Keresés

Részletes keresés

Gy_Rozi Creative Commons License 2001.12.23 0 0 24
Valahol már feljött ez a téma. A menhelyek általában tele vannak, vagy ha nem, az azt jelenti, hogy 2 hetente "csinálnak" helyet :(
Előzmény: Thor (23)
Thor Creative Commons License 2001.12.23 0 0 23
Ha más nem, szólni kéne vmelyik menhelynek.
Előzmény: Gy_Rozi (20)
Gy_Rozi Creative Commons License 2001.12.22 0 0 22
Nem tudom sajnos a korát, mi is csak vásárolni mentünk, akkor láttuk.
Előzmény: Gice (21)
Gice Creative Commons License 2001.12.22 0 0 21
No, hát neked is meg tudom adni féltesómék számát, bár ha már van második kutyájuk, akkor nem fog kelleni nekik.
Kb. mennyi idős lehet a kutya? Mert igazából játszótársat keresnek egy 2-2,5 éves kutya mellé.
Előzmény: Gy_Rozi (20)
Gy_Rozi Creative Commons License 2001.12.22 0 0 20
Megint gazdit keres egy kóbor kutya. Közepes méretű, zsemleszínű, szálkás szőrű kan. 2 hete a Pólus Center igazolványkép automatájában lakik, nyugodt, nagyon kedvesen reagál az ember közeledésére, a simogatásra. Eddig a non-stop Tesco miatt ott lehetett, most az ünnepek alatt ki fogják tenni a -15 fokba. Ha tudtok valakit...
állati emlék Creative Commons License 2001.10.02 0 0 19
Monthy, mi lett a kutyóval?
Előzmény: Monthy (17)
Gice Creative Commons License 2001.09.30 0 0 18
Nem önös érdekre gondoltam, csak arra, hogy esetleg az embereket tesztelted, hogy mennyire állatbarátok. Nincs több kételyem az üggyel kapcsolatban, valóban nem olvastam el a kezdő hozzászólást, mielőtt beírtam volna az enyimet, csak emlékezetből írtam, na meg ez tűnt logikusnak. Meg az alapján is ezt gondoltam, hogy pont akkor nyitottad a topicot, amikor elmentek. (Persze gondolom, azért, mert akkor láttad, hogy néz ki.) Szóval az összefüggést csak én találtam ki.
Előzmény: Monthy (16)
Monthy Creative Commons License 2001.09.29 0 0 17
Igen csobolyo ez aggasztott engem is. Ami a kérdésed első részét illeti teljesen logikus, és ha beszélő viszonyba lennék velük ezt is tenném. Ami a másodikat illeti: Sok ember tanácsát meghalgattam, és azt a következtetést vontam le belőle hogy érdemes kockáztatni, mert a jelenlegi körülmények tulságosan rosszak. Ha egy kutya mozgásterét egy másfél méteres lánc jelenti az élőlények közül pedig csak a gazdáival találkozik velük is csak naponta egyszer, és még bokrok a kilátását is elzárják, az olyan szánalmas helyzet aminél csak jobb jöhet. Ez a kutya egy játékos futógép volt még régen. Teljesen kiegyensúlyozott, szóval énszerintem jól sülne el a dolog.
Monthy
Előzmény: állati emlék (15)
Monthy Creative Commons License 2001.09.29 0 0 16
Szia Gice!

Nézd meg még egyszer a topicindító hozzászólást, nem írtam összefügést a távollét és az action között. Mivel a kutyát barátomnak tekinthetem nem csap zajt ha a közelébe megyek, éjjeli időpontban megvílósítható a buli akár nyaralnak a tulajok akár nem. Ha létrejön a dolog gyere el te is, hogy minden gyanúd eloszoljon (bár én minden kreativitásomat latbavetve sem találtam semmi olyan okot ami valami önös érdeket feltételezne).
A telefonszámért még egyszer thanx. Ha bármi kételyed van még, oszd meg nyugodtan.
Monthy

Előzmény: Gice (14)
állati emlék Creative Commons License 2001.09.28 0 0 15
Monthy, nem gondoltál esetleg arra, hogy beszélhetnél a kutya gazdáival és talán foglalkozhatnál vele Te rendszeresen? Nem nagyon hiszek abban, hogy egy ennyi idôs kutyának különösebben ínyére lenne a környezetváltozás. Fôleg, ha menhelyre kerülne. Mert lássuk be, az emberek nem tolonganak a vén kutyókért.
Gice Creative Commons License 2001.09.28 0 0 14
Az elején mintha azt írtad volna, hogy ellopod a kutyát, amíg nincsenek otthon. Na már most, ha a kutya még mindig elajándékozandó, akkor gondoltam, még mindig nem jöttek vissza. Különben akkor hogy oldod/oldottad meg az ellopást?
Előzmény: Monthy (13)
Monthy Creative Commons License 2001.09.28 0 0 13
Már rég visszajöttek. Hogy jön ez ide?
Előzmény: Gice (12)
Gice Creative Commons License 2001.09.27 0 0 12
Csak egy kérdés: hogy lehet, hogy a kutya gazdái még mindig nem jöttek vissza? Ne haragudj, de nekem valami bűzlik az ügyben.
Monthy Creative Commons License 2001.09.27 0 0 11
Gondolkodik rajta. Egyébként csak most tudtam elérni. Remélem összejön mert a körülmények a féltesód leírsa alapján ideálisak lennének. Kösz a segítséget.
Monthy
Előzmény: Gice (10)
Gice Creative Commons License 2001.09.26 0 0 10
Na, mi történt? Beszéltél vele? Csak azért kérdezem, mert nem hívott, és te sem írtál ide semmit.
Monthy Creative Commons License 2001.09.13 0 0 9
Köszi, olvastam, vszeg holnap hívom. Kösz a segítséget.
M.
Előzmény: Gice (6)
burvinyek Creative Commons License 2001.09.13 0 0 8
a kutya amúgy menhelyre kell hogy kerüljön...segítsetek ha tudtok
burvinyek Creative Commons License 2001.09.13 0 0 7
Ha valaki szeretne egy Dobbermannt ( nagyon rossz sora volt, valószínűleg sokat verték, de teljesen egészséges ),aki fegyelmezett szobatiszta és nagyon kedves, az jelentkezzen a kuytáért: Budai KisállatKlinika ( itt van a kutya)tel.: 310-1545
(kb. 4-5 éves, kan )
Gice Creative Commons License 2001.09.12 0 0 6
Küldtem neked egy e-mailt, megadtam benne féltesóm számát, részletek ott.
Előzmény: Monthy (3)
mokuss Creative Commons License 2001.09.10 0 0 5
évente csupán 150.000. állatot ölnek meg az ország sintértelepein, mert sokkal több kisállat születik, mint amennyire a lakossságnak szüksége lenne...

meddig lehet ezt folytatni?

remelem minden kisállatnak lesz gazdija, mert jön a tél, és könnyen megfagyhat sok... legutoljára egy szülés előtt álló németjuhász kóbor szuka előtt kaptam szívgörcsöt, ugyanis itt sincs menhely, az állatvédők meg csont csórók... akinek van pénze védelemre, az meg inkább hízik...


Állatbarátok (védők) oldala
Előzmény: Gice (4)
Gice Creative Commons License 2001.09.10 0 0 4
Megkérdeztem, hozzánk sajnos nem jöhet. Még beszélek ismerősökkel. Féltestvéremék akarnak egy kutyát a mostani mellé, játszótársnak, remélem, rényleg olyan játékos a kutya, mint ahogy írtad. Bár előtte biztos szeretnék megnézni, hogy jól kijönnek-e a kutyák egymással.
Előzmény: Monthy (3)
Monthy Creative Commons License 2001.09.10 0 0 3
A kölyök nem lenne probléma, egyrészt mert emlékeim szerint el van kötve a petevezetéke (de ha nincs a haverjaim az állatorvosin megcsinálják) másrészt tíz évesen talán már kezd is kiöregedni a szaporodási korból.
Előzmény: Gice (2)
Gice Creative Commons License 2001.09.10 0 0 2
Meg kell beszélnem, de őszintén szólva nem látok rá sok esélyt, ezt már most leszögezem. Viszont megkérdezhetem ismerőseimet, hátha, de erre se látok sok esélyt. Az a baj, hogy a mi kutyánk kan, váratlan kölyköket meg nem akarunk, és elég sokat lennének itthon kettesben. Ez méginkább csökkenti az esélyeket. Ezt azért írom, hogy ne nagyon reménykedj.
Szerintem a menhellyel még mindig jobban jár, mint ezekkel a gazdákkal, az alapján, amit írtál.
Előzmény: Monthy (1)
Monthy Creative Commons License 2001.09.10 0 0 1
Ha befogadnád annak nagyon nagyon örülnék, a kutya meg szerintem még inkább.
A kutya szuka, keverék, de többségében pumi (viszont nem ugat állandóan ahogy a pumik szoktak ami pozitív). A harapás nem gáz, íme a története: az anyja mindenkit ijesztegetett odarohant az emberekhez, feléjük kapott, de nem harapta meg őket. Ezt látta a mi delikvensünk és azonnal félre is értette, ő nem csak ijeszt. Ha valakit megkedvel - és aki kedves vele azt megkedveli - azzal jól elvan, imád játszani, csak hát az idegenek...
A menhellyel az a bajom, hogy eleve telítettek, a menhelyes ismerőseim engem is mindig kutyabefogadásra ösztökélnek, de ez is egy alternatíva.
Az orvosi vizsgálat ha minden jól megy alapanyagáron járna a kutyával együtt, néhány fiatal és lelkes állatorvosbarátom segítségével.
A kutyáról még pár szó: zsemle színű, kedves kerek arca van, és a játék a mindene, csak hát a mozgáshiány miatt elég siralmasan néz ki (baromira lelassult), de én bízom benne, hogy ha mozogna, akkor sokat javulna az állapota.
Mindenképpen válaszolj.
üdv
Monthy
Előzmény: Gice (0)
Gice Creative Commons License 2001.09.10 0 0 0
Hát ennek a problémának nem örülök.
Mi van akkor, ha a kutya az új helyén is mindenkit meg fog harapni? Egy ilyen korú, ilyen sorsú kutyánál én ezt az elképzelést is valósnak találom. Ne érts félre, nem az ellen beszélek, amit tenni akarsz, csak nem tudom, ezt mérlegelted-e. Én speciel nem tudnám befogadni, mert már van kutyánk, de szerintem a legjobb megoldás, ha beadod egy menhelyre, valami ismertre, ne egy útszélire, mert ott sem fog jobb bánásmódban részesülni. Van olyan menhely, ahol ott kell hagyni bizonyos pénzmennyiséget (általad meghatározott) a kutya etetésére, gyakorlatilag ebből tartják el az állatot. Szerintem ezelőtt mindenképp vidd el oltásokat beadatni neki, meg egyáltalán egy komolyabb orvosi vizsgálatra. Ha ez megnyugtat, ebben az esetben hajlandó vagyok anyagilag támogatni téged, szerintem inkább ezért kellene a topicban érvelned, nem azért, hogy valaki fogadja be (bár tény, a kutyának ez lenne a jobb). Ha megfontolod a tanácsom, és ez a verzió mellett döntesz, írj egy e-mailt, címemet majd akkor, ha így döntesz.
Másik kérdésem: milyen fajta a kutya? Ugyanis személy szerint én szívesen befogadnám (gondolom, a kutyám is örülne neki), csak ezzel egyedül vagyok a családban. Kan vagy szuka? Ez az a két kérdés, ami szerintem mindenkiben felmerül hozzászólásod elolvasása után.
Előzmény: Monthy (-)
Monthy Creative Commons License 2001.09.09 0 0 topiknyitó
Ti mennyire vagytok a drasztikus megoldások hívei?
Röviden a probléma: Lakik a házunkban egy 10 éves kutya, akit immár kilenc éve láncon tartanak. A kutya egy éves koráig szabadon járt kelt, olyan volt mint egy energiabomba, igazi társasági lény, folyton rohant és játszott. Egy baj volt csak vele, mindenkit megharapott, ezért láncra kötötték.
Egy ikerházhalmazszerűségben lakunk, és mivel a kutya nagyon rövid láncon volt, körülötte meg rengeteg bokor én gyakorlatilag kilenc éve nem láttam. Most elmentek nyaralni a gazdái és aki eteti, az szabadon eresztette és teljesen elszörnyedtem. A kutya alig bír járni, bár nagyon akarna játszani és futni, de az elhanyagolás és a mozgáshiány miatt borzasztóan leromlott az állapota.
A gazdáival nem vagyok túl jóban, így azt találtam ki, hogy ellopom és új gazdát keresek neki.
Egyrészt szükségem volna a tanácsotokra: ugye jóval kisebb megrázkódtatás egy 10 éves öreg kutyának a váltás mint amennyi öröme származik a mozgásból és a gondoskodásból?!
Másrészt ha véletlenül van közöttetek (szkeptikus vagyok, de hátha) egy igazi önzetlen állatvédő, akinek az az öröm amikor a kutya jól érzi magát és vállalja azt a mazohista dolgot hogy befogad egy állatot amelyik 1-2 év múlva elpusztul, akkor az ne habozzon szólni.
Monthy

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!