Keresés

Részletes keresés

tere Creative Commons License 2001.09.28 0 0 15
Az izopropil alkohol jó, de óvatosan bánjatok vele mert van olyan műanyag, amit kikezd! Lehet a boltban venni optika tisztító folyadékot, azt használjatok inkább lencsetisztításhoz! Vannak esetek, amikor a gyógyszertári 99%-os alkohol a nyerő (pl. dohányos user, konyhai géphasználat). Az etilalkohol alkalmas a gépek házainak és alkatrészeinek tisztítására is. Izopropilt inkább magnófejekhez használjatok.
A fültisztító pálca határeset, de könnyű vele tisztogatni.
TiPLi Creative Commons License 2001.09.25 0 0 14
CD-R Diagnostic: nem tudom, hogy erre gondoltál-e, de mindenesetre ez is kiír mindenféle hasznos infot a diszkről. Innen le is tudod szedni: http://www.cdgrab.hu/stuff/software/cdrdiagnostic/1.6.1/cdrdiag.exe.
Előzmény: ricsip (13)
ricsip Creative Commons License 2001.09.24 0 0 13
Hali !

Most jutott eszembe, mi is kellene nekem igazán..
Kb. másfél éve láttam egy olyan cd-analizáló programot (valami fizetős volt, és hála istennek nem emléxem belőle semmire, csak ha elém raknák) ami kiírt mindent a szektorokról, blokkméret, trackek típusa, felsorolva, adott fileok elhelyezkedése pontosan, stb... szóval MINDENT..... volt ott fájlvisszaolvasás talán asszem 3 fokozatban is (gyors, közepes, tutibiztos) de a lényeg, hogy minden apróságot kiírt, és nekem ez kellene. Ha fejbelőnnek se jut eszembe a neve :(((((

F14A Tomcat Creative Commons License 2001.09.24 0 0 12
Disk At Once (DAO) módban kell irni a CD-t. Ilyenkor nem hagy a trackek között szünetet, csak a "váltási pontokat" jelöli...
Előzmény: canclay (11)
canclay Creative Commons License 2001.09.23 0 0 11
sziasztok! nem vagyok nagy menő ebben a szakmában de remélem ettől függetlenül számithatok rátok.előre is köszi.én komponálgatással foglalkozom igazából,amiből nem lenne rossz profitálni.de nem ez a lényeg.egy kis problémám van.nero 5.5-ösöm van,és nem tudom,hogy mi a megoldás.csináltam egy mixet 12 számból.úgy szeretném felirni cd-re,hogy ott track-eként jelenjen meg a 12 szám.megpróbáltam kivennia track-ek közti szünetet de nem tökéletes.lehet hallani a váltásokat.mit tegyek?
Janibacsi Creative Commons License 2001.09.19 0 0 10
Ha fültisztitó pálcával szoktad takaritani, nos azon is vatta van. Ha először a nedvessel lemosod, majd a száraz végével letörlöd, nem lesz semmi baja. Nem először csinálom, hidd el.

JAno

Előzmény: mr_ricsi (9)
mr_ricsi Creative Commons License 2001.09.19 0 0 9
Nem elsősorban a vatta karcolja, hanem a por. (És bármilyen hihetetlen: a cellulóz-szál is nagyon kemény tud lenni)

De ne hidd el nekem, hanem próbáld ki: egy vadi új cd-lemezen húzd végig, és a fény felé tartva ellenőriztd az eredményt.

Előzmény: Janibacsi (8)
Janibacsi Creative Commons License 2001.09.18 0 0 8
Hmmm...

Hát megnézném én, hogy a kozmetikai célra gyártott finom vatta hogyan karcolja meg a plexit:o)

Jano

Előzmény: mr_ricsi (7)
mr_ricsi Creative Commons License 2001.09.18 0 0 7
...amivel a ma "divatos" olcsó műanyag lencséket megkarcolod, és amiatt nem fog működni a ketyere.
Előzmény: Janibacsi (6)
Janibacsi Creative Commons License 2001.09.18 0 0 6
Igaz!

Valóban foltot hagy, ezért "mosás" után száraz vattával is át kell "polirozni" a lencsét!!!

JAno

Előzmény: mr_ricsi (5)
mr_ricsi Creative Commons License 2001.09.18 0 0 5
A gyógyszertári alkohol -állítólag!- erjesztett szerves anyagból, lepárlással készül, és -állítólag!- nem párolog el nyomtalanul, hanem -állítólag!- folt marad utána.
Előzmény: WinFan (4)
WinFan Creative Commons License 2001.09.17 0 0 4
Hali!
Én a gyógyszertárban kapható, 96%-os alkoholt favorizálom. Segített a régi CD-Romomnál, és segített a még régebbi C64 floppy-driveomnál:-)
Előzmény: mr_ricsi (3)
mr_ricsi Creative Commons License 2001.09.17 0 0 3
Ricsip:
A tisztítólemezt nem szabad használni!
Szét kell szedni, és fültisztítópálca+isopropil alkohol+érzéssel.

(Valamelyik chipben sebbenzint ajánlott egy olvasó -igaz, a cd lemez tisztítására. Ez nagy butaság, ugyanis a benzintől idővel beszürkül a lencse vagy a lemez)

Előzmény: ricsip (2)
ricsip Creative Commons License 2001.09.16 0 0 2
Neróból 5048 van, z 5.5-ös széria valahogy nem testszett meg, főleg a beépített mindenféle marhaságok miatt, az 5.0.xx viszont jól kipróbált sorozat, és ha az újabb verziókba CSAK új cd írók támogatását rakják bele, akkor értelme nincs állandóan upgradelgetni....

A tisztítást meg megemlítem havernek (igazából az övé..) hátha megoldja a gondot....

Előzmény: WinFan (1)
WinFan Creative Commons License 2001.09.15 0 0 1
Hali!
1. Nero 5.5.3.5-öt felejtsd el, amennyiben az van.
2. Néha nemárt a cd írókat/olvasókat megtisztítani (Vannak speckó CD-tisztító lemezek, de hogy ezek mennyira jók??? Én anno szétszedtem a régi ROM-ot, s úgy tisztítottam ki (teli volt porral is, amit a tisztító cd nem pucol ki))
Előzmény: Janibacsi (0)
Janibacsi Creative Commons License 2001.09.15 0 0 0
Pl. az Adaptec Easy CD-je. Ott a CD-Info nevű parancs kidobja hogy mit lát az iró a lemezen. Ha lezáratlan trackot talál, azt le lehet vele zárni. De ha szar az iró, akkor olymindegy...

Jano

p.s: A CD-re 0-ák és 1-ek vannak irva:o)))

Előzmény: ricsip (-)
ricsip Creative Commons License 2001.09.14 0 0 topiknyitó
Hali mindenki!

Lenne 1 problémám.

A plextor 8432-m hülyül, reszeli a cd-ket írás végén, mikor pl nero lezárná őket. (Sztem nem nero a ludas, hanem a drive sz*rt be, mert mikor más sima gyári lemezeket adok be neki, azokat is megreszeli 2-3*, mire felismeri őket.)
Az írás végén, mikor lezárná a cd-t, elkezdi reszelni, vagyis olyan hangot ad ki 3-4 mp-ként, mintha hirtelen lefékezte volna a cd-t, és újrapörgeti, aztán minth beakadt volna, újrakezdi, és így megy ez a végtelenségig. (legalábbis 10 perc sztem bőven elég kellett volna hogy legyen, mikor normális esetben a lemezt 1-2 perc alatt le kellene zárnia)
Hiába lőttem ki a programot, természetesen az írás (?) ment tovább, a lemezt meg addig nem lehet kidobatni, amíg dolgozik (??) rajta, így sajna csak a reboot segített.

Van valami program, amivel a megírt cd-ket lehet analizálni, hogy pl. jól le vannak-e zárva, van-e valami szabálytalan szektor rögzítés... stb. Azaz ki tuggya szúrni, ha rosszul lett megírva a lemez ? Mert nem hiszem hogy az előbb említett resetek jót tettek volna a lemezek lezárásánál...

Remélem érthető voltam.
Lécci, emilben válaszoljatok, ha tudtok.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!