A Pesti Barnabás Élelmiszeripari Szakközépiskola és Szakmunkásképző Intézet1979-ben végzett édesipari termékgyártó osztálya (osztályfőnök: Grébel Irén) osztálytalálkozót szervez. Ha valaki felismeri a saját, vagy szülei, rokonai nevét aki odajárt, kérem jelentkezzen!!! Névsor: Bakk Ibolya, Bencsik Irén, Benkő Zsuzsanna, Bodó Angéla, Braun Mária, Csizmadia Gyöngyi, Drobnyák László, Farkas Ibolya, Hörcsik Edit, Kolonics Mariann, Paranai Etelka, Szabó István, Szilágyi Judit, Zsargó Katalin, Viglási Mária.
Eddig csak olvasgattam a fórumot, de mivel régen írtatok, hát én megteszem.
1982-86 között jártam ide, sütő szakra. Vámos Éva tanárnő a mi időszakunkban jöttössze Balázs Lacibácsival, majd össze is házasodtak :)
Nagyon jó lenne fotókat látni tanárjainkról! Márton István tanított, Smolcz Lajosné, Vincze lászló neve ismerős. Osztályfőnök Magyar .... talán Györgyné volt.
1990ig jártam a PB-be. Azt hiszem az első-kisérleti "széria "gépésztechnikus osztály voltunk, magyarúl? akit máshova nem vettek fel az ide kerűlt. Meg is látszott az osztály átlagán, de végűl is majd mindenki eljutott a sikeres érettségiig. Egy percet nem dolgoztam a"szakmában", pedig mostanság jól megfizetnék.
Ofő.:Ligethyné, Matek: Schmolz tanárnő, Kaposi - történelem, stb.
Akkoriban annyira nem szerettük, de így utólag majdnem minden megszépűlt. Üdvözletem minden PB-s nek!
1990 - 1995-ig jártam a Pesti Barnabásba. Élelmiszeripari Gépésztechnikust faragtak belőlem. De sosem lettem az. :-) Elképesztően klassz évek voltak.
Az osztályfőnököm Somogyi László volt. Matematika - Smolcz Lajosné. Műszaki dolgok ... Kiséry László, Bartucz György, Magyar - Baksa Irma .. többre most nem is emlékszem. Rengetes csavargás a városban, minden reggel a körúton a suliba. Nagggyon nagy feeling volt. És nem csak így utólag, meg nosztalgiából. Hanem ez örök dolog.
Én jelenleg is a Pesti Barnabás diákja vagyok. Végzős évem töltöm itt. Nagyon örültem amikor megtaláltam ezt a fórumot,nagyon jó ötlet volt.
Egy két jelenlegi tanár, hátha ismertek 1-2-t.
Osztályfönököm: Pósfainé S. Anikó, Hári Andrea (korábban Subosits Andrea); Kálmán Györgyi, Berkes Zsuzsa, Molnár Zoltán, Danila Zoltán, Márton István...Remélem válaszol valaki. Érdekel minden régi történet, akár az iskolával, akár a tanárokkal kapcsolatban. Nagyon szeretem ezt az iskolát.
Sziasztok!Én is a Pesti Barnabásra jártam 1994-1999-ig.Élelmiszer-analitikai szakon végeztem.Osztályfőnököm,Pósfainé S. Anikó volt.Töri tanárom:Makay Mariann,tesi tanárom:Foltán László(híres kajak-kenus),fizika tanárom egy ideig(elment szülni)Holecz Krisztina volt.Most ennyire emlékszem.Rég volt már.9 éve.Vajon mi van most?Kik a tanárok?Aki tud valamit írjon!
Itt emlegettétek Szász Ottó-t. Ő ma már az iskola igazgatója,kicsit biceg(ett a technikusi vizsgánkon.) De emberként a mai napig szerintem nagyon jó. :)))
Az a gyerek, aki az általánost 4, vagy annál jobb eredménnyel végezte, s jó légkörben, aktív szellemi és fizikai pozitiv leterheléssel (énekkar, színjátszószakkör, sportolás, német nyelv és hangszertanulás) az ne válassza ezt az oktatási intézményt mert pofára fog esni. Ebben az oktatási intézményben nem volt meg még a kötelező orosz nyelv oktatása sem, na ne hogy ének-zene óráról beszéljünk, mert az sem volt. Itt is MSZMP-s tanárok voltak s kötelezően elvárták ezt a nézetet a gyerekektől is, no már nem úttörősdiként, hanem KISZ- tagként. Sportolás helyett körbe lehetett hetente többször utazni Budapestet a BKV járműveivel, ez nem helyettesítette mondjuk a kötélmászást, mert az sem volt. Az akkori Pataki téren futkároztunk a tornaórán. Maga az iskola egy fabarakk volt. Egy sivatag az általános iskola után, egy nihill, egy semmi. Az üzemgazdaságtan tanárunk a 70-es évek elején sikkasztott, igen nagy összeget, melyről írt cikket végigolvashattuk a napi sajtóban. A magyar tanárnőnk kissé illuminált állapotban eljátszotta: mi is azvaz ölelkező rím. A kémia tanárnőket pszihiátrián gyógykezelték, s mi sem értettük őt, de ő sem minket gyekeket. Így lettem pályatévesztett, de még nem volt késő jobb helyen újrakezdeni. Aki tehát jó helyen, s jól szeretne tanulni, az ne válassza ezt az oktatási intézményt! Itt már rengeteg gyermek érdemtelenűl, hervatagon, lesújtva távozott: egy vígasszal, hogy akárhova is kerül, akárhova viszi is az élet , csak egy kis patak mellé, már akkor is ennél jobb helyen van, jobb, szebb jövő vár rá. Kissé csodálkozom, hogy ilyen sokatoknak tetszett ez az intézmény.
Kedves Fórum Látogatók és nem látogatok! Kevés tanárt ismerek a suliból.. De az Áron tanár úr: Kovács Áron A középkorú kémia tanár: talán Marothy Mária tanárnő.. (elég régóta ott van. 86-os videót néztünk ma a suliról és szerepel)
Somogyi László engem is tanított, és az osztályból minden lány szerelmes volt belé, köztük én is! :-) Nagyon jó tanár volt, nála szerettem meg igazán a fizikát.
Amúgy 93-95 között jártam a Szakmunkások Szakközépiskolája képzésre, és akikre még emlékszem, de a nevükre sajnos már nem:
- Földrajz: kicsi, filigrán, idős hölgy, furán rúzsozott szájjal, néha még a foga is olyan volt. :-)
- Töri: férfi nagy orral, nem értettük sosem, hogy mit mond, olyan halk volt, unalmas órákat tatott
- Magyar: valamilyen Ágnes, fiatal, szemüveges, Cleopátra frizura, előreálló fogak... de nagyon értett hozzá, nekem ő volt a kedvencem.
- Valamilyen Áron, zongorázott, zenét oktatott, és a színielőadásokon is részt vett.
- Kémia: nagyon kedves, barna hajú, középkorú hölgy... szegény a kovalens kötést nem bírta belénktuszkolni a 2 év alatt
Ha tovább gondolkodom sem jut eszembe több, lassan már 10 éve, hogy végeztem... szomorú, hogy nevekre nem emlékszem.
Először is Mindenkinek aki erre jár Boldog Új Évet Kívánok!
Én is a Pesti Barnabásban végeztem tejipari szakon 88-92-ig. Ofő: Márton István, fizika: Somogyi László, matek: Kováts Béláné, töri: Barabás Lászlóné?, technológiát Márkusné tanította. Én is jártam a Vezér útra műhelygyakorlatra erről beugrik még Mikácsy? tanár úr neve. Én is elmondhatom, hogy szép emlékeket őrzök a sulival kapcsolatban.
Hát egyenlőre ennyi.
Amikor odajártunk volt fiatal tanárnő. Megismerkedett egy szakoktatónkkal, Berinkey Mihály(?) tanár úrral és azt hiszem kismama lett. Alacsony filigrán szőke szemüveges nő ugrik be erre a névre. Ő az?
Apropó! Tavaly úgy tudom jelent meg a suliról egy évkönyv. Beszerezhető még a suliban?
Én is megfordultam mind a két helyen. A Vezér úton az elsős nyári gyakorlat idején a Gulyástóth tanár úr kezei alatt is megfordultunk, de voltunk a Fedák tanár úr, Thurzó tanár úr, Berinkey tanár úr alatt is, a Dagályban meg Balázs Laci bácsi és a Gellérthegyi Zoli bácsi is a szakoktatónk volt.
Az ofőd ki volt?