Tanulgatom az eszperantót, ezért próbáltam telepíteni a programot, ami Win7 alatt -legalábbis nálam- nem müxik, esetleg valamit elhibáztam... Tud valaki segíteni? Köszi.
Mlyen érdekes volt itt arrol olvasni, hogy "elkészült" az internetes tanfolyam, meg hogy tervezik elinditani :-) Én most, 2010-ben ezzel a tanfolyammal tanultam meg esperantoul, és mondhatom, nagyon jól sikerült a tanfolyan összeállítása, kivitelezése, gratulálok hozzá az eventoj-nak (lentebb)!
na de viszont azóta (9 év?) a tanfolyam már itt található meg: http://eszperanto.hu/tanfolyam
(remélem jol irtam be, mert disgráphyás vagyok. ha nem jó a link, akkor keresőbe kell beirni, hogy internetes eszperatno tanfolyam, és a google kidobja. bocsi ha rosszul írtam volna!)
Másfél éves előkészítő munka után elindult az interaktív internetes
eszperantó tanfolyamunk, amely akkor is lehetőséget ad a tanulásra,
ha a környezetedben nincs hagyományos tanfolyam vagy diplomás
nyelvtanár.
A tananyag nulláról indul, és kb. 50 hanganyaggal, több mint
80 interaktív gyakorló példával, tesztekkel, házi feladatokkal :-(
és sok érdekes olvasnivalóval könnyíti meg a tanulást. Érdemes megnézni!
A tanfolyam elérhető a http://www.esperanto.hu/tanfolyam/index.htm címen.
...
Szilvási László
Budapesti Eszperantó Ház,
Eszperantó Alapítvány, ügyvezető
Címmódosítás, lejelentkezés, további infó: "e-domo-bp kukac eszperanto.hu"
letölthető egy ingyenes, magyarul is használható eszperantó nyelvoktató programerről brazil címről..
a fordítási gyakorlatok javítása viszont tanári közreműködést igényel, emilváltások útján. előre is megköszönöm, ha valaki tud, és hajlandó ebben segíteni nekem.
A fórum címére akartunk igennel válaszolni, és csináltunk egy interaktív internetes tanfolyamot. A http://www.esperanto.hu/tanfolyam/index.htm címen található.
Remélem sok sikerélményt ad majd a használóknak, és szívesen vennénk a véleményeket, ha majd megnéztétek.
Hallottál már az Eszperantóról? Esetleg tanultad is már? Nem tudod mire használjad?
Akor itt az alkalom, hogy résztvegyél az idén immár 15. alkalommal megrendezésre kerülő Nemzetközi Ifjúsági Fesztiválon Székesfehérváron, július 25. és 31. között!
Miért jó ez Neked?
Végre használhatod nyelvtudásodat valós körülmények között, de ha még nem vagy biztos a nyelvtudásodban akkor itt "király" módon tökéletesítheted, mivel az idei rendezvény a királyi városban lesz megrendezve, ahol Te lehetsz a Király.
A programok között kultúrális estek, egésznapos kirándulás, vizipisztolycsata szerepel. Itt új barátokat szerezhetsz a világ távoli országaiból, megismerheted Székesfehérvár nevezetességeit, jót bulizhatsz, egy vidám nemzetközi társasággal, hiszen ez lesz a nyár legnagyobb eszperantista fesztiválja Európában.
Én vagyok, csak ez a hónap nem alkalmas semmire.
Kösz, kaptam egy info-levelet eszperantó ügyben.
Én is:
Agrablajn Kristnaskajn Festojn kaj Felíc*an Novan Jaron por ciuj !!!
:o))
Semmi nem veszett el, a feltételek azonosak: ha megvan 3 db stabil nebuló (Nem baj, ha "ködösek"... / nebula=ködös/ ) a tanfolyás azonnal folytatódik. De üres teremben nem tanítok.
Addig is: Agrablajn Kristnaskajn Festojn kaj Felíc*an Novan Jaron por ciuj !!!
G*IS RESKIBO !
Több mint 10 tanfolyami csoportunk fut (kezdők és halad(óbb)ak. Igyekszünk őket ellátni minden oktatási eszközzel, de kevés a jó minőséű (=oktató jellegű, de nehéz) teszt. Nincs véletlenül valakinek ilyenje? Vagy nincs kedve valakinek ilyeneket gyártani? Ha minden OK, a www.esperanto.hu oldalakon is be akarunk indítani egy teszt-gyakorló oldalt :-)
Nem érdekli véletlenül a lernantókat egy 20 ezer szavas eszperantó-magyar szótár? A windowsos változat kérhető e-mailben a www.esperanto.hu címen, sima szövegfájlként pedig letölthető innen.
Fek! Tia estas mia fortuno... Végre megint elindult egy eszperantó fórum, és persze pont akkor rúgja az utolsókat (piedbatas la lastajn?), amikor felfedezem.
Ez pontosan így van.
Csak az a baj, hogy aki(k) érdemlegesen támogathatná(nak) azok az angolban érdekeltek, és soha nem fogják a konkurrenciát (saját pénzükön) kinevelni...
AZ E. 117 éves, és nincs nála jobb m.nyelv, amely valamennyi szükséges követelménynek megfelelne.
Veszélyes ellenfele (lehetne) az angolnak, ezért agyon kell hallgatni ! Ez történik.
Hm. Kb.két hete láttam a Spektrumon egy filmet, a mesterséges nyelvekkel foglalkozott.
Érdekes volt, többféle m-nyelvet említett, de lényeg a lényeg a konklúziója, amennyiben valaha megvalósul a közös m-világnyelv, arra az Eo-nak van legnagyobb esélye. Indokolta is : elterjedt, logikus, fejleszthető, legjobb az m-nyelvek között, stb..
őszintén=tényleg így gondolom
halott ügy=maga az eszperantó sem túl használatos, de hogy valaki interneten keresztül, chat jellegű fórumon vállalkozzon ennek oktatására - hát süket ötletnek tűnt
az idő titeket igazol = nem halt meg a topic 3. hozzászólással
fókusz = gonoszkodtam