Keresés

Részletes keresés

SZforever Creative Commons License 2002.02.18 0 0 13
A világ még mindig gonosz -
Most éppen azért, mert:a globalizáció tönkretesz minket, fogyasztó társadalom leszünk, és csak annak örülünk, ha végre vége a semmivel teli valentin napnak. A multik meg örüljenek, hogy megvettünk minden szart ezen az érzelemtől mentes ünnepen.
Erről ennyit!
Arábia egyetlen normális cselekedete, hogy betiltotta a Valentin napot.
FÉlreértés ne essék, nem vagyok szerelem-ellenes. Ellenkezőleg!
De: nem bírom, ahogy mindenki áttapos a másik torkán, miközben azt mondja, hogy de hát én ezt azért csináltam, hogy boldog légy.
A világ gonosz!
És te nem vagy ember, ha nem iszol Coca Cola-t!!

SZforever

101 piros tyúktojás Creative Commons License 2001.09.29 0 0 12
Én ezt pillanatnyilag úgy látom, ha szabad hozzászólnom a témához, hogy az emberek két nagy csoportját azok alkotják, akik látták Zidane legutóbbi fejesgólját, és azok, akik viszont nem. De volt, amikor úgy gondoltam, hogy csak egyféle ember van, a többit pedig mind én találom ki.
Előzmény: SZforever (-)
állati emlék Creative Commons License 2001.09.25 0 0 11
Még szerencse!

Bár naív ember nem létezik, legfeljebb annyira ökör, hogy mások helyett is magát vágja át.

Előzmény: SZforever (10)
SZforever Creative Commons License 2001.09.24 0 0 10
igen, igazad van gonosz vagyok, de valamikor szerettem volna naív lenni :)

szóval nem tudom - ezen a világon sok embert látni, sokan vannak akik hisznek naívan abban, hogy a világ jó, pedig a világ gonosz és a naív emberek egyre kevesebben vannak

SZforever Creative Commons License 2001.09.24 0 0 9
igen, igazad van gonosz vagyok, de valamikor szerettem volna naív lenni :)

szóval nem tudom - ezen a világon sok embert látni, sokan vannak akik hisznek naívan abban, hogy a világ jó, pedig a világ gonosz és a naív emberek

amazer Creative Commons License 2001.09.23 0 0 8
Na, semmi reakció?
amazer Creative Commons License 2001.09.23 0 0 7
Ez nem ilyen egyszerű. Ezek alapján kedves topic nyitó te gonosz vagy, mert azt írtad, hogy alapvetően két féle ember van, és a naiv emberek szerint ez nem így van... S mivel szerinted ez így van (hisz ez a topic nyitó szöveged), te gonodsz vagy. Legalább is ez lenne a dolog logikus része. Talán egy kis kötekedés. így csinálják a "gonosz" emberek. És ez az, aminek nincs értelme.

A szöveg "mögött" viszont egy olyan ember rejtőzködik, aki sokáig naívan hitte, hogy szép a "világ", az emberek nem olyan nagyon rosszak, és ha az ellenkezőjét tapasztaltad, talán azt hitted (naivan), hogy csak te ronthattál el valamit. De csak régen voltál naív, mostanra rájöttél az igazságra. A kőkemény igazságra: az emberek önzők, és még nem ritkán akkor is rosszat akarnak neked, hogyha nekik abból semmi jó sem származik (a kárörvendésen kívül).

A probléma csak az, hogy az olyan emberek mint te, újra és újra képesek magukat meggyőzni, hogy az élet szép, és az embereket legalább egy kicsit is érdekli, hogy mi van veled. Pedig ez (sajnos) nem így van... Ennek az újra és újra ön-győzködésnek, hogy az emberek jók, semmi értelme! Ha rámhallgatsz, elfogadod, hogy az emberek "gonoszak", ahogy te fogalmazol. De én inkább úgy fogalmaznák, hogy "butusok", ebből következően nagyon önzők (nem tudják, hogy ezzel hosszútávon maguknak is ártanak), és a stresszüket a butusságukból adódóan csak mások baszogatásával (már elnézést), szemétkedéssel tudják levezetni.

Viszont van jó hírem is: ez a viselkedés csak az emberek kb. 80-95 százalékára (durva becslés) jellemző.

A megoldás: mi, jó emberek egész egyszerűen tartsunk össze. írjunk fórumok-ba, akár találkozzunk személyesen is, keletkezzenek új barátságok itt az index fórum-on azok között, akiknek nem az a legfontosabb, hogy a másiknak minél nagyobb kárt okozzanak. El kell fogadni, hogy nem mindenkinek van ugyanannyi, ki kell zárni az értelmetlen irígységet. "Embernek lenni nehéz, de másnak lenni nem érdemes". Mostanában értettem meg, hogy ez mennyire igaz. És én makacs vagyok, nem változok, nem taposok el senkit, fölösleges ártani. Minek. Egyszer élünk. Inkább élvezzük.

szméagol Creative Commons License 2001.09.22 0 0 6
na jó, nem gonoszkodom.

első látásra nagyon leegyszerűsítő ez a két kategória. viszont, ha igaz, sok mindent megmagyaráz, például mindazt az igazságtalanságot és átverést, ami az embert éri az élet során. meg persze azt is, amit saját maga elkövet mások ellen. szóval nem rossz, rá lehet húzni sok mindenre.

de.

nem lehet, hogy az a naiv, aki azt hiszi, hogy ez a fogalompár mindent megmagyaráz?

remélem, kedves SZforever, kellemes lesz reggel erre ébredni :-)

szméagol Creative Commons License 2001.09.22 0 0 5
kár, pont most akartam hozzászólni.
Előzmény: SZforever (4)
SZforever Creative Commons License 2001.09.22 0 0 4
na alszom egyet, meglatom holnap... :)
Előzmény: sierra (3)
sierra Creative Commons License 2001.09.22 0 0 3
És mit szólnál a Jó, a Rossz és a Csúf felosztáshoz? :-)
SZforever Creative Commons License 2001.09.22 0 0 2
A kételkedőknek: próbáljunk meg harmadik embertípust találni... ha van...
SZforever Creative Commons License 2001.09.22 0 0 1
szóval te még pártatlan vagy :)

én, ha végiggondolom embertársaim:
egyik naív, a másik meg, ha éppen rossz napja van, csak maga érdekli, mindenkivel gonosz...
a világ is pont ilyen...

Előzmény: sierra (0)
sierra Creative Commons License 2001.09.22 0 0 0
Szerintem meg alapvetően kétféle ember van a világon: az olyanok, akik az embereket kétfelé osztják és akik nem... :-)

0

Előzmény: SZforever (-)
SZforever Creative Commons License 2001.09.22 0 0 topiknyitó
Sziasztok!

Kicsit gondolkodtam, és a következőre jutottam, szeretném, ha hozzászólnátok:

A világon alapvetően kétféle ember létezik.
A gonosz és a naív.
Az összes többi ember rövid időn belül átpártol az egyik oldalhoz.
A naív emberek szerint valószínűleg persze ez nem így van.

- egy alapvetően naív ember, aki szeretne naívan hinni, hogy nincsenek gonosz emberek -

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!