Keresés

Részletes keresés

evoba Creative Commons License 2008.06.23 0 0 19

az opnline tanulásnak melyik formájára gondoltok pontosan? én pl. tagja vagyok egy angolnyelvtanuló oldalnak, ahol regisztráció után teljesjogú taggá válik az ember. itt van lehetőség tanári konzultációt kérni bizonyos "tandíj" ellenében..ezért cserében feladatot kapok, amit az oktató kijavít és visszaküld! nagyon jó és időspórolás is. én csak ajánlani tuidom ezt a fajta megoldást mindenkinek!

Előzmény: karesz47 (18)
karesz47 Creative Commons License 2008.06.23 0 0 18
Az online tanulásról én egyszer nem is oylan rég láttam a duna tv-n egy műsort MindenTanulás címmel, és itt több neves professzor és tusós taglalta a témát. Nagyon érdekes volt, de javaslom, hogy látogass el a honlapjukra a www.mindentanulas.hu -ra és itt több információt megtudhatsz, és ami a legjobb hogy megnézheted a riportfilmeket (köztük ezt is). Egyébént egyetértek, hogy az interneté a jövő, de tanulni pl. nem csak itt hanem bárhol bármikor lehet. Csak elhatározás kell hozzá. Most olvastam egy újságban, hogy még Pély Barna is tanulásra adta a fejét...pedig neki nem is lenne szükségszerű, hiszen sikeres és ismert médiaszereplő, de belátta ő is, hogy bármit hozhat a jövő és bizony a több lábon állást meg kell valósítani. 
elih Creative Commons License 2008.06.19 0 0 17
Az online tanulási formáról hallottatok már? bár azt hiszem, hogy akinek a papír a lényeg, az nem biztos, hogy ezt a formát fogja választani - bár sosem lehet tudni, minden megtörténet! engem egészen kíváncsivá tett, hogy mit rejthet egy online "tanfolyam". amúgy is, szerény véleményem szerint az interneté a jövő, miért ne működhetne ez is jól? esetleg van valaki, akinek több infója is van ezzel kapcsolatosan?
Előzmény: leasz (16)
leasz Creative Commons License 2008.06.19 0 0 16

Kedves Petya56! Nem tudom, hogy a te szakmádban van-e olyan távoktatás, ami csupán másfél éves, vagy csak 1, de elképzelhető, hogy találsz ilyet. meg kellene nézned a neten egy pár suli honlapját, akiknél egyáltalán van olyan szak, amilyet te keresel....tényleg mi is az? Pl. ha nem pénzügyes vagy, akkor eszedbe se jusson a PSZF-en keresgélni, vagy a Műszaki egyetemen, ha nem vmi műszaki beállítottságot igénlő munkád van (pl.: gépészmérnök). De van egy olyan érzésem, hogy neked leginkább egy okj-s képzés lesz a legmegfelelőbb (idő szempontjából), csak oda majd azért be kell járni;)

petya56 Creative Commons License 2008.06.19 0 0 15

megkérdeztem a főnököm, ő azt mondta, neki mindegy, hogy milyen sulit végzek el, fő, hogy felsőfokú szakképesítést nyújtson és 2010-ig el tudjam végezni, ugyanis ennyi a türelmi idő. Hát nem sok. Szerintetek a netes távoktatások között találok ilyet? Mármint amit el tudok végezni másfél éven belül?

petya56 Creative Commons License 2008.06.12 0 0 14
Nagyon szépen köszönöm a segítséget, meg is kérdezem a főnököt már holnap, ma sajnos nincs bent. Igazán örülök, hogy van ilyen távoktatásos lehetőség is, szerintem ez nekem is jobb lenne, mert talán könnyebb lenne így a munka mellett tanulni, ráadásul akármelyik városban is éesz a kiválasztott főiskola vagy egyetem vagy akármi akkor is 2-3 alkalommal meg lehet oldani az odautazást, amúgy meg csak neten kell tartani a kapcsolatot az intézménnyel. Hát ez szuper!
Előzmény: bartam (13)
bartam Creative Commons License 2008.06.12 0 0 13
A távoktatásokról már én is sok jót hallottam, és szerintem az még jobb is mint az okj-s képzés. Egyrészt kevesebbet kell bejárni, mint az okj-s képzésnél és kb. ugyanazt tanulod meg, sőt sokszor egyse munkahelyeken a főiskolán vagy egyetemen szerzett papír jobban elfogadott, mint az okj-s, bár az okj-s hamarabb elvégezhető általában. Szerintem kérd ki a főnököd véleményét, hogy ő mit követel tőled és aztán dönts.
karesz47 Creative Commons License 2008.06.12 0 0 12
Szerintem is az okj-s képzés lenne számodra a legmegfelelőbb és ott mintah láttam is volna a te szakmáddal kapcsolatos képzést, csak már nem emlékszem, hogy hány éves volt...1 vagy 2. Utána kell járni, de azt hiszem van honlapjuk is. Próbáld meg itt megnézni: www.kepzesinfo.hu vagy www.szakkepesites.hu/ vagy www.nive.hu. Szerintem itt biztos találsz valamit. Ami pedig a netes tanulást illeti, hallottam olyan távoktatásról (több főiskolán és egyetemen van ez, bár pontosan nem tudom melyikben) ahol elég ha otthon megcsinálod a beadandókat és elküldöd neten és max havonta 2-3 alkalommal kell bemenni az iskolába. Szerintem ez teljesen neked való lenne, ha a főnököd úgy dönt, hogy csak főiskolán vagy egyetemen kell tanulnod.
Előzmény: petya56 (10)
elih Creative Commons License 2008.06.11 0 0 11
Szerintem neked valamilyen OKJ-s képzésre lenne szükséged. ha a munkáltatód nem segít ebben, akkor talán a területileg illetékes munkaügyi központon keresztül lenne érdemes próbálkoznod. hogy hol, mikor, milyen feltételekkel indulnak a Te végzettségednek megfelelő OKJ-s képzések. talán a neten is utána lehet nézni, én pont ma olvastam egy cikket valamelyik hírportálon a tanulással kapcsolatban és ott ezt az oldalt ajánlották www.afsz.hu mindenkinek, aki hasznos információkat akar szerezni a tanulásról. talán próbáld meg itt. remélem azért tudtam segíteni..
Előzmény: petya56 (10)
petya56 Creative Commons License 2008.06.05 0 0 10
Én tulajdonképpen, csak felsőfokú szakképzésre gondoltam, ugyanis nekem a főnököm azt mondta, hogy csak azt fogadják el a cégnél, egyéb más tanfolyam sajnos nem jó, mert csak akkor léptetnek elő, ha rendelkezem felsőfokú szakképesítéssel. Egyébként én jelenleg szállítmányozás-logisztikával foglalkozom, tehát ezen a területen kellene magam továbbképezni.
Előzmény: karesz47 (9)
karesz47 Creative Commons License 2008.06.05 0 0 9
Petya56: Milyen típusú képzésre gondoltál? Azaz milyen területen szeretnél nagyobb tudásra szert tenni? Csak felsőfokú szakképzés érdekelne? Vagy bármilyen tanfolyam?
Előzmény: petya56 (7)
bartam Creative Commons License 2008.06.03 0 0 8
Azt nem tudom, hogy weben keresztül van-e lehetőség felsőfokú szakképzésben részt venni, én eddig csak az online nyelvtanulásról hallottam, és arról, hogy számítástechnikával kapcsolatos dolgokat lehet itt a weben tanulni. Próbáld meg ezt az oldalt : https://www.nive.hu/index_sec.php hátha itt van valami erről.
petya56 Creative Commons License 2008.05.30 0 0 7
Jó napot mindenkinek! Én egy kis segítséget kérnék tőletek, ugyanis szükségem lenne valami olyan alternatív tanulási módszerre, amit munka mellett könnyen lehet folytatni. Ezért gondoltam a webes tanulásra is (illetve javasolták nekem). Azt azonban nem tudom, hogy van-e a neten olyan tanfolyam vagy valami, ami akár felsőfokú szakképesítést is adhat. Ha van ilyen hol találok ilyet? Milyen honlapon? Előre is köszönöm a segítséget.
leasz Creative Commons License 2008.05.29 0 0 6
Hali mindenkinek! Szerintem is csúcsjó a neten való tanulás. Pl. nyelveket tök jól lehet tanulni a weben. Én spanyolul kezdtem el tanulni egy neten talált progi segítségével és már elég jól haladok. De hallottam olyan lehetőségről is, hogy minden nap küldenek e-mailben 5 mondatot és 10 szót, amit le kell fordítani és meg kell tanulni. Így tuti, hogy napi szinten foglalkozol majd vele és hamarabb rögzülnek az új dolgok, ráadásul nem felejted el könnyen, mivel minden nap egy kicsit gyakorlod. de ezekről az alternatív tanulási formákról (int pl. weben vagy mobilon keresztüli tanulás) pont nemrég volt szó a mindentanulás c. műsorban a Duna tv-n. Ajánlom mindenki figyelmébe!
karesz47 Creative Commons License 2008.05.29 0 0 5
A weben való tanulás szerintem azoknak ajánlott elsősorban, akiknek nincs ideje/kedve tanfolyamokra/képzésekre/iskolába járni. Roma származásom lévén én tudom, hogy mennyivel másképp bánnak egy tanult, művelt romával mint egy olyannal, aki mág a 8 általásot sem végezte el. Tehát én csak ajánlani tudom a netes tanulást azokank a romáknak, akik nem szeretnek iskolába járni vagy nem tudják megfizetni a tandíjat, de szeretnének javítani életkörülményeiken. Manapság már mindent meg lehet találni az interneten, úgyhogy nincs akadálya annak, hogy okosabbak legyünk!
Előzmény: emmi (3)
Törzsasztal lovagja Creative Commons License 2001.10.11 0 0 4
emmi Creative Commons License 2001.09.23 0 0 3
A szakdolgozatom anyagát jórészt innen gyűjtöttem, ma pedig az oktatáshoz találok rengeteg segédanyagot.Szenzációs a magyar Flash-oldal (www.swf.hu)

Van tapasztalatotok az internetes távoktatással kapcsolatban (pl. okta-to) akár tanulóként, akár tanárként?

Előzmény: pint (2)
pint Creative Commons License 2001.09.22 0 0 2
Na lássuk csak.

Elkezdtem egy eszperantó levelező oktatást, de valahogy nem volt kitartásom hozzá.

Megtanultam Ada nyelven programozni, kezdő szinten.

Majdnem megtanultam Eiffel nyelven programozni, de sajnos nem működött a fordító, amit szereztem, aztán eluntam a témát.

Átolvastam egy egyetemi tananyagot a tanulásról, tudásról, tanításról etc.

Plusz egy csomó apróságot.

Ha bárkinek van linkje az alábbi témákban (tankönyv/egyetemi jegyzet/értekezés/etc), semmi pénzért se tartsa magában!

Programozáselmélet
Soft computing legújabb módszerei
Modern pszichológia
Kognitív tudomány
Stb :)

rayn Creative Commons License 2001.09.22 0 0 1
Úgy látom azt nem, hogy nullázni csak az ostobák szoktak. :)))
Előzmény: bárány (0)
bárány Creative Commons License 2001.09.22 0 0 0
azt hogy ilyenkor 0 habozas utan 0-azni kell :))
Törzsasztal lovagja Creative Commons License 2001.09.22 0 0 topiknyitó
Ki mit tanul(t) a weben?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!