csupán csak annyit tennék hozzá a találó eszmefuttatáshoz, hogy sok gépzene rajongó ismerősöm a metálból fordult át, továbbá még azt, hogy a legnagyobb modernkori zeneszerzők [philip glass, william orbit, brian eno, stb.] mind tisztelik a techno hangzást és gyakran fordulnak hozzá. ennyit arról, hogy nem zene.
Tudnál mondani stílusokat? Mármint arra, hogy mi fér bele szerinted a tágabb körbe. Mivel elég nehéz ilyesmi dolgokhoz hozzáférni (rádiók nem adják) kicsit lemaradtam, ezért a nevek nem sokat mondanak (jó, Garnier ok).
zeneelméleti vita helyett [amiből anyázás és kottadobálás lesz] nézzük úgy, mint egy egyszeri emberke. sztem igazad van. valahogy én is kétféle módon értelmezem a technot: szűkebb értelemben a detroit által szült mono-tone-t, msrészt bármi, aminek elektronikus hangszerhez köze van. felőlem nyugodtan tágíthatjuk a kört [valamennyire konszolidált módon, ha lehet], de maradhatunk jeff millsnél, takkyu ishinonál, laurent garniernél és a többieknél...
oktatott ki a nagymári valaga. nem én jöttem ide nagymellénnyel fikázni, hogy a "techno egy szar", sőt mindeki szar, akinek köze van hozzá. plastikmant goának nézed és nekem pofázol, hogy nem értek hozzá. magas lóról potyogtatod magvas benyögéseid, pedig inkbáb azon gondolkozz el, hogy én pl. nem megyek a gitártopikba anyázni. marhaság és primitív dolog nem tűrni azt, ami a másiknak jó. gyakorolj egy kis toleranciát!
Utóbbi nem biztos. Én nem vagyok nagy metálos, de az a rockzene, amit van esélyem megismerni, ált. bejön. Most mi legyen?
Ilyen szöveggel inkább a zenei toleranciás topikban póbálkozom.
Mindenképpen le a kalappal a mai zeneelméleti előadásokért. Az a ritmusos tényleg jó volt.
Kicsit arra emlékeztet ez az eszmefuttatás az elektronikus zenékről, mint amikor (jó) pár éve azon ment a témázás, hogy a metálzene, mint olyan egy összefoglaló név-e, vagy csak a heavy metal értendő alatta, és a doom már nem. Osztódnak a stílusok ezerrel.
jóvan énse vagyok nagy szakértő (már gondolom ezt a nikkem is tükrözi), de azt t'om, hogy a D&B a detroiti.
ettől függetlenül persze lehet a Hs is az...
GGu
Na most kezdesz összezavarni. A Hyperspace nem a detroiti irányzathoz áll közel (nem ugyanaz)? Ma is tanultam.
A dobbasszus szvsz pont a hip-hop és a techno határán van. Az tény, hogy messze áll a house, trance és egyéb "klasszikus" dolgoktól.
Vagy már megint hülyeségeket beszélek. Ezért nem szólaltam meg eddig.
amennyire én tudom a detroiti irányzat a drum and bass, ami viszont inkább része a hip-hop kulturának, mint a diszkós technonak...
gép pedig a legnagyobb hyperspace-s. nos, azt sem sorolnám a trip-hop kulturába...
Mi az hogy szemetek. Egyelőre nem akartam a magam faszságaival jönni, mert úgy láttam, van nálam szakértőbb is ilyen téren.
Node én a technót tág értelemben veszem, amibe bőven belefér a goa, meg a Faithless is (bár az már eléggé határvidék). Minden szart beveszek, amiben az elektronika játszik főszerepet, és ezt a hangzásban ki is hangsúlyozzák (pölö ilyen nincs a popzenében meg a dance-ben). A 4/4, meg a monotonitás is jellemző eléggé, de nem mindig.
Asszem sokan a technót csak az ún detroiti irányzatra értik, ami lényegében dobokból álló monoton hangzás. Állítólag baromi underground, de milliomosokon kívül senki nem bírja megfizetni a belépőt, annyira exklúzív elit helyeken nyomják. Ebben még Gép01-et érdemes kérdezni (off; ja, tök elsűllyedt az antiparádés topik; on), ő a profi belőle.
mondjuk ezért kérdeztem a techno zenén beluli stilusokat, de szartak válaszolni, szemetek.
amugy az ilyen zenék manapság már engem sem hoznak lázba, nem vagyok már 16, azért pl. a Faithless ilyen jellegu dolgait szeretem , de a;ok csinalnak mast is b; ok egy zenekar, nem egy dagadt, unalmas ficko aki lemezket rakosgat egymas utan
hátmáramennyire a goára gondolt a topic létrehozója. egyébként tiszta fejjel sohasem teccett, csak nem akartam megbántani a teriont azzal, hogy kritizálom. tod mennyire sértődős.
off
egyébként egyáltalán nem nyugodtam meg, és szerintem RÁD nézve egyáltalán nem volt semmi kellemetlen. Jovan most folytathatják legalább a magasröptű párbeszédeiket, de nem hiszem el, hogy neked inkább az teccik...
jabocs:
szal az a senkiházi áruló szója mesélte a sztorit
:)
GGu
off
(akkor ki szólt? most komolyan be fogok menni, és rámutathatsz a tettesre. majd elbeszélgetek vele. a nikkem az a virtuális identitásom ugyanis, és meg fogom védeni. szent, és sérthetetlen)
hűha! mit kell itt csattogtatni ilyen szakzsargonokat? he? asszed egy gitáros nem tuggya miaza bpm (Bit Per Minute) ennyiben ki is merült a zenei ismereted...
jaés hadd tartsak egy kis zeneelmélet-órát okulásodra, ti nem csak 4/4-ed, és tört ütem létezik. ugyanugy van 3/4, 12-nyolcadok, stb, de most nem is ez a lényeg, hanem hogy a törtütem azt jelenti, hogy egy ütemen belül változik a 4/4, 3/4, 2/4, és igy tovább. ezt ugy szokták jelölni, hogy alulra jon a hossz megnevezése, a felső részre pedig + jellel választják el a kböző ütemeket. ugyhogy léccives ne oktass ki olyanról, amihez te nem értesz.
másodsorban nem mondtam, hogy könnyű előállítani, csak azt, hogy a kulturális/zenei értéke egy nagy nulla. lehet hogy órákat/napokat elszöszmötölnek/szenvednek vele, léccives figyelmesebben olvasd el a hozzászólásaimat.
Most pedig hadd ékeskedjek más tollával, ha valami szutykot dobnak össze, amit negatív kritika ér, nem az a válasz, hogy csinálj jobbat, mintahogy amikor a romlott tejet visszaviszed a boltba sem mondják neked, hogy csinálj jobbat...
GGu