Keresés

Részletes keresés

laughingFOX Creative Commons License 2004.12.05 0 0 50
???
Meggyes Creative Commons License 2001.09.25 0 0 49
Vazzeg mokuss, ez volt az elso normalis hozzaszolasod :D
latod, megy ez :)))))))))))))
/me nagyon nevet
Előzmény: mokuss (48)
mokuss Creative Commons License 2001.09.25 0 0 48
:)
Előzmény: Meggyes (47)
Meggyes Creative Commons License 2001.09.25 0 0 47
(nezd, ugyis nekiugrunk, ha nagy baromsagokat talal mondani, de ez igy van jol, plane ha nem veszi magara)
:)
Előzmény: állati emlék (46)
állati emlék Creative Commons License 2001.09.25 0 0 46
No, akkor kifundálom, délután meg majd jól megnyitom!

(Azért nem állítom, hogy mokusst sértetlenül hagyom, de cseszegetni nem fogom, igérem. Esetleg egy kicsit.)

Előzmény: Meggyes (45)
Meggyes Creative Commons License 2001.09.25 0 0 45
en bennevagyok :)))

mokuss! innentol veled vagyunk, nem ellened :))

Előzmény: állati emlék (44)
állati emlék Creative Commons License 2001.09.25 0 0 44
Aszondod?

Én azon töprengek, nyitok mokussnak egy saját topicot! :))

Na, de komolyan. Szerintem klassz lenne egy állatvédelmi módszertani topic. Meg lehetne beszélni a stratégiákat és elemezni a hatékonyságukat.

Miccótok?

Előzmény: Meggyes (43)
Meggyes Creative Commons License 2001.09.25 0 0 43
Na azert teljesen ne fikazzuk szet mokusst, hiszen amit csinal, az alapvetoen tok jo dolog, de ezt mondtam mar parszor. Mivel itt mindenki allatbarat, nem-e lehetne-e osszefogni-e? ;)
állati emlék Creative Commons License 2001.09.25 0 0 42
De igen, csodálkozom is, mivel fôzted meg a Hírlapot. Elmondod?
Előzmény: mokuss (41)
mokuss Creative Commons License 2001.09.24 0 0 41
Hello mindenki!

mivel nem vagyok író, sem esztéta, sem újságíró, ez a minimum, hogy nem komplex az a sok téma, amit "összehordok"...

Ha írsz jobbakat, azért értesíts, hogy örülhessek:)

Azért sok gázos cikkem jelent már meg nyomtatásban is ...

Aki olvas újságot, az hypergázos témákat, és cikkeket is olvashat...

Állatvédelmi témában azért valjuk be, hogy elég nehéz megjelenni sokak által kedvelt lapokban, mert a médiumok az állatokat csak hírhajtásképpen kihasználják...

Nem?

Előzmény: állati emlék (40)
állati emlék Creative Commons License 2001.09.24 0 0 40
Csak egyet mondj meg, mokuss, ezek az írások nyomtatásban is megjelentek, vagy csak az online-on. Nagyon gázosak. A kullancsos cikkben pl. csak legördítés közben két tárgyi tévedést találtam. igérem, ha lesz idôm alaposabban olvasok belôlük, de attól tartok, ez nem válik a javadra!
Előzmény: mokuss (35)
Törölt nick Creative Commons License 2001.09.24 0 0 39
Ajaj, lebuktam... probaltam titkolni, de sajna nem birtam tovabb... egyszeruen kibukott belolem.
Előzmény: mokuss (38)
mokuss Creative Commons License 2001.09.23 0 0 38
Ahh végre kiderült az igazság;)))

Előzmény: Törölt nick (37)
Törölt nick Creative Commons License 2001.09.23 0 0 37
Mokuss!

Egyszeruen imadlak:)) Pont emiatt, amit most irok, legyszi ne vedd sertesnek:

TE EGYSZERUEN NEM VAGY NORMALIS!

Bocsi:)

Előzmény: mokuss (36)
mokuss Creative Commons License 2001.09.20 0 0 36
http://www.magyarhirlap.hu/cikk.php3?cikk=100000032495
Előzmény: mokuss (35)
mokuss Creative Commons License 2001.09.20 0 0 35
lényegében ha elmondod a történeted állatos témában, akkor már aktív állatvédőnek is felfoghatod magad...

en egy szóval semmondtam, amit allit csobojongo állít, hogy az állatvédő valami nagy ember... sőtt...

lehet, hogy rossz szavakat használok, és magadból kiindulva más aspektusból nyomod a filozófiát;) (csobojo)...

meggyes: a külföldi cikkek körítésnek számítanak a helyi ügyek ismertetéséhez, hiszen számos sintéres, szőrmés, gazdasági állattartásos, állat export-import témát feldolgoztunk, amelyek nagy része a www.magyarhirlap.hu -n is olvasható...

hidd el, hogy részemröl nem hajtás és nem hatásvadász a sok link, ugyanis még 1X mondom, hogy ez non profit téma...

a fantareklám, és a fogkrém a médiumokban hajtás és hatásvadászat...

non profit szinten informálás és prevenció...

ha küldesz az egyesület oldalán (a postacímre) megcímzett közepes méretű válaszborítékot, kaphatsz magyar problémákat taglaló (szerény) nyomdai munkákat...

csobo:
olvastad már a cikkjeinket, cikkjeimet?

 >>Állatvédelmi
Cikksorozat<<


>>Orpheus
további cikkek<<


 


"Ha komolyan vennéd, amit hirdetsz, akkor megnyerni próbálnád az embereket és nem azokkal hegyeskednél akik magával az állatvédelemmel nagyon is egyetértenek. Érvelni próbálnál. Ne adj isten, némi logikát vinni a hozzászólásaidba. Miért nem látod be, hogy nem a te önérzetedrôl van szó?"
- én nem hírdetek... - ki hegyeskedik? - nincs logika? -az én önérzetem, a személyem hogyan kapcsolódik ide? - nem a tiédröl van szo?

hmm

Előzmény: Meggyes (34)
Meggyes Creative Commons License 2001.09.20 0 0 34
hat bazzeg nem allom meg, hogy abbahagyjam a vitat.
figyelj.
utoljara mondom, el, immar lassabban...

nem az zavar, hogy infokat nyomsz az arcba. hanem _ahogy_ nyomod, _ahol_ es _amilyen_ temakban. erted? ha ehes vagy es eszel, az jo - ellenben ha valaki utvefuroval nyomja le a torkodon a kajat, az mar nem jo, sot. erted mar?

"...hiszen témáink olyan vetületűek, amikkel az átlagember nem találkozik..." - ez egy nagy baromsag, ugy, ahogy van. ha valaki nyitva tartja a szemet, akkor latja a dolgokat, es ne hidd, hogy Te csak azert, mert allatvedonek vallod magad, nem vagy atlagember.
a mi befogadott kutyaink sorsa is eleg gyomorforgato volt, de mit erek el azzal, ha elmondom, hogy az egyiknek valami elvagta a nyakat es mire megtalaltuk, hemzsegtek a kukacok a sebben, a masik nyakara az elozo gazdaja kb 6 honapos koraban raheggesztett egy lancot, amit a felig agyonvert kutyabol mi csak allatorvossal tudtunk kiszedni, mert belenott a husaba, meg hogy a harmadik is az emberi brutalitas miatt vakult meg??? mit szamit, ha azt mondom, a lovam 2 hetig nem tudott egyedul folallni, ugy kieheztette az elozo tulaja, mit szamit, ha elmondom, hogy kapaval vertek szet a fejet???? ez kell, most boldog vagy? nem. ettol, hogy ezeket elmondom, nem vagyok allatvedo. attol vagyok allatvedo, ha elmondhatom magamrol azt, hogy az itt felsorolt allatok mindegyike jol van mind fizikailag, mint mentalisan, elfelejtettek az atelt szornyusegeket es ujra biznak az emberben. meg attol vagyok allatvedo, hogy ha ilyet letok, teszek ellene, es ha kell, egyuttmukodok olyan allatvedo szervezetekkel, amelyek mar tudjak, mit hogyan kell csinalni ahhoz, hogy az emberek ne unottan elforduljanak, hanem ugy erezzek, hogy _tehetnek_ a dolgok ellen.
a masik dolog: nagyon-nagyon sajnalom a kinai medveket, meg a spanyol bikakat, meg a delfineket, de: ahelyett, hogy elkezdek kampanyolni egyedul a fold tuloldalan kinlodo allatokert, eloszor a sajat hazam tajan takaritok ki, nem? mert ott talan szamit a szavam, nem csak hatasvadasz (ez itt a kulcsszo) bohockodas az, amit csinalok.
azt hiszem, hogy azok, akikrol ugy gondolod, hogy ellened vannak, mind-mind intelligens es aktiv allatbaratok, bar csak filly-t ismerem szemelyesen, de rola elmondhatom. tehat 2 eset van: 1. vagy a forum osszes allatbaratja huje es titkon gyuloli az allatokat, csak neked van igazad, vagy 2. talan neked kellene atgondolni a dolgokat es elfogadni a felajanlott segitseget.
azt hiszem, ennel kimeritobben nem foglalhatom ossze, miert van mindenki "ellened".
m1s

Előzmény: mokuss (32)
állati emlék Creative Commons License 2001.09.20 0 0 33
Fogd már fel, te antitest, hogy te vagy az, aki zaklatsz mindenkit a folytonos tolakodásoddal. Ha az állatvédelem olyan marha kemény dolog, te meg egy akkora nagy hôs vagy, akkor viseld emelt fôvel, hogy a szemedbe mondják, pocsékul csinálod!

Szépen hallgass el, húzódj be a kis odudba és gondolkodj.

Ha komolyan vennéd, amit hirdetsz, akkor megnyerni próbálnád az embereket és nem azokkal hegyeskednél akik magával az állatvédelemmel nagyon is egyetértenek. Érvelni próbálnál. Ne adj isten, némi logikát vinni a hozzászólásaidba. Miért nem látod be, hogy nem a te önérzetedrôl van szó?

Előzmény: mokuss (32)
mokuss Creative Commons License 2001.09.20 0 0 32
ha te ugy erzed, hogy az informaciok közlese elriast mindenkit, akkor tulajdonképpen (némiképp) igazad van! - kérdés, hogy kit milyen információ riaszt...

mindenki attol fél vagy riad meg, ami esetleg zavarja vagy vmilyen kapcsolata van a temaval...

nem jópofi zsúr az állatvédelem, hogy mindenki örömmel döngölje a kapunkat, az állatvédelem nyers valóság, hiszen témáink olyan vetületűek, amikkel az átlagember nem találkozik...

a neten pont az én állatvédős linkjeim zavarnak? próbálkoztál már a prostireklámokat kérdőjelre vonni vagy a bannerüzletelőket vagy a hangpostaüzenő weboldalt, ahol többek között 500v-al rázott macskahangot lehet letölteni?

Ha annyira állatbarát vagy, és "normális", akkor azokat zaklasd, akiket kellene!

"es ha nem erted, mirol beszelunk, akkor tenyleg felesleges vitatkozni, es ezt most nem szemetkedesbol meg fikazasbol mondom. "

egyet elfelejtettél: nem ti beszeltetek vmirol, hanem én kezdtem el beszélni az eredeti témáról, amikor is elkezdődött a jelen dömping...

olvasd már el az elejétől a témát!

Előzmény: Meggyes (31)
Meggyes Creative Commons License 2001.09.20 0 0 31
"Most mit mondjak a szervezett ferdítésre? " - hmm. ki ferdit itt szervezetten??? :D

"Őszintén fáj valakinek, hogy vannak állatvédők? " - nem. sot, a kulturalt allatvedelem nagyon-nagyon kell. mondom a kulturalt...

"Mi olyan van abban, amit teszek (én személy szerint, és nem az egyesület...), ami nagyobb kárt okoz, mint hasznot? " - az eroszakossagod es buta peldak szajkozasa, az ertetlenseged, amely az embert elriasztja, meg akkor is, ha egyetert - de igy, a szervezett allatvedelembol, koszoni nem ker...

"Ha ez így van, ennek örülök, csak nem értem, mitkell kötekedni? Konkrétan szögezd le, mi a vitád tárgya..." - eddig errol beszeltem. hogy amit csinalsz, az kurvara jo, de komolyan. de _ahogy_ csinalod, az esszerutlen, eroszakos es ez hatasvadaszattal spekelve elriaszt mindenkit. de eddig errol beszeltem, olvass vissza.

es ha nem erted, mirol beszelunk, akkor tenyleg felesleges vitatkozni, es ezt most nem szemetkedesbol meg fikazasbol mondom.

udv,
m1s

Előzmény: mokuss (28)
Lord Iffy Creative Commons License 2001.09.20 0 0 30
ha lehet képeket, adatokat linkelni, miert ne? más linkjei nem zavarnak?

nem. mert más linkjeit elösször látom és érdekelnek. de a tied már kissé unalmas igy 3xx.szerre.:O((
Előzmény: mokuss (25)
Filly Creative Commons License 2001.09.20 0 0 29
Az ilyen ordibáló, nagyhangú, buta, primitív emberkék csak rontanak az állat- és természetvédelem ügyén. A tisztességesek, normálisak, ne adj' Isten, képzettek ezek mellett szóhoz sem jutnak. Ezek után nem érdemes semmin sem csodálkozni...

Eddig személytelenül írtam. Most jön a személyes: mokuss, te egy utolsó, aljas, ocsmány, undorító gané vagy. Ha nem tudod, miért, akkor meg pláne.

mokuss Creative Commons License 2001.09.20 0 0 28
" de mindegy is, gondold csak azt nyugodtan, hogy szormekabatot viselo cicamica vagyok, aki a sok penzet szemet modon nem az allatvedoknek adja es nem harsog betanitott szlogeneket... "

??

Szörmével kapcsban 1edül csincsint rágtam, de vele szörmeellentétünk már régebbre nyúlik vissza...

Most mit mondjak a szervezett ferdítésre?

"Állatok(kutyák) a médiában." -> ez a topic címe, mikor kimondom, rögtön megfutamodó fax-nak kiáltotok ki...

Az álltvédelmi tudat nem él kellőképpen a lakosok fejében, és erre csak azt tudom mondani, hogy remélem, hogy változik a helyzet...

Mivel kéne nekem takaróznom? Mentegetőznöm?

Az ember (te, én, és mindenki) azt csinál, amit akar, de azzal, hogy vmit csinál, vállalja gondolom a saját felelősségét...

Őszintén fáj valakinek, hogy vannak állatvédők?

Mi olyan van abban, amit teszek (én személy szerint, és nem az egyesület...), ami nagyobb kárt okoz, mint hasznot?

Szólásszabadság van, az állatvédelem meg olyan dolgokat, problémákat taglal, ami sok embernek tabu, és nem is akar tudni róla...

"utolso bekezdesed "Az állatvédelemnél fontosabb lenne az embervédelem, a szcializáció segítése, a társadalmi higiénia, egymásmellett élés kibontakoztattatása, ez meg abszolut nem ez a téma, és ebben a piszkos kapitalizmusban egyre alacsonyabb szintű lessz az össznépi norma... ugyanis az ország lakossága szétszakadóban van nagyonszegény, és lótartó félékre..." szerint nekem most ugye nagyonnagyon szarul kellene ereznem magam, mert "lotarto-fele" vagyok, ugye? hat, megnyugtatlak, nem fogom... nagyon ugyesen megprobalsz igy ismeretlenul bekaterogizalni, de ne faradj vele: nem ujgazdag apukak csemeteje vagyok, amim van, mindenert becsuletesen megdolgoztam, gurizek, mint egy barom, es anyagi lehetosegeimhez kepest tartok allatokat. "

Ha ez így van, ennek örülök, csak nem értem, mitkell kötekedni?

Konkrétan szögezd le, mi a vitád tárgya...

okes?

Előzmény: Meggyes (27)
Meggyes Creative Commons License 2001.09.20 0 0 27
ezt nem hiszem el, kezdek tenyleg nagyon ideges lenni. mokuss, te tenyleg szellemi fogyatekos vagy???????

megjegyeztem, hogy vannak tulkapasok a cikkek kozott, erre mint ervet, irsz ilyeneket, hogy "Ha elolvastad, tudhatnád, hogy a Zöld Oldalról valók..." - hat bazzeg mondtam en olyat barhol is, hogy nem tudom honnan valok? mondtam olyat, hogy egyetertek azzal, hogy hujegyerekek kobor kutyakat kinoznak? nem. de a velemenyemet, hogy tulkapas az angel nevu macskarol szolo cikk, fenntartom. felhaboritonak tartom, hogy azt a szerencsetlen allatot gyerekek igy megkinoztak, de azt is, hogy az fanatikus zoldek (akik az en olvasatomban _nem_ allatvedok) a macskat eletben tartottak, es kb 5szor kihangsulyozzak a cikkben, hogy sem fizikailag sem mentalisan nem lesz mar soha egeszseges. hat gratulalok, ez aztan megerte. van egy macska, akinek talan jobb lett volna, ha a szenvedesei meghosszabitasa helyett orokre elalszik. na, az ilyeneken akadok ki.

meg rajtad, hogy egyetlen normalis ervet nem tudsz felhozni az altalunk leirtak ellen, csak szajkozol.

utolso bekezdesed "Az állatvédelemnél fontosabb lenne az embervédelem, a szcializáció segítése, a társadalmi higiénia, egymásmellett élés kibontakoztattatása, ez meg abszolut nem ez a téma, és ebben a piszkos kapitalizmusban egyre alacsonyabb szintű lessz az össznépi norma... ugyanis az ország lakossága szétszakadóban van nagyonszegény, és lótartó félékre..." szerint nekem most ugye nagyonnagyon szarul kellene ereznem magam, mert "lotarto-fele" vagyok, ugye? hat, megnyugtatlak, nem fogom... nagyon ugyesen megprobalsz igy ismeretlenul bekaterogizalni, de ne faradj vele: nem ujgazdag apukak csemeteje vagyok, amim van, mindenert becsuletesen megdolgoztam, gurizek, mint egy barom, es anyagi lehetosegeimhez kepest tartok allatokat.

de mindegy is, gondold csak azt nyugodtan, hogy szormekabatot viselo cicamica vagyok, aki a sok penzet szemet modon nem az allatvedoknek adja es nem harsog betanitott szlogeneket...

veled vitatkozni sem fogok, de gondoltam, egy probat meger, hatha tudsz normalis ervekre normalisan reagalni... hat nem. ez van.
tovabbi jo munkat,
m1s

Előzmény: mokuss (22)
állati emlék Creative Commons License 2001.09.20 0 0 26
Látom, résen vagy!

Az uszítást egy másik topicban már elmagyaráztam, az erôszakosságoddal sokakat az állatvédôk ellen hangolsz. Ha ott nem értetted, akkor most sem fogod, tehát nem fogom újra kifejteni.

A linkjeidet pedig ne takarózz, mert ebben a topicban nyilvánvalóan indulatszavak helyett használod ôket.

Bezony, mokusskám!

Előzmény: mokuss (25)
mokuss Creative Commons License 2001.09.20 0 0 25
" "topic nem errôl szól" nagyon gyenge volt. Egy topic sem szól mokuss linkjeirôl."

ha lehet képeket, adatokat linkelni, miert ne? más linkjei nem zavarnak?
ezek a linkek non-profit-ok!

Előzmény: mokuss (24)
mokuss Creative Commons License 2001.09.20 0 0 24
mond már meg kedves csobo mivel uszítottam én bárkit is?

tényeket, de nézd meg a szavaim előzményeit is;)

ok?

objektíven!

Előzmény: állati emlék (23)
állati emlék Creative Commons License 2001.09.20 0 0 23
Jó fejek vagytok, hogy ember módjára próbáltok beszélni mokussal, de mint nyilván magatok is rájöttetek, teljesen reménytelen. Képtelen bárkivel is együttműködni.

Szvsz mokuss NEM állatvédô, ha az volna, nem uszítana mindenkit ilyen utolérhetetlenül eredményesen a saját ügye ellen. Nyilván valami önértékelési válságban van, ezért muszáj találnia valami "jó ügyet", aminek véres szájú papja és keresztes lovagja lehet.

A "tudatformálás" lehet a dolog nyitja!

A "topic nem errôl szól" nagyon gyenge volt. Egy topic sem szól mokuss linkjeirôl.

mokuss Creative Commons License 2001.09.20 0 0 22
Hmm

képzeld, azok a cikkek (bár nem magyar vonatkozásúak, és nem az orpheus által íródott, csak a fórrástól átvett - nagyon is tanulságos anyagok) igen is alternatívái a honi állatellenes kegyetlenkedéseknek...

Ha elolvastad, tudhatnád, hogy a Zöld Oldalról valók...

ismerünk olyan esetet, amikor a házinéni kiskutyája megharapta (egy kutyanevelő tréning közepette) a gazdit, az fogott egy lapátot, és megölte a szerencsétlen (önmagát védő kutyit), vagy azok az eltorzított kutyás esetek, amikor a kisgyerekek játékból köveket dobálnak a kerítéshez, és a védő-farkasösztön hatására a kutya harap...
ismerünk olyan eseteket, mikor a nagy nyári melegben a fiatalok olyan játékot találnak, ami a legolcsó, azaz kóbor kutyát fognak, és "kinyírják"...

Aztán a feleslegesen szaporító házigazdák a kis szülötteket élve elássák, vízbefolytják, a kutyának dobják, stb...

Én nem akarok a vitában mindenáron győzni, de sajnos neked abszolut nincs igazad;))

Az állatvédelemnél fontosabb lenne az embervédelem, a szcializáció segítése, a társadalmi higiénia, egymásmellett élés kibontakoztattatása, ez meg abszolut nem ez a téma, és ebben a piszkos kapitalizmusban egyre alacsonyabb szintű lessz az össznépi norma... ugyanis az ország lakossága szétszakadóban van nagyonszegény, és lótartó félékre...
;)

:)))


Állatbarátok (védők) oldala
Előzmény: Meggyes (21)
Meggyes Creative Commons License 2001.09.20 0 0 21
Jaj, mokuss, ne legy LOL... :-/
Ismerem az oldalatokat, jartam ott, tehat koszonom, nem kell bemutatni. a cikkek nagy tobbsegevel egyet is ertek, de azert volt min fintorogni, mert akadtak tulzasok (pl az egyunk macskat es az angel nevu cica tortenete a fanatikus es esz nelkuli allatvedok hujesegenek tipikus peldai) sot, hihetetlen modon meg az allatvedelmi celokat es torvenyeket is ismerem.

"nem rád céloztam a sznobbal, de azki igy veszi fel a dolgokat, nyugodtan hívhatnám annak..." - ugye nem az lesz a kovetkezo beirasod egy erv logikus megdontese helyett, hogy "bebeee, az en apukam ugyis erosebb, mint a tied"?

"vagy azért torzultál be, mert nemkér senki a nagyrabecsült html-php, egyéb tudásodbol?" Aki betorzult, az attol tartok, nem en vagyok. Probalok ertelmesen beszelgetni egy emberrel, akivel alapjaiban egyetertek (ezt mindig leirtam), de az ahelyett, hogy ertelmes ember modjara ervelne, sertegetni igyekszik - ezen en nemhogy torzulni nem tudok, de meg bosszankodni sem. Reszvet az, amit erzek. Amugy a segitsegemet felajanlottam ugyan, bar a programozashoz egy budos szot nem ertek, de mokuss, az orpheus fanatikus zoldje nem ker belole, hoskent akar elbukni. amen. ki hogy erzi.

Ami marad bennem, az csak a sajnalat es a bosszankodas, hogy miattad _is_ elitelik az ugyanezert, de normalis hangon es intelligens modon nyilatkozo es kuzdo allatvedo szervezeteket.

Reszemrol ennyi, csak ertelmes emberrel lehet ertelmesen beszelni.
udv,
meggyes

Előzmény: mokuss (19)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!