Nekem is az USB portommal gyűlt meg a bajom, de más tekintetben: A Mustek szkennerem simán megy,
de a hp656-osom egyfolytában kommunikációs hibával hülyeségeket nyomtat (van kommunikáció, és néha működik is, de mindha az adatcsomagmérettel lenne néha gond...ABIT kt7-es az alaplap, ha valaki tudja mi lehet, feltétlen irjon!!! Már mindent megpróbáltam, a hp supportnál meg nem tudtak segíteni....
Sziasztok! Hogy itt pont USB problémákra külön szoba van!! Nos, Az USB-re ugye elvileg 255 különböző eszköz csatlakoztatható. Mégis nagyon fontos lenne nekem, hogy tudjak 2 teljesen ugyanolyan USB eszközt egyszerre használni s úgy tűnik, hogy az eszközök csatlakoztatásakor, mikor betöltődik a driver, csak az első eszköznél töltődik be új driver, ha már van olyan eszköz csatlakoztatva, akkor nem. Egy driverrel pedig nem tudsz két eszközt használni! Tehát a kérdés: Hogyan nyomtatsz mind a két printeredre, ha ugyan olyanok s USB-n csatlakoznak, avagy hogyan kapod el két ESB kamera képét, ha ugyanolyanok??
Hozzáteszem, hogy semmi nemű probléma nem adódik akkor természetesen, ha különböznek az USB eszközök s így a drivereik is!
2000-es van rajta, szóval vidáman mennie kéne az USBnek.....
Mindegy, megoldódni látszik a probléma, mert feltűnt egy CD, ami jó az alaplapomhoz. Remélem sikerül arról feltenni a szögséges plussszt:-)))))
Majd beírom, ha sikerült!:-))
Az a poén, hogy az "USB Controller:"-t nem találom a BIOSban, pedig már végignéztem vagy ötször, egyenként az összes listát. Ilyen az én formám... Az "Assign IRQ for USB"-t megtaláltam, az engedélyezve van. De így se müxik.....
Nem kell valakinek egy eladó USB-s scanner?:-)))))
USB Controller:Enabled
Assign IRQ for USB:Enabled
Ezeket nézd meg a Biosban.
Ha így állnak és mégsem műxik,akkor nem a bios beállításaiban kell keresni a hibát.
Hát így távolból nehéz segíteni,de az biztos hogy nálam semmilyen "segédprogramra" nem volt szükség az USB-hez. Szerintem máshol lesz a gond. Esetleg nem ártana egy reinstall alaplap csere után...
Pedig nagy betűkkel rá van írva az alaplapra, hogy BH6. Akkor a haver tud valamit rosszul. Mindegy, az USB még mindíg nem müxik. Az IRQ is engedélyezve van(bár nem ott találtam meg, ahol mondtad)
Lehet, hogy tényleg csak az a szoftver tud segíteni. De olyat meg hol a rákban találok????
Ja, egy másik hiba is jelentkeztt alaplap csere után. A Norton Disc Doctor, és a Speed disc nem hajlandó elindulni a C: meghajtón. Viszont a D:-t minden további nélkül megcsinálja. Amikor a C:-n akarom elindítani, kiírja, hogy a drive nincs jól konfigurálva, és hogy nézzem meg a Readme file-t(szokásos duma...) A Readmeben csak annyi van, hogy nézzek be a BIOSba, aztán forduljak szakemberhez:-)))))) Jó fejek. Ez ellen nincs valami orvosság?
Na most akkor ha igaz a 2.0 akkor az NEM BH6,mert abból csak 1.1-es verzió készült.Az IRQ-t pedig a Integrated peripherials (ha jól emlékszem) menüpontban lehet beállítani.
Az az IRQ mi, és hol lehet engedélyezni? Sajnos a BIOSról csak annyit tudok, hogy a DEL-el kell belelépni:-)))))
Amúgy most kérdeztem a haveromat, akitől vettem, hogy mit tud a dologról, de mivel neki nins egyetlen USB-s cucca se, ő ezt a problémát nem tapasztalta. De azt megtudtam, hogy ez egy BH6 2.0-ás alaplap. Na, mostmár okos vagyok!:-))))
Milyen oprendszert használsz? Mert nekem is BH6-van, és se 98, se w2k, se xp alatt sem volt gondom az usb-vel. Esetleg gond lehet ha nincs IRQ engedélyezve az USB-nek a BIOS-ban.
Vettem egy Abit BH6-os alaplapot, de jasnos az USB-s scanneremet nem ismeri fel. Megkérdeztem egy szakembert, aki azt mondta, hogy ehhez az alaplaphoz CDről fel kell valamit installálni, és akkor megjavul(???). CD-m nincs cajna, mert használtan vettem, az Abit honlapján meg alig találtam valamit a BH6-ról.