Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2006.06.18 0 0 86
A 2. részben azért akadnak jó dolgok, engem még ez a rész is leköt eléggé, lehet azért, mert Heston itt is feltűnik kis időre. A 3. rész az nagyon nem tetszett. A 4. és 5. rész meg nagyon befordít, végtelenül nyomasztó hangulat, semmi remény, az embereket meg úgy gázolják le, hogy alig van ellenállás,meg úgy sétálnak bele a majmok csapdájába, mint öngyilkos egér a macska karmai közé.
stor Creative Commons License 2006.06.17 0 0 85
Azt azért nem mondanám. A "Majmok bolygója 5." (:-D) pl. már igen gagyi. De a többi sem jobb szerintem. Az elsőt viszont mindig megnézem, ha megy valamelyik adón. Csak úgy ottragadok előtte. :-)
Előzmény: Törölt nick (84)
Törölt nick Creative Commons License 2006.06.17 0 0 84
Nos lehet, hogy szórakoztató az új verzió, csak az a baj, hogy nekem túl kommersz. Túlságosan régimódi vagyok, még az eredeti film folytatásai is többet érnek Tim Burton filmjénél.
stor Creative Commons License 2006.06.17 0 0 83
Nekem tetszett a film. A régi is. A logikátlanságai meg nem zavarnak, mert a vége már a könyvnek sem érthető. Valaki írta itt a társadalomkritikát, mint érvet. Nos, az új film funkciója egyszerűen a szórakoztatás, és ennek szerintem - így vagy úgy - de megfelel. Nem mondom, hogy nem lehetett volna jó filmet csinálni belőle (mert a film nem jó), de ha logikátlanságokat akarnék keresni benne, akkor ott kezdeném, hogy a majmok nem is tudnak beszélni (a vizet viszont tényleg nem szeretik), és innentől nem is érdekelne az egész. :-)
Törölt nick Creative Commons License 2006.06.15 0 0 82
Azért az eredeti 1968-as az igazi, Charlton Hestonnal. Abban van azért társadalomkritika, szatíra, még ha nem is annyi, mint a regényben.
merrin Creative Commons License 2006.05.07 0 0 81
::)))))
merrin Creative Commons License 2006.05.07 0 0 80
:))
Ajtófélfa Creative Commons License 2001.10.26 0 0 79
Hát ez az egyik legszarabb film volt, amit életemben láttam. Mondjuk erre számítottam, amikor beültem rá, de azért a majmok asztali áldása közben majdnem kijöttem a moziból. Rettenetesen rossz ez a film, komolyan. Marky Mark lesmárolja a majomcsajt? Ajjj.....
Lacikom Creative Commons License 2001.09.28 0 0 78
Hát megint a könyvre hivatkoznék amiben nekem úgy rémlik az egész történet ugynazon a Föld nevű bolygón játszódik és a főhős bár ez nincs kimondva a jövőből egy korábbi jövőbe utazik vissza, ahol már bekövetkezett közben a majmok "hatalomátvétele". Az űrhajó leérkezésekor átélt boldogságot egy csimpánzhordár megjelenése törli el....

Szerintem akönyvben tök jól meg votl irva én nem találtam smemilyen logikai bukfencet de ha volt is az izgalamas és eredeti történet mindenesetre jól észrevétlen átvezetett felette.

Ja és ugye volt már ebből film és nem is egyrészes!! A Majmok bolygóján a második részben előbukkan egy katasztrófa utáni félrefejlődött embertörzs a föld alatt élve akik az egy atombombát imádnak istenként. A sugárzás miatt valami problémájuk is van de tulajdonképpen ők az emberiség degenrált leszármazottai...

valleyboy Creative Commons License 2001.09.28 0 0 77
A Mátrix kimaradt az életemből, de igazság szerint elég is volt belőle gazd.matekon... Ami a majmokat illeti elvárásaim nem voltak a filmmel kapcsolatban, mert csak pár képet láttam a fogatásról és a moziban pont ez ment a választékból. Inkább azt gondoltam új részt dobtak össze, ésszerűbb is lett volna, szerintem. Milyen lenne mondjuk egy E.T. reprodukció ? Az ilyeneknek nem sok értelme van. Tele nyomják több millió dollárral, a médiába bezúzzák, azt egy értelmetlen kaki az egész. A producer meg a rendező pedig veregetik egymás vállát, hogy sikerült egy nagy költségvetésű monumentális filmet csinálni és ezzel jók lesznek a szakmában. Végülis engem nem zavar, csak ilyen a véleményem róla.
Előzmény: Harju (75)
Gice Creative Commons License 2001.09.27 0 0 76
Láttam a filmet. Én nem a hibákat figyeltem benne, így csak az tűnt fel, hogy lovak, majmok és emberek vannak a bolygón, más élőlény (növényeket leszámítva) nincs. Engem is elsősorban a vége érdekelne. 400 évvel korábban egy másik bolygón hogy emelhettek szobrot Szédnek, aki nem is azon a bolygón élt? Ráadásul le is igázta volna az emberiséget? Valaki írta, hogy esetleg megnyomta a gombot Széd, és visszament. Jóindulattal akkor is 1900 környékére kellett visszaérkeznie, míg megtanította beszélni a majmokat, és leigázta az emberiséget. Elvégre a Földön nem láttunk más embert, csak a főhőst. Tehát 200 év alatt kiírtani 5-6 milliárd embert, és megtanulni a technikát (elvégre rádión beszéltek vele a "leszállás" előtt). Kiváncsi vagyok, a folytatásban hogy magyarázzák meg. Már ha ezt meg lehet magyarázni.
Harju Creative Commons License 2001.09.27 0 0 75
A scifi mostanaban nem tudomanyos fantasztikus filmet jelent,hanem "csak" fantasztikus filmre utal es a fizika torvenyszerusegeit nagyivben le***jak. Bezzeg lefogadom,hogy a Matrix tetszik neked igaz???? Pedig az sem jeleskedik a fizika torvenyeiben.:))))
Azert latvanyban magasan veri az eredetit majmok bolygojat.
Amugy mit vartal?Ha megnezed a bemutatot ,akkor tudod,hogy mit fogsz kapni(altalaban:))).
Vmi elvont dolgot vartal,mint Kubrick scifije
???
Előzmény: valleyboy (74)
valleyboy Creative Commons License 2001.09.27 0 0 74
Ez a produkció egy újabb sordarabja a filmtörténelemnek amire megkérdezhetjük mi szükség volt rá. Ennyi pénzt elb..ni egy ilyen nulla, ötlettelen filmért ?! Azon kívűl, hogy az amcsi tömjénezést félretették és nem volt olyan idegesítő a zene, mint az eredetiben semmit újat és jobbat nem sikerült hozzátenni. A fizika törvényszerűségeit felrúgó hibákat ráadásul 30 éve még el-elnézték az emberbek, erre még újabbat is sikerül hozzátenni. Hát nagy kaki az egész, vagy matinében kellene adni.
kaviat Creative Commons License 2001.09.24 0 0 73
linkoln szobor majomverziója: könnyen lehet, hogy a majmok szemében minden olyan szobor ami embert ábrázol, önkényuralmi jelképnek számít [mint manapság a vöröscsillag és társai] ezért cserélték le majmosra őket :))) el is képzeltem magam elött a szabadságszobrot majomból, amint magasba tart egy banánt :))) [itt jól elpoénkodunk szegény majmok rovására, aztán meg majd a hatalomátvétel után kapunk a pofánkra]

.kav]4t r.e.b.

Kaputykin Creative Commons License 2001.09.24 0 0 72
hali, igen, vmi ilyesmi lehet a magyarázat, csak éppen a baj a Lincoln szobor majmosítása, mert az már párhuzamos világegyetemet feltételez, sokkal valószínűbb, hogy egy jó nagy poén a végére-elvet követték, ami nélkülöz minden logikát. A film úgy szar, ahogy van, a legnagyobb baj az, hogy azzal jönnek, hogy arról szúl, hogy bánunk mi az állatainkkal, csakhogy az emberek ott nem állatok, beszélni tudnak meg minden, ha egy élôlény kommunikál, az már komolyabb intelligenciát feltételez, hű de felidegesített, amikor megszólaltak az emberek, akkor már tudtam, hogy ennek a filmszerű izének annyi köze van a könyvhöz, hogy ugyanaz a címe.
Előzmény: kaviat (71)
kaviat Creative Commons License 2001.09.24 0 0 71
ez majd a következő részben fog kiderülni :)) mondjuk lehet hogy mégis maradt egy kis energia az űrállomásban és a gonosz majom megnyomott véletlenül valami zöld gombot, amitől automatikusan felszáll és belerepül az energiaviharba és miután átrepül a földre persze megint egy másik időben, gonosz majmunk a földi majmokat felszabadítja és az embereket pedig leigázza..

persze ez így már nagyon erőtetett, dehát hálivúd mindent elbír :))

.kav]4t r.e.b.

Előzmény: Harju (69)
vidmar Creative Commons License 2001.09.24 0 0 70
A csattanó nem hatna olyan ostobán, ha a film nem csak a végén tért volna vissza a könyv elbeszéléséhez. Az idôkavarás valóban elképesztô méreteket ölt: emlékeim szerint a könyv a relativitás-elmélettel magyarázott idôutazást pusztán a fénysebességen túli közlekedéssel indokolja, fôhôsünk így lineárisan, kizárólag az idôben elôre halad. A majmok bolygója ott saját evolúcióval rendelkezik, ami hasonló a Földéhez, de attól teljesen független, nincs rá hatással a lezuhanó űrhajó. A majmok a filmnél látottnál jóval magasabb civilizációs fokon, igazi városban élnek, utcákkal, zebrákkal. Nem puszta agressziójuk, militarista berendezkedésük teszi ôket magasabbrendűvé, hanem a beszélni nem tudó emberek melletti intelligencia-fölény. (Részemrôl ezt tartom az új film leggázosabb pontjának, a lovakat még elviselem: vajon a kismajmok a verbálisan kommunikálni nem tudók szintjérôl mégis hogyan alakították ki a késôbb négyszeres többségű, ráadásul már eleve beszélni tudó "emberiséget" elnyomó, rabszolgatartó városállamukat?) Az eredeti írásban az emberi társadalom tükörkép-szatírája így a végén, mikor hôsünk a jövôben visszatér a Földre (csak ott éppen Párizsban száll le), kap még plusz két csavart: nem elég, hogy a majmok idôvel itt is magasabbrendűnek bizonyultak, a végén az egész történetet leírva olvasó majompár már el sem hiszi, hogy az emberek valaha rendelkeztek értelemmel. Az "eredeti" film szűkítése (csak a Földön játszódik) és Szabadság-szobra tényleg szuper, de én szívesen láttam egyszer az eredeti slusszpoén - sajnos torz és csonka - mozgókép-változatát. A "színészi kvalitások" valóban igen mélyponton voltak, de én még ennél rosszabbra számítottam.
Harju Creative Commons License 2001.09.24 0 0 69
Es hogyan magyarazod a Lincoln szobrot???
Hogy kerult Thade a Foldre???
Előzmény: BaRnEs (68)
BaRnEs Creative Commons License 2001.09.24 0 0 68
Az a lényege ,hogy nem is a földre zuhan le hanem más térben más időzónában más bolygóra.ezt onnan lehet megtudni mikor bekapcsolya a nagy űrhajó naploját:)És mikor megint leszál ugyanoda ér vissza csak átugrik az időben. ez van.A relativitás elmétet.nézz utána mi is az.
kaviat Creative Commons License 2001.09.23 0 0 67
szerintem pedig nem lehetett a föld az a bolygó, nagyon nem stimmeltek azok a holdak körülötte [amikor kényszerleszállt a mocsárba, még kint az ürben legalább 2 holdat látni lehetett, ráadásúl egy baromi nagyot is, amitől akkora ár-apály erők keletkeznének, hogy az egész bolygó merő vulkán kellene hogy legyen mint az Io - de ez már más kérdés].. nem tudom feltünt e, de amikor a film végén "megérkezett" megint csak egy "rendes" méretü holdja volt a bolygónak

.kav]4t r.e.b.

Előzmény: JetBoy (66)
JetBoy Creative Commons License 2001.09.23 0 0 66
Azért az eredeti klasszisokkal jobb volt. Már csak azért is, mert kevesebb logikai csavar volt benne.

Szerintem a hajó bőven a múltban (tehát 2029 előtt) csapódott a FÖLDBE! Aztán kirajzottak a majmok, meghódították a világot, meg minden. A film végén pedig az is kiderül, hogy a főgonosz majomnak sikerült megszöknie, és újra leigáznia mindenkit.

Fel lehet fogni egyfajta amcsi önkritikának is :)

JB voltam

sendmailto Creative Commons License 2001.09.23 0 0 65

a film tényleg vérgáz de a javából-ezt tenyleg batran ki lehet jelenteni...pedig nagyon vartam,sajna marad a matrix 2.vagy lesz valami ?
kaviat Creative Commons License 2001.09.22 0 0 64
a film tényleg vérgáz de a javából :))

tehát: az energiavihar [ettől már a film elején lepadlóztam :)) mondta is késöbb MacFly barátom, hogy minden vihar energiavihar] elviszi a pasit, az ürállomást a majmot egy másik világra, mely körül láthatóan egy halom hold? keringett.. az ürállomás n*100 évvel elöbb érkezik, itt a kisérleti majmok elgonoszodnak, majd az embereket elzavarják, akik kicsit elbutulnak míg ők megokosodnak. ez eddig még lehet, bár már itt is vérzik n+1 helyen a történet [túl nagynak tüntek azok a holdak hogy stabil legyen a rendszer, gtavitáció, pont jó lélegezhető légkör, földi növényzet, emberre majomra nem végzetes virusok stb..].
valahol még a nyelvet is meg lehet érteni, a majmok megtanúlták az emberektől, az emberek meg nem felejtették még el teljesen [rémlik valahonnan, hogy kisebb populációban lassabban változik a nyelv].
fura az is, hogy pont ugyanoda tér vissza időben mint ahonnan elindúlt [enerigavihar retur jegy].
az igazán gáz az a ló, az ugyanis nem valószinü hogy volt az űrállomáson [bár ha a vegetáció is véletlenül pont olyan mint a földi, akkor miértne lehetnének a lovak is őshonosak?]..
viszont ezt a visszaérkezést egy ugyanolyan de majmositott világba teljesen eröltettnek tartom. ezt semmivel se lehet beleszutykolni a történetbe logikai csavarok nélkül. mindenféle magyarázatnak több helyen véres a torka: pl torzuljon a valóság az energiavihar miatt, mondjuk az ide oda történő időutazások változtassák meg a világegyetemet. de akkor viszont miért ugyanojan minden kivéve majmok ?
az érzelmi szálról már nem is merek beszélni, ez már annyira hálivúdi, hogy néha felsírtam a film nézése közben :))) a szőke combozós szerepéről nem is beszélve :))
látvány: biztos telhetetlen vagyok, de néhány jelenettől eltekintve nem sok érdekességet láttam.
maszkcuccok: na ez volt az ami relatíve sokkal jobb volt mint a többi cucc a filmben, szerintem jó volt a majomcsaj, meg az oceánjáró zongoristája

.kav]4t r.e.b.

Előzmény: -boneheaD- (61)
-boneheaD- Creative Commons License 2001.09.22 0 0 63
na senki semmit?
Ain Creative Commons License 2001.09.22 0 0 62
Nem értem a film végét! A Földre tért vissza Davidson - de mikor? Valószínuleg a jövobe került és a majmok már eljöttek bolygójukról és leigázták a Földet. De hogyan?
A helybeliek nem tehették, mert honnan tudnának Sethrol?
De ha a végén minden majom rádöbbent, hogy Seth milyen g*ci, akkor miért csípték a végén Lincolnként?
Segítsetek, mert ez az egész zavar!

Honnan voltak lovak? Miért tud mindenki angolul? És miért értik meg az ezer évvel korábbi angol nyelvet?
És miért nem raktak az elején Pericles karjaira kesztyut, amikor kilotték? Mert anélkül nem sokat ér a szkafander, ha a kabin megsérül..

-boneheaD- Creative Commons License 2001.09.22 0 0 61
Hi!
Ma láttam a filmet, a fórumot meg lusta vagyok elolvasni szal ha olyat kérdeztem ami már volt akkor bocsi;).
Tehát, nekem tetszett volna, ha nem lett volna egy két általam érdekesnek vélt mondjuk ugy paradoxon.
Most a könnyebb érthetőség kedvéért vázolom én hogy fogtam fel a storyt:
2029 körül a faszi elindul a viharba beleszáll, és MONDJUK 2500ba kerül (nemtom pontosan ezért csak találomra mondtam egy számot) no, itt landol egy bolygón ahol ugye a majmok az urak. Stb stb eljut az űrhajóhoz ahol kiderül hogy társai untánamentek, és tulképp az ő majmaik szabadultak el, és vették át a hatalmat. No most, ha jol értettem, akkor a társainak akik utána mentek, mondjuk 2029 és 2500 között kellett landolniuk, hiszen mire a faszi ezt az űrhajót nézte már a majmok régóta uralmon voltak.
És akkor e logika szerint a majma (Periklész, vagy nemtom a majmok hogy nevezték) pedig 2500 után kellett hogy landoljon, mivel akkor jött amikor a főhős már ott volt....
Szerintem ez csak így lehetséges, de végül is nem is ez az én gondom, hanem:
a végén a faszi amikor elmegy az űrhajóval akkor látszik, egy kameranézetből hogy ő NEM a Földön járt hanem vmi más bolygón, pedig én ugy tudtam hogy ez arról szól hogy a faszi a Fölünkre érkezik a viharba repülés után, de ezek szerint nem!
És akkor a bónusz: amikor hazaér a tényleges Földre, akkor meg mi az a hülyeség a végén? Hogy meglátja a majom szobrát + a szöveget + a rendőrök is meg mindenki majom körülötte....??
Én nagyon szeretem az időutazás témát (télleg, van már ilyen topic?), borzasztóan érdekel, és elég sokat is olvastam róla, de:
ha elmegyünk a jövőbe és ott megváltoztatunk valamit az nyilvánvalóan NINCS hatással a múltra! Márpedig akkor nem értem totál, hogy mit keresnek a Fölünkön a végén a majmok.

Összegzés:/kérdéseim:
-hol játszódik a film nagyrésze?
-mit keresnek a végén a Földön a majmok?

Köszi előre is, remélem aki okosabb nálam, tud is válaszolni ezekre.

vicc Creative Commons License 2001.09.22 0 0 60
nem is szinkronizált:)vagyishát a megfelelő helyen kell nézni...

lovak: eredetileg a lovak bolgólya volt, de a majmok leigázták őket, a lovak meg mindenki mást:) amúgy meg a pesti műsor ajánlója szerint ez a bolygó maga a Föld (azért ajánlóban ez egy büdös nagy spoiler, ami nem is igaz feltétlenül)

Előzmény: sendmailto (57)
TRohger Creative Commons License 2001.09.22 0 0 59
"De ez így van minden space-filmben, szóval nem ez az első eset." <- 2001: Űrodüsszeia? (: Nem minden space-filmben ám.
Előzmény: Kúper (58)
Kúper Creative Commons License 2001.09.22 0 0 58
"Az elején az űrállomás napfényt nem kapó részei olyan szép szórt fényben látszanak a vákuumban..."

És az űrhajók, miközben elhúznak a képen kegyetlenül hangosak... légüres térben :) De ez így van minden space-filmben, szóval nem ez az első eset.

A film végét vki elmagyarázhatná, mert még mindíg nem értem, hogy hogy kerülnek majmok egy 100%-ig ugyanolyan washingtonba, mint ma. Biztos átvették a vezetést a Földön. De akkor mit keres aza főgonosz maki szoborja a kapitóliumban?

Előzmény: Népi Angyal (56)
sendmailto Creative Commons License 2001.09.21 0 0 57
eszmeletlenul gyenge film,mar az elejen meglepodtem amikor meghallottam p szabo hangjat-szinkronizalt film.innentol kezdve ranyomodott egy kis spam az egeszre.Hatalmas kamu latvanyok,pl.kigyozo sorok a varosbol,mikor vonul a majonsereg-a csata heveben van vagy 20-30 gorilla ossz-vissz.
amerikai ur-honfitarsunknak a film vegen majdnem sikerult ami az araboknak nem/capitolium/

hianyoltam az amerikai zaszlokat a filmbol.

tim burton remelem nem indult meg a lejton-habar ezt inkabb tole kellene megkerdezni.
ennyi.
ja es hogy kerultek lovak a bolygora es miert nem volt az erdoben egy eloleny sem az ember+ majmonon kivul?
logikai buktato hegyek,mire elfogy a popcorn,vege a storynak.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!