Keresés

Részletes keresés

RogerWilco Creative Commons License 2002.03.13 0 0 6
Itt egy lehetséges megoldás!

http://www.heise.de/ct/english/99/11/206/

safi Creative Commons License 2002.03.13 0 0 5
A regegisztracios adatbazisban van egy ilyen sor:HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\. Na itt lehet eleg erdekes dolgokat allitgatni, pl.:"SystemRoot"="C:\\WINDOWS"
A swapfile meretet meg tenyleg erdemes 0-ra allitani. Mar csak az a kerdes hogy mekkora RAMdisket tudsz letrehozni mert 128 mega RAM alatt ebbol eleg hamar "Out of memory" lehet :)

Safi

Előzmény: SusuASarkany (4)
SusuASarkany Creative Commons License 2002.03.13 0 0 4
A swap file a legkevesebb. Az lehet más helyen is. (Pl nekem másik partición van. Ha nincs ott, akkor létrehozza.)

A gondot ott érzem, hogy a system.dat és user.dat fájlok a Windows könyvtárban vannak és én nem tudom hogy be lehet-e állítani, vagy megoldani, hogy ez máshol legyen.

Előzmény: RogerWilco (3)
RogerWilco Creative Commons License 2002.03.12 0 0 3
Erre lenne megoldás, hogy még a DOS fázisban létrehozni egy RAM disket (X:\), ahová még a DOS átmásolja a system.dat/user.dat fileokat. Persze ehhez meg kell adni valahol (hol?) azt, hogy amikor a windóz elindul, a registryt az X:\ -en keresse. Azt be lehet állítani, hogy a swap file mérete 0, azaz ne próbáljon oda se írdogálni. (Valahogy úgy, ahogy a Linuxos install/rescue diskek és egyes DOS rescue iskek is csinálják)
Előzmény: GombocArtur (2)
GombocArtur Creative Commons License 2002.03.12 0 0 2
Érdekes elgondolás, de a windows hülye. Két egeret nem tud lekezelni, nemhogy azt elviselje, hogy nem tud semmit írni a boot-ra :)
RogerWilco Creative Commons License 2001.09.27 0 0 1
Ezért lenne csak "alap" konfiguráció, mindenféle csicsa és optimalizáció nélkül - PS2 + serial egér, (S)VGA, amolyan "safe mode" stílusban.
Előzmény: F14A Tomcat (0)
F14A Tomcat Creative Commons License 2001.09.27 0 0 0
Az 5let önmagában véve nem rossz, meg is lehet csinálni, de nem műxik! Ui. a fránya Win9x inditás után hardverellenőriz. Ha "csak" az egér másfajta, mint az általad beállitott, már meghal az egész (nem lesz egered!)...
Előzmény: RogerWilco (-)
RogerWilco Creative Commons License 2001.09.26 0 0 topiknyitó
Már egy ideje foglalkoztat a kérdés. Vírusbiztos rescue CD-nek kiváló, IT support-nak kiváló, stb

Kellene egy Win9x CD-t csinálni, ami bootolható, valamint nem használja a HD-t egyáltalán, azaz a rendszer teljesen a CD-n van (linuxban ezt hívják live cd-nek) Hangsúlyozom, nem egy Ghost féle image-röl van szó.

700 MB-re nemcsak a rendszer, hanem a telepítö file-ok és az Office is felmegy. Hogyan?

Amire van 1-2 tippem

1/ A rendszert normálisan feltelepíteni HD-re
2/ Alkalmazásokat feltelepíteni
.
.
x/ Boot floppyt csinálni
x+1/ Bootolható CD-re kiírni.

Az 2 és x közötti lépések a lényeg :-) Mert ugyebár bootoláskor a win98 olvas és IR a registryböl/-be. Ha CD-van a registry, akkor ez nem megy. Következésképp kell egy RAM-disk, amire még a GUI elött kiírja a registry-t (+esetleg egy minimális swap file-t is + a temp változót is a RAM diskbe irányítani) Mi mindent kell átírni?

Továbbá - ha nem gépspecifikusan akarom használni, a hw-t is minimumom kellene hagyni (SVGA, stb).

Mi kell még?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!