Keresés

Részletes keresés

FckKekSuli Creative Commons License 2023.05.07 0 0 107

Minden szó igaz Somlyai Magdi neni undorito tanari stilusarol, ahogy lepten-nyomon megalazta a diákjait, egyszer azert allitott fel fizikaoran sz osztaly elott, mert elozo nap delutan nem vittem haza helyette a bevasarlo szatyrat a kozertbol, mikor az utcan osszetalalkoztunk. Te jo eg, micsoda idők voltak. Teljes kiszolgaltottsagban eltunk, ezek a nyomorultak meg kenyukre -kedvukre alaztak meg minket.

Kiemelkedően jó, humanus, kellemes tanarok voltak: Lukovszky Edit (rip) magyar. es Sarkadi Peter (földrajz). Kedveltük Szipoisz Marikat, Farkas Marika nenit a napköziből. Csaba bá Morse szakköret imádtam, es tenyleg díszlépesekből tartott bemutatót enekóran Lol. Deregánné alkalmatlan volt osztalyfőnöknek. Volt egy fiatatal csaj tornatanar, emlekszem, mondta  hogy sziv alakúra kell a lanyoknak a punciszőrt nyírni, mert ugy szep (no komment). Az egesz szarsagbol a technika orak voltak a leghasznosabbak, megtanultunk kótni, meg sütöttünk is, langost talan, bar a technika tanar(nő) is elmebeteg modon valami favonalzoval csapkodott orán. Enlekszem egy beírasra tőle az üzenőben: Óran vakkantgat, ezzel zavarja a tanítast. Megrovasban reszesitem.... vagy valami hasonlo baromsag. Az egesz intezmeny oktatasi stilusara jellemzo volt a gyerkek terrorizalasa, felelemben tartasa, megszegyenitese. A legjobb dolog ami tortenhetett vele, hogy lebontottak a p.ba.

Emlekszem Csala Agi törtenelemoraira, ott is zabszem volt a sggünkben mondjuk, meg a konyvtaros is egy allat volt, mikor masnap visazavittem a konyvet, azt mondta, hazudok, mert ilyen gyorsan nem olvashattam el. Soha tobbe nem mentem konyvtarba ott. Zenet pedig azert nem tanultam egesz eletemben, mert szolfezsről kib.tak paros labbal, mert elso orara nem vittem fuzetet. Mondjuk azt sem tudtam, milyet kellett volna. Osszessegeben: eletre szolo rossz emlekek, es nem ia meseltem el mindent, mik tortentek még. Fujjjj

 

FckKekSuli Creative Commons License 2023.05.06 0 0 106

Hála az égnek, hogy lebontották. Fujj, de utáltam. 1982-86

negyedik pun háború Creative Commons License 2022.12.02 0 0 105

pedig akár örülhetnél is :)

eredetileg hajléktalanszállót akartak a kék iskola helyére építeni, aztán ebből vita lett, majd végül maradtak a RAM elképzelésnél, ami kifejezetten kellemes, és kulturált.

 

Előzmény: Glock19 (104)
Glock19 Creative Commons License 2016.09.29 0 1 104

Én igazából a mai napig dühös vagyok erre az egész dologra, a polgármesterre, a munkásokra akik meggyalázták, lebontották, s mindenkire aki ebben résztvett, az utolsó kalapácsig!

Igaz én csak 6 osztályt jártam oda, dehát bassza már meg, dühítő az egész úgy ahogy van! Ahányszor elmegyek mellette (bár mostanában nemsűrűn, mert nem vagyok erre a kibaszott geci RAM ra kiváncsi) rámjön a hányinger, s múltkor be is mentem, elmeséltem a kedves egyedül magában ücsörgő nőcinek hogy bizony én ide jártam, és szerettem, és soha a büdös életben nem fogok tudni visszamenni oda ahol rengeteg emlékem volt.

Hogy vehetik ezt el tőlünk?.. Hogy vehették ezt el?.. Mai napig nemértem. Legszivesebben fellógatnám az akkori polgárpestert az összes paraszttal aki ehhez hozzájárult!

Párszor voltam csak abban a mocsokban amit a helyére húztak fel, de mindig kongott az ürességtől. TÉNYLEG EZ KELLETT??! Szarházi bürokrata férgek

Törölt nick Creative Commons License 2015.11.16 0 0 103

Somlai Angyalka volt az osztályfőnökünk 6. osztálytól végig... Szigorúság a négyzeten! :-) Erre emlékszem...

Előzmény: Makács Dezső (81)
Törölt nick Creative Commons License 2015.11.16 0 0 102

Sziasztok!

A szomszédos (akkor még) Sallai Imre iskolában kezdtem 1973-ban az 1b osztályban. Amikor elkészült a Kék Suli (ha jól emlékszem, már 6. osztályba jártam), átköltöztünk. Nagyon szerettem azt az "új" szagot. Segítettünk takarítani, de az sem zavart, mert tudtam, a miénk lesz. Most már elmondhatom, annak idején "szerelmes" voltam Somlyai Endréné tanárnőbe, ő volt a kedvencem. :-D Ha olvassa, bármikor a szemébe is mondom!! :-D Szerettem, ahogy tanította a kémiát, és fizikát.

Most vidéken élek, de ha tehetem, elnézek a Kék Suliba. Sajnos legutóbb megdöbbenve láttam, már más épület áll a helyén. Szomorú. De legalább a "Sallai" áll még, és nem is akármilyen állapotban. Gondoltam rá, ha legközelebb arra járok, talán megkérem a portást (ha van ilyen), engedje meg, hogy végigsétáljak a folyosókon. Szeretek arra az időre gondolni. Elek Lászlóra a 2e osztályfőnökére... Gyurjács Ottó bácsira a 3d és 4d osztályfőnökére, aki mindig vidáman fütyörészett a folyosón, és megmutatta nekünk életünk talán első részleges napfogyatkozását.

Szép emlékek...

ZERG Creative Commons License 2014.10.24 0 0 101

Ma eszembe jutott a kék suli, ahova 1979-től jártam és gondoltam megnézem a google maps segítségével, de megijedtem azon, amit láttam... Nincs ott! Egy kicsit (nagyon) megrogyasztott ez az információ :( Kiszedtek a múltamból egy darabot.
Rajk Lászlóba 1977-ben kezdtem az elsővel (1977 1e), majd mikor felépült a kék suli oda jártam, de abban az időben már nem Angyalföld volt a lakcímünk, mert elköltöztünk, viszont az évet még ott fejeztem be. Sajnos túl sok emlékem nem is maradt, kivéve az, hogy nagyon tetszett és szerettem oda járni a szép új asztal, szék. Amire emlékszem, hogy egy személyes asztal volt a teremben, így a másról való puskázást ki is végezte :D Valamint volt egy Edina nevű osztálytársnőm (hátsó sor, jobbról második), akinek sokat köszönhetek. Kicsit olyan volt nekem, mint egy igaz barát.
És egy kép az osztályról:

Casa-nova Creative Commons License 2012.01.22 0 0 100

Sziasztok!! Most találtam rá erre a topicra igaz, nem vagyok nagy fórumozó! Én is a kékbe jártam, anno és most sem lakom messze tőle! Szerettem oda járni, jókat fociztunk délutánonként és a tanáraink is kedvesek voltak!

creasymaci Creative Commons License 2010.07.20 0 0 99
az én időmben nevezték el KÉK sulinak hivatalosan.
Törölt nick Creative Commons License 2010.06.16 0 0 98

Sziasztok!

 

Olvassa még valaki ezt a fórumot, mert úgy látom, hogy elég régi az utolsó hozzászólás.

Valaki kérdezte a R.Mirtillt..., nekem osztálytársam volt, mi 1989-ben ballagtunk.

asimut Creative Commons License 2009.12.15 0 1 97
Sziasztok!
Most találtam rá erre a fórumra - amikor már nem is létezik a suli. :)
Jó volt végigolvasni a hozzászólásokat, sok kedves ismerősről írtatok!
Én pályakezdő pedagógusként kezdtem a suliban 1982-ben, és maradtam 1991-ig.
Nem voltam egy "meghatározó" ember a csapatban, napközis nevelőként dolgoztam végig. Viszont én jól éreztem magam az intézményben, távozásom után is tartottam, tartom a kapcsolatot sok egykori kollégával. És természetesen tudok jó néhány dolgot az egykori tanítványokról, nagyon nagy szeretettel gondolok vissza rájuk. Sokan látogattak el hozzám, később is, ami talán mutatja, nem végezhettem túl rosszul a dolgom. Persze engem is értek rossz dolgok, de ezek összességében nem érnek annyit, mint egy-egy volt tanítvány érdeklődő kérdése ma - pl. az iwiw-en. Emberek vagyunk, ráadásul az iskolában nem lehet eltüntetni a tanár-diák érdekellentétet maradéktalanul - talán sose. Ez szül konfliktusokat, az én diákkoromban is így volt, és a gyerekeim is szereztek tapasztalatokat e téren.
Ezekből a konfliktusokból ritkán kerül ki a gyerek győztesen, és ha alulmarad, az - úgy gondolom - jobban fáj minden későbbi hasonló probléma esetén. Erre gondolni kéne nekünk, pedagógusoknak, de az adott élethelyzetben ez nem mindig ilyen egyértelmű. Dönteni egy szóról, egy cselekedetről ott és akkor kell, sokszor nem lehet elhalasztani... Egyszóval azt hiszem, itt dől el, mennyire felelősségteljes egy tanár(nő).
Én ma úgy látom, kiemelkedően jó iskola volt a Kék suli, bőven lekörözi a budapesti hasonló iskolák többségét. Tarján András igazgató úr vezetői munkája előtt le a kalappal, ilyen igazgatót kívánok minden iskola élére! Sajnálom, hogy nem dolgozhattunk együtt! Nagyon jó csapatot épített fel, akik mindent megtettek, hogy jó hírét szerezzék iskolájuknak. Sokkal többet dolgoztak, mint egy "átlag" pedagógus. Ők nem csak az órákat adták le, ebben biztos vagyok!
Tudtátok például, hogy az utolsó években volt olyan osztály, amelyiknek minden tagja "körzeten kívülről" járt oda? Ez azért nem lehet véletlen... A kerület oktatási vezetőinek felelőtlenségét mutatja ez az iskolabezárás.
Minden évben el tudták indítani a két első osztályt. Az utolsó előtti tanévben egyik már beíratott osztályról döntöttek úgy "felsőbb helyen", hogy nem engedik elindulni.
Volt is ebből némi közjáték az érintett szülők és a kerület vezetése között... én erről a Petőfi rádióból értesültem - eléggé megdöbbentett az eset.
Az emberi értékeknek ilyen mértékű pazarlására azonban nem csak ez az iskola ad példát napjainkban, azt hiszem lehetne sorolni...
panerai Creative Commons License 2009.11.06 0 0 96


=D Doma Creative Commons License 2009.06.26 0 0 95
Sziasztok! 1995-2003 "b" :)
Enciie Creative Commons License 2009.04.19 0 0 94
Sziasztok!

Én is a kék suliba jártam 2004-ben ballagtam el. Amúgy a suli megszűnt, mert összevonták az Fehér iskolával és most újítják fel az épületet, a kéket meg jövőre lebontják. alsóban Üveges Judit volt az ofőm.... nem mondok többet róla :D mert még elolvassa. Felsőben pedig Könyves Tóth Zsuzsa. Őt nagyon szerettük csak nem volt elég szigorú. ezért eléggé szétesett az osztály. Tesóm most fog végezni. Úgy a fél tanári kart elküldték és inkbább a fehér sulis tanárok vannak.
Törölt nick Creative Commons License 2008.11.21 0 0 93

hello:)

van esetleg valakinek tapasztalata az alábbi tanítók valamelyikével: Dancsecs Edit, Szeydl Kinga, Hajdúné Kardos Ildikó, Zsámboki Györgyi ?

Nagyon megkszönném, jöhet privátban is: agwe@freemail.hu.

Köszi,

a

panerai Creative Commons License 2008.08.11 0 0 92
füli006, szinte biztos, hogy P.R.!
Előzmény: rossz_kisfiu (90)
panerai Creative Commons License 2008.08.11 0 0 91
Szia! füli006 biztos nem az!
Előzmény: rossz_kisfiu (90)
rossz_kisfiu Creative Commons License 2008.05.18 0 0 90
Jaj, füli, te nem a T.Jeromos vagy?
Előzmény: füli006 (85)
rossz_kisfiu Creative Commons License 2008.05.18 0 0 89
Bocs, hogy ennyit írok, csak most olvastam végig a topikot és feljöttek az emlékek:
Somlyainé Magdi pályaelhagyóként textilügynök lett.
Előzmény: Takimate (78)
rossz_kisfiu Creative Commons License 2008.05.18 0 0 88
Paksyné Irént mi is szerettük, de előtte kikészítettük 3-4 másik matek tanárt :)
Előzmény: Pate (35)
rossz_kisfiu Creative Commons License 2008.05.18 0 0 87
Balról a második: Somlyainé Magdi (bió-kém), aki bárkit egy perc alatt porig alázott. Mindig volt 2-3 kedvence, általában a szépfiúk, akik mindig 5-öst kaptak nála.

A jobb oldalon lévő 2., a szakállas az valamilyen Csaba volt, aki eredetelig kazonatiszt volt, ide valamilyen helyettesítő tanárnak jött, nem is tudott másképp tornaórát tartani, csak díszlépésben masíroztatott bennünket.

Pető Margit néni (rajz, fotón jobbról a harmadik) abszolút nem tudott fegyelmezni, szabadon rajzolgattunk, zajongtunk egész órán és ő felolvasott , pl. A TATU c. sci-fit (nekem emlékezetes élmény, tetszett!). Ha már nagy volt a zaj, felnézett a könyvből: "Kilógatlak" kurjantotta, aztán olvasott tovább. :) Több könyvet is írt és nagyon jól lehetett vele beszélgetni, akárcsak Bódi Marika nénivel (bio-rajz), aki most is ott tanít, mindkettőnek arany szíve van.

Csala/Ransburg Ági (töri) néni is eléggé megszégyenítéssel nevelt. Ha nem volt jókedve, indokolatlanul is kiosztott néhány egyest.
Amikor tanított, nagyon jó órákat tartott, de a legtöbbszőr nem tartotta meg rendesen az órát, gyakran feleltetett, vérengzett.

Szegény Lendvay Kati (ének) nénit néhányszor nagyon megszivattuk, ennél csak a Bódis Benőné (gyakorlati) volt nagyobb veszélyben nálunk, akinek több osztály is krétaportól kezdve mindent rakott a kávéjába, a feneke alá, pedig gyakran szögeket..., de csak ritkán buktunk le ;)
Előzmény: Makács Dezső (81)
rossz_kisfiu Creative Commons License 2008.05.18 0 0 86
Azt hiszem, összekevertél 2 dalt, egy mozgalmit, meg a suli régi indulóját:
Kék iskola, Zöld Óvoda
el nem felejtünk, nem nem soha,
Kék iskola, Zöld Óvoda
Angyalföldi gyerekeknek kedves otthona
Kelly László névadónk
Rá emlékezünk
Példaképünk
büszke légy rá
s énekelj velünk, hogy:
Kék iskola, Zöld Óvoda
el nem felejtünk, nem nem soha,
Kék iskola, Zöld Óvoda
Angyalföldi gyerekeknek kedves otthona

Az egy szuper osztály volt, a Pernyéz E. Mellett Komcsákné Anci néni volt az alsós napközis tyúkanyó, aki mindenkiről tudott mindent, később ő lett a kisRadnóti igazgatóhelyettese.
Most ment nyugdíjba.

Nekem alsóba Pálffy Marika volt az ofőm. Rá emlékszik valaki? Később drámatanár lett. A Deák-Diákban is tanított.

Előzmény: panerai (67)
füli006 Creative Commons License 2006.05.31 0 0 85

Sziasztok Sorstársak!

Jómagam 80-88 között jártam eme intézményben. Az előttem felszólaló "panerai" osztálytársa voltam (kár, hogy nem tudom ki lehet az); alsós ofő: Pernyéz Erzsi néni, aki most ismét ott tanít; felsőben pedig: Leblanc Marika néni. Nekem jó emlékeim vannak ezekről az évekről!!!

Mi igaz abból, hogy bezárják a sulit, mert lakópark épűl a helyén?

tatrafan Creative Commons License 2006.04.12 0 0 84
Én is ide jártam, asszem '83-ban szereltem le vagy '82-ben már nem is tudom. Ofő Patkó Jutka néni. Iszonyat mozgalmi suli volt akkoriban. Biztos a többi is. Akiket nagyon szerettem: Bódi Magdi néni, Somlyai Magdi néni. Biztos a biosz, fizika, kémia miatt, nem tudom. De ők mindig rendesek voltak velem, amikor már rég nem érdemeltem volna meg, mert elkanászodtam a végére. Nehéz eset lehettem, szori!
Magika200 Creative Commons License 2005.09.29 0 0 83

Szaisztok!

 

De jo hogy ratalaltam a forumra.

 

En 82-90 kozott jartam a "D" osztalyba.

 

Van itt olyan aki szinten akkor jart oda???

 

:o)))))))))

Takimate Creative Commons License 2004.11.03 0 0 82

Áh köszi ! :) Patkó Jutka néni ! Tényleg !

Az az igazság, hogy erősen emlék nélküli maradt nekem a Kéksuli.

Olyan semmilyen. Ezért nem emlékszem a tanáraimra. na azért egy-kettő beugrott !

Előzmény: Makács Dezső (81)
Makács Dezső Creative Commons License 2004.11.03 0 0 81

Nem könnyű, mert én hét évvel előbb végeztem, de megpróbálom.

 

Kezdjük a krémmel: Osztályfőnököm s töritanárom: Csala Istvánné. Ági néni

Nyolcadikos magyartanárom: Patkó Imréné, Jutka néni

Kisz-patronáló, amúgy úgy emlékszem alsótagozaton tanított: Pernyéz Erzsi néni

Föci és Biosz tanárnő: Felméri Józsefné, Ildikó néni. Ma róla van elnevezve az első emelet 16-os terme

Ének: 5-ben  Istvánffy Lórántné? Jutka néni, 6-7-ben Lendvai Istvánné, Kati néni

Biológia?: Bódi Marika néni

Orosz nyelv: 5-6-ban Schiffer Éva néni, ő úgy tudom később, szülés után egy ideig még ott tanított.

Rajz: Pető Margit néni

Testnevelés: Berta Béla

 

Akik engem nem tanítottak, de arcról emlékszem rájuk:

 

Sáriné Terecskei Magdolna

Farkas Imréné

Ivánfalvy Györgyné

Somlai Angyalka néni

Bódis Benőné? - a lányoknak tanított gyakorlati foglalkozást

 

És végére egy kép:

 

Kék sulis tanári kar 1982
Előzmény: Takimate (80)
Takimate Creative Commons License 2004.11.02 0 0 80

Emlékszem, hogy nyolcadik évvégén nekem voltak hármasaim, ketteseim, egy két egyes is...

Az átlagom feljebb volt mint kettes, és eszembe nem jutott teperni a hármasért.

Még felhívott felelni, és iszonyat szemtelenül mondtam neki , hogy nem készültem. Úgy felidegesítettem, hogy mondta is szive szerint megbuktatna. :))) Ez úgy jólesett a végén.

Nem nagyon emlékszem tanárokra... Tudnál mondani egykettőt ? Pl. Sarkadi Péter bá'-ra mint kedvenc emléxem, meg Bedi Marika nénire aki végül szülni ment és nem tudom visszament -e.

Szal ha megkérhetlek sorolnál fel nekem ápr tanárt, had emlékezzek kicsit ::))) köszi előre is.

Előzmény: Makács Dezső (79)
Makács Dezső Creative Commons License 2004.10.29 0 0 79

Azt nem tudom, hogy meddig maradhatott diri, mert úgy tudom nem sokkal '90 után otthagyta a közoktatást.

Ami az én tapasztalatom vele kapcsolatban, az az, hogy nem akkor vadult el, amikor diri lett. Véleményem szerint nagyon jó tanár volt, de ahogy visszagondolok a tanári karra, nem ő volt a legjobb pedagógus.

Ha valaki szerette a tárgyait, ahhoz nagyon kedves volt, főleg ha az órán is jól viselkedett. De aki nehezen kezelhető gyerek volt, mint én, vagy ezek szerint te is, azzal szemben nem mindig a legjobb megoldást választotta. Azt nem megérteni és megismerni akarta, hanem nyiltan kimutatta, hogy az illető nem a szíve csücske. Megjegyzéseket tett rá az osztály előtt, s ha tudta, nehéz helyzetbe hozta.

Egy jellemző példa. Nyolcadikban kémiából egy-kettedre álltam talán egy-két héttel az évvége előtt. Épp a szerves kémiát vettük, s tudtam, hogy egy feleleten állok vagy bukok. Mint az őrült készültem minden órára, hogy felelek. Még az óraközi szünetekben is kémiát magoltam. Kis cetlikre leírtam a tankönyv anyagát, s állandóan tanultam. Úgy-ahogy értettem is, még érdekelt is egy picit. Már szinte minden kétesre állót lefeleltetett, de engem még mindig nem. Egyre izgatottabb voltam, amikor úgy az utolsó vagy az utolsó előtti héten odajött hozzám és kedvesen megkérdezte, hogy akarok-e felelni. Akartam, s akkor lefeleltetett. Ötöst kaptam, és átengedett. Az utolsó órán megkérdeztem tőle, hogy miért csak a legvégén feleltetett. Megindokolta. szerinte, ha korábban lefeleltett, kaptam volna egy közepest és utána tojtam volna az egészre.

A legrosszabb ebben az volt, hogy féligazság volt. Mert utólag már nehéz bizonyítani, hogy másként is történhetett.

Huszonkét év telt el azóta, hogy elballagtam a suliból. Ha maradt volna a pályán, kollégák is lehetnénk. (Nem kémiatanár lettem). Ezalatt nem egyszer összetalálkoztam vele, például '99-ben és idén is a suli évfordulón. Mosolyog, köszön, de egy kivételtől eltekintve, két szót nem volt hajlandó velem váltani.

Előzmény: Takimate (78)
Takimate Creative Commons License 2004.10.29 0 0 78

Igen. 89-ben amikor 8-os voltam nevezték ki, hogy meddig maradt nem tudom, de akkor ő volt az ofőm és a diri is. Kémiából meg iszonyatosan fingatott minket.

Szerintem nem tett neki jót, hogy diri lett. Kicsit elvadult :)))

Nem volt oylan osztálytársam akit kérdeztél.

Viszont volt: F. Gyuri, K. Edina, ?. Lilla, P. Lajos, Ny. Péter, H. Attila, Cs. Peti, és a Gondnok fia ifj. Salcza Gábor is oda járt.

Tegyük hozzá hogy én csak 7. 8. -ban jártam oda !

 

Somlyai? Mondta hogy ő tudta, hogy belőlem lehet valami stbstb... Persze... Anyámnak is mondta anno fogadóórán ,hogy ugyanmár mit akarunk, hogy középiskolába akarok menni...

Röhej. Hogy lehet egy gyerekhez így hozzáállni. Na mindegy. :)

Előzmény: Makács Dezső (77)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!