Én is emléxem egy ilyen cégre. Aztán jót mosolyogtam amikor kézhezkaptam az országos szinten terjesztett, szinte minden emberhez eljuttatott szóróanyagukat, amiben az e-mail és www címeket ékezetesen írták és az internetes fájlformátumok között a bmp volt felsorolva kép formátumként.
Velem kapcs. sem engem röhögtek ki (ugyanis az én önéletrajzomat is elolvasták), hanem magát a sulit.
HVG-ben sem véletlenek voltak olyan hirdetések, miszerint: Gábor Dénesesek kíméljenek.
Aztán ha jól emlékszem, nem egy kihelyezett tagozat bukott meg az akkreditáción.
És a nevük sem GDMIF már vagy két éve, hanem csak GDF.
Mindezzel együtt valóban nem vagyok egy megszállott informatikus.
A GDMIF elég széles körű képzést ad, én csak a programozásról tudok nyilatkozni, elvégre ahhoz értek igazán. Ebben a szakmában csak azzal érsz el valamit ha értesz is a dologhoz. Ehhez tökmindegy honnan jöttél, amit a suliban megtanulhatsz az úgyis csak kb 40%-a annak amit 5 év múlva mint gyakorlott szakember használsz, és ez az arány az évek során rohamosan csökken. És nem az számít hogy hol végeztél hanem hogy mennyire vagy megszállottja a szakmának. Ez a meló nem megy úgy hogy ne tanulj folyamatosan új dologokat. Ráadásul amennyire én látom a programozáson belül is aránylag specializálódnak az emberek, Pl. egy 3D engine vagy egy játék MI programozása ugyanúgy külön szakma saját terminológiával mint ahogy a gazdasági informatika vagy a valósidejű mérőrendszerek programozása is más. Azaz a programozáson kívül is el kell sajátítanod jópár szakmát. Ráadásul a programozás messze nem egyenlő az informatikával, ott van még a szervezés, a hardver, a gazdasági management, stb.
Egyébként szvsz a fő gond abban van, hogy az informatika (legalábbis nálunk) "sikerszakma". Ezért aztán egy csomó ember nem azért megy oda mert érdekli a dolog, hanem mert jól fizet. Ezek az emberek egyébként nem feltétlenül hülyék: akár kitűnő eredménnyel elvégezhetik az ELTE-t is. Ennek ellenére soha nem lesznek jó informatikusok ha nem érdekli őket a dolog. Mint ahogy szvsz nem lehet jó pedagógus sem aki utálja a gyerekeket, hiába végzi el kiváló eredménnyel a tanárképzőt.
Amúgy én is a GDMIF-en végeztem de még nemigen találkoztam olyannal aki kiröhögött volna, különösen ha váltott velem pár szót vagy olvasta az önéletrajzomat.
Ha egy főiskolán csak rajtam múlik, hogy mennyit fog érni a diplomám (nem pedig azon, milyen az oktatás színvonala), akkor az erősen gagyi. És asszem ebben igencsak egységes mindenki véleménye - sajnos.
Egy főiskola akkor ér valamit, ha követelnek, ha rá vagyok kényszerítve, hogy tanuljak.
Egyébként ha tanultam volna mint állat, akkor se érnék GDF-es diplomával semmit, mert a szakmabeliek is kiröhögik, de a laikusok is csak rosszat hallanak róla (nem csoda).
Hát ha csak NULLA lelkesedéssel átvergődtél/puskáztál a vizsgákon, és nem tanultál hozzá semmit, akkor igazad van.
Nem csak a papír számít.
Nekem is volt sok ilyen osztálytársam, de ellenkező típus is volt pár.
Nekem ugyan még nincs meg a diplomám (lusta vagyok), de a melóhelyen megelőlegezték az állást, nem azt mondom, hogy micsoda nagy pént keresek, de itt vidéken a közelben nincs jobb úgysem.
Oktatás színvonala NULLA, szervezés NULLA, diploma NULLA, az egész főiskola (ha lehet egyáltalán annak nevezni) egy nagy kalap szar.
Tavaly végeztem, elszartam az életemből 4 évet, ezzel a diplomával semmivel nem érek tbbet egy érettségizettnél.
Én is jártam másfél évig...
De az egyik nep nem mentem be...aztán msánap se..és megint, és ismét..........és most ma van, és még ma sem mentem be...pedig már több mint négy éve kezdödött a hercehurca:-))