Tegnap a szoboszlói reptéren volt repülőnap. Itt volt Bessenyei Péter is :-) aki szokásához híven egy gyönyörű bemutatót tartott. Egész nap lehetett sétarepülni egy AN-2 -sel és egy helikopterrel és egyéb repülőgépekkel.
Örömmel mindenkit értesítek, hogy a mai napon 2006 május 18-án 16,00-kor a MAGYAR ÓCEÁNREPÜLÉS emlékmű nagyobb és "méltóbb" társának alapkövét helyeztük el a Magyar Óceánrepülés Emlékbizottság tagjaival.
Idén, az óceánrepülés 75. ÉVFORDULÓJÁN szeretnénk az emlékművet felavatni és felszentelni. Az ünnepség 2006 JÚLIUS 15-16-án a helyszínen lesz, nagyszabású repülőnappal egybekötve.
SZERETETTEL HÍVUNK MINDENKIT A LESZÁLLÁS HELYSZÍNÉRE Bicske-Csákvár összekötő út mellett (Felcsút/Szár/Bodmér határában) 2006 JÚLIUS 15-16-ára,
ÜNNEPELJEN VELÜNK!
Magyar Óceánrepülés Emlékbizottság tagja :)
A 2002-esnél lényegesen jobb két harangot is csinált, mépedig nem is akárhogyan, a kifutó irányával párhuzamosan csinálta az elsőt, majd a zuhanás közben félorsót csinált, egy fede félbukfenccel már emelkedett is, a közönségtől távolodva, és azonnal csinálta a másodikat.
Majd felrakom a képeket, csak az a gáz, hogy a két napon összesen 1295 (!!!) képet csináltam, több, mint 700 MB mennyiségben, az egész nyár eltelik, mire ezeket feldolgozom :)
Ne vedd úgy a szívedre! Nem régen még nekem is kínai volt.
Megpróbálom úgy leírni, hogy lehetőleg tudjad a hasznát venni.
1, Először keressél, egy olyan szervert ahová tudsz képeket felrakni. A keptar.hu is jó, csak azt külföldről nem lehet lehívni. Az általad kiválasztott képeket rakjad fel a szerverre. A felrakáshoz használhatsz Win.commandert vagy ftp szervert stb-stb attól függően, hogy mit enged meg a szerver.
2, Miután már fent a kép, akkor hívd le az internetes oldaladra. Ha lehívható akkor jegyezd fel a kép internetes címét, mit megtalálsz a http oldal felülről 4. sor Cím kolonka alatt.
Pl. http://www.ftakacs.sk/Beechcraft/ vagy http://keptar/kotai/IL18.hu .
3, Miután megjegyezted a kép címét, akkor a köv. képlet valamelyikébe másold bele:
Vigyázz arra, hogy a jeleknek ott kell, hogy legyenek, és az internetes címnek is pontosnak kell lenni!!!
Koltai,
Mielőtt felrakod a képeket, javaslom, hogy kicsit buheráld meg őket. A képek ne legyenek nagyobbak mint 800 x „amit kiad” vagy 600 x „amit kiad” képpont (pixel) nagyságúak, és a fájl mérete lehetőleg ne haladja meg a 150 kb-ost. (ellenketző esetben a neved bekerül a modemosok esti imájába :o)) )
A kép tömörítését javaslom jpg-ben elvégezni, mert azt mindenki oper. rendszere olvassa!
Amennyiben még így se tudod felrakni a képeidet, küld el nekem mail-ban és megcsinálom.
Egy halom képet scanneltem a negatívról, úgyhogy hamarosan jön, ha érdekel titeket is.
Kecskemét '91(mezőről és mikroszkópikus),94,96,97,98,03, Szolnok '96, Pápa '96, Börgönd '96, Debrecen '94, Pozsony '02, Taszár '91,92,95.
Az olaszok és a franciák "bombáztak". Az utóbbiakat a korábbi linken meg lehet tekinteni ( 100 mm-es zoomállásnál ). Az olaszokat is lekaptam, csak azok közelebbről indították, ezért nehezebb látványos képet csinálni.
Meg lehet azt csinálni, ha tudod, hogy mikor fogják, valaki Kecsórol már bemutatott egy ilyen képet. A szétnyilás első pillanatában kell megnyomni a gombot és a késés miatt talán még bele fognak férni a képbe, ha nem maximálisan ráközelitett állásban vagy.
Kecsón a PAF ngyon messze indította, így belefért volna,csak lekéstem, mert nem tudtsm, hogy mi lesz (így életlen). Az első csapat közel volt, és mivel nem tudtam mi lesz, esélyem sem volt, pedig tűzkészen voltam. Ezért szeretném tudni, hogy a törökök vagy az olaszok csinálták-e, mert utóbbiak Brno-ban is lesznek és ott mindenképpen meg szeretném csinálni, amúgy .
Mire gondolsz pontosan?
Nekem az tetszett marhára, amikor tíz irányból támadták a repteret. No azt lefotózni nem kis tudomány. Ha az egészet le akarod kapni, az az igazi, ha oldalról a levegőből fényképezed egy másik gépről, mert a földről vagy csíkok, vagy csak egy-két gép van a képen, arra meg bármit rá lehet fogni. Ez olyan élmény, amit csak a helyszínen lehet átélni (de jó a marketingszöveg:)
A képek ugyanott megtalálhatók
http://kep.tar.hu/packard/index.phtml?aid=27590289&beginnum=0
kevésbé tömören (250k) és eredetiben is (1,2MB).
ISO 400 mellett készültek, egy kicsit ezért zajosak. A teljes méretűt megélesítheted, lehet, hogy így kicsit életlen lesz.