Vagy esetleg akkor a 240-es azon járatai, amelyek a Tiszaira mennek, lesznek a 18-as jelzésűek, amelyek meg nem mennek le a Tiszaira, azok lesznek a 88-as jelzésűek, így a 240-es jelzés meg fog szűnni??
08.13-08.16.(Augusztus 3.-9-i. héten nyaralás miatt nem volt utasszámlálás) Csütörtök 36 12:35 Repülőtér/Bosch CNG szóló (1614) Sályi István utca (5 perccel hamarabb jött) 6 utas Szentgyörgy út nem történt utascsere Vasúti felüljáró nem történt utascsere Tapolcai elágazás 12 utas 1 le 7 fel Petneházy bérházak 13 utas 1 fel SZTK 19 utas 6 fel Népkert nem történt utascsere Villanyrendőr 23 utas 7 le 11 fel Hősök tere 22 utas 3 le 2 fel Petőfi tér 20 utas 3 le 1 fel Levente vezér utca 19 utas 1 le Megyei kórház 13 utas 6 le Napsugár otthon (8 perccel hamarabb érkezett) 7 utas 6 le
36 13:33 Avas kilátó CNG szóló (1614) (Napsugár otthon - Megyei kórház között a 14-es mögött megyünk) Napsugár otthon ( 1 perccel hamarabb jött) 3 utas (Megyei kórháznál megelőztük a 14-est) Megyei kórház 7 utas 4 fel Levente vezér utca 13 utas 6 fel Petőfi tér 14 utas 1 fel Hősök tere 13 utas 1 le Villanyrendőr 15 utas 5 le 7 fel Népkert 23 utas 8 fel SZTK 23 utas 3 fel 3 le Petneházy bérházak 18 utas 5 le Tapolcai elágazás 19 utas 1 le 2 fel Vasúti felüljáró 18 utas 2 le 1 fel Szentgyörgy út 17 utas 1 le (Nem bírja az emelkedőt) Sályi István utca (5 perccel hamarabb érkezett) 14 utas 4 le 1 fel
34 14:50 Bodótető CNG szóló (1602) Sályi István utca (2 perccel hamarabb jött) 25 utas Szentgyörgy út 26 utas 1 le 2 fel Vasúti felüljáró 28 utas 2 fel (Tapolcai elágazás - Népkert között a 43-as mögött és a 20-as járat előtt megyünk) Tapolcai elágazás 29 utas 1 le 2 fel Petneházy bérházak nem történt utascsere SZTK 35 utas 6 fel Népkert 39 utas 4 fel Vörösmarty Mihály utca nem történt utascsere Centrum 20 utas 23 le 4 fel
21 18:00 Szondi György utca CNG Szóló (1625) Diósgyőr vk. 3 utas Táncsics tér nem történt utascsere LAEV 5 utas 2 fel Kandó Kálmán utca 4 utas 1 le Könyves Kálmán utca nem történt utascsere Kenyérgyár 5 utas 1 le 2 fel Tatárdomb nem történt utascsere Bolyai Farkas utca nem történt utascsere Vasgyári temető 4 utas 1 le Vasgyár 11 utas 7 fel Ujgyőri Főtér 9 utas 2 le Vasgyári út nem történt utascsere Kiss Ernő utca nem történt utascsere Timármalom utca 9 utas 1 le 1 fel Üveggyár nem történt utascsere Szövő utca nem történt utascsere Damjanich utca nem történt utascsere Avasalja utca nem történt utascsere Nagyváthy utca nem történt utascsere Teleki utca nem történt utascsere Erzsébet tér nem történt utascsere Szemere utca 7 utas 2 le Vörösmarty vr. 5 utas 2 le
32 18:35 Avas kilátó CNG szóló (1614) Vörösmarty vr. (3 perc késés) 18 utas Lévay József utca 18 utas 1 le 1 fel Petneházy utca 17 utas 1 le (Tapolcai elág.- Sályi között a 30-as járat mögött mentünk) Tapolcai elágazás 15 utas 2 le Vasúti felüljáró nem történt utascsere Szentgyörgy út nem történt utascsere Sályi István utca (3 perc késés) 10 utas 5 le
Péntek 36 13:05 Repülőtér/Bosch CNG szóló (1626) Sályi István utca (3 perccel hamarabb jött) 21 utas Szentgyörgy út nem történt utascsere Vasúti felüljáró 22 utas 1 fel (14-es járatnál hamarabb értünk ide,így vagyunk most sokan a járaton) Tapolcai elágazás 25 utas 5 le 8 fel Petneházy bérházak 28 utas 1 le 4 fel SZTK 44 utas 2 le 18 fel Népkert 42 utas 2 le Villanyrendőr 37 utas 25 le 20 fel Hősök tere 38 utas 1 le 2 fel Petőfi tér (2 perccel hamarabb ért ide)
54 13:25 Felső-Majláth CNG csukló (1669) Petőfi tér (2 perc késés) 24 utas Dózsa György út 27 utas 3 fel Vologda vr. 26 utas 1 le Szent Anna tér nem történt utascsere Aba utca 24 utas 2 le Zoltán utca 22 utas 2 le Örs utca nem történt utascsere Avar utca 20 utas 2 le Újgyőri főtér 17 utas 4 le 1 fel Újgyőri piac 16 utas 1 le Bulgárföld 10 utas 6 le Diósgyőri gimnázium 9 utas 2 le 1 fel LAEV 7 utas 2 le
34 18:22 Avas kilátó CNG szóló (1626) Villanyrendőr 10 utas Népkert 13 utas 1 le 4 fel SZTK 17 utas 4 fel Petneházy bérházak nem történt utascsere Tapolcai elágazás 23 utas 5 le 11 fel Vasúti felüljáró 22 utas 1 le Szentgyörgy út 24 utas 2 le 4 fel (Gördülékenyen mentünk fel) Sályi István utca (2 perccel hamarabb érkeztünk meg) 13 utas 12 le 1 fel
Mindegy, végülis felesleges finomkodni, maximum kimoderálják:
Van például egy másik heppje a miniszter úrnak, hogy mindenhonnan kitiltjuk az autókat, és "emberközlei, blablabla" sétálóutcák lesznek a helyükön. A valóságban meg köztudott módon nagyon jó kapcsolatokat ápol a belpesti turistaitató kocsmáros réteggel, meg mellé ki tudja milyen pénzügyi érdek is fűzi hozzá. Ezek azok a sétálóutcák, ahol szinte másnap rögtön telepakolnak mindent a kocsmák székekkel, és ugyanúgy nem fér el tőlük a sokat hangoztatott babakocsis és tolószékes, ha pedig ezt valaki kritizálni meri, Vitézy szinte egyesével válaszolgat minden kommentre, és nyomja a bullshitet a médiában, hogy "nehogymá ne lehessen egy pohár kávét kellemesen meginni, pont ez hiányzik Budapestről". Pedi nagyon jól tudja mindenki, hogy nem a kávéiszogató réteg lepi el ezeket a helyeket, és őszintén szólva "fújj autók" ide vagy oda, a helyi lakosok egyöntetűen ellenzik a dolgot nemcsak a parkolók miatt, hanem amiatt is, hogy az egy helyben álló autók legalább csendben vannak.
Másik érdekes dolog az új rollerszabályozás terve, ami kötelezővé tenné a sisakot, persze kivétel ez alól (az amúgy éppen a legtöbb problémát okozó) bérrollerek. Na persze, nehogy már a csőcselék angol meg olasz kocsmaturista ne tudjon kedvére cikázni a gyalogoosok és autók között, még a végén ne jön ide.
Aztán itt van ez a mészáros-ügy is, miszerint mostazonnal leszámolunk a NER-rel, de még nem tudunk, mert nincs rajtuk kívül más. Ez szép magyarázat, csak szerintem talán még emlékszik mindenki arra, mikor Vitézy 2022-ben vígan poharazgatott a várban a V-Híd vezérigazagtójával (mert annyi eszük sem volt, hogy nem éppen a KATA-tüntetés helyszínén kéne ezt csinálni), aztán gőgösen magyarázkodott, hogy márepdig neki államtitkárként muszáj egyeztetnie a legnagyobb kivitelezőkkel (késő este egy étteremben).
Na így működik kb. ez a Vitézy gyerek, nem rossz, nem rossz, de azért mindig lássunk mögé a Facebook-posztjainak egy kicsit.
Ugye pár éve még azt olvastuk itt egyesektől, hogy nem kell semmiféle nyitható ablakot rakni sehova, mert az majd "nyomást" helyez a cégekre, hogy tartsák karban a klímát. Értelmes ember már akkor azt mondta, hogy nem lesz semmiféle nyomás, bele fognak szarni egy nagyot, de csökönyös módon mégis osztotta itt a népet egy-két nick.
A másik meg, hogy nem értek egyet azzal a baromsággal, hogy a nyitható ablak csak azért kell, hogy vészmegoldás legyen a nem működő kílmára. Azért van az évnek még jópár olyan hónapja, amikor se klímára, se fűtésre nincs szükség, és az ember csak simán beengedne egy kis friss levegőt a poshadt borzalom helyett, de a fűtés mellé is szükség van valamilyen módon utánpótlásra, mert a radiátor nem fog friss oxigént szállítani. És egyébként nem igazán tetszik az, ha a sofőrre bízzuk a dolgot, mert bizony jó részük szarik bele, hogy mi van hátul, ha neki ki van húzva a kisablaka a fülkében. Ha szerinte nincs már meleg, "nem kő a klíma", akkor szépen kikapcsolja, és onnantól megszűnik bármiféle levegőutánptólás. Tapasztalom pl. budapesti BYD-kon, de új dízeleken is, hogy az ablakokhoz konkrétan senki nem nyúlt még soha, gyárilag le van zárva az összes, de mittudomén este 7-8 után már a klíma sem megy, mer' nem süssön a nap ugye, aztán meg lehet pusztulni bennük még 10-11-kor is, de abból a sofőr semmit ne érez.
Tehát van friss levegő nagy óriási neked tetsző tolóablak nélkül is úgy-hívják h klíma
Azért ez nem ennyire egyértelmű, ahogy írod. Igaz, nem ide tartozik, de pl. az emberek lakásaiban lévő sima splitklímák köztudottan nem szállítanak semmiféle friss levegőt, csak szimplán a belső levegőt szívják be, amiből a hőt elvonják és kihajítják a szabadba, és visszakapod ugyanazt a használt szart hideg formában. Így aki nem szellőztet mellé néha, panaszkodik, hogy "fáj a fejem a klímától", de valójában attól fáj neki, hogy nem jut friss levegőhöz.
Az irodaházakban, boltokban és a villamosokban is már komolyabb légtechnika van, nem csak szimpla "klíma", nyilván nyithatatlan ablakokkal nem is működne a fent említett módszer. De ezekbe sem egy az egyben a külső friss levegő érkezik meg lehűtve, mert az rengeteg energiába kerülne, ha folyton a 40 fokot akarnéánk 25-re hűteni, hanem a lehűtött belső és külső levegőnek egy keverékét kapod. És amúgy az irodaházakban azért van is bőven panasz erre.
Vitézy elmondta h először az országos közlekedés lesz rendbe téve.
Ez fantasztikus dolog, de azért valljuk már be őszintén, hogy Miskolc, Győr, Debrecen vagy Székesfehérvár döglődő helyi közlekedése jóval fontosabb és több embert érintő dolog, mint mondjuk újranyitni a komlói vagy tiszaújvárosi vonalat. Vitézy persze még mindig sokkal jobb ezen a területen, mint bárki más az elmúlt 40 évben, de azért ő is egy végletekig precízen felépített, populizmust centire pontosan kiszámoló Facebook-politikus, aki nagyon szeret mások eredményeivel büszkélkedni. Ami meg nem kedves a szívének, arról nagyon mélyen tud hallgatni.
Nekem az az érzésem, hogy ő igazából mindig is leszarta a vidéki emberek problémáit, ezek a mellékvonal-újranyitások pont arra szolgálnak neki, hogy el tudja adni magát ezen a területen. Kimegy egy csomó budapesti vasútbarát, lejön a médiában, hogy "Lázár, Lázár és Lázár, bezzeg én a vidék barátja vagyok", aztán csak szimplán a tömegközlekedés terén is a vidéki emberek döntő többségét érintő dolgok érintetlenül maradnak.
Én úgy érzem hogy neki egy nagy víziója van: az egész országot, legalábbis a munkaképes korú részét bezsuppolni Budapestre, ott járjon alul-felül-keresztbe-kasba a vasút és a metró, legyen 5 percenként éjszakai járat is minden utcában, legyen tele minden fancy üvegkalicka irodaházakkal, és építsük tele a várost ki tudja miből, az árakra milyen befolyással bíró és ki által megifzethető módon épülő lakóparkokkal, persze örömteli, hogy legalább nem a városon kívülre szabályozatlan módon. Nem is mennék bele részletesebben, mert nem ide tartozik, de ezt a legújabb vízióját is totál más irányból kéne megfoni, minthogy nekiállunk vadul betonozni és földet ásni mindenhol Budapesten és körülötte. Azért legyünk tisztában azzal, hogy neki jelentős ingatlanportfólió van a nevén a szülei révén, hülye lesz ő majd a saját vagyonát lejjebb értékelni, vagy legalábbis nem tovább fűteni az értéknövekedését azzal, hogy esetleg élhetővé tennék a Budapesten, a Balatonon és az Északnyugat-Dunántúlon kívüli részét is az országnak. Másrészt meg szerintem neki kifejezetten arra *** a ***-ja, ha megvalósíthatja a nagy magyar metropolisz terepasztalát, ahol vasút, metró és irodaház van egymás hegyén-hátán.
én magam százszor szóltam az elmúlt 13 évben a villamosvezetőknek (őszi és tavaszi hónapokban), hogy ne járassák feleslegesen a klímát, mert meg lehet fagyni az ablak mellett vagy a forgóknál
Apróbb érdekesség, hogy a 29-es a 2023-as indulásához hasonlóan újra "29-29A" lett a rendszerben, így a 4 karaktert megjeleníteni képes megállóhelyi kijelzőkön újra "29-2"-ként szerepel.
Megjelent az appba,a 18-as busz Repülőtér - Mechatronikai park - Tiszai útvonalon
33-as járat Avas - Auchan - Joyson útvonalon,ami az Avasiaknak nem lenne rossz lévén,hogy átszállás nélkül csak Csütörtök-Vasárnap között lehet lemenni az AU2-vel,azt is délelőttől kora délutánig. Csak az lesz a jó kérdés,hogy Avastól a teljesitmény km-t mennyire kell elvenni ,a másik:óránként megy v. műszakváltáskor(utobbi a reális szerintem).
Lesz 31G ugyanazon az útvonalon ,ahol a 35G jár,igaz még nincs menetrend
További érdekesség ,hogy megjelenik egy újabb éjszakai járat 903-as néven Búza tér - Tiszai - Szirma - Görömböly útvonalon. Kiváncsi leszek ott is napi hány pár indulásra terveznek.
Utolsóként(88-ast az már kilett egy másik topictárs által vesézve) van 122-es járat Búza tér - Egyetem között(de lehet megint egy hetet fog közlekedni csak rásegitőként v. esemény lesz,nem tudom)
Az szép és jó,hogy betettek újabb járatszámokat,csak hát az a baj,hogy ahogy felszoktam jegyezni,nyáron is van járatkimaradások. A közeljövőt meg már néhányan kifejtettétek.
MobilON megjelent, de még üres a 88-as viszonylat, ami nagy valószínűséggel az Augusztus 20-22 között rendezendő Repülőtéri átadó különjárata lesz. Különjárat buszmegállójának a helye és a repülőtéri ideiglenes forgalmi rend elérhető az alábbi Facebook posztban: https://www.facebook.com/61572665954318/posts/122191247342755531/?app=fbl
Milyen relax?Hol van itt idegesség?Tényeket közöltem és sokszor (leginkább ugye nyáron) tapasztalt élethelyzeteket.Nincs itt semmiféle érzelem csak rideg valóság.Még a legforróbb napokon is hideg fejjel.
Lesz itt nem kevés pofáraesés amikor a nagy számonkérés elkezd döcögni jogi buktatók miatt.De vegyük csak a ner cég sínhegesztését.Itthon nincs senki a mávnál aki elkezdené mert okosba kiszervezték.Ki tud megbízni vitézy a feladattal?Hát ner céget.Kinek fognak fizetni a szolgáltatásért?Ner báróknak.Már most megy a magyarázkodás miért kell narancsokat tovább hízlalni és nem tetszik a népnek.Hát szokjanak csak hozzá mert a sínhegesztésen kívül van még pár terület ahova adófizetők pénzét utalják továbbra is.De gondolom neked sincs telefonelőfizetésed,nem használsz áramot és egyebek amibe belevásárolták magukat a nem szeretem üzletemberek.Elárulok egy titkot de ne mondd el senkinek:bármit vásárolsz vagy bármilyen szolgáltatást veszel igénybe azzal holnap is őket hízlalod.Ugyanis minden fontos területen ott vannak.
Fétis?Hát ez is egy nézőpont.Akkor gondolom az Ikarus gyár összes tervezőjének volt valami perverz hátsó gondolata amikor tolóablakot raktak a gépre.Pedig hol volt még akkor a 40 celsius,régi szép hűvös idők.Többi gyártóról nem is beszélve.Te mint a volános guru akkor biztos meg tudod magyarázni a batár méretű volvo tolóablakot viszonylag új buszoknál.Ott meg valami viking/skandináv fétis lehet,generációkon átívelő vonzódás a hideg atlanti szelekhez amit minden vevőjüknek biztosítani szeretnének.Ja meg a lépcsős econell is el van látva ablakokkal oszt tépik fel a népek ahogy látom búzán.
Miskolcon jelenleg friss levegő fétis van :) Alig várják hogy ez az állapot megszűnjön de tudják hogy nem fog megszűnni így amit talának feltépnek és levegőt engednek.Én se szeretem ha 40 fok ömlik az arcomba de a levegőtlenséget még annyira sem.Ahogy láttam a sofőrök se nagyon szeretik,legutóbb a veszprémi csuklóson láttam törülköző fétises sofőrt.Nyakát hűtve próbált vezetni.
A picsogáson eccerűen nem lenne olvasható ha beszart klíma mellé létezne "B" terv amivel kompenzálnák a szolgáltató leszarom tablettáját.Ugyanez lesz évek múlva byd fedélzeten is.Hordják ide az űrtechnikát,semmi karbantartás aztán szépen állnak majd le a csili-vili kínai cuccok.Ez megy 15 éve minden típusnál.Lakossági kérésre kivonva-szól ilyenkor a hivatalos szöveg.
Elfogadom hogy vannak pozitívabb emberek,meg azt is hogy vannak negatívak.Maradok realista a kettő között ha nem probléma.Miskolcon annak kell lenni különben sorozatban csalódik az ember.
Ötletek?Na abból írtunk már itt lexikonokat.Lett belőle 0,0001 % megvalósítva.Bocs ha nem állok hozzá pozitívan akkor a témákhoz ha azt látom hogy nulla forintos változásokat se lépnek meg.
Beleszarás mindenbe?Semmi közöm a telephez és a műhelyhez,de még a több évtizedes szakmai hagyományokhoz se.Megbocsáss de ez koncentráltan a telepen van jelen és nem is látom hogy változnának.Lásd több hetes/hónapos retek a buszokon ami szembeötlő minden utasnak.
Slepp közeli én?Melyik?A holdingos maffia vagy a szondi székház? Ha előbbire gondoltál akkor sajnos nem férek oda így nem lettem milliomos,zárják soraikat. Ha utóbbira akkor az még viccnek is rossz hiszen ki akarna ilyenek közé tartozni vagy őket védeni.A tevékenységük mindennapi tapasztalása is elég köszönöm szépen.Amúgy ők is zárják soraikat.
Ugye az energiatárolásban igazad van nem kicsit de enélkül kábé szart se érnek a napelemhegyek.Hiába pakolnák tele a szondit napelemekkel ha pont akkor töltik a byd flottát amikor már lement a nap.Van úgy hogy 50 fillér nappal egy KWh és éjjel ugyanez a százszorosa ami importból jön kintről.Jó drágán fizet az állam (az adódból) szomszédoknak is hogy reggel induljon a byd.Aminek egy részét klímára kell elhasználni.A hülye,több száz éve összeomló nyugat meg ész nélkül telepíti a tárolókat mintha jönne az armageddon.A sok lüke megint szembemegy az autópályán csak nem veszik észre magukat......
Biztos nem véletlenül maszatolnak a fijjuk,de írjál rájuk és egy az egyben kérdezd meg őket miért nincs előzetesben a sok enyves kezű.Ha válaszolnak érdemben az csoda,ha némák maradnak azon se lepődj meg.Itt azért nem lesz egyszerű lopásokat bizonyítani ha az éppen aktuális törvényeknek megfeleltek mert úgy formálták ahogy akarták.Na itt sok ügy el fog bukni.Értem az elvárásokat de a jog malmai lassan őrölnek.
A gyártóval mint mondtam semmi baj,azt gyárt amit rendelnek.A felhasználó szarik bele,amivel viszont számolni kell ha tetszik ha nem.Tépik fel az utasok,de enne oka van.Én is örülnék ha 40 celsiusnál nem jönne be a forró levegő nyitott ablakon.Azt meg ne várd el hogy az utas pusztuljon levegő nélkül,inkább szétcseszi az egészet vagy lemond a hálózatról.Mondjuk nem tudom milyen borsodi hagyományról beszélsz mert országos jelenség ,sőt vasutat is érinti.
Működés?Na ebbe sok minden belefér.A körömreszelgető mancikától kezdve bohóc hollósy 2 milliós fizetésén át a héten levelet seprő (!) kétbites közmunkásokig minden is értendő.Nem utolsó sorban de mégiscsak utolsóként a sok feladat között a hálózat napi működtetése.Hogy elmegy 20 milliárd egy ilyen nagyvárosban ugye......
Mondjuk emeletes irodaházakban nem is nagyon cserélődik több ezer utas és nem ömlik be 40 fok 4 ajtón 3 percenként,szóval pont ehhez nem kellene hasonlítani.Szépen beülnek reggel 8-kor és kijönnek 16-kor közben nem adja le a testhőt heringbe a tömeg hanem megvan mindenkinek a saját élettér.Csaxólok hogy irodaházakba is be van készítve ventillátor ha beszarik a klíma,készülnek ilyen helyzetre.
Amúgy mennyi a spar/auchan/tesco/coop egyebek belmagassága?Így szemre 4-5-6 ember egymás fejére állva el is érné a plafont.Ezt összevetni a buszok-villamosok belmagasságával...hát....lehet csak nem érdemes mert ugyanarra a létszámra egy nagyságrenddel több térfogat jut.Persze hogy nem fulladnak meg a hodályba mert egy repülőnek elég akkora.A lakótelepi garázsbolt..naa...az már vicces tud lenni nyáron amikor nyitva az ajtó és vannak bent öten vásárlók.Az már hasonlít a tömegközlekedés körülményeire.
Olvtársnak annyiban igaza van hogy teljesen jogos elvárás az emberek részéről hogy új kormány új országgyűlési képviselők vannak és most már ideje az önkormányzatoknál is vizsgálódni.
Én akárkivel beszélek ugyan ez az álláspont.
A tolóablak fétisedre meg szerintem nincsenek szavak.
Ezek másodlagos elemei egy autóbusznak és villamosnak és arra szolgálnak hogyha a klíma nem működik akkor legyen levegőmozgás.
Az energiatárolás még gyerekcipőbe jár, ötletelnek próbálkoznak de nagyon messze van ez még a tökéletes megoldástól
Én rühellem ha az arcomba süvít a szél, te lehet hogy imádod de hát akkor bazz ott a lovaskocsi.
A legnagyobb picsogója vagy a fórumnak,soha semmi nem jó így se úgy se, én csodálom hogy a napvégén még van energiád akármihez is. Én nem tudnék ennyire mindenszar lenni.
Fogadd el, hogy vannak tőled pozitívabb emberek akik szeretnék ha Miskolcon lenne valami fejlődés a helyi közlekedésben.
És vannak ötletei azon kívül h minden szar nincs pénz meg egy csupa baromság ami ömlik belőled. Mert kb az egész írásod ennyi. Zagyva megszorozva.
Jó nagy beleszarás mindenbe. Néha az az érzésem h te is valami slepp közeli vagy.
Relax a továbbiakban és persze a kedvenced "tolóablak"
Az országgyűlési képviselők megfelelő információ birtokában,akár még átvilágítást kérve is tehetnek feljelentést pl hűtlen kezelés gyanújában. Vannak már olyan új országgyűlési képviselők akik tettek feljelentést bizonyos ügyekben bizonyos városokban, tehát ők már dolgoznak szóval Czipa és Juhász is tegye ezt.
Itt a rádiós-hollósy-csöbör kati vonal önmagában rejt számtalan olyan érdekes elemet ami csak egy picit kell megkaparni.
Én nem írtam olyat hogy a két faszi megváltja a világot,de végezzék a dolgukat ezért szavaztak rájuk az emberek nem pedig azért h menjen minden tovább ahogy eddig.
Vitézy sem fogja megváltani a világot, hiába várják tőle a mózesi csodát. Ő is a nyugat európai adófizetők pénzét fogja költeni.
Már ha lesz majd.
Teljesen jogos elvárás hogy most már aztán nézzenek be a szőnyeg alá.
Ez nem az új kormánynak és az új országgyűlési képviselőknek lesz gáz. Hanem azoknak akik a szőnyegen állnak.
A gyártó többek között karbantartott klímára tervezi az új járművet és nem a borsodi hagyományokra.
Itt akárhogy-is nézzük, ha egy jármű klímáját renden-tartják akkor nagyon ablakot sem kell nyitni.
Ez nem történt meg, így ugye újra visszakerülünk az elejére h miért nem..
A közel 20 milliárdos hitel állomány,amit többek között működésre költöttek önmagában megérne egy-két kérdést h akkor konkretizálják mi is az a működés.. Mert a helyi tömegközlekedés is a működés kategória.
Az érvelésed ott megbukik h pl irodaházban nincs nyitható ablak, vagy nagyobb alapterületű üzletben sincs friss levegő mégis van. Tehát van friss levegő nagy óriási neked tetsző tolóablak nélkül is úgy-hívják h klíma. Ha rendben tartod akkor lehet szívni a friss levegőt.
Ha van klímád akkor nagyon nem is érdemes szellőztetni. Esetleg ritkán.
Ez ennyire egyszerű.
Így is úgy is nagy szar lesz Miskolcon. Akkor már inkább érdemesebb elindulni most a szar felé,mint várakozni.
A probléma görgetés semmit nem old meg,eddig sem és ezután sem.
Szerintem kicsit többet látsz bele egy országgyűlési képviselő pozíciójába mint ami valójában.Helyiként az összes leszarta hogy mi van BAZ megyével,látni az eredményeken,itt inkább a 2-3 millás fizu és a költségtérítés volt vonzó.Eszük ágába nincs súlyos problémákat megoldani,túl sok pénz és nekik arányosan kevesebb jutna.Önkormányzati szinten ugyanígy megoldhattak volna a körzetbe pár dolgot,de nem tették.Szépségtapaszok parasztvakításként (20B járat),hogy legyen mit mutogatni a médiában beleférnek,meg lezsírozott építőipari fassságok amivel haverokat lehet hízlalni.A többi megy szőnyeg alá mivel túl költséges és komplikált.
Nem tudom miért gondolod hogy ez a két hakapeszi megváltaná a világot és nekiáll több száz milliárdból rendezni miskolcot.Egyrészt pénz nincs rá,másrészt át se látják az egészet mert most csöppentek bele a darálóba.Persze hogy nem látod mert semmi alapja nincs az egésznek.Ami kampányban jól mutat az utána megugorhatatlan feladvány.
A ficsúr eleve fiatal de ebből is éveket nem töltött a megyében,szóval sokat ne várj tőle.Juhász meg éttermet vezetett (székelykert kisavas) már 25 éve is,tehát sok köze nincs se a tömegközlekedéshez (kocsival járt) se a város/megye problémáihoz.Régebben párszor ettünk ott,háttt sok érdekes részlet volt meg kell hagyni,nem állt a helyzet magaslatán,de a beosztottak szintén.Aki egy vendéglőt nem képes tökélyre vinni sok év alatt attól csodát ne remélj.
Olyan ez mint hollósy "road show" majomkodása.Amíg nincs benne nyakig fel se fogja milyen alapproblémákat szükséges rendezni.Hámorban tudta meg (ki tudja mennyi év után) a reggeli busz problémát.Ahogy dőlt rá a szar minden városrészből úgy kopott el a road show napjainkra.Rájött hogy egy szartengert örököltek és nem kíván lapátolni,marad a roncsautóknál.
Vitézy már sok mindent mondott,bocs ha nem ülök fel az izgága stílusának és nagyívű terveinek.Szereti ő is mások pénzét szórni.Most úgy tűnik vasút az első,ha lesz EU pénz.Ebben a ciklusban szartakarítás és kármentés,hogy mikor fog eljutni debrecen,miskolc,szeged,pécs,többi városig azt a varázsgömbökbe se látni.Az országos közlekedés szervező mint irány nem rossz csak nehogy KO csapdájába essenek.Terveznek,rendelnek de nincs raktáron...khmmm....talán egy átvilágítás jól esne a szondi telepen.Nem árt megnézni mi van a hűtőben ebéd előtt. Jahhh igen,még a lakásügy is hozzátartozik :)
Miskolc?Minőségi javulás? Képes voltál egy mondatban leírni....jajaj....pedig tényleg ráférne a hálózatra.Tudja mindenki mit kellene tenni,azt is hogy ennek a bandának dáriusz kincse se lenne elég hasonló szolgáltatásért.Bármennyi közpénzt képesek elkölteni észrevétlenül.Kit ültetnél a helyükre?Van hozzá hasonló létszám aki ugrásra készen áll?Holding maffiával mit tennél eközben?Mert nem a központi kőcségvetésbűl jön a pénz hanem tőlük.Odapakolsz vaciúj szagértőket és holdingnál ülnek a babérjaikon mert az nekik megfelel.Ahogy veresék alatt az alkatrész machinációk,szépen elhúzva mint a mézes madzagot.Önmagában a szondi/városháza cseréje csak félmegoldás.De tegyük fel lenne előrehozott választás 2029 előtt.Annyi hitelt örökölnének ezektől hogy arra fognák miért nincs pénz buszokra vagy villamos klímára.Ami persze jogos is lenne az új galeritől mert csőd szélén áll a város. Jahh igen,felszámolás alatt a miskolci fürdők nonprofit gyufagyár mint friss hír.Érdekes ugye?
Abban igazad van hogy a "szabvány" tolóablak nem egyforma,másra gondoltunk.Konkrétan a pxz méretre értettem mint alap és nem a pár éve idehozott byd szóló keskenyebb "szabványra" amivel nem működő klíma esetén kitörölhetjük.Majd amikor a skoda klímák elkezdenek behalni és ezresével anyáznak utasok szerinted kerítenek hirtelen 200 milliót vagy 2 milliárdot?Bajusz pajtás leül a villanynál és kalapol apróért.Hogyne.Ott fognak megrohadni a saját levükbe és próbálják feltépni az egyébként is magasra tervezett buktatható ablakot.Még nekem is nyújtózkodni kell hozzá.Amitől persze nem fog átszellőzni a villamos mert kevés van belőle és keskeny.
Az elég fals érvelés hogy a gyártó csinál egy faxa klímát és nem érdekli sóher getzy cég mennyit költ rá.Pont emiatt kell a gyártótól rendelni tolóablakot mert az ilyen sóher helyeken nem költenek rá és nem is fognak.Cserébe az utasok anyázását el kell viselni vagy az utasvesztést.Az meg lentebb tolja a céget anyagilag mert nem vesznek bérletet.Nyáron felpattan a biciklire vagy rollerre és megy,nincs összezárva hót büdös utasokkal egy felforrósodott dobozba.Városvezetésnek ilyeneken is el kell gondolkodni,pláne ha INGYEN megoldja a problémát.Mekkora sikersztori a veszprémi ablak nélküli szóló ugye?Ki se lehet adni hőségben mert lefordul mindenki.Bravo.
Az a szerencse hogy össze vagyunk kapcsolva az ejrópai hálózattal és éccaka (jó drágán) külföldről veszünk áramot.Ha ez se lenne pislognánk mint a kubai elvtársak a sötétségbe.Jó drága import árammal feltöltik a byd flottát 22 után és ennek egy részét klímára is használják.Szép baleset,ami minden nyáron rendszeressé válhat vízállás miatt.Klíma helyett inkább tolóablakba és energiatárolóba kellene agyalni hosszútávon mert ez költséges mese lesz nyaranta.Úgy az államnak mint a cégnek.
(Ja igen,legutóbb barcikáról jöttem volvo szólóval,na azon valami baxott nagy ablakot lehet nyitni,szóval meg tudják oldani ha kérik.Ne kérdezd a típust de volvo ha jól emlékszem)
Helyiként ez a feladatuk hogy foglalkozzanak a megyeszékhely egyre súlyosbodó gondjaival.
Én ezt eddig nem látom.
H meghallgatják a panaszokat azzal a panaszosok is, és mi is segget törölhetünk
Vitézy elmondta h először az országos közlekedés lesz rendbe téve.
Esetleg a későbbiekben egy-egy nagyobb lehetőség városi dízel buszokra, de az sem az elkövetkező években.
Miskolc a zöld-nyíllal már megkapta a lehetőséget. Senki,sem az állam sem az EU sem közös pályázat nem fog még egyszer a városnak ennyit kifizetni helyi közlekedés fejlesztésre tehát arra kell(ene)vigyázni ami van.
Ha pedig lesz is ilyen pályázat,akkor valszeg Szegedet fogják rendbe tenni, mert a város szerepe nagyon felértékelődött a helyi villamos és troli állomány meg elég szar.
Miskolc esetében a minőségi javulás csak a mostani brigád leléptetésével valósulhat meg,mivel totálisan kiesett a kezükből a kontroll. Ennek a felismeréséhez még képviselőnek sem kell lenni.
Annak ellenére h az új kormány adott már támogatást, újra vettek fel a hetekben több milliárd Ft hitelt.
A pesti villamosokon trolikon buszokon standard tolóablakok vannak. Ha nem bukót rendelsz,akkor ezt szerelik be.
De egyik sem a max kategória csak a bukóhoz képest tűnik neked óriásinak.
Amire te gondolsz, azaz h az ablak legalább a fele elhúzható, na olyan már egyre kevésbé van.
Pénz nincs és nem lesz.Végtelenített államadósság,jelenleg 8%-os költségvetési hiány,ezer milliárdos feladatok,geopolitikai gebasz,populista pénzosztogatás.Ebből nekem úgy tűnik hogy a hitelből létező önkormányzat semmiféle mentőövben nem részesül.Szokás szerint miskolc magára marad.Az uniós pénzeket is előre elköltötték,ide nem jut semmi,vasút és hév lesz belőle.Ha lesz.....
Már elnézést de a két jómadár mit tudna tenni azon kívül hogy meghallgat lakossági panaszokat.A czipa ficsúr súlytalan,juhász pedig fogalmatlan még miskolci ügyekben is nemhogy a teljes megyére rálátása legyen.Nem vennék rá mérget hogy 2029 előtt lesz valami változás.Ha rádiós bukik jön helyette egy újabb bábú és folytatja.A fővárost is most szívatják szolidaritási kutyafaxával,nagy pofáraesés hogy nem törölték el azonnal.Gondolod hogy pont miskolcot tehermentesítik narancs vezetéssel?Kétlem.
A nagy tolóablak azért csak sikerült pesti buszokon és trolikon,méghozzá az új szerzeményeknél.Akkor hogy is van ez?
A város hitelből létezik,ingatlanait zaciba vágta mondhatni,a cég sok milliárd mínuszban,nyári szólózás rendszeresítve,cng törlesztés még elhúzva pedig idén járt volna le,vitézy elvan magának a vasút problémáival,csoda hogy elindul a skoda egyáltalán.
Az ingyen megoldás persze gyártáskor fel se merült:
N-A-G-Y-M-É-R-E-T-Ű-T-O-L-Ó-A-B-L-A-K
Ha már a klímára szarnak rá (előre lehetett tudni,ez miskolcon atombiztos fejlemény) akkor rendelték volna nagy tolóablakokkal hogy legalább átszellőzzön.De ugye a byd csuklós is milyen jól sikerült fél tucat buktatható "lőréssel" amit első héten már szét is csesztek.Szép baleset lesz az is 7-8 év múlva amikor a klímája hasonlóan elhanyagolt állapotban erőlködik és nem tudnak ablakot nyitni a népek mert nincs olyan rajta.
A probléma abban keresendő hogy a Skodák több mint 10 éve napi használatban vannak.
Karbantartás ide vagy oda, a klímarendszer kiszolgálta az idejét.
Nagyjavítás szükséges amikor szétkapják a rendszert, teljesen felújítják majd újra összerakják.
Lépései:
1, Előkészítés és diagnosztika ( áramtalanítás,szoftveres probléma keresés,nyomáspróba, a hűtőkör aktuális ellenőrzése a szivárgások feltérképezése miatt.
A külső nagyméretű kompresszorokat le kell daruzni és nagyjavítás céljából Csehországba küldeni.
3, Szétszerelés és tisztítás ( burkolatbontás, mély-tisztítás, fertőtlenítés )
4, Fődarabok felújítás és cseréje ( kompresszor nagy generál - csapágy csere hűtőolaj csere tömítés csere,ventilátorok felújítása, befúvó-elszívó oldal motor csere,esetleg ventilátor csere, meg lamella csere, elektronikai revízió amely az inverter vezérlőpaneljének komplett felülvizsgálatát jelenti, ebben benne van az elektromos kondenzátorok cseréje,hőmérséklet és nyomásszenzorok cseréje és újbóli kalibrálása.
5, Összeszerelés és tömítettségi vizsgálat ( újratömítés,esetleges csővezeték csere,gumitömítések cseréje,rezgéscsillapító bak csere, nitrogénes nyomáspróba,vákumozás, gyári hűtőközeg betöltése.
Itt érdemes átgondolni h az eredetihez képest újabb típusú hűtőközeget töltsenek be, amely a felújított klímarendszert jelentősen óvja, jobb a hővezetési képessége, a kompresszor hatékonyabban dolgozik,kevesebb energiát fogyaszt,hatékonyabb térfogat. 10 évvel ezelőttihez képest egy újabb típusú hűtőközegből 30%-al kevesebb kell mintha a régebbivel töltenék fel az új rendszert. Újabb típusú hűtőközeggel jóval alacsonyabb GWP érték és sokkal olcsóbb karbantartás lesz azaz egyértelműen csökken a villamosokra fordítandó karbantartási költség.
6, Visszaszerelés és üzembe helyezés ( a felújított részegységeket visszaszállítás után visszahelyezik a villamos tetejére, rögzítik és bekötik a kábeleket, szoftveres konfiguráció,működési teszt amely álló és mozgáshelyzeti.
Egy ilyen nagy karbantartás a szondi telepen elvégezhető megfelelő partner bevonásával, mindössze néhány nagyobb részegységet kell oda-vissza küldeni Csehországba.
Ha minden alkatrész adott akkor villamosonként kb 15-21 nap időtartam és 5-6 millió Ft járművenként. Fődaraboknál szükséges h nagyobb mennyiséget rendeljenek mert itt akár 3-5 hét is lehet a szállítás.
Viszont ezután a klímarendszer hatásfoka 96% fölötti lesz,azaz mintha teljesen új lenne.
Ezt ilyen korú járműveknél már szükséges ezt megejteni,és teljesen működőképes dolog.
A nagyjavítások elvégzésénél flotta ütemezés szükséges, mert ha elkezdik 1 villamosnál akkor mind a 31-nél végig kell vinni mint egy szalagszerűen, a folyamatosságot biztosítva.
200 millió forint körüli összegből mind a 31 Skoda klímarendszere patika állapot lesz.
A nagyjavítás kb 10%-a a teljes új klíma cseréjez képest.
31 Skodaára teljesen új klímák beszerzése és beszerelése számításaim szerint kedvezmény nélkül 1,8 milliárd forint.
Az elmúlt 13 évben is előfordult 35-40 fok jópárszor, és semmi baj nem volt a villamosokkal, akkor érdekes módon még jól volt megetervezve a klíma, csak most tervezte át valaki...
Amúgy meg felesleges a fokokat számolgatni, szerintem érzi azt az ember matek nélkül is, hogy felszálláskor valóban megkönnyebbül-e egy kicsit a hűtést tapasztalva, vagy ugyanolyan dögmeleg van, mint kint, és cserébe még levegő sincs semmi. Szerintem az említett esetben a 7-8 fokos különbség sem volt meg, mert az azért kellemesen megcsapja az embert.
(Amúgy meg ez a mínusz 7-8 fokos szöveg valóban igaz az ilyen esetekre, mikor pár megállót utazik az ember, vagy pl. bemegy egy boltba pár percre, de egyébként ez is egy totál elcsépelt magyarázkodás már sok helyen. Valójában az átmenet viseli meg az embert pár percig, de ha pl. órák hosszat ücsörög egy irodában, ott már senkit nem érdekel, hogy hány fok van kint, mert az lesz az alap 8-9 órán át, ami bent van, és bizony a 32-33 fok az rohadt meleg.)
Mostantól ez az "AI mondta" lesz a mindent vivő kártya? Ez kb. olyan, mint amikor valaki arra alapozta a véleményét, hogy "hát de olvastam a facebookon".
A villamoson jó eséllyel nem lenne meg a 33 fok ilyenkor sem, csak ha be lenne kapcsolva a fűtés. A délkeleti fekvésű tetőtéri szobámban nincs 33 fok.
Kérdés: ha télen a -5 fokos kinti levegőről belépünk egy 23 fokos szobába (vagy kimegyünk, mindegy), akkor mi történik? Ha 7-8 fok különbség megviseli a szervezetet, akkor a 28 fok lehet hogy szét is robbantja. Na mindegy, majd megkérdezem a mesterséges unintelligenciát, biztos tudja.
"Hagyjuk már ezeket a gagyi dumákat." Az AI mondja: A klímát akkor használja helyesen, ha a benti hőmérsékletet legfeljebb 7–8 fokkal hűti hűvösebbre a kinti értéknél (például 32 fokos melegben 24–25 fokra) Hőmérsékletkülönbség: Ne lépje túl a 7–8 °C-os eltérést a külső és belső hőmérséklet között, mert a túl nagy különbség megviseli a szervezetet és növeli a fogyasztást. 39-40 fok esetében ez bizony 32-33 fok, és bizony ez melegnek tűnik, de nem fázol meg. Otthon sem ülsz be a hűtőszekrénybe, ha meleged van. SL.
Hagyjuk már ezeket a gagyi dumákat. Mire lett akkor tervezve, 20 fokra? Az elmúlt napokban 30-31-32 fok volt, abban azért illett volna normálisan működnie. De 35-ben is, és szerintem 40-ben is. A 2010-es évek elején, mikor tervezték, azért nem volt elképzelhetetlen dolog, hogy a hőmérséklet időnként belekóstol a 35-40 fokba. Szerintem nagyon szánalmas duma, amit itt előadnak a szolgáltatók akár itt, akár a Flirtök kapcsán a MÁV-nál.
Sokkal inkább az utolsó mondatodban van az igazság.
Nagy valószínűséggel hasonló a helyzet, mint máshol az országban. Nem erre az állandó forróságra lettek tervezve, és nem bírják a nagy meleget. Plusz 11-13 évesek, sajnos időszerű, hogy komolyabb karbantartás/felújítás nélkül amúgyis hamarabb elromlanak, amíg a BYD-k és a klímáik lényegesen fiatalabbak