A nyugdíjbiztosító adatai szerint ugyanis a munkát vállaló nyugdíjasok fele 62 évesnél fiatalabb, 15 százalékuk pedig még az 56. életévét sem töltötte be.
csak a munkanélküliségi mutatók miatt jutott eszembe ez a nyugdíj melletti munkavégzés .
Vágnak egy nagyot a nyugdíjkasszán, egy kisebbet az eü-n, meg az oktatáson, no jó, lehet még egy picit a bürokrácián is, aztán az így keletkezett pénzből felvesznek 1 millió állami közmunkást.
Megmutatják az ellenzéknek, milyen a Fidesz-virtus! :-)
Nyugdíj mellett több mint félmillióan szereztek tavaly adóköteles jövedelmet az APEH adatai szerint. A nyugdíjbiztosítótól mintegy százezren kérvényezték járadékuk növelését, mondván, az elmúlt időszakban 365 napig munkában álltak .
Aztán a közmunka programmal is eltüntetnek 100 ezer munkanélkülit évente,igaz,ez 100 milliárdos kiadás .
Érettségiig?!, a nyolc általános sincs meg..., de egyébként teljesen mindegy akkor, amikor felsőfokú oktatási intézményekbe felvételt nyertek között kimutathatóan sok a funkcionális analfabéta.:-(
3 éven át tanultam a főiskolán arról, hogy mit jelent munkanélkülinek lenni. A dolog pszichológiai része mindigis érdekelt, de a gazdasági, politikai vonulatába sose bírtanm elmélyedni, untam, utáltam. A realitások nem érdekeltek. Eddig.
Pályakezdő munkanélküli vagyok. És diplomával a kezemben ráébredtem, hogy eddig semmit se tudtam arról, hogy mi az a munkanélküliség. Végigélni a a remény-depresszió hullámait, és feleszmélni: pézből élünk. A társadalom fogaskerekeitől nem lehet szabadulni.
Elveim voltak: csak olyan munkát vállalok, amit teljes szívből tudok végezni, mert nekem ilyen extra elvárásaim voltak a munkaerőpiaccal szemben. Meghogy a munka értelmes legyen, és értékes, és megvalósíthassam benne a magam álmodozó lényét. Meg akartam váltani a világot.
A munka,ha van, általában nyűgös börtön. De hiánya az önértékelés elvesztését, -megspékelve a létfenntartás nehézségével- vonja maga után.
Szóval belevágtam egy lélekölő munkába. Monotón, uncsi, gazdasági célzat ú-ma szűnt meg ez a meló. Tök jó, mert a következő melóm biztos álmaimat jobban megtestesítő lesz.:/ Ámen. Ez a kívánságom minden munkanélkülinek. Idézve egy régebbi topichoz szólót (és asszem Stephen Kinget): a
remény hal meg utoljára...
Ahogy elnézem, nincs változás az életemben.
Velünk ellátatlan munkanélküliekkel nem törödik senki, élj ahogy tudsz.
Se munka /amiből meglehet élni, és megfelel a képzetségednek/, se semmi.
Azt tudom mennyi az ellátott munkanélküli, de mennyi az ellátatlan, aki csak él valahogy, a családja nyakán, vagy ott sem?
A törvényhozóink arra is gondoltak,hogy ha eladod a kicsinyke kis vagyonodat akkor a kapott pénzt ne teljes egészében fordítsd a saját megélhetésedre hanem fizessél adót is,havi 5500 Ft egészségbíztosítási járulékot.
Túl magas szaktudás megszerzését nem ajánlom mert magasan képzett szakemberekre a lassan kipsztuló Magyarországon nincs szükség.Legfeljebb szakmunkásnak érdemes tanulni,mert ezek még néha kapnak munkát.Egyébként pedig leginkább a futószalag mellett dolgozó betanított munkásokra van szükség de ebből sem kell sok.Új gyárak nem épülnek,viszont egyre gyakrabban hallani részleges gyárbezárásokról.
Rád is gondoltak a kedves törvényhozóink.Ha nem jár neked ellátás akkor nyilván van egy kevés kis vagyonod és azért nem jár.Ilyen esetben azt várják tőled a törvényhozók,hogy add el a vagyonodat minnél elöbb azoknak akik jól összelopták magukat,hogy még gazdagabbak lehessenek és ha majd semmid se lesz és egy kicsit meg is hülyülsz akkor már jár neked is a rendszeres szociális segély.
Az alkotmány szerint munka is járna neked már most is,de a törvényhozó képviselőinket szemmel láthatóan nem érdekli az alkotmány.
Ne add fel! Hiszem, hogy hamarosan lesz egy kis javulás, szükség lesz majd a negyvenen felüliekre is.
Talán érdemes lenne megpróbálnod egy olyan helyet is, ahol ugyan nem a jelenlegi képzettségednek megfelelö munkakörben kell dolgoznod, de van esélyed rá, hogy tovább képezd magad egy új területen. Minél többet tudsz, annál jobbak az esélyeid.
Szerintem is.
De szerintem az új munkaügyi miniszternernek is jobban kéne támogatni azokat a munkáltatókat akik munkanélküliek át- vagy tovább képzésével szeretnék megoldani a munkaerő problémáikat.
Nem akarom mondani, de mondom de engem volt munkahelyeim sohasem képeztek tovább, és gondolom nem vagyok egyedül.
Én szivesen tanulok, és gondolom nem vagyok ezzel egyedül, de meg kell mondanom amig munkanélkül és ellátás nélkül vagyok, nem érzem, hogy ez a kormány jobb lenne mint az előző,/habár rá szavaztam/, az előző alatt lettem munkanélküli 26 éves munakviszony után.
A kormánynak arra is kellene gondolni. hogy nem csak nyugdijasai, és közalkalmazottai vannak, hanem, mint én is ellátatlanjai is.
Én lassan már törvényenkivülinek érzem magam, mivel nem adozom, nem kapok munkát és ellátás sem jár nekem, ezek után kérdezem, mihez van jogom?
El kell, hogy mondjam ezen érzéseimet, néha elég veszélyesnek tartom, mivel arra következtetésre jutok, ránk nincs is szükség.
Szerintem az új munkaerő felvételénél előnyben kellene részesíteni a munkanélkülieket azonos képzettség esetén azokkal szemben akik csak munkahelyet akarnak váltani.
Köszönöm, hogy segiteni akarsz, de már többen probáltak a környezetemben. Nem volt sikerük, sajnos.
Jobban örülnék, ha a hivatalok, állami intézmények, és a többi olyan intézmény aki munkaerőt keres, megkeresné a munkaügyiközpontokat,a hirdetés feladása előtt, lehet, hogy igy nekünk is több esélyünk lenne állást találni.
Persze ehhez lehet, hogy valamiféle ösztönzés is kellene, fogalmam sincs, nem értek hozzá, de kellene, hogy legyen valamilyen megoldás.
Állami inmtézményekben, hivatalokban azt a visszautasitást szoktam kapni, hogy nincs felvétel, tehát a létszám 100%-ig feltöltött.
Na jó ebből kb 10-t probáltam megpályázni, de már feladtam.
Becsülöm ezt a segíteni akarást.Ha lehet akkor arra kérlek,hogy próbálj meg segíteni a többi munkanélkülinek is. Becslésem szerint kb 1,7 millió magyar ember várja hogy valaki segitsen neki munkát találni.Hidd el ez az 1,7 millió munkát kereső ember már többször átkutatta at egész országot és mégsem talál munkát mert egyszerüen nincs,a munkáltatók nem érdekeltek abban,hogy bővitsék saját vállakozásukat és részben a szakértelmük sincs meg hozzá.
Budapesten lakom.
Tanácsként már megkaptam, hogy tagadjam le a diplomám, ami számomra elfogadhatatlan, nem értem minek szégyeljem.
Állásokat, nem egyet már megpályáztam.
Válasz: Minden tőkéletes, de nem önre esett a választásunk. 2 hét mulva látod ugyanazt az állást meghirdetve.
vagy menjek a fenébe, elmultam 35, és mégörülhettem, hogy első körben szobaáltak velem.
Meg kell vallanom nem szégyellem, hogy munkanélküli vagyok, mert nem érzem, hogy én tehetek róla.
Szomorúnak tartom, hogy egy épp egészséges embernek, aki dolgozni szeretne, de nem betanitott munkásként, nem tud elhelyezkedni, nincs rá sehol sem szükség, még ügyintézőként sem, mert ahhoz túl képzett.
Már nem is csodálkozom, hogy az emberek leszázalékoltatják magukat, vagy hoszzu betegállományba vonulnak. Ott legalább valamekkora ellátást kapnak.