Keresés

Részletes keresés

Bibi Creative Commons License 2001.09.14 0 0 14
Na, egy pillanat!

Az alapkérdések a következők: milyen hálózaton (kábel, ASDL stb.) létezik az előfizetésed? Az adott rendszer szolgáltatója kizárja-e a saját nyilvános fix IP lehetőségét? (Ilyen például az Axelero BDSL-je)

Ugye (remélem ez nem fölösleges okoskodás amit írok) azt tudod, hogy:
1. az interneten a kommunikációs csomagok IP címmel címezetten közlekednek.
2. Te hiába adsz egy nyilvános IP címet a gépednek, mert az internet felől érkező keresések a különböző útválasztókon, és csomóponti szervereken keresztül az IP cím ellenőrzések és szűrések sorozatán át (nem) juthatnak el a gépedig. Vagyis a szolgáltatód a neked ideiglenesen adott publikus IP-t a net számára IP szűréssel nem publikussá is teheti.
Célszerű lenne velük konzultálni!

Előzmény: Mustafa HalifaX (7)
f5g6h7 Creative Commons License 2001.09.14 0 0 13
Ha valoban fix az ip-d, semmi akadalya, felteszel apache-t es kesz.
Ha nem fix az ip-d, megnezed pl a getmyip.com-ot, vagy egyeb dinamikus nameserver megoldast oszt akkor is mukodik, csak nem a sajat domain neveddel.

Ha sajat apro website, akkor nem birsz akkora forgalmat generalni h letiltsanak.

Vajk Creative Commons License 2001.09.14 0 0 12
nemhiszem, csak ok webhostingot adnak ennyiert.
En a serverhostingra irtam az arat.
Ami naluk 100MB 19 ezer, nálunk kb 16 ezer.
Előzmény: Törölt nick (11)
Törölt nick Creative Commons License 2001.09.14 0 0 11
Ha nalatok 22ezer/ho, akkor ezek atvernek valamivel?
Előzmény: Vajk (10)
Vajk Creative Commons License 2001.09.13 0 0 10
Mivel mi is végzünk ilyesmit(server és web hostingot is+domain reg.-et) ezért azt hiszem tudom a választ.
Amit a domainert fizettel az nem takar semmit, csak a bejegyzest + a ket ns-t(name server)
A legtöbb szolgáltató szokott kérni díjat az éves fentartásért is, de azért nem kapsz semmit, csak annyit, hogy ok hostoljak a ns-t, amit hazsnalsz.
Ha ez megvan, kell egy fix IP, ami mindig ugyanaz.
Ha ez is megvan, mar csak ftp-zel es láccik is az oldalad.
Ehhez azonban kell
vagy
saját server a nagyobb sávszélessegre bekötve(ez általában a szolgáltatónál van fizikailag) Ez nalunk 22ezer/ho/100M+afa. Itt még szokás adni emileket, IP tartományt stb, cége valogatja
vagy
egy web hosting szerződés, hogy itt és itt használhatsz 10MB helyet. Általában ez 1-2-3 ezer /hó. és le van a gond...

Előzmény: Mustafa HalifaX (7)
sereghajto Creative Commons License 2001.09.13 0 0 9
Én teljesen láma vagyok, de mintha a szerződésben kikötné a szolgáltató, hogy servert nem üzemeltethetsz a vonalukon. Nem olvastad el a szerződést - vagy ez nagyon gyenge kérdés?
Előzmény: Mustafa HalifaX (-)
pint Creative Commons License 2001.09.13 0 0 8
Technikailag semmi akadálya nincs, ezt jól látod. Az akadály csak annyi, hogy ezért plusz pénzt akarnak legombolni. Annyiból érthető, hogy a legtöbb szerver valóban sokkal nagyobb forgalmat generál, ráadásul pont az ellenkező irányba, mint amire ők terveztek.
Előzmény: Mustafa HalifaX (7)
Mustafa HalifaX Creative Commons License 2001.09.13 0 0 7
Nézd, nem poénból regisztráltattam domain-nevet. Elvárom, hogy az évi 10000 forintomért két névszerver tudja aszt.
IP: adok nekik egy IP-t, ha véletlenül három hónap után megváltozik, majd kicseréltetem. A csellós IP fixnek tekinthető.
Tűzfalhoz értelemszerűen nem kell domain-név. Csak hab a tortán, hogy ugyanazon a gépen akarom a tűzfalat és az apacsot futtatni.
Természetesen meg fogom kérdezni a srácot, amúgy is megígérte, hogy utánajár a dolgoknak.

Kérdem azokat, akik regisztráltattak már maguknak domaint: milyen igazolást kaptak róla? Mert én még semmi papírt nem láttam erről viszont. Ez egy picit zavar.

Mustafa

Előzmény: Bibi (6)
Bibi Creative Commons License 2001.09.13 0 0 6
Nem értem, miért ne lehetne saját szervered?
Csak egy kicsit macerás a dolog.
1. először is fix IP címre van szükséged. E nélkül, könnyen belátható, a szerver nem érhető el a netről, akkor meg mi értelme lenne.
2. ezen kívül kell legyen 2 db name szerver (ezek közül akár mindkettő lehet egy szolgáltatóé is, csak a használatáért havi rendszerességgel fizetni kell, igaz nem túl nagy kösszeget)
3. Ha csak tűzfalat akarnál kreálni a linuxból, ahhoz viszont még domain bejegyzés sem kellett volna.

A domain bejegyzés önmagában semmit nem ér. A fentiek alapján javaslom, hogy konzultálj a domain bejegyzést végző szolgáltatóddal.

Üdv.

Előzmény: Mustafa HalifaX (2)
zsunya Creative Commons License 2001.09.13 0 0 5
Ez igy elég érdekes. Lehet hogy ez nincs konkrétan megtiltva. De aki itézte a domaint annak azért ilyesmit is kéne tudni, nem?
Előzmény: Mustafa HalifaX (4)
Mustafa HalifaX Creative Commons License 2001.09.12 0 0 4
Az én szerződésemben nincs szó ilyenről. Egy szervert érintő dolog van:
"[kitiltást von maga után] A hálózati forgalom túlterhelését okozó tevékenységek úgymint spam levelek küldése, broadcast üzenetek, levelezési listák nem rendeltetésszerű használata illetve nagy mennyiségű adat tárolása illetve közzététele levelező szerver igénybevételével."
Esetemben szó sincs levelező szerverről, csak webszerverről. Nem akarok warezolni egy percig sem, kis eccerü weboldalam meg sosem fog akkora forgalmat generálni, hogy az UPC megérezze. Különben is, majd szólnak.
IP nem az enyém: nem. De a domain igen. És ha farmra vágom a gépet, akkor sem lesz enyém az IP.
Nem az UPC a kizáró ok, sem az IP-cím... és a srác nem tudta elmagyarázni, hogy mi is az, eccerüen aszondta, hogy szerinte nem lehetséges.

Mustafa

kaviat Creative Commons License 2001.09.12 0 0 3
nekem pl a tvnet-el [ami szintén kábelgéza] benne van a szerződésemben, hogy ha szervert üzemeltetek, akkor felbontják a szerződést.. a másik gáz pedig az, hogy hiába szokta ugyanazt a címet kiadni a dhcp de mégiscsak dhcp :(( ráadásul az az IP cim nem is a tied, hanem az UPC tartományából egy db cím

.kav]4t r.e.b.

Mustafa HalifaX Creative Commons License 2001.09.12 0 0 2
Hát, én is félig láma vagyok a dologhoz, azért kérdezek.
Névszerver van. Azért fizetem a suskát a regisztrátornak, hogy a névszerverek oda mutassanak, ahová akarom. Gondolom én. Miért is lenne másképp?
A csellónak meg DHCP-t reklámoznak, de hiába sulykolják a dinamikus IP-t, szinte sosem változik. Van ismerősöm, aki csellóról futtat szervert. Csak neki nincs saját domain-neve, hanem IP alapján megy a konnekt.
Amúgy minden csellós gépnek van egyedi domain-neve, sok szám van benne, a vége meg broadband.hu.
Így technikailag akár működhetne is a dolog...

Mustafa

Előzmény: kaviat (1)
kaviat Creative Commons License 2001.09.12 0 0 1
én ugyan nem vagyok nagybüfé webserverileg, de 1részt mindenféle nameserverek kellenek [2] ami tudja a te servered IPjet meg domainját [ez minimum pár ezer havonta, ha jól rémlik külön szolgáltatónál kell lennie a 2 nameservernek] e nélkül ugyanis nem fogják tudni a böngészők, hogy a www.jenoke.hu az a te gepeden van. egy webszerver elég nagy adatforgalmat jelenthet, ami miatt valszeg sokkal nagyobb terhelés esik a vonaladra mintha csak úgy netezgetnél össze vissza, ezt pedig valakinek meg kell fizetnie, a szolgáltató ezt nem fogja helyetted megtenni. harmadrészt nem tudom milyen IPt ad a cselló, de ha nincs fix IPd, akkor meg eleve megette a fene az egészet, mert nincs mit bejegyeztetni a nameserverekbe, ha minden bekapcsolás után más cimet kap a géped [azaz dhcp-t használsz] akkor kizárt szerver üzemeltetése..

.kav]4t r.e.b.

evibly Creative Commons License 2001.09.12 0 0 0
elég arab0s hangzású ez a név, gyanús!:)
bocs...
Mustafa HalifaX Creative Commons License 2001.09.12 0 0 topiknyitó
Regisztráltattam magamnak egy domain-nevet. Úgy tervesztem, hogy csinálok egy Linux-szervert, rákötöm a csellóra, és jó. De amikor beszéltem a sráccal, aki intészte a dolgot, aszt a hírt kaptam, hogy én nem hostolhatom a saját oldalaimat, egy szolgáltató szerverére kell felpakolnom, vagy bevinnem a szervert a farmra.
A gépet itthon tartanám, mert elsősorban tűzfal lenne, és csak mellesleg webszerver, meg különben is. Mi jogon nem hostolhatom a saját doménem???
Mik a technikai, jogi, akármilyen akadályai? Egyáltalán, hogyan működik ez az egész rencer (technikailag, jogilag, akárhogyilag)?

Erre feleljetek!
Plíz.

Mustafa

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!