M E G H Í V Ó
HÁBORÚ-ELLENES BÉKEDEMONSTRÁCIÓRA
Nemrég nyilvánosságra került videofelvételek tanúsítják, ahogy brit katonák rugdosnak és ütlegelnek országuk katonai megszállása ellen tüntető iraki fiatalokat és kiskorúakat. Tony Blair brit kormányfő budapesti látogatása ürügyén ezért civil kezdeményezésként háború-ellenes béketüntetést szervezünk.
Az angol miniszterelnök 2006. február 17.-én 14 órától egy politikai rendezvényen mond beszédet Budapesten a SYMA-csarnokban. Demonstrációnkat Tony Blair beszédével egy időben, a szomszédos közterületen a Rendőrség engedélyével tartjuk meg.
Béketüntetésünkkel Nagy-Britannia jelenlegi iraki háborús-politikájával szemben tiltakozunk. Várunk mindenkit, aki elítéli a háborút, az erőszakot és egyetért velünk abban, hogy ilyesmire az emberiség jövőjében soha többé nem kerülhet sor!
A demonstráció helyszíne és időpontja:
2006. február 17. (péntek), 13:00 órától
XIV. kerület, Kerepesi út és Ifjúság útja kereszteződése
(a Hotel Stadion és SYMA-csarnok melletti kijelölt közterület)
A béketüntetés pártpolitikától semleges, nélkülöz mindenféle szélsőséges jelleget, rendbontáshoz, pártszimbólumok megjelenítéséhez a rendezők nem járulnak hozzá!
2006. február 15. A SZERVEZŐK
Igazatok van, ha tüntettek, de oda kellene figyelni a törökökre is, és természetesen arra is, hogy mi fog történni majd a hadműveletek lezárulta után. Nem ártana ha esetleg azért is szót emelnének egyesek, hogy széles nemzetközi koalíció felügyelje majd a békét Irakban, és a várhatóan Irakot követő többi államban is, mert csak a vak nem látja, hogy a dominó effektus beindult...
Nem csak Olaszországban. Ausztriában is. És ott ha nem jelented be, sem történik semmi:
Ma de. 10-kor diáktüntetés volt Bécsben, a Stephansdom elött. Du. 17:30-kor béketüntetés ugyanott. Csakúgy mint Villachban, Linzben és más helyszíneken. Valószinüsíthetöen nem tudták idöben bejelenteni. Nem volt rendbontás. Sem túlzott rendöri intézkedés. Mégcsak túlzott rendöri jelenlét sem. Pedig akadályozták a turistaáradatot. Söt! Elég sok matricát láttam a köv. felirattal: Nie wieder Werwennnichter (utalás Schüsselre). De ugye B-ben neonáci ÖVP-FPÖ kormány van, Bp-n meg toleráns-liberális-szociálisan érzékeny MSZP-SZDSZ...
Čs! Ausztria nem lépett be a háborúba. Fövárosszerte "peace"-zászlók, palesztinkendös fiatalok. Az Usa megnyerheti a háborút, de a hajnali akcióval valami megroppant.
(Csak csendben jegyzem meg, Olaszországban több helyen ma este fáklyás felvonulás lesz, nekik nem kelll 72 órával előtte bejelenteni és a rendőrök sem fogják szétütni őket, mint itthon tennék...)
Én csak azt nem értem, hogy az amerikaiak miért Irakban keresnek tömegpusztító fegyvereket mikor azt odahaza dögivel találnának. Ha már háborúzni akarnak, miért nem támadják meg magukat mondván, hogy találtunk sok tömegpusztító fegyvert. Egyébként azt sem értem, hogy ki a terrorista, az aki nem szereti az amerikaiakat, vagy az aki civiliket gyilkol. Mert ha az utóbbi akkor a legnagyobb terrorista Amerika, aki két atombombát is ledobott (ami ?gyebár tömegpusztító fegyver és civilek ellen használták).
Mert szerintem Bush (meg a saját individualizmusotok) titeket.
Látom lejárt :-)))
Tudod, én itthonról, saját zsebből nyomulok, úgyhogy kevéssé engedhetem meg magamnak, hogy Travellernek, Blad Runnernek, meg Killah Babe-nak leírjam ugyanazt :-)))
Érvelni? Ahhoz vitatkozni kéne veletek, márpedig hülyékkel és buta emberekkel nincs miről vitatkozni. Elhiszem, hogy jó szándékúak vagytok, meg minden, de a legtöbb, amit kihoztok belőlem, az egy szánakozó mosoly.
Minket akarsz nevetségessé tenni, oszt magaddal teszed :-)
Ha fogást akarsz találni, javaslom a kevesebb fikázás - több érv stratégiáját.
Bár ahogy elnézem, Te barátom a Rambo1-6-on szocializálódtál...nincs ezen mit szégyellni, jobb mint a brazil szappanoperák...
Azért - biztos ami biztos - elárulok néhány titkot. Sok-sok amerikai film sugallatával ellentétben a vietnami háborút bizony az amik vesztették el. Rambostul. Meg a Disznó-öbölben sem kicsit futottak Fidelék elől...Viszont nagyon korrektül aláásták Allende demokratikusan megválasztott rendszerét Chilében 71-ben
ÜdV
Ps: miért, mi volt a Szabadság-téren? Az a TV székházas tér, nem?
Igen, és biztos nem te vagy az egyetlen, és egyszer majd nagyon sok lesz belőletek, és akkor még egy japán csajt is elvehetsz feleségül, és virágokat festhetsz a Rolls-Royce-odra :-)
Egyébként a hülye szó elég relativ. Lehet érteni akár kedvenc országod elnökére is, vagy pl. arra az amerikai iskolaigazgatóra, aki kirakott egy gyereket az iskolából, mert az pólóján lévő felirattal a bombázások és a háború ellen tiltakozott.
Te ilyen "megmérettetős" vagy? Templom falára bátran firkálgató, mi? Nem jártál mostanában a Szabadság téren, valami lelkes, önjelölt akciócsoporttal? Véletlenül?
Látom, nem tudsz mit felhozni ellenem, csak a stílusommal van bajod. Nem baj, a pacifista hülyeséget kinövi az ember! Addig is, azért tüntettek, amiért akartok, ez egy szabad ország. Mindenkinek alapvető emberi joga nevetségessé tenni magát, és ti már bőven érvényesítettétek a magatokét. Sajnállak titeket, mert nem fogjátok fel, hogy a világ nem a ti két pohár kannásbor között fogant világmegváltó álmaitok körül forog! :-)))
Ha a felnőtt viselkedés más lekezeléséről szól, akkor én ovis maradok. Az ostoba előitéletes szövegeden kívül viszont Te is 0 de érvet tudtál nyomatni, és azt hiszed, a macsocsávós duma bárkit is érdekel. Érveid megmérettek...
Szerintem meg egyszerűen hülye gyerekek vagytok, akik a pattanásaiktól nem látják a világot. Szebb lenne a világ, ha mindenki ilyen kis naív lenne. De majd ha felnőttök, rájöttök, hogy az emberek nem egyformák. Van, aki a magyaros kaját szereti, van, aki a franciásat. Van, akivel lehet tárgyalni, van, akivel nem. Úgy látszik, ti még nem jutottatok el odáig, hogy ezt felfogjátok. Eddig egyszerű ostobaság, amit csináltok. Onnantól kezdve viszont bűn, hogy ha rajtatok állna, még mindig virágozna a talibán, és talán kaptunk volna még egy kis terrort az arcunkba azoktól, akiknek közvetve a pártját fogtátok. Nem beszélve arról, hogy az afgánok nem kapták volna meg ezt az utolsó esélyt arra, hogy újjáépítsék az országukat. De hálistennek csak ordító egerek vagytok, akárminek hiszitek is magatokat, a jobb érzésű emberek, akik tudnak valamit a világról, meg csak röhögnek a nevetséges naivitásotokon.
Most 11 korul lattam a CNN feliratai kozott,hogy az Afganisztanban levo elfogott talibok es masok kertek,hogy inkabb szallitsak oket az USA-ban,mert az afgan bortonviszonyok elviselhetetlenek. Szo ami szo Kubaban ilyenkor meg szabad eg alatt is kellemesebb az eghajlat, ha valami kis fedel is van felettuk.
Aztan majd par ev mulova menedekjogot kernek az USA-tol, aztan megkapjak a zold kartyat es hasznos tagjai lesznek az amerikai mozlim kozossegeknek:-)),Vezetik a taxikat, fozik a fuszeres kajaikat es ellesznek mint a befott.