elszalasztotta azt a lehetőséget, hogy a fellendülés nyomán keletkező többletbevételeket az alapvető költségvetési problémák megoldására használja fel. Erre a lassuló gazdasági növekedés mellett most már kicsi az esély - állítja az elemzés, hozzátéve, hogy a választáshoz kapcsolódó fiskális lazítás kockára teheti a makrogazdasági eredményeket.

furzschrank Creative Commons License 2001.11.06 0 0 130
"A Fidesz - Magyar Polgári Párt és az MDF frakciójának 14 tagja a hét végén vatikáni zarándokútra indul - közölte Balsai István az MTI-vel hétfőn."

Fohász a hatalom megtartása érdekében?

furzschrank Creative Commons License 2001.11.05 0 0 129
Egyetlen kérdésem van: Mit kívánsz elérni evvel az áltudományos porhintéssel?
Előzmény: Jozan (128)
Jozan Creative Commons License 2001.11.05 0 0 128
Mit is szerettél volna cáfolni?

hmmm...

A jövedelem-összehasonlítás kapcsán azt írtad, hogy a probléma megoldásához kevés a madzagra kent méz. Mire én azt válaszoltam, hogy az uniós átlagjövedelem nem összehasonlítható a magyar átlagjövedelemmel.

Például idén majus folyamán több tízezerrel csökkent a tanulmány szerint értelmezett "szegények" száma, úgy hogy az érintettek ebböl semmit nem vettek észre. Ugyanis a forint erösödött vagy 8%-ot, tehát sok ember forintban ugyan változatlan jövedelme EUR-ban kalkulálva hirtelen átlépte az EU tanulnány szerinti szegénységi küszöböt.

Ez egyúttal azt is jelenti, hogy a jövedelmek értékét nem lehet a pillanatnyi devizaárfolyamokkal átszámolva összehasonlítani. A probléma nem akkora amekkoráról a tanulmány írt, és aminek a megoldásához kevesled a mézet.

Írtam: Vásárlóeröparitáson kellene összevetni az egyes országok jövedelmi adatait
Válaszoltad:A magyar jövedelmi viszonyok ennek tükrében még rosszabak

Nem vagyok benne biztos, hogy érted, amit írsz... A vásárlóerö-parítás azt jelenti, hogy a magyarok mit tudnak itthon megvásárolni a jövedelmükböl. Nagyon sok termék ára nálunk (a devizaközépárfolyamon átszámított nyugati árakhoz viszonyítva) jelentösen (többszörösen) olcsóbb. Vegyük csak példáként a 600-800 forintos osztrák kenyérárakat. Tehát az osztrák szakmunkás bére deviza-középárfolyamon ugyan ötszörös a magyar szakmunkáshoz képest, de a vásárlóértéke csak kb kétszeres.

Ha nem világos valami, kérdezz.

Előzmény: furzschrank (126)
furzschrank Creative Commons License 2001.11.05 0 0 127
"Orbán Churcillhez hasonlította magát..."

Röhej! Vastag a bőr az ábrázatán! Azért az érdekes, hogy Churchill nem is járt Alcsútdobozon és a focit sem szerette! :-)))

furzschrank Creative Commons License 2001.11.01 0 0 126
"zschr, az uniós átlagjövedelem nem összehasonlítható a magyar átlagjövedelemmel."

Ez vitán felül áll! Állítottam az ellenkezőjét?

"Vásárlóeröparitáson kellene összevetni az egyes országok jövedelmi adatait, így semmi értelme."

A magyar jövedelmi viszonyok ennek tükrében még rosszabak.

Mit is szerettél volna cáfolni?

Előzmény: Jozan (125)
Jozan Creative Commons License 2001.11.01 0 0 125
zschr, az uniós átlagjövedelem nem összehasonlítható a magyar átlagjövedelemmel. Vásárlóeröparitáson kellene összevetni az egyes országok jövedelmi adatait, így semmi értelme.

A franciák több bor fogyasztanak, mint a magyarok cipöt, mondta a magyar ürlap, illetve nem csak az, a nemzet is, meg az egész összecsapott tanulmány. A sajtómunkásoknak mindegy, mekkora butaságot írnak, csak teljen a lap... :--((((

Előzmény: furzschrank (124)
furzschrank Creative Commons License 2001.11.01 0 0 124
"Egyre több magyar él a szegénységi küszöb alatt
2001-10-31 (a nyomtatott MH cikke)
Magyarországon az emberek 73 százalékának jövedelme nem éri el az uniós átlag felét. Ferge Zsuzsa szociológus lapunknak nyilatkozva elmondta, a legnagyobb probléma, hogy a mindenkori döntéshozók villódzó politikát folytatnak, s csupán ad hoc intézkedésekkel próbálnak látványosnak tűnő megoldásokat felmutatni."

A probléma megoldásához kevés a madzagra kent méz... Lehet, hogy tényleg hanyatt van a lovunk?

Jozan Creative Commons License 2001.10.31 0 0 123
zschr írta a hanyatásos orbánságról:
Szerintem - sebtében összehordott - zagyvaság az egész

"Én is szeretnék békésen, nyugodtan szundikálva meghalni, mint a nagyapám, nem pedig örjöngve és sikoltozva mint az utasai..."

Előzmény: furzschrank (121)
Tgyta Creative Commons License 2001.10.31 0 0 122
:O))
Ettől függetlenül igérni még tud. Várjál csak, hogy milyen bikfangos blöfföket fog bedobni a köztudatba. Minden hétre jut legalább egy.
Előzmény: furzschrank (121)
furzschrank Creative Commons License 2001.10.31 0 0 121
"Magunkat is beleértem, amikor a hanyatló nyugati civilizációról beszélek - hangoztatta Orbán Viktor kedden este az m1 televízióban sokat vitatott nyilatkozatával kapcsolatban."

Akkor most hanyatlunk vagy fejlődünk? A nyugat hanyatlását szándékozunk utolérni tizenakárhány év múlva? A hanyatló nyugathoz óhajtunk csatlakozni? Szép kis perspektíva!

Szerintem - sebtében összehordott - zagyvaság az egész, de ezt a Fidesz-től már megszokhattuk!

furzschrank Creative Commons License 2001.10.15 0 0 120
"Egy hónapon belül immár másodszor voltak képtelenek biztosítani a többséget a Házban a kormánypártok. Míg szeptember végén a törvényhozás alelnökét és az adatvédelmi biztost nem sikerült megválasztania a képviselőknek, hétfőn már a napirend elfogadásával adódtak gondok a parlamentben."

Ha jól emlékszem OV egyszer azt nyilatkozta, hogy ellenzék nélkül is működik a T. Ház! Hogy is van ez?

furzschrank Creative Commons License 2001.10.15 0 0 119
Olyan vagy, mint elvbarátaid! Csak a saját szlogened tudod sujkolni unos-untalan. A Fideszen kívül, sőt nélküle is létezik világ, bármennyire is furcsán hat, így van...
Én senki szellemi színvonalát nem minősítettem, a Tied magáért beszél...
Előzmény: Törölt nick (118)
Törölt nick Creative Commons License 2001.10.15 0 0 118
furzschrank!
Köszönöm! Ezzel elismerted azt, hogy nem tudsz érdemben vitatkozni velem. Látom, hogy annyira egyoldalúan elfogultan látod a világot, hogy még ha nyilvánvaló dolgokról is van szó, akkor sem akarod elfogadni. Most már ki merem jelenteni, hogy ez sok mindent elmond szellemi színvonaladról.
Zárásképpen meg kívánom, hogy élj boldogan bezárt nyomorék világodban és hogy még nagyon sokáig gyűlölködhessél a Fidesz kormánnyal szemben.
Üdvözlet!
jobbocsaka
Előzmény: furzschrank (117)
furzschrank Creative Commons License 2001.10.15 0 0 117
A topic OV és nem MP igérgetéseiről szól. Ha MP igéreteit szeretnéd felsorolni talán nyiss egy topicot... :-)))
Előzmény: Törölt nick (115)
Sarkany Creative Commons License 2001.10.15 0 0 116
Akkor nézzük Viktorka néhány igéretét:
- Annyi autópálya fog épülni, mint még soha! Ennek ellenére annyi nem épült, mint még soha, ami épül az is büntetőeljárás tárgya...
- A kapuk a focipályákra valók! A kapuk maradtak...
- Ingyenes oktatás! Na ezt nem is kommentálom, ha van ismerősöd, aki éppen tanul, majd elmondja...
- 3 gyerek, 3 szoba, 4 kerék! Aki ezt elhiszi, nincs ki valamennyi kereke!
Soroljam tovább?
Előzmény: Törölt nick (114)
Törölt nick Creative Commons License 2001.10.14 0 0 115
Riki!

„A jobboldalt szükségtelen égetni, éppen eléggé égetik magukat ők is”

Értékelem-e bárgyú szófordulatodat és elismeréssel adózom kreativitásod előtt, de félek, hogy nem érted a szitut. Itt van egy fazon az indexen és nyit egy topicot azzal a szándékkal, hogy rávilágítson arra, hogy Orbán mást sem tesz, mint ígérget. Én ezt megcáfoltam és azt mertem írni, hogy MP az aki licitál, ígérget… Nos erről Őkelme nem hajlandó tudomást venni és megpróbál kibújni a beismerés elől azzal, hogy csúsztat, beleköt félmondatokba… Szerintem ezzel lejáratja a MP oldalát.

Vissza a jobboldal önégetéséhez. Én szeretnék úgy égni mint kormány, hogy közben a népszerűségem nő, és az ország előre halad.

„Igazad van jobbocska!”

Ja kérem, ez nem kérdés :-))))))))))))))))

Üdv.

Előzmény: RikiTikiTévi (113)
Törölt nick Creative Commons License 2001.10.14 0 0 114
furzschrank!

OK. Bemásolom egy régebbi hozzászólás egy részét. Azzal indítottad a topicot, hogy Orbán Viktor csak ígérget és a mézesmadzagot húzogatja. Én arra próbáltam rávilágítani, hogy Medgyessy az aki ígérget, licitál, és mézesmadzagot húzogat. Orbán csak a munkáját végzi, nem ígérget, hanem TESZ.

„Medgyessy igazi közgáz szakember lehet. Azt mondja, hogy ad mindenkinek, ami azt jelenti, hogy a költségvetési kiadás nő. Ezt el is ismerte a Napkeltében. Azt is szajkózza, hogy közterheket csökkenteni fogja, amiből még a hülye is le tudja vezetni, hogy a költségvetési pénz csökken, így kevesebbet lehet szétosztani. Képzelj el egy úgymond egyensúlyban lévő mérleget, amihez MP hozzányúl úgy, hogy az egyik serpenyőbe tesz egy csomó plusz terhet. És hogy mindezt "egyensúlyban" tartsa KIVESZ a másik serpenyőből. Valljuk be, profi az ipse. De ne szidjuk, mert hát ezt tanulta a szocializmusban. Sőt, nem csak tanulta, hanem tette is. Akkor lehetett szaladni a Nyugatra pénzért, hogy az egyensúly látszólag fennmaradjon. Ma hova fusson?
Egy ilyen emberre bízni egy ország sorsát? Felelőtlenség. Több, hülyeség. „

Itt a bizonyíték, és Te, erre nem vagy hajlandó reagálni.
Üdv!

Előzmény: furzschrank (111)
RikiTikiTévi Creative Commons License 2001.10.11 0 0 113
Igazad van jobbocska! A jobboldalt szükségtelen égetni, éppen eléggé égetik magukat ők is.
Riki
Előzmény: Törölt nick (109)
furzschrank Creative Commons License 2001.10.11 0 0 112
Matolcsy György úgy fogalmazott, hogy a kormány által tervezett változtatások kicsik, okosak és hasznosak. A gazdaságpolitikán, a költségvetésen és a monetáris politikán nem kell változtatni - tette hozzá a gazdasági tárca első embere.

Úgy látszik a méz egyenlőre a bödönben marad, nem kerül a közeljövőben a madzagra...

furzschrank Creative Commons License 2001.10.11 0 0 111
Melyik kérdésedre várod a válaszomat?
Előzmény: Törölt nick (109)
Vajk Creative Commons License 2001.10.10 0 0 110
Mintha valami miniszterfele lett volna...
Es bar szolgat jelent a szo, de ezek a miniszterek vezetik az orszagot.
Tudoood !!:))
Előzmény: Jozan (108)
Törölt nick Creative Commons License 2001.10.10 0 0 109
furzschrank!
Jól van no, csak teszteltelek. :-)
De nem válaszoltál! Nem akarsz? NEm baj, égessed csak a baloldalt.
Előzmény: furzschrank (104)
Jozan Creative Commons License 2001.10.10 0 0 108
általad beírt közmondás egészen másra vonatkozik, és abszolút nem tartozik ide

Nyilván, hisz nem te mondtad.
De azért érdekes volt figyelni, hogy a féreg és nyü minösítés miatt a volt KB tagok pártja ágált leghangosabban.

Kövér László igen hiányos intelligenciájára már több nyugati ország államfői is utaltak

1. Idézz már egyet.
2. Kövér mégis melyik vezetöje az országnak?

Előzmény: RikiTikiTévi (107)
RikiTikiTévi Creative Commons License 2001.10.10 0 0 107
Jozan és Tappancs!

„A „férgek, nyűvek, szellemi hajléktalanok” stb. kifejezést Kövér László használta az ellenzék jellemzésére. Na jó, hát végül is mindenki saját magából indul ki!”

Jozan! Az általad beírt közmondás egészen másra vonatkozik, és abszolút nem tartozik ide.

Egyébként Kövér László igen hiányos intelligenciájára már több nyugati ország államfői is utaltak.

Ez viszont rettentő kellemetlen Magyarország népére vonatkoztatva, mert a külföld esetleg még úgy ítélheti meg a magyarokat, mint az ország vezetőit, akik egy része a minimális kommunikációs készséggel sem rendelkezik.
Ezt pedig sértőnek találnám legalább 8 millió állampolgárra nézve, saját magamról már nem is szólva.

RikiTikiTévi

Előzmény: Jozan (105)
Tappancs Creative Commons License 2001.10.09 0 0 106
"A szocializmus a hernyók és nyűvek világa volt."
Valami ilyesmit mondott Kövér. Ha jól tudom, Bereményitől idézte. Az 1990 előtti hatalomról mondta. Éles megfogalmazás, de nem igaz - túl sokat szépít.
A szalonnás szöveg is idézet, mégpedig TGM-től. 1989 tavaszán tartott beszédet a Jurta Színházban ezzel a címmel: "Lesz-e a bolsevik kutyából demokratikus szalonna?"
Előzmény: RikiTikiTévi (76)
Jozan Creative Commons License 2001.10.09 0 0 105
RikiTiki:

A „férgek, nyűvek, szellemi hajléktalanok” stb. kifejezést Kövér László használta az ellenzék jellemzésére. Na jó, hát végül is mindenki saját magából indul ki!

Én másik közmondással élnék: Akinek nem inge...

Előzmény: RikiTikiTévi (76)
furzschrank Creative Commons License 2001.10.09 0 0 104
Ne aggódj, nem vesztem el. Csupán arra várok, hogy ezen a héten kerül-e új méz a madzagra!
Előzmény: Törölt nick (99)
malmos Creative Commons License 2001.10.08 0 0 103
Neked van igazad!
Előzmény: Törölt nick (102)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!