Sziasztok :) Nekem most csak 1 kecském van, semmi baj vele, jól érzi magát, cumis kecske volt úgy nevelgettem, megszokta hogy egyedül él. Szerintem úgy nehezebben szoknak hozzá, ha választási korban kéne egyedül lennie, sokat kiabálna, és félne, de cumissal lehet próbálkozni :)
Sziasztok! Egy olyan kérdésem lenne hogy mennyire kiabálósak a Parlagi kis kecskék? Volt már Szánentálim, Alpesim meg Núbiaim is, de a Núbiai kis kecskék borzalmas kiabálósak. Szeretnék majd 1-2 kis Parlagit, csak előre informálódom hogy mire számíthatok . Előre is köszönöm a segítséget!
Így már egy kicsit máshogy hangzik..... a cél. Az eszközön még kellene dolgozni. Legyen az az állat kettő, a lánc/drót kombó helyett pedíg villanypásztor.
Munkásabb, drágább is, de nem kell arra eszmélni, hogy eltört, kificamodott, folyik a bele/vére, vagy jobbik esetben csak csenben megfolytotta magát.
A telkem a lakóházamtól több mnt 300 méter hosszú és mindkét oldalt elhanyagolt terület van, tele csipke bozótokkal akácossal és mindenféle fakinövésekkel, fákkal. A szomszédaim nagy ívben lesajnálják a telküket. Az is problémám, hogy az én telkemre is átjön ez a mindenféle nem kívánt növény, amit már nem lehet csak egyszerű fűkaszával kezelni.
Tudom, hogy a kecske ezt a mindenféle lombos növényt jobban szereti a fűnél, ezért lenne igazán egy komplex karbantartó háziállat.
Tisztelt kecske tulajdonosok! Még nem volt kecském, de kimondottan fűnyírás helyett szeretnék csak egy nőstény kecskét tartani, mivel a diósgyőri meredek dombos telkemen így 70 +-n már nem tudom levágni a füvet. Takarmány beszerzése és a nyári-téli szállás készítése nem okoz gondot. A meredek domboldal nem körülkerített, így napközben hosszú futó dróton és láncon tartva gondoltam kecske tartását. Kérdésem, hogy az állat mennyire képes elviselni az egyedül létet, valamint az általam elképzelt legeltetési mód mennyire célszerű? Melyik fajta az, amelyik gazdaszerető, szerintem a két kutyám mellett ő is családtagnak számítana, valamint megkötés nélkül is alkalmas az általam elképzelt feladatra?
Várom segítő és támogató véleményüket! András 06 20 594 2124
"életkor és egészségi állapottól függően az állat szervezete nem tud a felesleges réztől megszabadulni, és felhalmozódik májában, ami idült rézmérgezéshez vezethet"
Visszatol, megigazít, újra..... benyúlsz a fenekén, megnyomod a gida feje búbját, remélhetőleg akkor majd orral indul, nem homlokkal, ..... Állatorvos.
Az én lányom sokat segédkezik ilyenkor...... fórumozni nem szokott közben.
Beleszorult a kecskébe a kicsi. A két lába kint van, de nem tudja megelleni. A többi ellet simán, ahogy kell. Tavaly ugyanez volt, akkor ki tudtam belőle szedni, most nem. Nem is tágult megfelelőre... Valakinek van valami ötlete?
Na de mindent úgy kap mint máskor oda van figyelve csak ilyenkor puffad 7 éves és ez lesz a második éve hogy hasason puffad meg ellik semmi baja adhatunk neki bőven
Mind a két oldala olyan a hasa mint egy labda . Kap takarmányt egy keveset avval nincs gond csak ha lucernát kap. Ugy oldjuk meg hogy egy nap kap de azt is keveset ilyenkor . meg ellik ehet barmit nincs ez a probléma csak ha hasas. Arra gondoltam lehet a babák nyomják a gyomrát
Sziasztok megint én vagyok. Tavaly írtam hogy van egy hasas kecském ami felfuvódik . meg ellet elmulloz az idén ismét hasas és megint fent ál a felfúvódás fogalmam sincs minek lehet a babák nyomják a gyomrát és amiat van na nem tudom. Ha nen hasas ilyen elősem fordul csak akkor kezdődik ha már előre haladot hasas március végére várjuk a gidákat