Keresés

Részletes keresés

Intruder1899 Creative Commons License 2002.02.12 0 0 14
Már megint hazudsz.
Egyébként ha ez "egy ilyen ország" nyugodtan elmehetsz.
Előzmény: ath (1)
kerdojel Creative Commons License 2001.09.23 0 0 13
Szvsz ha minden áldrukker gazembert az elso balheja utan kitiltananak a stadionbol, akkor a sok barom elszokna a meccsrejarastol. Persze kerdeses, hogy hany nezo maradna...

sotetbunkokerdojelbacsi

MuERTe Creative Commons License 2001.09.23 0 0 12
Ugyanmár, tudod hány elvesztett szavazatot jelentene egy ilyen intézkedés?
Előzmény: figyelő (11)
figyelő Creative Commons License 2001.09.23 0 0 11
Egy-két apró dolog elvárható volna a klubtól meg a sportolóitól. Például ne menjenek oda a banditákhoz megköszönni a "biztatást" (egyébként is egyetlen helyre mehetnének, nem mondom meg, hová... Tegnap is: győzelem ide, győzelem oda, minden volt a pályán, csak játék nem. Paródiának is rossz, szellemtelen.); ha a közönség nagyon durva, álljanak le a "játékkal", akár - vállalva a büntetést is - vonuljanak le a pályáról.
Amit ugyanis jó ideje művelnek az Üllői úton (máshol is, és már az sem mondható, hogy a "fradisták" többen vannak...), tűrhetetlen, s előbb-utóbb tragédiához vezet.
Aztán a rendőrséget sem értem. Tőlük a "szurkolók" szabadon elűzhetnek a lelátóról embereket? Ráadásul csak azért, mert kínaiak stb.? Nem ütközik ez a Btk.-ba? Ugyan már!
Személyes szabadság megsértése, csoportosan elkövetett garázdaság, kényszerítés, etnikum elleni uszítás, közveszély okozása, sőt: terrorizmus - annyi mindennel lehetne próbálkozni, hogy rendesen elítéljék ezeket a csirkefogókat...
MuERTe Creative Commons License 2001.09.23 0 0 10
Hát igen, van jó fradista és rosz fradista, "amelynek semmi köze sincs a Ferencvároshoz és a magyarsághoz."
Előzmény: krz (-)
rocky Creative Commons License 2001.09.23 0 0 9
Nézd krz,

Itt most a Fraditól függetlenül (bármely más pályán megtörténhetett volna az esete) az a te hibád, hogy ma meccsre jársz. Én ezt már kb. 15 éve feladtam, mert annyira gyalázatos lett a meccsek színvonala. Ehelyett inkább hetenként egyszer a haverokkal lejárunk focizni. Neked is inkább ezt ajánlom, s ráadásul egészségesebb is. A TV-n se érdemes magyar meccset nézni csak akkor, ha az ellenfél (pl. az olaszok vagy a németek) érdekelnek. Még annyit, hogy ez a dolog nem új, s nem foci specifikus. Kb. 20 évvel ezelött pl. rendszeresen jártam jéghoki meccsre. Mit mondjak, utána eljutni a metróhoz (bár sokszor a metrón is folytatódott a dolog) nem volt egyszerü, s akkor még biztonságiak sem voltak, s a rendöröket sem különösebben izgatta, hogy a hülye hokiszurkolók hogyan gyepélják egymást (a dolog politikamentes volt, így a kutyát sem érdekelte). Szerencsére akkor már elég jól ment a bunyó, így a feladat megoldható volt. Neked is javaslom az edzöterem látogatását, s néhány bokszlecke vételét. Ennek az az elönye is megvan, hogy a zsákolásnál a "szeretett" fönököd fényképét is a zsákra ragaszthatod, s addig verheted, amíg neked tetszik. Ezzel pszichésen is le tudsz ereszteni egy kicsit.

Előzmény: krz (8)
krz Creative Commons License 2001.09.23 0 0 8
persze, a 9-es aljaba jottek at a trombitasok par meccs ota. most szemlatomast kezdik "beulni" a 10-est, a 11-est. a balhe epicentruma a 10-11-es kozotti lepcsosoron volt, de a 9-es aljabol indultak meg...
Előzmény: mash (4)
Polihisztor Creative Commons License 2001.09.22 0 0 7
Utólagos engedelmeddel bemásoltam a hozzászólásodat a Fradi topikba.
Úgy látom, eddig a hozzászólók 100 %-ban egyetértenek Veled.
Előzmény: krz (-)
Guta Creative Commons License 2001.09.22 0 0 6
Nem, te vagy ilyen. A kötekedők nincsenek 1% az összes fradi-drukker között. De te elítéled őket a kötekedők miatt. Sőt! Az egész országot ítéled el néhány tucat seggfej miatt. Okos vagy, és mélységesen emberbarát...
Előzmény: ath (1)
Törölt nick Creative Commons License 2001.09.22 0 0 5
Forrás: nb1.hu
Előzmény: mash (4)
mash Creative Commons License 2001.09.22 0 0 4
a 2. verziót hallottam én is!
az ugráló társaság a 9-e szektor aljában volt, a 11-esben volt a balhé, így az első bverzió megbukott!
Előzmény: Törölt nick (2)
mash Creative Commons License 2001.09.22 0 0 3
ez nem igaz!
nézz be a Fradi topicba!
Előzmény: ath (1)
Törölt nick Creative Commons License 2001.09.22 0 0 2
Csendesen csordogált a Ferencváros-Győr bajnoki, amikor a második játékrészben verekedés tört ki a lelátón.

Nem a két csapat szurkolótábora verekedett össze, hanem fradisták kerültek konfliktusba egymással. A nézeteltérést állítólag az egyik verzió szerint az okozta, hogy a fiatalabb szurkolók egy csoportja felállva ugrálni kezdett, a mögöttük ülő, visszafogottabb drukkerek pedig „beszóltak” nekik, arra kérve őket, hogy üljenek le, mert nem látni tőlük a meccset. Szó szót követett, majd a fiatalok úgy érezték, verbálisan már nem lehet elintézni a dolgot, és ebből kitört a csetepaté.
A „kettes számú” változat szerint a fradisták két, zöld-fehér szerelést viselő kínaiba kötöttek bele, ebből indult ki a dolog.
A konfliktust látva a problémás szektorokat mindenesetre megszállták az In-Kal emberei, majd – elterelve onnan boldog-boldogtalant – rendet tettek. Egyébként nem ez volt az egyetlen alkalom, mikor a biztonságiaknak kellett közbeavatkozniuk, ugyanis a Borsodi Sör által rendezett kapura rúgásoknál sokan nehezen törődtek bele, hogy nem ők próbálkozhatnak, ekkor még kis híján Szeiler Józsefnek is nekiment valaki.

ath Creative Commons License 2001.09.22 0 0 1
ajánlom látogasd a drukkerkocsmát (külön ajánlom a "baloldali szurkolótáborok" a "holokauszt bocsánatkérési" és a töbii értelmes című topicot), majd rájössz, hogy sajnos a meccsrejárók nagyrésze egyetért ezekkel.
ez egy ilyen ország. sajnos.
Előzmény: krz (-)
Törölt nick Creative Commons License 2001.09.22 0 0 0
Igazad van. Borzasztó volt a tévében nézni is.
Előzmény: krz (-)
krz Creative Commons License 2001.09.22 0 0 topiknyitó
egy fradi-drukker fogadalma

ebbol igy eleg volt. ha a fradi futballklub uj tulajdonosa kereskedelmileg sikeres vallalkozast akar epiteni a ketsegkivul ertekes markanevbol, akkor lepnie kell. ha a mindenkori kormany, a rendorseg el akarja kerulni, hogy magyarorszagbol is olaszorszag legyen, ahol minden evben meggyilkolnak nehany szurkolot a klubszinek urugyen rivalizalo bandak, akkor nem allhatnak tetlenul.

a mai fradi-gyor meccsen, biztos hazai vezetes mellett a 10-11-es szektorokban csaknem tomegverekedest provokaltak az ulloi uti oldalra az elmult fordulokban lassan beszivargo agressziv allatok. egy szerencsetlen azsiai (talan kinai) fiu a baratnojevel nezte a merkozest, zold-feher mezben. a vadallatok ok nelkul belejuk kotottek, elzavartak a part. a ket fiatal nehany sorral feljebb ult, de ott is provokaltak oket. amikor a par korul ulo nezok (termeszetesen fradistak) visszaszoltak, hogy miert nem inkabb a meccset nezik a kotozkodok, es kulonben is, mi bajuk a szinten fradi-drukker azsiai parral, akkor kezdett elfajulni az egesz. a trombitas csapat, 50-100 egybites agyu agressziv bunko, egy emberkent csodult oda, keresve a balhet. a biztonsagiak beavatkozasa vegul megakadalyozta a fizikai eroszakot, de ilyen szintu verbalis agressziot en meg nem eltem at meccsen.

igy aztan joval a lefujas elott ugy dontottunk barataimmal, hogy ebbol eleg. evtizedek ota fradi-drukkerek vagyunk, lassan 20 eve jarunk rendszeresen meccsre az ulloi uton es idegenben, raadasul azzal sem lehet minket vadolni, hogy erzekeny szeplelkek lennenk. de arra nincs szuksegunk, hogy egy hangos, agressziv kisebbseg elrontsa a magyar foci szinvonala altal eleve erosen korlatozott erteku szorakozasunkat. amig a klub vagy a hatosagok nem lepnek fel erdemben e csurhe megfekezeseert, addig nem megyunk tobbet fradi-meccsre.

es ezzel nem vagyunk egyedul. tavozasunk soran legalabb 30-40 embert lattunk, akik hasonlo okok miatt hagytak ott a merkozest. volt, aki kisgyermeket feltve dontott a tavozas mellett, volt, aki a biztonsagiaknak vagy a rendoroknek olvasott be a tortentek kapcsan. ilyen hangulatban nem meglepo, ha egyre kevesebben fognak meccsre jarni. egy bajnoki cimert kuzdo fradi pikans rangadojara mar ma is alig hatezer ember ment ki, mikozben nem is olyan reg meg a hetkozi edzomeccseken is tizezren voltak...

nem szeretnenk politikai szinezetu ugyet kavarni az esemenyekbol. nem jobboldali-baloldali konfliktusrol van szo. futball-ugyben mindannyiunk idealja anglia, ahol a nyolcvanas evek kozepetol egy kemeny konzervativ kormany vezetesevel lettek urra a futball-huliganizmus problemajan a klubok, igy vetve meg a ma viragzo premiership alapjait. mindannyian voltunk mar angliai meccseken, ahol a legkemenyebb hazai szurkoloknak sem jutott eszebe belenk kotni amiatt, mert akcentussal beszeltuk a nyelvet, mert kulfoldiek vagyunk. ha a fradi uj tulajdonosa jol mukodo, nyereseges sportvallakozast akar epiteni, ha valoban sikeres magyar focit akar a jelenlegi kormany, akkor ezt a peldat celszeru kovetniuk.

addig is szeretnenk elore figyelmeztetni minden magyarorszagi meccsre jaro szurkolot. ha ez igy megy tovabb, abbol elobb-utobb veres tragedia lesz. es jo esellyel nem a minden klub korul fellelheto, legkevesbe a focival torodo agressziv csoportok fognak leszamolni egymassal. nem, e sunyi bandak tokeletesen tisztaban vannak azzal, hogy gyoztes meccseket nem a hasonszoruek ellen vivhatnak. konnyu diadalra akkor szamithatnak, ha szervezetten lepnek fel az egyszeru meccslatogato kozonseggel szemben - ahogy az ma is tortent az ulloi uti stadionban.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!