Keresés

Részletes keresés

eraserboi Creative Commons License 2008.07.02 0 0 94
Az utolsó két számotokat láttam csak, és nagyon kevesen voltak, viszont Ti nagyon jók voltatok. Nem benyalásképpen, én komolyan meglepődtem. Szívből gratulálok!
Előzmény: Slint (93)
Slint Creative Commons License 2008.07.02 0 0 93
hát igen, nekem szerencsém volt, mert fel is léphettem előttük(Saint Petrol), ezért hátul tudtunk fotózkodni, meg dumálni vele rengeteget. Meg ez a kis kirándulás is...totál hihetetlen volt, még mindig nem tudom elhinni!!!!!
Előzmény: eraserboi (92)
eraserboi Creative Commons License 2008.07.02 0 0 92
Óbazzeg, nekem meg a húgomnak mondta Page, hogy várjunk még, átöltözik és visszajön, de hiába vártunk vagy fél órát, már nem jött, gondolom a backstage-ben ment a bratyizás a szerencsés VIPesekkel... egyébként a Mark It Zero pólóban én voltam, a fekete road srác meg a kövérkés faszi (gondolom menedzser) oda is jött, hogy ez tetszik nekik, a turnébuszon ott van, mint kedvenc filmjük a Nagy Lebowski... rettentően sajnálom, hogy én nem is tudtam erről a rögtönzött városnézésről... vigasz, hogy magam is megkaptam a magam Page dózisát, plusz hajnali 4-re értem vissza Egerbe, 8-tól meg munka... el lehet képzelni, hogy milyen állapotban vagyok...
Előzmény: Slint (91)
Slint Creative Commons License 2008.07.02 0 0 91
Dettó ugyanez, én is bratyiztam, fotóztattam, dedikáltattam, elvittük Hamiltont a Bartók Béla útra, egy utcatábla alatt akart fotózkodni, utána meg megnézte a szobrot is. Hihetetlen volt! Az ember egyszerűen egy géniusz, szerény, higgadt, elképesztő kisugárzás. Még mindig könnyek szöknek a szemembe!!!!
Előzmény: eraserboi (90)
eraserboi Creative Commons License 2008.07.02 0 0 90

Nem azért mondom, sok koncertet láttam már, de ez egyértelműen ÉLETEM KONCERTJE volt. Ennyi. Lepadlóztam, dedikáltattam, bratyiztam... ilyen legfeljebb a mesében van! Tizennégy évet vártam erre a tegnap estére, de megérte! És még az se zavart, hogy nem volt ott se Bogdan, se Stanier... amit ez a Kyle gyerek a dobok mögött művelt, az óriási volt!

Húbazz, teljesen a történtek hatása alatt vagyok!

Előzmény: Slint (89)
Slint Creative Commons License 2008.07.02 0 0 89

Hát. Emberek. Ezért a tegnapért megérte kibújni anyu hasából.

 

PAGE HAMILTON A LEGFŐBB ISTEN, URALKODÁS

a rudi Creative Commons License 2008.06.06 0 0 88
Hazajövök, hallgatok egy kis zenét, youtube, rock am ring 2005, mondom de pengén szólnak, ezt látn i kéne 1x élőben is...
Erre mit látok? Júli 1. A38
De basszus, akkor játszik a PECSÁBAN a Queensryche a teljes Mindcrime-mal...

Lehet töprengeni.
Kösz a szervezőknek...
eraserboi Creative Commons License 2008.05.06 0 0 87

AARRGH!

HELMET koncert az A38-on július 1-jén!!!

 

SUMMER EUROPEAN DATESPosted: 04.05.08

26 June - Augsburg, Germany - Kantine
27June - Stuckenbrock, Germany - Serengeti Festival
28 June - Dessel, Belgium - Graspop Festival
30 June - Zagreb, Croatia - Pauk
1 July - Budapest, Hungary - A38
2 July - Vienna, Austria - Arena
3 July - Hradec Kralove, Czech Rep - Rock for People
4 July - Aschaffengurg, Germany - Colo-Saal
5 July - Bergum, Netherlands - Waldrock
6 July - Cologne, Germany - Underground

eraserboi Creative Commons License 2008.02.22 0 0 86

Új Page interjú, biztató:

 

http://www.monocase.com/featured-artists.asp

clisHe Creative Commons License 2007.01.17 0 0 85
hmm... nem tudom erre mit lehetne...
Előzmény: eraserboi (84)
eraserboi Creative Commons License 2007.01.17 0 0 84

A Wikipedia infói szerint tavaly szeptemberben kilépett a csapatból Chris Traynor. Ezt a bejelentést követte a dobos Mike Jost-é, illetve Jeremy Chatelain-é. Page három teljesen noname arcot kapart össze, hogy a Warped turnét be tudja fejezni, az új dobos Kyle Stevenson, a basszer Jon Fuller, az új gitáros pedig egy bizonyos Jimmy Thompson. Page állítólag dobott egy olyat, hogy további zenét nem tervez a Warconnál írni/kiadni, miután már most (nem részletezett) problémáik vannak egymással.

 

Szerintem ez a Helmet vége... legalábbis egy jó darabig. :(

eraserboi Creative Commons License 2006.09.14 0 0 83

Biscuits For Smut élőben abból az időből, amikor Page-nek még volt haja.

 

http://www.youtube.com/watch?v=21lkXyyoLhU

eraserboi Creative Commons License 2006.09.13 0 0 82
eraserboi Creative Commons License 2006.09.13 0 0 81

John Stanier internyú (kicsit öregecskedő, de a Helmet körüli dolgok is feljönnek):

 

http://www.ink19.com/issues/january2004/interviews/johnStanier.html

 

eraserboi Creative Commons License 2006.09.13 0 0 80

Hogy hol van Henry Bogdan? Nem fogjátok elhinni. Itt:

 

http://www.midnightserenaders.com/bio.htm

eraserboi Creative Commons License 2006.08.22 0 0 79

Page olyan részletesen elmond mindent, amit a feloszlás körüli hangulatról, vagy a Gandhiról sejteni lehetett, hogy külön is beollózom, ha valakinek esetleg nem volna kedve végigböngészni az egész szöveget:

 

 

"It wasn't my choice to break the band up, it was the choice of John Stanier and Henry Bogdan. Henry wanted to move on and do something else. He was playing country music and lap steel and he didn't want to play bass anymore. John, I guess, decided that he didn't want to call it Helmet when it was just the two of us. So they left... and I was relieved to have a break. I was hoping to take a one-year break and then go back at it. When I approached John several years back about playing with me, I didn't expect any interest. He was doing the Tomahawk thing with Mike Patton (ED: of the band Faith No More) and he had this other band called Battles. You know, you can't force somebody to do something they don't want to do. I don't know why, but we have personal issues, unfortunately. Our communication was never great, although musically I always felt that we had something that was pretty amazing. I have nothing but respect for those guys as musicians. I think they don't understand how much work I put into this band and how this is my baby, sort of speak, you know? This is everything I've worked for in my life; to just sort of have guys bail on you and leave you hanging is a frustrating thing. I've tried playing with a lot of different musicians and I had another band, Gandhi, with some friends who were really great players, but they were all in other bands and certain economic situations don't allow you to continue doing it in the way you did it back in 1989 or '90. So when the opportunity presented itself for me to make a Helmet record, I said, "Yeah." After six years, or whatever --  since we put out Aftertaste --  I'm like, "I'm not going to sit around anymore and go through... " I went through six or seven different record companies trying to get somebody that was, you know, competent and able to do the right thing. I had songs written and everything. I was going to do it, but it was taking so long that when they finally said, "You can make a record right now, today -- go," I said, "Fine." Everybody knows that I formed the band from the ground up and that I write the words, music and arrangements and stuff, and that I'm the voice of the band. That's not to disparage, or whatever, their contributions -- you need great musicians to perform this music, obviously. It's not simple, you know?"

Előzmény: eraserboi (78)
eraserboi Creative Commons License 2006.08.22 0 0 78

Igencsak aktuális internyú Page-dzsel:

 

http://www.punktv.ca/?c=105&a=1393

retisonic Creative Commons License 2006.08.20 0 0 77
Jeremy C
retisonic Creative Commons License 2006.08.20 0 0 76

Hát én nem tartom olyan furcsának azért, hogy Jeremy C lett a Helmet basszusgitárosa, a new yorki hardcore ill. poszt-hardcore színtér eléggé belterjes, legalábbis ez a korosztály. A Handsome-ban ugye játszott még egy Tom Capone, a szcéna szerintem legjobb gitárosa, aki előtte a Quicksand-ben nyomta, és ők anno elég sokat játszottak együtt a Helmettel. Vagy ugye ott volt a dobos Petey Hines, aki a nyolcvanas években a Murphy's Law-ban meg a Cro-Mags-ben nyomta, és ezek a zenekarok rengeteg játszottak együtt Tom Capone akkori bandáival, a Beyond-dal, a Bold-dal vagy éppen a Gorilla Biscuits-el.

Amúgy a pletyka szerint a Handsome feloszlásához nagyban hozzájárult Tom Capone természete, ami enyhén kiszámíthatatlan, ráadásul akkoriban volt a drogfüggősége a csúcson. Most tavasszal volt szerencsém beszélgetni Tom-mal Bécsben, és hát nem ő a legszimpibb arc. Velem jófej volt meg minden, de látszott rajta, hogy egy elég nyegle gyerek.

 

Itt egy kép Jeremy-ről, amikor még fiatal volt és az Insight-ban gitározott:

 

 

Előzmény: eraserboi (75)
eraserboi Creative Commons License 2006.08.19 0 0 75

Köszi az áttekintést, Jeremy Handsome előtti dolgairól még nem is hallottam... tényleg hasznos infók!

 

Egyébként érdekes nem? Jeremy Pete Mengede-vel, mint ex-Helmet alapítóval megcsinálja a Handsome-ot (azon a lemezen azért akad egy-két komoly Helmet-hatású szám) aztán pedig évekkel később ő maga lép be a Helmet-be... Olyan, mintha Page Mester figyelte volna a történéseket... majd a kellő pillanatban lecsapott!

 

Kiváncsi vagyok, hogy Page Hamilton Pete-tel beszélő viszonyban van-e egyáltalán, mert John Stainer (aki most a Tomahawk dobosaként keresi meg a kefírre valót) hallani sem akar az interjúkon Helmettel kapcsolatos kérdést, valamin a feloszláskor nagyon megbántódott. Úgy tudom egyébként, hogy Pete Mengede visszaköltözött Ausztráliába (nemtom, mi van a lemezkiadós feleséggel, lehet, hogy azóta már ex kategória), Henry Bogdan meg Hawaii-on él, és állítólag azóta hangszert sem vett a kezébe... ennek talán ellent mond, hogy találtam a neten a nevével jelzett country feldolgozást, a Ramblin' Mant, de ő csak beugró zenészként nevezett, asszem Melvins lehetett a cucc... őszintén szólva nem emlékszem pontosan.

 

HELMET REUNIONT AKAROK!!!!!

 

 

Egyébként hallotta valaki Caspar Brötzmann és Page közös avantgarde gitárlemezét, a Zulutime-ot? Én szereztem egy Page által dedikált példányt (valóban eredeti aláírás) néhány hónapja!!! Kibaszottul hallgathatatlan! :) Ilyen számcímekkel operál, mint Hit Single, de nincs a"számoknak" semmiféle struktúrája, pusztán a két gitárzseni hosszú percekig egy-egy talált hang, vagy riff mentén gerjeszti a hangszert! Egyébként a lemezt az Aftertaste előtti időkben rögzítették, és WHARTON TIERS stúdiómágus volt a hangmérnök, ennek megfelelően a beteg anyag kellően betegen is szól.

Bárkinek ajánlom, aki szereti a free jazzt, de véleményem szerint John Coltrane (Page személyes kedvence és inspirációforrása), a free vonal kiemelkedő egyénisége érthetőbb, vagy élvezhetőbb dolgokat csinált még élete vége felé is, mint amit Page-ék összezajongtak.

Ennek ellenére sztem a Zulutime minden Helmet fanatikusnak kötelező gyötrelem.

Előzmény: retisonic (73)
retisonic Creative Commons License 2006.08.18 0 0 74
Én Rob Echeverria-t nagyon bírtam, bár valószínűleg csak az előélete miatt.
Előzmény: eraserboi (68)
retisonic Creative Commons License 2006.08.18 0 0 73
Jeremy egy nagyon régi straight edge gyerek Salt Lake City-ből. Az Insight nevű zenekarban gitározott a '90-es évek legelején, ezt a zenekart nagyon szeretem. Az Insight romjain alakult meg az Iceburn, ami már ilyen experimentális hardcore volt, amiben Jeremy énekelt, és amit én annyira nem szerettem, legalábbis a későbbi lemezeiket nem. Az Iceburn feloszlása után került a Handsome-ba, ami szerintem is egy kibaszott jó zenekar volt, kár, hogy tele volt problémás tagokkal, evidens volt a feloszlás. A Handsome után beszállt a Jets To Brazil-ba, ahol basszusgitározott. Bár sokak szerint középszerű zenekar volt, én szerettem az első két lemezüket. A Helmet előtt ez volt az utolsó zenekara. 
Előzmény: eraserboi (62)
eraserboi Creative Commons License 2006.07.27 0 0 72

Annyit azért Page védelmében mondanék, hogy megnéztem a 2005-ös Rock Am Ring fellépést, és a Size Matters számai élőben nagyon karistoltak (nem volt azért sok, csak a legütőbbek), teljesen jól illeszkedtek a régi kedvencek közé... lehet tehát, hogy a túlságosan finomra csiszolt hangzás nehezíti a befogadást... paradox, mi?

 

A Monochrome számai sztem simán beleférnek majd a Warped turnén a setlistbe, legfeljebb a 10. év múlva esedékes klasszikus line-up reunionra kikopnak! :)

 

Remélem a Helmet egy euró-turnén Bécsig vetődik... nemtom, van-e egyáltalán őszi világturné tervben... Mert MENNI KELL!!!!

clisHe Creative Commons License 2006.07.26 0 0 71

én meg mindjárt vágok magamnak egy helmet vinyl-t... :)

egy maximo park maxim van, aminek a b oldalan a szoveg van karcolva... a zenet utalom... de a lemez a kedvencem... :)

Előzmény: eraserboi (69)
Slint Creative Commons License 2006.07.26 0 0 70
bazz, mintha magamat hallanám. Nahát. Pontosan ugyanígy vagyok ezekkel, kamaszkor legszebb emlék. Áhhh, de jó ez.
Előzmény: eraserboi (68)
eraserboi Creative Commons License 2006.07.26 0 0 69

etched vinyl... hmmm...

van nekem egy ilyen technikával vágott lemez... a Slayer Angel Of Death-jének drill and bass remixe, amit Amon Tobin játszott az A38-on lenyomott szettje végén... állítólag 500 darabot nyomtak belőle összvissz. :)

Előzmény: clisHe (67)
eraserboi Creative Commons License 2006.07.26 0 0 68

Érdekes dolog ez, nekem az Aftertaste egy dúdolható, megjegyezhető, csudajó gitártorzítós pop lemez... viszont a Helmetben a szennyes hangzást, a szikárságot szeretem - ez meg nincs benne az Aftertaste-ben, benne van ellenben minden korábbi cuccban. Jelzem, azóta sem hallom viszont azt, ami a Helmet elnevezésű olvasztótégely egyedülálló sajátossága volt. Jó a Size..., jó a Monochrome, gyűjtőnek kötelező is, de hiányzik az a kult íz a cuccból. A Gandhiban mintha lett volna belőle egy csipet...

 

Számomra a Page Hamilton - Henry Bogdan - John D. Stanier felállás volt az etalon, Pete Mengede ide, Rob Echeverria oda... bár ők mindketten jómunkásember kategória.

Ha a srácok még egyszer összeugranának egy lemezre... nem tudom elmondani, mennyire tudnék örülni...

 

A Helmet kamaz korom legszebb emléke, a mai napig imádom a klasszikus lemezeket, mind egy megismételhetetlen csoda.

 

Strap It On. Meantime. Betty. Smart rock. Noise hardcore. Fuck yeah. ;)

Előzmény: Slint (66)
clisHe Creative Commons License 2006.07.26 0 0 67

helmetem meg nincs, csak pearl jam osszes, no meg mostansag hozzak haza nemetorszagbol az AiC- dirt -jet. azt aminek a masodik lemez b oldala a logo gravirozasa...

hmm...

 

Előzmény: eraserboi (65)
Slint Creative Commons License 2006.07.26 0 0 66
Vitatkoznék, szerintem az Aftertaste lemez faltól falig hibátlan, Size Matters-en van néhány töltelékszám, viszont überhangzás, és popmetál fullon, ezzel az újjal egyelőre még nem tudok mit kezdeni, pedig nálam a Helmet az alfaomega, az örök nr 1. Egyszerűen nem jön be. Rátették magukat erre a vonalra most meg retroznak. Nem értem. Szerintem Hamilton csak a közönség nyomására csinált egy ilyen lemezt. Dehát Meantimeból is csak egy volt, azt nem lehet mégegyszer, ugyanúgy.
Előzmény: eraserboi (62)
eraserboi Creative Commons License 2006.07.26 0 0 65

Szerinted engem nem borít ki? :)))

Nem győzök ezt-azt majd beszerezni... most rendeltem Ausztráliából egy iszonyat ritka out of print Exectly What you wanted maxit méregdrágán két b-side számmal... meg egy Betty dupla bakelitről álmodom az utóbbi napokban... lecsúsztam egyről az eBayen... :(((

Előzmény: clisHe (64)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!