Keresés

Részletes keresés

hóthüje Creative Commons License 2001.09.29 0 0 62
Szerintem is sok szürke van. Arról a környékről ellopott sok-sok szürkemarha. Fogadjunk, hogy a nyomozás igen lassú lesz.
Előzmény: magyar tarka nagy barom (60)
Törölt nick Creative Commons License 2001.09.28 0 0 61
...nekem nem... és Neked? :-)))

...én is olyanokat gondolok, mint amit most írtál...

...meg olyanokat is azért, hogy valszeg az ő gyereke és mondjuk az enyém ha egymás mellé kerül nem lesznek egyforma helyzetben... nekem gondot jelent, hogy tavasszal angol táborba szeretnének menni, nehéz erre a 8-10 napra 2-220eFt-ot összeszedni... mert én nem privatizáltam, soha nem igyekeztem hatalom közelébe... és ki nem állhatom a lövöldözést :-(

...de mégsem káromlom... már minek... vannak olyanok, akik még mindig csinálják... és ami az övék, az már az övék, ahogy ártunk nagy ormánya előadta...

Előzmény: mpd (57)
magyar tarka nagy barom Creative Commons License 2001.09.28 0 0 60
Nehezeket kérdezel egy baromtól...
Nem tudom.
A világban nincs fekete és fehér, csak a szürke millió árnyalata.De talán a családot mindenképp megilleti az egy hetes gyász. S a családon kívülieknek is van ideje így arra, hogy végiggondolják a történteket. Mert ha azzal vezetjük le a jogos felháborodásunkat, hogy meghalt a főgonosz, most már minden elrendeztetett, csak magunkat csapjuk be. Soha nem egy ember csak a gonosz, mögötte mindig van egy jelenség is. Az ember ellen harcolni egyszerű, de győzni csak a jelenség felszámolásával lehet. Nem egyszerű. S a halottakat el kell temetni, mert az élők a fontosak. A történelmet pedig egy szer már nem nem felejteni kellene, hanem végre tanulni belőlle.
S még valami. Az embernek lehet véleménye, sőt kell is hogy legyen. De az ítélkezéshez én nem vagyok elég megvilágosodott.
Előzmény: Törölt nick (56)
Törölt nick Creative Commons License 2001.09.27 0 0 59
Tudod, én nem méltatok senkit, sem most sem máskor.
Téged sem.
Tölem ne várj ilyeneket, de nem illik senkit a halálakor kritizálni.
Az embert illene Tisztelni.
Neked is.
Előzmény: sjesz (49)
geszthi Creative Commons License 2001.09.27 0 0 58
"geszthi adatok |e-mail 2001-08-18 22:05:10   (8)

Gratulalok!
Boldog lehetsz, meg lesz az Index tortenelmi helyed most mar orokre.
Fel nap se es maris itt a nem kegyeleti topik.
Imadkozz, hogy mostantol jobboldali illeto ne hunyjon el, mert akkor ott is lesz egy barom aki egybol nyit egy "Csurka, Kover stb a valosagos (nem kegyeleti)" topikot rogton. Elvegre minek varjunk vele felnapot, rogton egybol, ugy az igazi!"

"Orulok" mikor igazam van... Azt hittem az a melypont. Ujra sikerult alabb menni. Innen mar tenyleg csak dolog van alabb, az ilyen topik nyitasa rogton:

"Vegre megdoglott a naci/komcsi Csurka/Horn !"

megegyszer gratula :-(((((((((

Előzmény: totola (-)
mpd Creative Commons License 2001.09.27 0 0 57
Tulajdonképpen megint egyetértek veled. Nem lesz ebből bajod? :-))

Mindenki követ el hülyeséget, részegen vagy más okokból, amit később maga is megbán. Sajnos, az államtitkár kissé túlzásba esett, ami, mondom, mindenkivel előfordul. Csak ez kiderült. Attól még lehetett jó családapa, lehetett rendes ember is. Elismerhette volna, vállalva a következményeket. Állítom, senki se ítélte volna tragikusnak a dolgot, a szokásos fikázódástól eltekintve. Mindenkinek eszébe jutottak volna azok az esetek, amikor ő is elhajította a kalapácsot.

Előzmény: Törölt nick (56)
Törölt nick Creative Commons License 2001.09.27 0 0 56
...én csak egy elnyomott vagyok, de mondandód egy részével, annak emberi oldalával egyetértek...

...megértem azonban azt is, hogy egy hatalmi vágyakkal élt embert - mert mi más lehetett volna egy Eygkori Pest Megyei MSZMP fűrer, majd az Antall kormány idején koöztársasági megbízott, míg legutóbb a Környezetvédelmi Minisztérium közigazgatási államtitkára volt - halála után "elővesznek"... ez nem ok persze mocskolódásra, nem ok azonban a szemérmes hallgatásra sem...

...a gyász szentsége... a halál egy állapotváltozás, amit az emberek többsége nehezen emészt meg, vesz tudomásul, különösen, ha személyesen érinti... nekem is össze-össze szorul a torkom, ha Édesapám jut eszembe valamiről, pedig 16 éve halt meg... sokan épp az ilyen érzések, félelmek emiatt menekülnek a vallások transzcendenciájába, amit aztán a vallásokból élők jól ki is használnak... volt már mindenki egyházi temetésen, hallott papot a halott felett az élők és jelenlévők "bűnösségéről" beszélni...

...s mivel a halál nagyon mélyen érint sokakat, ezzel játszani, sértőn, tiszteletlenül bánni otrombaság...

...élt ez az ember, tett jót, tett rosszat, most meghalt, ettől még lehet és kell is elemezni a dolgokat, mert ilyen az életünk... abból tanulunk, amit megéltünk... aki hátra is néz, kevesebbet botlik...

No de ettől függetlenül - és minden a most elhunyt és az itt mindjárt megemlítendő nevek közötti minden párhuzamállítás gyanúját előre elutasítva - Te bárki, mondjunk szélsőségeket: Lenin, Sztálin, Hitler, Rákosi halálára is azt mondod, hogy nyugodjék békében, oszt annyi?

Előzmény: magyar tarka nagy barom (52)
mpd Creative Commons License 2001.09.27 0 0 55
""Hermann Ottó elsősorban a természettudományban fejtette ki tevékenységét, és nem politikai tévelygései során""

No, akkor talán ne antiszemitázzuk, mert ő sem él már, őt is megilleti a tisztelet, mint az államtitkárt.

Előzmény: HitetlenTamaska (54)
HitetlenTamaska Creative Commons License 2001.09.27 0 0 54
offtopic
Kedves mpd
Nem értelek, hogy mi a bajod.
Bizonyos dolgokkal épp ugy illene szembe néznük, mint a bécsi polgároknak, akik bizony nem nagyon lehetnek büszkék arra, hogy továbbra is utca van elnevezve Karl Lueger egykori polgármesterükről, ami azért ránk nézve - a Teleki szobor felállitásáig - kedvező összehasonlitást kinál, tekintettel arra, hogy Hermann Ottó elsősorban a természettudományban fejtette ki tevékenységét, és nem politikai tévelygései során.
Előzmény: mpd (47)
kukucsi Creative Commons License 2001.09.27 0 0 53
Hiába na, vannak még jóérzésű emberek közöttünk, mégha barom(i) a nickjük, akkor is.

Előzmény: magyar tarka nagy barom (52)
magyar tarka nagy barom Creative Commons License 2001.09.27 0 0 52
Emberek!
Mi barom azt már megszoktuk, hogy az emeberek életükben nem képesek emberként viselkedni egymással. Nem tetszik, nem szeretjük, de reménykedünk, hogy az emberiség lassan kinövi majd. De a kettős gyomrunk sem veszi be azt, hogy egymás tragédiájával szórakozzanak. S egy ember halála tragédia, mi barmok így véljük.
Álljunk meg, hajtsuk meg fejünk, gyújtsunk gyertyát, mondjunk imát, kaddist az emlékére.
Mert a halál ideje elsősorban a családról szól, s a családnak segítségre van szüksége a tragédiában. A fiam most, hónapok múltán is megkönnyezi a nagyapja halálát, s a ki apámmal szórakozik, az elsősorban a fiam gyászát veszi semmibe.Ha vígaszt nem tudsz nyújtani, akkor legalább a gyász szentségét ne sértsd meg.
Tiszteljük meg egymás családját ennyivel.
Tisztelettel: mtnb
totola Creative Commons License 2001.09.27 0 0 51
Dr. Tardy János természetvédelmi helyettes államtitkár érdeme az, amit írsz...
Előzmény: Waldo (42)
totola Creative Commons License 2001.09.27 0 0 50
Kedves Torres!
Először is Mea Culpa!
Másodszor, mint jobbos, konzervatív ember, gyűlölöm a hazudozásokat. Sajnos, bennfentesként van rálátásom arra, ami történt akkor és ott, ahol történt. És arra is, milyen arcátlan hazudozások mentek és mennek azóta is. Rendben, fátylat rá!
Nyugodjon békében! Tényleg őszinte részvétem a családjának!
Előzmény: Törölt nick (43)
sjesz Creative Commons License 2001.09.27 0 0 49
Majd Tojo halálakor várom méltató soraidat!
Előzmény: Törölt nick (43)
sjesz Creative Commons License 2001.09.27 0 0 48
"Vancsik elvtárs jobboldali merénylet áldozata lett! Direkt megzavarták egy SMS-sel. Tudták, hogy éppen száznegyvennel megy. "

Hát persze hogy JOBBOLDALI merénylet!!!

A kocsi közepén, tőle JOBBRA volt a telefon a kihangosítóban!

;-)

Előzmény: Főtitkárhelyettes (8)
mpd Creative Commons License 2001.09.27 0 0 47
Te meg, mielőtt fölényeskedsz, nézd meg, mit írtál, okoska!
"....antiszemita hírében állt..."
Előzmény: HitetlenTamaska (46)
HitetlenTamaska Creative Commons License 2001.09.27 0 0 46
Kedves mpd
Jó lenne ha megtanulnál olvasni.
Én a Hermann Ottó Társaságot "fikáztam".
Hermann Ottót pedig, ugye nem azért szeretjük? :-)
Előzmény: mpd (32)
Törölt nick Creative Commons License 2001.09.26 0 0 45
"Illetve Amati csak úgy véli"
Nem-nem kedves Barátom! Én az EMBER ismeretében ÁLLÍTOM, és emellett eléggé autentikus információforrásaim is voltak/vannak. Módomban volt Sándorral is megbeszélni ezt a témát.
Előzmény: SanyaX (44)
SanyaX Creative Commons License 2001.09.26 0 0 44
Nyugodjon békében.
Két ellentmondó fix állítás bukkanik fölé: Amati állítja, nem ő lőtt, nem is ihatott! Fuxi kapitány állítja, személyesen látja, hogy ő lőtt! Nem lehetne tudni, hogy végül is mi a tényállás? Illetve Amati csak úgy véli, S.S. nem az a fajta ember volt, de személyesen nem volt ott?
Törölt nick Creative Commons License 2001.09.26 0 0 43
SzZégyeljétek Magatokat, akik egy elhunyt ember kapcsán, most fröcsögnek és hazudoznak összevissza.
Szégyeld Magad totola, hogy ilyen jelzövel nyitottál topicot.
Remélem, hogy egyszer Te is megérzed, hogy egy ember halálakor mit éreznek azok, akik aze mbert gyászolják és nem a politikuist.
Szégyeld Magad!
Waldo Creative Commons License 2001.09.26 0 0 42
Csatlakozom, a halaleset engem is meglepett es elszomoritott. Reszvetem a csaladnak.

Az alabb negativ (most nem irok mas jelzot...) velemenyek ellensulyozasara alljon itt egy nagyon is POZITIV kezdemenyezes, amelynek fovednoke az elhunyt volt:

A budapesti metron utazoknak talan feltunt az elmult evben, hogy egesz szerelvenyeken berelt a KoM reklamfeluletet a kocsikban (ahol a sok nyomorult szagolja a csoveseket es a szappanon sporolokat utazas kozben) es GYONYORU KEPEKKEL REKLAMOZTAK A TERMESZETET! Aki latta, tudja, mirol beszelek: feludito taj es allatkepek, adatok a vedett vagy gyakori allatokrol, novenyekrol. Amig a kepeket nezi az ember, legalabb lelekben kiszabadul ebbol a budos varosbol!!! Nekem ez a tette szamit, a tobbirol vitatkozzun kesobb!

udv,
Waldo

Előzmény: gabinagy (41)
gabinagy Creative Commons License 2001.09.26 0 0 41
Csatlakozom az előttem normálisan szólókhoz: nyugodjék békében.
Azér igencsak meglepett a hír.
Törölt nick Creative Commons License 2001.09.26 0 0 40
Szegény. Akkor most elhalasztom tervezett (kemény) kritikáimat néhány KöM rendeleről, és csak annyit mondok, annyit mondhatok:

nyugodjék békében

HJM Creative Commons License 2001.09.26 0 0 39
Nyugodjék békében.
Szittya Creative Commons License 2001.09.26 0 0 38
Nyugodjék békében!
pindiy Creative Commons License 2001.09.26 0 0 36
Mint Köztársasági megbizott sokat tett a Dabas-Sári igen csak elmérgesedett iskolavita megoldása érdekében.
Előzmény: Törölt nick (34)
pindiy Creative Commons License 2001.09.26 0 0 35
Nyugodjék békében
Törölt nick Creative Commons License 2001.09.26 0 0 34
Tisztelt Író/Olvasótársak!
Dr. Skultéthy Sándor a rendszerváltozás után komoly munkát vállalt és végzett. Kitűnő szervező volt, nagy közigazgatási-jogi tudás birtokában, és jó vezetői képességekkel.
Nyugodjon békében. A családjának őszinte részvétem.
A képrombolást nem Ő követte el. Elég sok időt töltöttünk együtt, régen sem volt alkoholista, a betegsége óta meg nem is ivott.
mpd Creative Commons License 2001.09.26 0 0 33
Tamáska, ne hagyj kétségek között vergődni!
Nyilatkozz!

Elöljáróban: Sir Isaac Newton a világ legutálatosabb embere volt, ha antiszemita nem volt, az csak a véletlen műve, vagy ez a lehetőség elkerülte a figyelmét.
És akkor? Lesz...ád a képét?
Arthur C. Clarke bevallottan pedofil, azért égessük el a könyveit?
Ilyen alapon elmarasztalhatod Teréz anyát azért, mert nem értett a zoológiához, Einsteint azért, mert nem tudott táncolni, Jézust azért, mert akadályozta a szabadkereskedelmet stb.-stb.
Hermann Ottó csodálatos könyveket írt Mo. állatvilágáról, piszkosul nem számít, milyen politikai nézetei voltak.

Előzmény: mpd (32)
mpd Creative Commons License 2001.09.26 0 0 32
Tamáska, te Hermann Ottót fikázod?
Ezt nem akarom elhinni, ez annyira butaság, nem vall rád.
Lécci, cáfolj vagy erősíts.
Előzmény: HitetlenTamaska (22)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!