Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2001.09.21 0 0 6
Kedves Egoist, hogy a számok is jelentsenek neked valamit, hadd javasoljam azt, hogy mégis olvasd el a kezdő topicnak legalább az elejét. Abból fogalmat alkothatsz arról, hogy mit jelentenek az expozíciós idők, és ha véletlenül olyan olcsó kamerát találsz, ami hosszú expozíciót is tud, azt tudhatod, hogy valamivel jobb a többinél.

Hogy mennyire jók a képek, az teljesen attól függ, milyen körülmények között akarod a gépet használni. Napsütéses időben, szabadban alighanem minden géppel jó képek fognak készülni, a jóság ott fog eldőlni, ahol az egyik kamera még tud jó képet csinálni, a másik meg már nem. Ez viszont kiderül a számokból. Olyan dolgok is számítanak, amit Z-M-an írt, hogy pl. a vaku be- és kikapcsolása kényszeríthető-e vagy sem. A lényeg az, hogy majd ne várj olyat a géptől, amit az nem igér.

Azt is megtehetnéd, hogy a kinézett kamerákat felsorolod itt az adataikkal, abban biztosan tudunk segíteni, hogy kiértékeljük, összehasonlítsuk azokat.

Előzmény: Egoist (5)
Egoist Creative Commons License 2001.09.21 0 0 5
Koszi a segitseget.
A nullazason nem sertodok meg, csak a Foto reszlegen vagyok ujonc. Valoszinuleg ezert nem a megfelelo topicpan tettem fel a kerdest, pedig a topic cimeket atneztem, de nem talaltam olyat, ami szerintem errol szolna.

Tudom, hogy ez nem az a kategoria, amelyhez az ide latogatok ertenek, de megiscsak ebben a forumban van a topic helye.

Z-M-an:
Koszi az infot, de a technikai parametereket en is el tudom olvasni, meg is tettem. Tobb boltban is jartam termeszetesen, nem pedig toletek varom, hogy menjetek helyettem boltba. Csak nekem ezek a szamok nem sokat mondanak, illetve ugy latom, hogy a kulonbsegek nem szoktak olyan nagyok lenni (marmint mind kb ugyanazt tudja, pl nem 1m, hanem 1,2).
Nem fenykepezogepes tapasztalatom azt mondja, hogy ilyenkor a marka szamit. Azaz az, hogy melyik az a marka, amelyik ebben a kategoriaban jo gepeket akar gyartani, nem pedig csak kiad egy olcso kategorias valamit, hogy itt is megjelenjen. Epp ezert en annak orulnek, ha valaki azt tudna irni, hogy pl 1 eve vettem a **** gepet, es nagyon szep kepeket csinalt.

Koszi mindenkinek a segitseget: Ego

Előzmény: Törölt nick (3)
Z-M-an Creative Commons License 2001.09.21 0 0 4
Na, en azert megprobalom... :-)

Tegnap elott vettunk egy ismerosomnek 11,990-ert a Porstnal egy Canon BF-800-as (ha jol emlekszem) gepet. Ez most akcios, 12,990 a "rendes" ara.

Amit tud: fix fokuszos 28mm f5.6 optika, kozelpont 1m-tol, nagy kereso, motoros filmtovabbitas, automata/kezi visszatekeres, onkioldo, automata vaku, kezi vakutiltas/bekapcsolas, elem lemerules jelzo, LCD mutatja a kockak szamat (nem valami mechanikus tarcsa), DX kod leolvasasa 100-800 kozott, 2 db normal cerkaelem kell bele (nem valami specko fajta) +adnak hozza egy elegans fekete tokot is.

Szerintem egyaltalan nem rossz masina a kategoriajaban, legalabbis a kulso es a technikai parameterek alapjan. A vele keszult kepeket meg nem lattam.

Előzmény: Egoist (-)
Törölt nick Creative Commons License 2001.09.20 0 0 3
Szervusz Egoist!

Sajnálom, hogy válasz nélkül maradtál. A *, tanácsok kezdőknek topicban nagy valószínűséggel hamarabb kapsz választ az ilyen jellegű kérdéseidre, mert oda bejárnak az emberek. Tudod, itt senkinek nem kötelező egy új topicba benézni, ha nem nagyon kelti fel az érdeklődését, leszámítva a kötelező nullázást, amin pedig nem szabad megsértődni.

Ami a kérdésedet illeti, nincsenek jó híreim. Ebben az árkategóriában nem hemzsegnek azok a kamerák, amelyekért az itteniek lelkesedni tudnak, ezért nem is nagyon ismerjük őket.

Én édesanyámnak vettem egy Kodak Cameo-t, ami ebbe a kategóriába esik. Ezeken nem lehet élességet állítani, általában igen korlátozott a zársebesség tartomány, tehát jobbára a film tűrőképességére van bízva a kép.

Én megígérem, ha legközelebb fotósbolt felé járok, megnézem a választékot ebben az árkategóriában, és beszámolok. Egyébként szerintem az összes fotókereskedő cég (Fotex, Porst, Ofotért, Media Markt, stb.) kínál ilyen kategóriájú gépeket, de még a hypermarketek is. Ha lesz érdemi információm, jelentkezek.

Üdv: slr

Előzmény: Egoist (2)
Egoist Creative Commons License 2001.09.20 0 0 2
Kösz a segítséget :(
Egoist Creative Commons License 2001.09.17 0 0 1
Hogyhogy hol? Boltban. De ha a varos erdekel (?), akkor Debrecenben. Nem ertem a kerdest, pedig egyszerunek tunik :).
Előzmény: tükörvarrógépkezel (0)
tükörvarrógépkezel Creative Commons License 2001.09.17 0 0 0
h0l?
Előzmény: Egoist (-)
Egoist Creative Commons License 2001.09.17 0 0 topiknyitó
Hellosztok!

Mint kitalalhattatok, nem vagyok fotos, es nem profi cuccot szeretnek, hanem egy 10.000 Ft kotuli automata fenykepezogepet (lehet olcsobb is).
A kerdes:
Milyen markat erdemes? Esetleg konkret tipust is irhatnatok. Ha van tapasztalata valakinek, valamelyikrol, az lecci irja meg (negativ tapasztalat is jo).

Elore is koszi: Ego

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!