Keresés

Részletes keresés

bullseye Creative Commons License 2001.09.27 0 0 59
ez még hozzád képest is gyenge...

az kiderült, hogy a felvétel régi, de az is, hogy hasonló örömködések voltak itt-ott, no meg irakban.
gondolom a 4000-ben is ugyanígy fellépsz a tévinformációk ellen, cserépedény!

Előzmény: Angina Pectoris (58)
Angina Pectoris Creative Commons License 2001.09.27 0 0 58
bullseye (kicsihuszár) mondja a topiknyitó hozzászólásban:

"A mondanivaló (ami addig annyira objektív és csak a tényeket vonulatot képviselte) átfordult szegény kicsi elnyomott palesztínok védelmére, akiknek most annyira rossz (cúna, cúna Izrael), hát csoda ha így örülnek több száz/ezer civil halálának? Fiúk, gratulálok! A SZU kiképzés nem múlt el nyomtalanul!"

Ezt az őszinte örömöt, kicsihuszár, amit itt előadtál. Végre, végre kiderült, hogy a gonosz palesztinok csak a bulddózerből és a rakétákból értenek... És még hogy örülnek is! Azannya! :-)) Örülök, hogy így örült! Kár, hoghy azóta kiderült: a felvétel 11. előtt készült, és habár örültek "kicsi elnyomott palesztinok" (ahogy te mondod, kicsihuszár), de valami másnak... De az a fő, hogy te annak örüszl, aminek. Szegény, elnyomott kicsihuszár! :-)

Előzmény: bullseye (-)
bullseye Creative Commons License 2001.09.27 0 0 57
tulképp jó húzás az M1től, hogy amíg a kereskedelmiek szünetelnek, a Dunában meg úszkálnak a halak, nyomatja a CNNt live. Még annak ellenére is, hogy némi összefoglaló nem ártana az elejére az addigi 16 óra főbbjeiről - de ne legyünk telhetetlenek.
A baj az, hogy - mint sokan megjegyezték mán - szinkrontolmácsni elég nehéz, úgyhogy váltani kéne őket 1-2 óránként, mert hajnal 3 felé már igen nyögvenyelősen megy a dolog.

Ja, Viasat asszem meg a Fox-ot adja, tolmács nélkül ugyan, de bősz CiNNk utálóknak jól jöhet.

szerelemgyerek Creative Commons License 2001.09.19 0 0 56
Na azért olyan gyorsan nem jönnek a képek hírcserében. Az ilyen hirtelen műfajban a cnn az erős, de vanak más hírtelevíziók is, akiktől méltánytalanul keveset, talán semmit nem mutattak a tévék. A Sky pl nekem sokkal összefogottabbnak, informatívabbnak, visszafogottabbnak és kevésbé improvizálónak tűnt. Az APTN eleve másra lett kitalálva. A név nem is becenév.
Előzmény: Törölt nick (54)
HEFAthos Creative Commons License 2001.09.18 0 0 55
Engem két eset dühített fel:
1. TV2 esti híradó, adás végén műs. vez. a füléhez kap majd közli hogy most kapott egy friss hírt, majd elmondja (már nem emlékszem mi volt pontosan). Ezt a hírt már kora délután több helyen lehetett olvasni a neten. Vagy ennyire le vannak maradva (kevésbé valószínű), vagy egyszerűen hazudnak...
2. ATV híradó, bejátszás, a mo.-i palesztin nagykövet közli a hivatalos álláspontjukat. Ezután a műs. vez. hölgy kifejti, hogy az imént a palesztin nagykövetet láthatták, aki hazája nevében elítélte a támadást és elhatárolódott az esettől. Mi ez????? Talán szellemi fogyatékosnak néznek aki magától nem képes megérteni?? Mellesleg semmilyen más hírt nem kommentáltak utólag...
Törölt nick Creative Commons License 2001.09.18 0 0 54
Azt én kedvencem az volt, amikor mindenki (az események bekövetkezte után mintegy másfél-két órával) egynéhány percben bejelentkezett, hogy mi a helyzet, terror, repülő, etc..., majd közölte, hogy majd későbbi kiadásban foglalkoznak vele.

Azt a tényt is közölnöm kell Veletek, hogy MINDEN MAGYAR TELEVÍZIÓBAN van az úgynevezett "hírcsere" -hírcsatorna-, nem közhasználatra (APTN a beceneve, ha jól tudom, és az nem is a CNN), melyből ömlöttek a képek, megállás nélkül.
Azokat a képeket kellett volna csak adásba adni és valamit rádumálni.

MuERTe Creative Commons License 2001.09.16 0 0 53
Ezek szerint akkor a lehetséges elkövetők közé fölvehetjük a magyat televíziót is,közvetlenül a palesztinok és a moszad után.Az ok:harc a nézettségért,a gonosz kereskedelmi televíziók ellen:))
Előzmény: Törölt nick (48)
L. Szerafin Creative Commons License 2001.09.16 0 0 52
Most az m1 egész reggelig átvette a CNN adását és szinkronytómáccsal fordíjják is lefele.
BTD Creative Commons License 2001.09.15 0 0 51
Engem igazából az húzott fel, mikor a @tv2-őn kb. 16:20 perckor kiírták, hogy a Tények különkiadással jelentkezik 16:40-kor. A nálam fogható magyar csatik közül, ezen volt először ilyen info (az m1 helyett inkább CNN-t néztem), aztán 16:40-kor kezdődött is, kb. 5 percben, abbol 2 perc Kozsó (! ki más a Dáridó TV-n?) élő jelentkezése volt New Yorkból... Ááááhhh... Aztán 3 dél amcsi sorozat...
sesebese Creative Commons License 2001.09.14 0 0 50
Kedves HAME!

Szinte pontosan azt írtad meg, amire én is gondolok, éppen így gondolom én is. Mellesleg szerintem az emberek (nézők) túlnyomó többsége maga is olyan mértékben volt sokkolva a történtektől, hogy igazából nem is figyelt a hibákra, csak várta, hogy minél többet megtudjon erről a rettenetről.

Előzmény: HAME (49)
HAME Creative Commons License 2001.09.14 0 0 49
Nem igazán értelek májdír bullseye.

Baló és Betlen a helyzet kaotikusságához képest profi volt. Balón látni azt is, hogy régi motoros, ha Betlennek megindult volna a kommentátor fantáziája, mindig lecsitította. A szinkrontolmácsolásért meg le a kalappal Betlen elött. Ha valaki már fordított, tudhatja szinkrontolmácsolni külön tehetség kell, még a professzionális tolmácsok se mind képes rá, mert ahhoz született adottságok kellenek. És nemcsak angolból, de oroszból is kapásból fordított. Én pl. valszín jobban tudok csehül és szlovákul, mint Betlen angolul vagy oroszul, de úgy belesültem volna ilyesmibe, hogy csak no. Ami katasztrofális volt szerintem, az a technikai stáb. És nem csak az első nap, hanem a továbbiakban is. A rendező majd mindenről lemaradt (tán nem tud angolul), pedig Baló többször szólt ezt adjátok, vagy azt adjátok, most ez és ez nyilatkozik ezen és ezen a csatornán. Vagy ne minket mutassátok, a történés a CNN-ről megy. Vagy bemutatják a kommentátoroknak, jön az összefoglaló, azok bemondják, aztán nem jön semmi. stb. Persze, hogy becsúsztak marhaságok, hatszögletű Pentagon, meg honnan jöhet ez a kép, de az vesse rájuk az első lövet, aki már csinált ilyesmit. Pláne egy ilyen kutyaütő technikai háttérrel.
A két kereskedelmi csatornáról, csak pár pillanatig néztem, egyszerűen katasztrofális volt a közvetítés. Csak a saját önreklámperceiket voltak hajlandóak feláldozni. Fél óra Mariella szerelmei, 2 perc összefoglaló, fél óra Bunyuella szenvedése, 2 perc összefoglaló, a tak dále.
A tegnapi összefoglalók meg már bűzlöttek a bulvártól. XY-t a neves akárkit az mentette meg a haláltól, hogy otthon felejtette a szemüvegét. NN aznapra tervezte a WTC látogatást, de aztán inkább enni ment. satöbbi.

Előzmény: bullseye (-)
Törölt nick Creative Commons License 2001.09.14 0 0 48
*Országos televíziók kedd esti versenye*

Saját rekordot döntött az m1 kedd este, az USA elleni terrortámadás utáni különkiadásával: már régóta nem fordult elő, hogy az összes tévéző közel 30, illetve a 18-49 éves korosztály majdnem negyedét lekösse.
http://www.kreativ.hu/2001-09-14/3/

PÁC TIVALD Creative Commons License 2001.09.14 0 0 47
Most direkt beszélsz hazugságokat, vagy te vagy igazán berúgva?
Előzmény: Funk (38)
RudY Creative Commons License 2001.09.14 0 0 46
Nem is az egyenruhán akadtam ki, hanem azon, hogy NY lángokban, Betlent az érdekli ki és miért küldte fel a járdára Gabit.
Székely Kecskés János Creative Commons License 2001.09.14 0 0 45
Nálam Baló nevezte hatszögletűnek.
Előzmény: Polka (39)
Milarepa Creative Commons License 2001.09.14 0 0 44
Miután 2 gép nekiment a WTC-nek 1 a Pentagonnak, a királyi műsorának kezdetén így fogalmaztak:"...elképzelhető, hogy terrortámadás..." történt.
Egyébként az egész műsor kaotikus volt össze-vissza kapcsolgattak néha még a CNN hangját se sikerült ráadni a fülhalgatóra.
bullseye Creative Commons License 2001.09.14 0 0 43
na most ezt nem rovom fel, mert a csaj az elejétől látja a dolgokat, ezért ilyen zavaros (a sok ittni humanitáriusnak sem lenne ekkora a pofája, ha tőle 10 méterre lett volna a dolog)

FBInak ugye tényleg van egyenruhája, mert a dzsekikre és a mellényekre fel van festve asszem kék dzseki sárgával, fekete golyóállóra fehérrel, stb.

Előzmény: RudY (41)
RudY Creative Commons License 2001.09.14 0 0 42
Ja, tegnap esti Panoráma utáni híradóban ismét azt mondta xy illetékes, hogy az egyik légitársaság még kérésre sem adja ki az utaslistákat. Kedden ezt emlegette az Index is. Mindkét helyre elküldtem a már 48 órája, bárki számára hozzáférhető, eleinte részleges, de folyamatosan kiegészített és pontosított utaslisták elérhetőségét...b@sznak rá.
http://www.washingtonpost.com/
RudY Creative Commons License 2001.09.14 0 0 41
Fontos párbeszéd Betlen és nemtom milyen Gabriella, helyszíni tudosító között, még az első éjszakán. Gabi (feltehetően) poroszkál a füstölgő romok között, mobilon dumcsizik:
Gabi: por, füst, lángok, romok ...
beszűrődő szigorú férfihang
Betlen: Gabi...mi történt?
Gabi: fel kellett jönnöm a járdára
Betlen: De ki..Gabi..ki küldött fel?
Gabi: egy rendőr
Betlen: ezek szerint vannak ott rendőrök
Gabi: igen és fbi egyenruhások is

komolytalan \÷/

bullseye Creative Commons License 2001.09.13 0 0 40
azt folyamatosan nyomták, Baló bocsánatot is kért érte...
Télleg nem értem, anno TV3ban zseniális volt, eccer valami balhé miatt megszakították az adást, és kapásfordította Clintont gond nélkül...
Előzmény: Polka (39)
Polka Creative Commons License 2001.09.13 0 0 39
Azért nekem az M1-en a Betlen elszólása tetszett a legjobban a hatszögletű Pentagonról.

Valami olyasmit mondott hogy leomlott a hatszögű épület egy oldala...

A felvételeken biztos megvan.

Polka

Funk Creative Commons License 2001.09.13 0 0 38
Nekem szerény meggyözodésem,hogy azt a riportert hívják be a "nagyok" közül,aki éppen nem tök részeg.A Betlen is az elején jól elfetrengett az asztalon,de este az ATV-n az Aczél vitte el a pálmát.Az elso háromnegyed órában meg se nyekkent,csak itta az eléje tett folyadékot,a feje vörös volt mint a cékla,csak kapaszkodott a szék peremébe.Túl váratlanul jött a támadás,"szakértoink" java kora délutánra mocskos részegre issza magát.
YikeSS Creative Commons License 2001.09.13 0 0 37
ja, a fix.tv-sek viszonylag kepbe voltak, bar neha beszeltek faszsagokat, meg össze-vissza, de legalabb telleg viszonylag idoben nyomtak az info-t...
tBr Creative Commons License 2001.09.13 0 0 36
Nem tudom ugyan, hogy hogyan és mi módon fogható, de azt tudom, hogy a FixTV legalább egy órával az m1 előtt már erről szólt. Ez egy csupa fiatalok által vezetett internetes tévé (értsd a műsorvezetők folyton gépek előtt ülnek, közben keresnek, oldalakat ajánlanak, stb.). Végig teljesen képben voltak, mivel értenek angolul, és oda is figyeltek a cnn-re. Nálam ők vitték a pálmát. Gratula nekik.
YikeSS Creative Commons License 2001.09.13 0 0 35
naja, de ebben a nagy magyar honban nem mindenkinek van am CNN....

tudom, hogy hihetetlen, de akiknek nincs, esetleg elvartak volna a normalisabb tajekoztatast...

mellesleg akinek van CNN, az se biztos, hogy vagja az angolt...

Törölt nick Creative Commons License 2001.09.13 0 0 34
Mit kellett volna tennie az M1-nek? A CNN adta, nekünk meg nem kellett volna nézni amit a világ néz?

bullseye nem tudom melyik szerkesztőségben dolgozol, de szinte valamennyi újság megemlíti az általad kifogásolt részeket. Az megint más kérdés, hogy aztán átértékelték a hírt. Mert jónéhány palasztin vezető elhatárolódott az ominózus jelenettől.

L. Szerafin Creative Commons License 2001.09.12 0 0 30
Ráadásul volt pofájuk úgy búcsúzni, hogy "Magyar idő szerint három óra környékén mond majd beszédet az amerikai elnök. Jó éjszakát."

Egyedül az m1 volt, ahol még úgy egész nap foglalkoztak vele, de a bajnokoklibája után mentek csicsikálni ők is.
Punkt kimaradtak a kabuliból, és még Busht sem érték el.

Előzmény: Ariel (29)
Ariel Creative Commons License 2001.09.12 0 0 29
hat nem semmi van jo par magyar csatorna de egyik sem adja bush beszedet...
majd az osszes nemet ado, raiuno, tve,bbc,tv5,stb kepes volt "fenn maradni", nalunk senki...

szegyen...

NICK Creative Commons License 2001.09.12 0 0 28
Bush beszél.
Itt nálunk összesen tíz adón adják.
Magyaron egyen sem.:-(((((((
melnyikov Creative Commons License 2001.09.12 0 0 27
Lécci hívj fel, én most nem tudlak
Előzmény: Székely Kecskés János (26)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!