Megérne egy diplomatémát, már aki ilyenekre fogékony, annak az összehasonlitása, hogy különböző kultúrkörökben hogyan fogadják a játékot , illetve hogyan reagálják le a játékosok a kiszavazást, meg ilyesmi.
"Nem tudom mi visz rá felnött embereket hogy ilyen nyiltan hagyják megalázni magukat, "
Ez lepett meg engem is,hogy a magyar jatekosok milyen nyuszik es megsertodnek, latszik rajtuk,mig az itteniek bizony karakanul visszabeszelnek es visszaszolnak.
Multkoriban volt egy gay bar csaposa aki nyerte az leiskolazta a jatekvezetot. Es a koznseg is elvezte piszkosul .
Nem tudom mi visz rá felnött embereket hogy ilyen nyiltan hagyják megalázni magukat, raadásul a várható nyeremény se túlságosan magas, és igy vesztes-vesztes játszma lesz, legalábbis 90 százalékuknak. A játékot fel lehetne dobni, azzal ha szabad teret engednénk a játékosok indulatainak, vhogy ugy mint a Jerry Springer showban szokás, elöször válogatott durvaságokat dobálnának egymás fejéhez, magyarul anyáznák egymást vagy a Krisztát, ami aztán esetleg egy kisebb fajta pankrációs meccsbe torkollhatna. Igy lehet hogy fény derülne, hogy Maté Kriszta a leggyengébb láncszem?
Az itteni is. Ezert nem is nagyon nezem mostanaban. Egyszeruen visszataszito a musorvezeto. Bar allitolag itt sokan ezert nezik.
Ja es meg egy sztori ezzel kapcsolatban. A multkor lattam a TV-ben a "Scary Movie 2"-nek a bemutatojat, amiben van egy olyan resz, hogy egy faszi gurul le a lepcson hataban egy kessel. A kovetkezo kep egy papagaj, amelyik iszonyu rikacsolo hangon ezt mondja " You are the weakest link. Good bye!" Majd leestem a szekrol.
Willie
Az amerikai csaj tenyleg ugy nez ki mint egy sondernkommandos noi onkentes Auschwitzban, de jobban vezeti ,mint a magyar aki azert egy csinos fiatal no, de kicsiket butacska, mondjuk egy zajos hetveget el lehetne vele tolteni.
Es megegy az amerikai jatekosok sokkal jobban reagaljak le a cikizest es frappansul visza is szolnak a jatekvezetonek es nem szivbajosak,mint otthon behuzzak fuluket farkukat,hiaba a tortenelmi hagyomanyok masok.
Nem tudom. Mikor eloszor lattam akkor egy SS tiszt jutott eszembe rola, ahogy a haborus filmekben abrazolni szoktak oket (szigoru tekintet, pengevekony ajkak, sotet ruha felette hosszu fekete borkabat) bar ha jol meggondolom akkor egy AVH-s tisztre is jellemzoek lehetnek a felsoroltak.
Willie
Kerdesek szempontjabol itt ez a legszinvonalasabb vetelkedo. Eleg komolyakat kerdeznek. A milliomososnal pl. ezerszer nehezebb. Es ami a legerdekesebb, hogy a penz meg kb tizede es sokkal tobbet kell dolgozni erte. Csak azt a musorvezetot tudnam feledni... Komolyan felek, hogy neha rosszat almodok tole. Csunya, agressziv es satani hangja van.
Willie
Akkor meg mit dumalsz. A nem specifikusan amerikai kerdesekben , olyanokban amit nagy valoszinuseggel egy magyar is ugyanugy ismerhet,mint egy amerikai az amerikai musor nehezebb.
Igaz en is csak 2 vagy 3 musort lattam ebbol itt is meg MO-on is.
Egyet se. Itt is csak egyet.
Azt viszont nem hiszem, hogy az amerikaiak munkában megfáradt agyát az 1+1=2 -nél bonyolultabb kérdésekkel érdemes terhelni.
Bevallom férfiasan - amúgy bétótlászló módra -, hogy amikor megígértem, hogy megnézem a műsort, meg is tettem. Aaaaarrrgghhh.
És mindjárt fel is fedeztem benne egy ordító bakit. Jön a kérdés: Hogy nevezik a tömeg és a térfogat hányadosát. Jön helyes válasz: sűrűség. Jön a "kioktatás:" Nem. Fajsúly.
Medve Anyám, borogass! Mikor volt már az, amikor ez elment még "majdnem helyes" válasznak az általános iskolában!?
Szégyenfolt. És ráadásul még vannak olyan kőgyenge agyúak is, akik élvezik, ha másokkal jól kitolhatnak sokak szeme láttára. :-(
A nő, aki itt vezeti nem SS tiszt kinézetű, habár szőke. A viselkedése, a modora viszont olyasmi. A kérdések vegyesek, aki ismeri a választ, annak könnyű. Szabványos salátatál.
Mar Mo-on is van leggyengebb lancszem? Es otthon is olyan olyan SS tiszt kinezetu es viselkedesu no vezeti mint az USA-ban? Es milyenek a kerdesek? Nehezek?
Willie
Müveltségi vetélkedőben pengének kell lenni, gondolná az ember, de a LÖLL-ben valami más is kell a sikerhez, röviden illusztrálnám is két példával.ű
A múltkori gyöztes Csilla volt, feszes bőrnadrág, felstócolt cicik, kiélt fej, nem raktam volna fel tétre, de még helyre sem, amolyan az "osztály ribanca voltam" tipus miatt. A versenytársak ezért minden bizonnyal nem számoltak vele a végső körökben és itt hibáztak. Csilla nem sok kérdésre tudott helyes választ adni, az igen-nem kérdésekre is rendre rosszul felelt, egyszer még egy eldöntendő kérdésre, hirtelen felindultságból, passzot mondott. Csilla igazi reszortja azonban a nála vmelyest képzettebb játékosok kiejtésében állt, ebben viszont tényleg verhetetlen volt. Az utolsó körben Csilla, nagy szerencséjére, emberére talált, a két versenyző egymást licitálta felül a hibás válaszokban, ketten csináltak is egy 20-ból 0-s szériát, már-már nevetségessé téve a müsor komolyságát és rangját(?). A vetélkedő előrehaladtával sem látszott Csillán a lámpaláz leghalványabb jele, a pörgő ritmusban elhangzó kérdéséknél olyan arcot vágott mintha mustárgázzal szorták volna be, már a kérdés elhangzása elött unott rezignáltsággal vette tudomásul, hogy nem sok keresnivalója lesz. Mindezek ellenére vitte a bankot mint a leggyengébb láncszem.
Na jó, a nagy számok alapján néha-napján egy ilyen Csilla félére is rámosolyoghat Fortuna, gondoltam, de nem sokkal később egy másik adásban egy újabb "fekete ló", ezúttal egy jóviális és molett kinézésü, 45-50 év körüli nő, Klári futott be. Klári gyógypedagógusként dolgozott vhol K-Mo.-n, de nekem egy takaritónő benyomását keltette. Klárin is látszott, hogy nem antikváriumokban tölti szabadidejét, a kérdések ráeső részére az elképzelhető legváltozatosabb válaszokat adta, ezek viszont rendre tévesnek bizonyultak. El kell ismerni azonban, hogy a 16-17. századi németalfödli, olasz és spanyol festőket firtató kérdések még a Klárinál képzettebb játékosoknak is meleg pillanatokat szereztek volna (akiket szerintem már jó előre kiszürnek, mint a Vágó müsorban). Sajnos nem tudtam végigkövetni Klári diadalmenetét, egyetlen helyes válasza, amit elkaptam viszont imponáló gyorsasággal és magabiztosággal hangzott el, ez ugyanis a szocik virágát firtató kérdésre adott válasz volt. (A tulipánt már nem biztos hogy ilyen flottul tudta volna). A döntőben a két versenyző itt is egymást múlta felül, a végelszámolásban azonban, mégha egy hajszálnyivál is, de a kiegyensúlyozotabb játékos, a takaritónőnek kinéző Klári nyakába lehetett képzelni a képzeletbeli leggyengébb láncszemet.
Vincit qui se vincit.
Na ennyit erről.
a legelképesztőbb válaszokra kiváncsi lennék