Keresés

Részletes keresés

Syd Barrett Creative Commons License 2013.08.28 0 0 896

A következő 48 órán belül kitörhet a háború - Sorra jönnek a bejelentések...
"48 órán belül elindulhat a Szíria elleni támadás, mely döntő fontosságú lesz a világ és Közép-Kelet modern kori történelmében"
Az arab világban egyik legismertebb folyóirat, az Al-Quds al-Arabi szerkesztője Bari Atwan írta ki az előbb Facebook-oldalára a fentieket. 
Semmi meglepő nincs már ebben, ha a percekkel ezelőtti híreket nézzük meg.


Nagyon magas a kockázata annak, hogy erő alkalmazására, azaz katonai támadásra kerül sor rögtön a vegyi támadást vizsgáló bizottság távozása után. 


Ahogy Obama elnök úgy dönt, hogy elindítja a támadást Szíria ellen, válaszlépésként gyakorlatilag bármi elképzelhető és okozhatja azt, hogy a világ hirtelen a III. Világháborúban találja magát - írják. Előfordulhat, hogy Szíria szövetségesei : Oroszország, Kína és Irán csak erre vár... 
Nem mindegy, ki teszi meg az első rossz lépést, hiszen ő a felelős azért, hogy elszabadul a pokol és onnantól már senki nem kérdezi, hogyan is történhetett ez, azonnal életbe lépnek a nagyhatalmi érdekek és régi tervek, melyek valóra válhatnak a régi világ romjain..... 
A vizsgálattal párhuzamosan Obama katonai és politikai vezetőkkel egyeztetett már és Augusztus 26-án Ammanban az USA, Franciaország, Nagy-Britannia, Szaúd-Arábia, Katar katonai vezetése találkozott. Vélhetően kijelölte már a lehetséges célpontokat, a repüléstilalmi övezetet és a stratégiát.

Még ugyanazon a napon, hétfőn Lavrov külügyminiszter bejelentette, hogy Oroszország nem fog senkivel háborúba bocsátkozni Szíria miatt, ezzel hallgatólagosan elfordította a fejét .... 
Ez az elbizonytalanodás és megszeppenés az oroszok részéről kísérteties hasonlóságot mutat a mintegy egy évtizeddel ezelőtti, Irak esetében látottakkal.
(magyarul : vállaljátok ti a felelősséget azért, amit tesztek és a következményeiért is ....)


"Oroszország senkivel sem fog háborút vívni Szíria miatt"  - mondta Lavrov orosz külügyminiszter
Viszont "a NATO fenyegetése, hogy ENSZ felhatalmazás nélkül bevonul Szíriába, az egy veszedelmes út.  Hisztériakeltés folyik azok részéről, akik a katonai beavatkozást támogatják" - tette hozzá.


Megjósolni a dolgok kimenetelét jelenleg szinte lehetetlen. A megfélemlítés már megkezdődött, ami ugyanígy volt Irak és Líbia esetében is. Erre még Lavrov is azt mondta, "ezek után várhatóan egy támadás következik majd"

A Nyugat politikája rendkívül aggasztó és csak kritikát érdemel, hiszen mindaz, amit elindított az USA / Izrael vezényletével Irakban, Afganisztánban, Líbiában gyakorlatilag elpusztította a régit és semmi mást nem hagyott maga után mint káoszt és megoldatlan helyzetet. 

Szíria viszont sok szempontból más: Nem csak az a fő probléma, hogy egy szuverén ország törvényes vezetőjét, Assad elnököt akarja az agresszorként tevékenykedő nyugat eltávolítani 1. először polgárháborúba taszítással (CIA felforgató tevékenység és idegen zsoldosok segítségével) majd 2. NATO-erők bevetésével és az ország megszállásával. 

Ugyanezt láttuk Kadhafi és Saddam Hussein  ellen is. Évtizedekig együttműködtek és behódoltak a nyugatnak. Kadhafi teljes átláthatóságot biztosított, leállította a vegyi fegyverek gyártását, nem volt atomprogramja. 
Két "rossz" dolgot tett: 
Felfedte, hogy komoly pénzekkel segítette Nicolas Sarkozy elnök megválasztását és kampányát. 
Valamint javasolta, hogy át kell térni az arany-alapú fizetésre, mert a FED-től kibocsátott adósság-alapú dollár nem ér semmit, csak egy papír és az arab országok az olajukat nem adhatják egy értéktelen fecniért cserébe. 


Ezt követően Franciaország nagy hangú buzdításával az USA meg is indította Líbia ledózerolását...... Ezen elpusztított infrasrtuktúrájú országok azóta amerikai, brit és francia cégek újjáépítésének helyszínei és a CIA által irányított Al-Kaida sejtek bázisai lettek kivétel nélkül.


Joggal tehetjük fel a kérdést: Hogyan kerül a képbe ennyire a szunnita Szaúd-Arábia ? 
A gazdasági-katonai érdekeken kívül a választ könnyen megtalálhatjuk: 
Hiszen a legárnyaltabb és mégis legfontosabb tényező a térségben a siíta -szunnita szembenállás. A sííta Szíria és Irán az egyik oldalon, a szunnita szaudiak, Katar a másik oldalon. 
És most egyetlen mondattal el is intézem a legfőbb mozgatórugót a térségben: ennek neve Izrael.....

Mai hír: 
Barack Obama amerikai elnök nem mérlegeli a katonai beavatkozás lehetőségét Szíriában. A The Washington Post szerint, az amerikai kormány két napos rakétatámadást tervez az ország ellen.

A lap megjegyzi, hogy a Fehér Házban ezt a döntést ideálisnak és nevelő célzatúnak tartják. Az USA nem akar egy elhúzódó katonai akcióba keveredni Szíriával, azonban meg akarja előzni, hogy újabb vegyi fegyvereket vessenek be.

A lap értesülései szerint, az USA hadserege kész megkezdeni a rakétatámadást, amint erre parancsot kapnak.

Oroszország sajnálkozását fejezte ki, hogy az USA megszakította vele a kétoldalú tárgyalást hétfőn este Szíria ügyében. 

"Aggodalmunkat fejezzük ki amiatt, hogy a Biztonsági Tanács megkerülésével akarnak katonai beavatkozást indítani egy szuverén ország ellen. Ez újabb szenvedést hoz majd Szíriára és katasztrofális veszélyhelyzetbe sodorja z egész térséget és súlyos következményekkel jár Észak-Afrika és a Közép-Kelet államaira."




Az USA külügyminisztere, John Kerry Szíriával kapcsolatban bejelentette, hogy a szíriai kormány - aki megpróbálta eltüntetni a bizonyítékokat - tehető felelőssé a vegyi fegyverek bevetéséért. Hozzátette, hogy ez nem maradhat büntetlenül.„Vegyi fegyvert valóban bevetettek Szíriában, amiért Bassár el-Aszad hadserege a felelős” – mondta Kerry.A szíriai kormány bejelentését, amely szerint nincs köze a vegyi fegyver bevetéséhez cinikus próbálkozásnak nevezte, amivel az igazságot akarták elfedni.

Az amerikai külügyminiszter elmondása szerint, az amerikai kormány nyilvánosságra hozza a bizonyítékokat az üggyel kapcsolatban. „Rendelkezünk bővebb információval, amit a szövetségeseinkkel együtt közzé fogunk tenni” – foglalta össze Kerry.


Franciaország elnöke pedig ebben a pillanatban /17:45/ jelentette be, hogy készen áll a támadásra és csatlakozik a háborúhoz (csak ezt politikusi nyelven úgy mondják:" készen áll, hogy megbüntesse a vegyi támadás felelőseit" )

Syd Barrett Creative Commons License 2013.06.28 0 0 895

Szíria megtámadása a harmadik világháború hivatalos kezdetével azonos

Libanonban az orosz nagykövet Zasypkin mondta: nem fogjuk megengedni,hogy Szíriában megismétlődjön a líbiai forgatókönyv! Legyen most már világos! Ez a nyilatkozat nem más,mint hivatalos megerősítés, hogy a Hezbollah, Irán és Oroszország együtt fognak harcolni,hogy megvédjék Szíriát.

Annak, aki még nem értette volna meg: "Szíria megtámadása a harmadik világháború hivatalos kezdetével azonos."

Syd Barrett Creative Commons License 2013.06.25 0 0 894

A közel-keleten soha nem használt fegyvereket kap Szíria Oroszországtól:

A béke Nobel-díjas Barack Obama azt tanácsolta kabinetjének, hogy fegyverezzék fel a Szír Felszabadító Hadsereg terroristáit, hogy erőfölényt szerezhessenek Bashar Assad jelenlegi szír elnök csapatai felett. Emellett egy részleges repüléstilalmi zóna felállítása is terítéken van a líbiai invázió mintájára.

Az amerikai szárazföldi egységek jelenléte a szír határ körül arra enged következtetni, hogy az USA ismét komolyabb beavatkozásra készül a térségben, miközben még pusztítóbb fegyverekkel látja el a lázadókat egy olyan országban, ahol a konfliktusok már eddig is több tízezer emberéletet követeltek az elmúlt év során.

Az Obama kormány úgy gondolja, hogy ezek a fegyverek a lázadók javára billentik a mérleg nyelvét, ezzel az Egyesült Államok főellenségének kikiáltott al-Kaida szervezet képviselőinek adva az erőfölényt.

A KGB berkeiben edződött Vlagyimir Putyin azonban másképp vélekedik a felállásról.

Brit titkosszolgálati jelentések szerint Putyin diplomáciai kommünikét küldött az Egyesült Államok és Franciaország számára David Cameron, brit miniszterelnök közvetítésével.

A szíriai Dam Press oldal és a Dyar lap cikkei szerint az oroszok nem hátrálnak meg Szíriával kapcsolatos politikájukban, sőt, Assad csapatainak felfegyverzésével készülnek visszavágni. Az értesülések szerint olyan fegyverekről van szó, amilyeneket a közel-keleten még soha nem láttak.

Amennyiben a nyugati erők valóban harcba szállnak a szír erők ellen, biztosak lehetünk benne, hogy nem a 91-es iraki konfliktus megismétlődését fogjuk látni, ahol Saddam Hussein százezer katonája adta meg magát egyetlen lövés nélkül. A repüléstilalmi zóna esetében sem valószínű, hogy a nyugat olyan zavartalanul támadhasson meg katonai célpontokat, mint tette azt Líbiában.

Az idők megváltoztak.

Ez alkalommal Oroszország és az Egyesült Államok a tűzzel játszik. Méghozzá olyan tűzzel, ami könnyen egy harmadik világháború felé taszíthatja a világot.

A Global Research a következőket írja:

A Patriot rakétákat S 300 SAM rakétákkal készülnek hárítani (ezek már Szíriában vannak). Putyin azt is kijelentette, hogy az S 300-asoknál is fejlettebb S 400-as légvédelmi elhárítórakétákból is szállít Szíriának, amelyek sokkal modernebbek a Patriot rakétáknál és a világ legfejlettebb védelmi rendszerét képviselik.


24 töltetű rakétakilövő
Oroszország 400 darab rendkívül modern, 60 kilométeres hatótávolságú 24-Barrel (24 töltetű) rakétakilövőt is szállít még, amelyek Szíria bármelyik határszakaszáig elérnek.

A brit titkosszolgálati oldal arról is írt, hogy Putyin egy titkos, orosz gyártmányú fegyver szállításáról is beszélt, ami Szíria javára billentené az erőviszonyokat, hozzátéve, hogy ezeket a fegyvereket nem fogják Izrael ellen bevetni, amennyiben Izrael nem vesz részt a Szíria vagy bármely szomszédos ország (Libanon, Jordánia) elleni konfliktusban.

Putyin válasza 24 órával Obama szombati bejelentését követően érkezett.

Putyin egyértelműen kijelentette, hogy a közel-kelet jelentős változások szemtanúja lesz. Szíria olyan fegyvereket kap, amelyeket nem láttak még a közel-keleten, beleértve olyan számítógépes vezérlésű okosrakétákat, amelyek soha nem tévesztenek célt.

Oroszország olyan Skean 5 levegő-víz rakétákat is készül szállítani Szíriának, amelyek a szír partoktól 250 kilométerre tartózkodó célpontokat is képesek elsüllyeszteni.

Stratégiai Áttelepítés című dokumentumfilmjében Joel Skousen arról beszél, hogy a világot fenyegető legnagyobb veszély jelenleg egy esetleges jövőbeli nukleáris összecsapás Oroszország és az Egyesült Államok között.

Bár a szír konfliktus két szembenálló oldalának szánt fegyverek nem atomfegyverek, a két nagyhatalom jelenlegi hozzáállása könnyen direkt konfrontációvá fajulhat.

Vlagymir Putyin a régi, keményvonalas orosz vezetőség leszármazottja, aki hisz az orosz katonai fölényben, vasököllel irányítja országát és nem habozna háborút indítani országa hosszú távú érdekeinek védelmében.

A másik oldalon Barack Obama egyik botrányt a másik után próbálja hárítani, miközben országának gazdasága a teljes összeomlás szélén áll, komoly indokokat szolgáltatva számára a figyelemelterelésre.

A két vezető múltját és hozzáállását figyelembe véve feltételezhető, hogy egyikük sem érezne túlzott lelkiismeret furdalást a háborúval járó sok millió emberáldozat miatt, amennyiben az saját és globalista irányítóik érdekeit szolgálja.

A XX. század háborúit az állami mészárlás jellemezte. A sok millió áldozat csupán statisztikai adat a vezetők történelemkönyvében. A hatalomvágy, a kapzsiság és a korrupció oltárain ártatlanok millióit áldozták már fel és ebben a XXI. század sem különb.

Ami megkülönbözteti a jelent, hogy ma már az egész emberiség elpusztítására képes fegyverekkel rendelkeznek.

bedos Creative Commons License 2003.01.23 0 0 893
Már régóta nem az a kérdés létezik-e OBL vagy nem, hiszen ha létezne elkapnák, ha elkapnák biróság elé állitanák, ha biróság elé állitanák akkor elitélnék. ŐT EGYEDÜL. De akkor mivel magyaráznák a további lépéseket, hiszen most mindenkire rálehet fogni, hogy támogatja OBL-t, rejtegeti OBL-t, atommal kisérletezik, van rajt sapka, nincs rajt sapka. Irak 10 éve meglett támadva leverve lefegyverezve, megalázva, és akkor egyszercsak hoppá van egy erös nemzet ujra felfegyverezve jobban mint valaha, hogy azt jól meg lehessen ujra háborúzni sapkában vagy anélkül. És az bizony jó kis profit, ami ugyebár a piacgazdaság és demokrácia egyik alapja.
Előzmény: DebilGeza (891)
olajbaro Creative Commons License 2002.09.05 0 0 892
Ha kiderülne, hogy mégis világháború lesz, melyik dátummal kezdődött?
DebilGeza Creative Commons License 2002.03.31 0 0 891
Igencsak ezt érzem én is, hogy tökéletesen más az igazság, mint a valóság. Az embereket orruknál fogva vezetik, és én nem akarok azok közé tartozni, akiket lehet is vezetni. Ezért nem veszek részt pl. semmilyen tömegszervezetben, mert az mind egy-két ember jólétét és érdekeit szolgálja, miközben a "harcot", legyen az bármi, az alul lévők vívják. Na de ez már off volt. Szóval létezik-e egyáltalán OBL? Ezek után megkérdezem, hogy kinek mi a véleménye. (Nyilván nem úgy értem, persze, hogy fizikailag létezik-e, a kérdés arról szól, hogy úgy létezik-e, mint ahogy azt beetetik velünk, WTC merénylet, stb, ugyanis ő nem a WTC óta ismert, hanem előtte is az volt, csak akkor még nem vették elő.)
Előzmény: Susantitanic (890)
Susantitanic Creative Commons License 2002.03.31 0 0 890
Géza, szerintem OBL nem létezik. Csak kitalálták, hogy legyen kire kenni az egész TT-t. Ha létezne, már rég mektalálták volna!
Előzmény: DebilGeza (889)
DebilGeza Creative Commons License 2002.03.27 0 0 889
Na, fejezzétek má' be a személyeskedést. Mindenkinek lehet jó és rossz napja. Inkább folytassuk az amúgy érdekes témát egy kérdéssel: mi a f@sz van má' a Bin Laden-nel? Hogyan hihető, hogy a mai technikával nem lehet megtalálni valakit, valakiket? Amikor 1930 - tól a szovjet NKVD - (KGB) bárkit előkerített a Föld bármely pontjáról. Ma az amik nem tudnak elkapni valakit, amikor a propagandájuk szerint a műholdról azt is megnézik, ki hogyan sz@rik? Hogy van ez? Vagy inkább: mi van e mögött? Hallottatok, tudtok valamit erről? Ez nekik hatalmas presztízskérdés is egyben.

Más téma: ettől függetlenül, hogyan nézne ki egy III. Vh. szerintetek ? Kiknek, hol lenne esélye a túlélésre, vagy bevetnének-e egyáltalán atomfegyvert, és ha igen, milyet?

Üdv.: DebilGeza

Susantitanic Creative Commons License 2002.03.12 0 0 888
Ne félj, vicceltem. Utálom ha cikiznek.
Úgy zajlik le, hogy megírom regényben, vagy gyakran elverek néhány engemet piszkáló ötödikest.
Előzmény: Landro (887)
Landro Creative Commons License 2002.03.11 0 0 887
"Éppen dühroham alatt találtatok, mikor így merészeletek nevezni."
Minek nevezzelek?
Hogyan zajlik le eletedben a III. vh?
Előzmény: Susantitanic (882)
Landro Creative Commons License 2002.03.11 0 0 886
"Egyébbként ne tudd meg, hogy milyen tudok lenni, ha bepitulok!"
Ezt fenyegetesnek szantad?
Előzmény: Susantitanic (881)
Susantitanic Creative Commons License 2002.03.08 0 0 885
Nem haragszom az arabokra és a mohamedánokra. Ők nem tehetnek az egészről. Mindenért csak a terroristákat kell okolni!

Egyébbként 5ös vagyok nyelvtanból, és most megyek versenyre. Csak hülyeségből írok rosszul.

Előzmény: YERICO (883)
YERICO Creative Commons License 2002.03.08 0 0 884
Ja, és annyit, hogy én nem neveztelek téged egy dilettáns kis köcsögnek, hanem azt mondtam, hogy baromságot beszélsz. De most már beláttam, hogy tévedtem. Normális ember nem beszél csak úgy baromságokat direkt a vakvilágba.
Előzmény: Susantitanic (878)
YERICO Creative Commons License 2002.03.08 0 0 883
Megértelek, nehéz lehet saját magad közelében élned.

De azt azért megjegyezném, hogy a regényeket szokás szépirodalomnak is nevezni, oda meg nem árt némi ismeret az olyan dolgokban, mint helyesírás, fogalmazás, nyelvtan, stb. Ezért merészeltem javasolni az első osztályt, mert ott kezdik leadni az alapokat.

Amúgy én nem Bush-sal foglalkozom, hanem a jelenlegi köcsög ovival és a rablóbagázsával. De az igenis jogos, hogy a terrosistákat el kell kapni. Hogy éppen Afganisztánban voltak, az egy dolog. Az afgánok semmit sem tettek ellene, az is egy dolog. Mindenkinek joga van magát megvédeni. Ez is egy dolog. Az arabok meg amúgy sem komplettek, a kereszténység után a legharciasabb vallás. Semmi különös nincs abban, hogy odament pár ezer katona. Még mindig jobb ott harcolni, mint ha it robbantgatnának. És tudod, az se zavarna, ha 50 év múlva ismeretlen fogalom lenne az arab és a mohamedán. Valahogy sokkal szimpatikusabb az amerikai életvitel, mint az arab. Tisztelet a kivételnek, mert az arabok között is sok a normális. Deazok majdnem mind Eruópában élnek.

Előzmény: Susantitanic (882)
Susantitanic Creative Commons License 2002.03.07 0 0 882
Bocs a kirohanásért. Éppen dühroham alatt találtatok, mikor így merészeletek nevezni.

Egyébbként az életem maga a III világháború

Előzmény: Landro (880)
Susantitanic Creative Commons License 2002.03.07 0 0 881
Miért, te szereted azt az abnormális buzi Busht? Lehet az apja normális volt, de te 10 éve félreértésben élsz!

Egyébbként ne tudd meg, hogy milyen tudok lenni, ha bepitulok! Akkor aztán mondhatod, hogy elmebeteg vagyok!

Előzmény: Landro (880)
Landro Creative Commons License 2002.03.06 0 0 880
Tehat: aki utalja Bush-t, az normalis magyar, aki nem utalja az meg abnormalis.
Előzmény: Susantitanic (878)
Cyberius Creative Commons License 2002.03.05 0 0 879
Mennyi időre engedtek ki a szanatóriumból?
Ha visszamész, engedik az ápolók hogy folytasd a regényedet? Már amikor épp nincs rajtad a kényszerzubbony:-)
Előzmény: Susantitanic (878)
Susantitanic Creative Commons License 2002.03.05 0 0 878
Te is elvégezhetnéd a kiscsoportot. Ez nem baromság. Vagy annyira szimpi neked az a büdös f*sz Bush, hogy van pofád védeni? Nem hiszed, hogy minden normális magyar UTÁLJA!
Ha pedig kritizálni akarsz, nézzél inkább pokemont. Az való neked. Pofátlan dög.
Előzmény: YERICO (877)
YERICO Creative Commons License 2002.03.05 0 0 877
Tudod mit, baromságra nem vagyok kíváncsi. Ekkora erőfeszítéssel olvassál inkább történelemkönyveket, jobban fogsz járni.

De ha mégis regényírásra adnád a fejed, akkor végezd el az első általánost, hogy a helyesírásod valamennyire képben legyen, mert ott az már tényleg fontos.

Előzmény: Susantitanic (876)
Susantitanic Creative Commons License 2002.03.04 0 0 876
Hát, szerintem... Biztos! Az a barom görégy George Bush már gyűjti maga köré az embereket, a szövetségeseket és ellenségeket 1aránt. Tuti hogy lessz ez a WWIII. És mindennek most nem Hitler, hanem Bush az oka.

Matzilatzi feltett nekem 1 kérdést: most 1/2 év után felelek: ez a harmadik világháború máris Pearl Harborral kezdődött. Annyiban hasonlít az előzőhöz, hogy Bush Hitlernek hiszi magát, és népeket rohan le ok nélkül. Most minek kellett Afganéjsztánt bombázni? Annyiban 1etértek vele, hogy legalább széccseszték a tálib diktatúrát.

Bush csak ennyiben külömbözik Hitlertől:
1. Hitlernek legalább volt esze
2. Bush nem tuggya a zsidókat irtani, mert az USAban van a világ zsidóságának a maradéka, és maga is egy szellemi fogyatékos
3. Bushnak nincs bajsza

Én írok egy regényt a következő vhról. A terrortámadás szülte az 5letet. A Pearl Harbor c. film az alaptörténet. Nos az egész WWIII ugy kezdődik, hogy Afganisztánban 50000 amerikait nyirnak ki az irakiak. A regényben ugyanugy van egy fasiszta fűrer stb., mint a második világháborúban. DE ha kiváncsi vagy rá, írd meg az e-mail címemre. Én mindent elmondok.

REMÉLJÜK TECHNIKAI OKOK MIATT TÉNYLEG ELMARAD A HARMADIK VILÁGHÁBORÚ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Előzmény: Syd Barrett (875)
Syd Barrett Creative Commons License 2002.02.10 0 0 875
Mit tudtok, valóban indul háború Irak ellen? Ha igen, szerintem a topic címe megvalósulni látszik :-(
Előzmény: Sárkány (873)
rockandroll Creative Commons License 2002.02.10 0 0 874
Látom ide is rég látogatott el valaki. De ha véletlenül idekukkant egy olyan ..., mint én, akkor idefirkanthat egypár mondatot. Vagy írj a
rucsk@freemail.hu címre.

Szóval. Figyeljük meg. Az első világháborút két balkáni háború előzte meg. Mint tudjuk a Balkán Európában van. És nem is olyan rég csillapodott valamicskét a helyzet.
A második világháborút nem tudom, mert azt még nem tanultuk. Tehát az elsőre fogok hivatkozni.
Ha most Afganisztánt (+ a Balkánt) vesszük előjelnek, akkor nincs más hátra, mint a harmadik világháború. Viszont most már nem földterületekért
megy a játszma (pl.: gyarmatok). "Eszes" emberek a vezetők, a főfejesek. Mármint Európában. Amerika
az... Ennek a Bushnak valamelyik családtagja ott veszett volna a WTC-ben, akkor már nem élnénk. Bármikor levághat a Földre 100000 atombombát, 23145603 t vegyifegyfert... Ha elveszti a fejét...
Ha kitörne a harmadik világháború, az emberi faj eltűnne a Föld felszínéről. A következő tíz évben kiváncsi leszek, hogy mi lesz. Szeptember 11-én ugyanezt gondoltam, csak karácsonyt tűztem ki célul.

No, további jó éjszakát. Vigyázzatok, mert itt lehet a HARMADIK VILÁGHÁBORÚ!!!

Sárkány Creative Commons License 2001.12.07 0 0 873
Lehet... Azzal hogy most a tálibok megadták magukat nincs vége. Lehet hogy most kezdődik igazán. Abban az országban retdet tenni és tartani nem tudom lehet-e egyáltalán.
Előzmény: Syd Barrett (872)
Syd Barrett Creative Commons License 2001.12.03 0 0 872
Az izraeli események szerintetek lehetnek-e előfutárai egy eszkalálodó folyamatnak, esetleg egy 3. VH-nak????
sanyi Creative Commons License 2001.10.31 0 0 871
Biztos osszekevered a TWA-gep lezuhanaval New Yorktol nem messze, ami nem egeszen tiszta a mai napig sem. Ott voltak olyan velemenyek hogy lelottek mert a kozelben hadgyakorlat volt de ezt a hadsereg cafolta.
Előzmény: Sárkány (854)
sanya01 Creative Commons License 2001.10.31 0 0 870
************************************

Szerintetek miért nem válaszol az ÁNTSZ,a Magyar Hírlap, a Kossuth rádió a következő kérdéseimre?
Itt a levél melyet mindhárman megkaptak:

Tisztelt Címzett!(okt. 19.)


A mai napon olvastam egy a Magyar Hírlapban megjelet cikkben, hogy a kormány létrehozott egy 24-órás szolgálatot, melyben a sajnálatos Lépfene fertőzések, és a vaklármák miatt kialakult helyzet okozta nehézségeket, és pánikot valamelyest segítsenek enyhíteni egy ingyenesen hívható számon elérhető stáb segítségével.

Gondoltam itt én is választ kaphatok néhány (remélem nem csak általam fontosnak tartott kérdésre) melyek egy részét sehol sem hallottam felvetni, pedig a médiák-legalább is-megpróbálják minden szempontból körüljárni a kérdést.

Már-már úgy érzem néha, hogy szándékosan elkerülnek néhány körülmény tisztázását, ha egyáltalán lehet.

Fel is hívtam a megadott számot, amit egy készséges de nem túl tájékozott hölgy vett fel.

Kérdéseim közül sajnos EGYRE SEM tudott választ adni, azonban azt tanácsolta forduljak az ÁNTSZ-hez, mert ők inkább pszihológiai segítségnyújtásra jöttek létre.Azt hittem ehhez hozzá tartozik a kérdéseimből fakadó nyugtalanságom enyhítése.Vagy előbb hallgassam meg a válaszokat Önöktől,majd újra hívjam őket hogy a hallottak után, (miatt) a már meglévő idegességem, pszihológiai eszközökkel történő orvoslásában segítsenek?

--------------------------------------------------------------------------------

Tehát élek a lehetőséggel, és kérem válaszoljanak a következőkre

Rengeteg helyen lehetett hallani, hogy ez a betegség (baktérium) csak állatról-állatra,állatról-emberre, terjed, de emberről-emberre nem.Tegyük fel hogy igaz.

Kérdés: az állat miként közvetíti a betegséget az ember felé? Spórás formában? Vagy a már "élő" baktérium kerül be a szervezetbe? Mekkora szemcseméretű a valóban lépfene spóra?

Ha élelmiszebe kerül, mennyi idő alatt jelennek meg a tünetek?

Mi a helyzet a megbetegedett állatokkal: azonnali elégetés, a környezet teljes fertőtlenítése több kevesebb sikerrel.

Vizsgáljunk meg egy megbetegedett állatot, és egy embert:

Egy ilyen esetben a szervezetben (gondolom) igen gyorsan elkezd szaporodni a baktérium, és egyre több helyen jelenik meg.

Kérdés:amikor egy fertőzött állat vagy ember ürít, a székletében jelen van-e a kórokozó?

Ha igen akkor elég borzasztó, és beláthatatlan következményei lesznek. A csatorna rendszerbe bekeül a kórokozó.

Kérdés:ott tud-e szaporodni, esetleg egy pohár tiszta vízben is, vagy ha szaporodni nem is tud, de tovább él?

Ha igen, akkor a csatornában lévő rágcsálók, és egyéb gerinces, és gerinctelen állatok továbbhurcolják és......

Azért gondolom hogy a rágcsálók alkalmasak a terjesztésre, mert mint kísérleti állatokat mindenhol használják, így valószínűleg ebben az esetben is "kipróbálták" rajtuk.

Azon már csak elgondolkozni lehet, hogy van-e egyáltalán arra mód, hogy egy épület, vagy alagútrendszer beépített, és szinte a külvilágtól (hozzáférhetőség szempontjából) teljesen elszigetelt részekből (is) álló rendszerét lehet-e egyáltalán egy olyan baktérium spórától megszabadítani, ami 40-60 évig megőrzi fertőzőképességét igen szélsőséges körülmények között is.

Az egyszerő levelek ugyebár nem arról híresek, és nem is arra használatosak, hogy sterilem küldözgetni lehessen bármerre a világban.Ebből egyenesen következik, hogy egy több száz, vagy ezer kilómétert megtett, és sok ember kezén átment, levél az útvonalán a belőle kikerülő spórákkal több embert megfertőzhet, sőt a feldolgozó elektromos redszerben is szétszóródhat, (ha nem is tömegesen )a kihulló spóra, ami mint időzített baktériumbomba egyszercsak működésbe lép, amint kontaktusba kerül egy élő szervezettel.

Miért nem hívják fel az emberek figyelmét, hogy amilyen levelezést csak lehet interneten bonyolítsanak, főleg az USA-ban, ahol goldolom nagyobb a hozzáférhetőség mint nálunk, és törekedjenek erre itthon is. Egy újabb ok az informatika szélesebb körű elterjesztésére. Azt hiszem Ön is aki ezt az e-mailt olvassa, nem szivesen venne kézbe egy olyan levelet, mely egy fertőzött spórákkal dagadó másik mellett tett meg rövidebb vagy hosszab utat. Ezt persze nem tudhatjuk. Attól tartok ilyen okokból sok megbetegedés lesz a másodlagos fertőzések miatt, mely esetekben sajnos a diagnózis is később fog megtörténni, mert gyanútlan embereken( ha egyáltalán van még ilyen) fognak megjelenni a tünetek.

Még valami:

Ha valaki egyszer megkapta, és meggyógyult egy antibiotikumos kúra után, akkor ezzel immunizálódott is, vagy akár egy nap múlva is újra fertőződhet?

Még egy kérdés: Miként tesztelik a gyanús eseteket? Székletminta? Vizelet? Vérvétel?Nyálkahártyák?Stb.


szakbarbi Creative Commons License 2001.10.31 0 0 869
nagyon gyorsan kellene elkapniuk, ebben egyetertek. De ez a haboru kisertetiesen hasonlit a szovjet-afgan haborura, ahol szinten nem volt ellenseguk az oroszoknak, es ebbe buktak bele. Hatalmas haderovel vonultak fel, de nem volt ki ellen bevetni. Az ellenseg nem olyan volt, mint mondjuk a II vilhaboruban, hogy tomegesen intezett rohamot. Nem. Itt kevesen voltak (vannak), megbujtak(nak) a sziklak kozott.

Ami az atombombat illeti, szerintem ez eddig ures fenyegetes volt, de a WTC-vel is bebizonyitottak, hogy mindenre elszantak. En azert Bin Laden helyeben nem lennek ennyire elbizakodott, a fentiek ellenere se. Azert megiscsak a fel vilag kergeti ot.

Előzmény: Cyberius (868)
Cyberius Creative Commons License 2001.10.31 0 0 868
Szerintem már akkora a technikai fölény, hogy elég egyesélyes. Ha ladennek eddig nem sikerült kiszöknie, előbb-utóbb elkapják. Ha pedig tényleg van még ütőkártyája(atombomba stb..., akkor valszeg erre az alkalomra tartogatja, hogy megpróbálja magát kiszabadítatni. Ezért nem szabad elkövetni azt a hibát, hogy életben hagyják.
Előzmény: szakbarbi (866)
szakbarbi Creative Commons License 2001.10.31 0 0 867
Bocs, hogy ketszer irtam!!!!!!!!!!!!!
Előzmény: szakbarbi (866)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!