Keresés

Részletes keresés

DINGO Creative Commons License 2002.06.03 0 0 15
nem az túl egyszerű lett volna :-)
Előzmény: nyman (14)
nyman Creative Commons License 2002.06.03 0 0 14
Az LME mit mond? Probaltam mar melt irni nekik?
Előzmény: DINGO (13)
DINGO Creative Commons License 2002.06.03 0 0 13
meg mindig semmi az idei konferenciarol? :-(
hol lehet ennek esetleg utana erdeklodni?

thx

am- Creative Commons License 2002.01.30 0 0 12
visszatért a tékozló fiú! :))

lehet már tudni vmit az aktuálisan soron következo" konfról, vagy csak annyi, hogy tavasszal vmikor?

udv!
(az örök) Amateur

Előzmény: unix guru (11)
unix guru Creative Commons License 2001.09.17 0 0 11
H, most ha mar igy magunk vagyunk. SzVSz egy jo konferencia volt, csak igy tovabb, meg gratula. Remelem a tobbi is lesz ilyen jo.
udv
Előzmény: ZE (10)
ZE Creative Commons License 2001.09.17 0 0 10
Tisztelt Uraim!

Jövő év tavaszán, április-május környékén szretettel látom önöket a konf2k2 szervezői között. Ennyit invitálásként.

Válaszként néhány dolog.

Valóban, a nagy marketingköltségvetéssel rendelkező cégek marketingelőadásaival nem mérhető össze az LME "konferenciája" (igy idézőjelben, ha már egyesek kétségbe vonták a konferencia elnevezést), viszont tartalmában igen, ezt tanusíthatom, ugyanis IT-szakértőként elég sok technikainak beharangozott előadást hallottam, aminek legalább 2/3-a marketing volt, legyen szó akármelyik nagy cégről.
Szóba került az IBM is... A szombati rendezvény fő támogatójaként azt hiszem, elég sokat tett azért, hogy létrejöjjön, akár szakmailag, akár tecnikailag, de anyagiak tekintetében is.
Az előadókról, előadásokról. Lehet abstract-ot küldeni akár most is a jövő évi konferenciára, lehet vállalni a megmérettetést -- teljesen ingyen, mert 10 sort írni arról, hogy mit adna elő a jelentkező, és azt emilben elküldeni nem kerül semmibe.
Ha személy szerint valamelyik előadóval van probléma, szerintem a kiadványban lévő címén állni fogja a sarat, már ami a kritikát illeti.
Én speciel másfél előadáson voltam bent, plusz legalább tízszer elolvastam a kiadványt -tudom, maradt benne sok elírás, de lehet vállalkozni arra is, hogy 3 éjszaka alatt 120 oldalt összerakni- szóval szerintem tartalmas rendezvényt tudhatunk magunk mögött.
Az, hogy ezt a rendezvényt _szakmai_ jelzővel illettük, az meg pont azt jelenti, hogy nem _marketingduma_ áll a központban, nem tipikus vezetői rétegnek szóló, hanem inkább a szakmai közönségnek kitalált tartalmat válogattunk össze.
Válogattunk, írtam, mivel jóval több előadásra érkezett javaslat, illetve volt több abstract is, ami nem került be a "kalapba".
hogy hogyan kerültek bele abba a bizonyos "kalapba" az egyes előadások? A megkapott 10-20 sor alapján, elég parázs vitákat követően, hiszen pl. cluster témában több előadás is elhangzott végül, amit személy szerint én nem tartottam jó 5letnek, viszont most már azt mondom, jó volt így, a témát több oldalról körbejárni.

Szóval:

jöhet a kritika, de csak akkor, ha van értelme, ergo a "nemjó" az megy a /dev/null-ba, ha nincs mellette az, hogy "...mert... és szerintem úgy lenne jó...".

Ennyi.

am- Creative Commons License 2001.09.17 0 0 9
bocsi most számoltam utána, hogy az a két és fél 3 és fél volt, és a lényeg csak a nyiben változik, hogy nem másfelet, hanem kettöt ölt meg, a fél viszont... nnna erröl nem nyiladozok, mert nem lenne ildomos! (de asszem ha végig ott lettem volna akkor többé kevésbbé pozitiv lett volna a kicsengése)

nna most viszonyt tényleg bef!

Üdv

Előzmény: am- (8)
am- Creative Commons License 2001.09.17 0 0 8
affene vmiért kimaradt a fele:-((((
szóval:
....bejött a BSD. Nem azért mert a fickó ránézésre nem volt sokkal idösebb nálam, hanem mert a a 2,5 elöadásból 1,5-et megölt az "öööö" meg a "....."!:-(( Pedig azok is legalább annyira érdekeltek mint a Fent emlitett!....

nnnna majd késöbb...

Üdv!

Előzmény: am- (7)
am- Creative Commons License 2001.09.17 0 0 7
Üdv!

Bár a kérdés nem hozzám intézödött, azért elmondom az én véleményem:
1, voltam mondjuk 2,5 elöadáson. a fél vszinüleg abból adódott, hogy a csúszások miatt vki vhol vmi idöpontot elnézett, és annak elöadásnak ami 5re volt tervezve a módositott "menetrend" alapján, már csak a végére sikerült beesnem 5óra egy két perckor!!
2, Nem tudom ki hogy van ezzel de nekem kicsit fura volt, hogy azok az elöadások amikre beültem eléggé hogy is mondjam... szóval nem akarok bántani senkit,de nekem ugy festett, hogy nem a legjobb elöadók kerültek elö (nem a korrol, vagy felkészültségröl van szó, bár arra is tudnék pld-t mondani. de aki volt az gondolom sejti miröl beszélek).
3, Viszont voltak pozitiv élményeim is! Ezt kikell emelnem mert nagyon bejött a BSD

nna majd késöbb leirom a több is addig szedjétek be nyugtatóitokat!:-)))

Üdv!

Előzmény: sagaX (4)
unix guru Creative Commons License 2001.09.16 0 0 6
En is voltam, es egesz jo volt, meg nekem is mondat nemi ujat. Es egesz jo szakmai eloadasok voltak. Az, hogy a jelenlevok, meg az eloadok pulcsis tarsasaghoz tartoztak, nem hinnem, hogy epp a linuxnak rontana a fenyet.
Meg nem voltam MS konfon, de van egy sejtesem, ott nem szakmai dolgokrol van szo, hanem hulyitesrol, meg tomeny marketingrol. Elmegy 20 cegvezeto, kinyaljak a segguket, aszondjak milyen fasza volt a konf., ilyen fasza ez a klikkelosdi, en is be tudom allitani a ceg tuzfalat, ebbe kell fektetni. MS rulez.
na kosz, akkor inkabb a pulcsis tabor...
hirtelenben ennyi
udv
John Zero Creative Commons License 2001.09.16 0 0 5
Trebisch:
Szerintem nem volt rossz, bár volt némi szervezési probléma (pl. beléptetés lassú volt nagyon).
Az előadások (amibe belehallgattam) színvonalasak voltak, és tényleg rengetek közül lehetett választani (2+3 helyszínen futottak egyszerre programok), a konferenciakiadvány szintén elég jó lett.
"az eloadokat ismeretsegi alapon allitjak ossze"

???
Én ennek pont ellenkezőjéről tudok! Tudtommal a leadott anyagok és előadók közül válogattak ugyan, de szakmai alapon.
Ami viszont mindenképpen pozitívum: ez a 3. LME által rendezett konferencia, és eddig minden évben jobb és jobb volt! Szerintem ha építő kritikákat, vagy javaslatokat tudsz tenni (az egyesületnek), az is segíthet.

Előzmény: Az igazi Trebisch (-)
sagaX Creative Commons License 2001.09.16 0 0 4
Kedves (?) Trebisch!

Mivel a konferencián Én is résztvettem, igazán leírhatnád mi nem tetszett!

Nekem ugyanis éppen ellenkező véleményem van a rendezvényről mint neked. Igaz nem öltönyben voltam, viszont láttam sok-sok öltönyös, elégedett hallgatót.

Talán Te öltönyben voltál?
Véleményedet szívesen várom az LME listára is!

sAGA

m0rcz Creative Commons License 2001.09.16 0 0 3
No.. szal.. ize. Amit eredetileg irni akartam, azt most inkabb kitoroltem, kicsit mas velemenyen voltam.. De inkabb csak annyit mondok, hogy nagyon erdekes arcokkal lehetett talalkozni, es eloben is megismerkedni, beszelgetni, illetve ha az ember tudta, mikor hova menjen, megtudhatott olyasmiket, amiket addig nem. Ugyan lehet, h egy nyakkendos NT rendszergazda vagy egy cegvezeto itt nem erezte volna fullosan jol magat.. bevallom en is a farmeres-puloveres-epphogycsakmarnemegyetemista reteget kepviseltem, kulonosebb szegyenkezes nelkul. Hum, hat mit csinaljunk, ha ilyenek is a vilagon vannak, es donto reszt ilyenek foglalkoznak ezzel a temaval? :)
Szoval a konferencia szo talan tenyleg nem helyenvalo (sajna?), de szerintem ebbe a unixos vilagba az a szo annyira nem is illik. Inkabb amolyan tarsasagi esemeny volt a magyar unixos/linuxos elet resztvevoi szamara. Ebben a kategoriaban nem is annyira rossz, bar lehetett volna sokkal jobb is. Tolem nem allt kulonosebben tavol a kozeg, bevallom, egy "cegvezetoknek es donteshozoknak" szolo rendezvenyen marha szarul ereztem volna magam, bar ott valoszinuleg nem lettek volna meg ennyire ertelmes temak sem, ergo nem mentem volna. Bar ott valoszinuleg kifejezetten hozza nem erto, a temat tavolrol nem ugato uriemberek ultek volna, VIP jeggyel.

udv
m

Előzmény: nyman (2)
nyman Creative Commons License 2001.09.15 0 0 2
Mint mukedvelo en is elmentem. Sajnos nem tudtam ott lenni egesz nap, ugyhogy nem lattam mindent.

Ugy ereztem, hogy itt a celkozonseg pont a pulloveres unixguru es a diakok egyetemistak es mas mukedvelok voltak. Azt, hogy ezt igy talan nem kellet volna konferencianak hivni, talan egyetertek.

Volt linuxos rendezveny, amire borsos volt a beugro es az pont a donteshozoknak vezetoknek szolt. De azert a mostani egyetemistak egy reszebol elobb utobb donteshozo lehet.

kisbetu Creative Commons License 2001.09.15 0 0 1
Nekem ennyi is elég volt :(
Előzmény: rayn (0)
rayn Creative Commons License 2001.09.15 0 0 0
Beszámolhatnál részletesebben mi volt. :)
Az igazi Trebisch Creative Commons License 2001.09.15 0 0 topiknyitó
Sajnos voltam ma az LME altal szervezett Linux konferencian.
Meg szerencse, hogy csak a 2000 Ft.-os jegyet vettem, mert legalabb kisebb volt a megrazkodtatas, ami attol ert, amit cserebe kaptam.
Sajnos ugy latom, hogy a magyarorszagi Linux hasznalat sosem fogja lekorozni a Windows-t, meg szerver szinten sem, hiszen ahhoz nem eleg a vallalati rendszergazda lelkesedese, hanem legalabb olyan szintu rendezvenyeket is kellene tudni szervezni, mint mondjuk egy Microsoft szeminarium.
Ennek hianyara meg az sem mentseg, hogy nincs annyi penze az LME-nek, hogy egy ilyet osszehozzon, hiszen eleg lenne egy evben csak egyszer, de azt legalabb ne olyan szivnonaltalanul, mint tettek azt a mai napon.
Azt gondolom az egyik legnagyobb gond az lehet, hogy az LME vezetosege minden evben valtozik, a sok egyetemista - akikbol meg osszeall a csapat - meg nem igazan vett reszt szakmai konferencian, az eloadokat ismeretsegi alapon allitjak ossze, a rendezvenynek helyet biztosito intezmenyt nem merik fel megfeleloen, stb.
Jo, hogy a Microsoft a satan megtestesitoje, de egy-ket rendezvenyukre elmehetnenek az LME szervezok.
Raadasul meg ingyen is van!
Talan akkor nem kellene olyan, a Linux-ot is lejarato bakikkal talalkozni, amik ma voltak tapasztalhatok.
Esetleg, ha nagyon nem megy a szinvonalas (a szinvonal alatt azt ertem, hogy egy cegvezeto is reszt tud venni rajta, nem csak a lelkes Linux/Unix guru, es meg jol is erzi magat) megrendezes, akkor talan jobban jarna mind az egyesulet, mind a linuxos tarsadalom, ha mondjuk felkerne az LME valamelyik nagyobb multit, hogy hozzon ossze egyszer egy evben (akar tobb is osszeallhatna) egy igazan szinvonalas szakmai konferenciat.
Ha mar ugyis dongeti a mellet mindegyik, hogy milyen elkotelezett Linux hivo, akkor esetleg kezdhetne eppen az IBM, mondjuk a Compaq-al.
Persze lehet vitatkozni a meglatasommal, de azt hiszem, aki nem az iskola padbol jott es vesz reszt egy ilyen rendezvenyen, hanem mondjuk vallalati donteshozo, akit a cegek mindenfele csili-vili rendezvenyekkel is probalnak ravenni a vasarlasra, azok tudjak mirol beszelek.
Persze az is igaz, hogy azok nem biztos, hogy az Index Linux forumat olvasgatjak...

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!