Keresés

Részletes keresés

tier nan gorduin Creative Commons License 2001.09.19 0 0 53
tu = tuz
Előzmény: tier nan gorduin (52)
tier nan gorduin Creative Commons License 2001.09.19 0 0 52
szerintem itthon már a kultúrával, a környezettel van a gond. ezek elég nehezen megfogható dolgok, de mindenképpen ez az oka annak, hogy válogatott és klubszinten is ott tartunk (helyesbítek: oda süllyedtünk), ahol (ahova).
a pénz másodlagos. a magyarok kaphatnának sokkal több pénzt is, akkor sem lenne semmilyen tu, elszántság a játékukban. ez a nagy gond.
még vmi, tudom, lerágott téma. néztem a meccseket, hát hihetelen, hogy a szurkolókat nem kell kordonokkal meg 5 méter magas kerítésekkel elválasztani a pályától. ott állnak és szurkolnak, szinte a pálya szélén. csodálatos volt látni, ugyanakkor végtelen szomorúsággal töltött el, mert arra gondoltam, hogy bár egész fiatal vagyok, ám nem tartom valószínunek, hogy ezt megérem magyar pályákon is.
szar ez az egész, punktum.
Előzmény: Lorinc_d (49)
Fasee Creative Commons License 2001.09.19 0 0 51
Mar reg be kellett volna vezetni a magyar fociba a fizetesi plafont. Amerikaba is jol mukodik, talan itthon is elgondolkodtatna a klubok vezetoit, hogy hogyan osszak be a penzuket, ill. milyen jatekosokra koltsenek.

Mighty Mike Creative Commons License 2001.09.19 0 0 50
jo volt tegnap a Lille, es teljesen igazad van. de nem csak ez a jo pelda, tegnap a Praga, a Spartak is megmutatta, hogy nem a penz a minden.
Előzmény: Lorinc_d (49)
Lorinc_d Creative Commons License 2001.09.19 0 0 49
Felhozom a topicot egy temaval...
Szoval, tegnap neztem a Manchester-Lille meccset. Es eszembe jutott az amit Atlanta itt felvetett, ti. tul sokan elnek jol a magyar focibol es nyulnak le belole penzeket. Ezt amugy, ugye, a vezetok is szeretik hangoztatni a TV-ben ujsagokban. Vagy ha nem is ilyen kemenyen fogalmaznak, de azt mondjak, nincs eleg penz a magyar fociban, ezert vagyunk ott ahol, amig nem lesz tobb penz addig nem is fog javulni a magyar foci.
Nezem tegnap az MU-Lille meccset, es azt mondom erre a penz-magyarazkodasra hogy a l..t...
A tegnapi manchesteri meccsen a Lille teljesen egyenrangu partnere volt az MU-nak. Mit egyenrangu, a franciak "jo" szokasukhoz hiven a legnagyobb ziccereket is kihagytak, az otosrol sem talaltak el a kaput vagy pedig Barthez bravurjara volt szukseg hogy az MU ne kapjon golt. Csak a masodik felidoben siman beramolhattak volna kettot az MU-nak. Mas kerdes hogy az angoloknak is meg voltak a helyzetei es Wimbee is bemutatott tobb bravurt is, de a meccs teljesen kiegyenlitett volt es a hazai palyan jatszo vilagsztarok csak egy "idontuli" gollal tudtak legyozni a hozzajuk kepest ismeretlen kiscsapatot (ugye Barthezt nem kell bemutatni, de ki hallott mar korabban is Wimbee-rol).
Es itt jon a lenyeg... Csak penzkerdes? Hasonlitsuk ossze az MU es a Lille koltsegveteset. Hanyszor nagyobb az angoloke? 50x? 60x? Nem erdemes osszehasonlitani mert a Lille koltsegvetese az MU-e mellett tulkepp 0-nak tekintheto, kis tulzassal Beckham tobbet keres egy evben mint a Lille eves koltsegvetese.
Akkor hogy a ...-ba merik magyarazni a magyar futball tisztelt vezetoi hogy csakis penzkerdesrol van nalunk szo??????? Lille-ben nem penzkerdes hogy a 100-szor gazdagabb angol csapatot majdnem megverik sajat otthonaban????? Nekem egy futballvezeto ne mondja hogy a penzkerdes nem csak takaro... Ahogy Szendrei is megmondta anno (kapott is erte hideget meleget), elobb dolgozni kene, aztan ha van munka, majd lesz penz is. Nem pedig a penzzel takarozni lepten-nyomon...
maci124 Creative Commons License 2001.09.13 0 0 48
Hi everibodri!
Szvsz akadt olyan csapatsportágunk , amelyek lezuhant a világ éléről, de vissza tudtak kerülni oda.
Megreformálták magukat és fejlődnek.
Egyetlen sportág a foci , mely erre ( és a fejlődésre )képtelen a mai napig.
Ezért csak egy megoldás van : kivülről , felülről beavatkozni, megrugdalni a helyes ( helyesnek tűnő ) irányba , ha kell diktatórikus módon.
Hogy a kérdéses intézkedések jó felé hatnak- e, ez nálam nem 100.
Üdv:
ramore Creative Commons License 2001.09.12 0 0 47
Teljesen igazat adok a hozzászólóknak, de nem látom azt az embert vagy csoportot, aki elkezdené jó útra vezetni ezt a trágyadombot. Sajnos nem 10 év, hanem 100 sem lesz elég erre. Egyébként Végh Antal 15 éve írta, hogy lehet-e ennél rosszabb? Ő tudta, hogy IGEN!!! Sajnos igaza lett!
Előzmény: Lorinc_d (46)
Lorinc_d Creative Commons License 2001.09.12 0 0 46
4-5 ev, ha optimistak vagyunk? Es utana meg vagy 10 ev mire nemcsak rend, de foci is lesz...
Előzmény: Mefiragazzo (45)
Lorinc_d Creative Commons License 2001.09.11 0 0 44
Buzlik ez az egesz sajnos ugy ahogy van :-((((
Előzmény: atlanta (43)
atlanta Creative Commons License 2001.09.11 0 0 43
Akkor maradjunk annyiban, hogy szerintem "fejétől bűzlik a hal", mint már írtam. Egyébként pedig "játékospárti" vagyok:))
Előzmény: Lorinc_d (42)
Lorinc_d Creative Commons License 2001.09.11 0 0 42
Ez teny, de hogy jon ide? En a serulese utani idorol beszelek, amikor mar kozelsem volt olyan jo, tehat nem volt "berelt" helye a csapatban, kemenyen meg kellett volna kuzdenie a csapatba kerulesert. Ehelyett viszont... Es azt mar leirtam.
Előzmény: atlanta (41)
atlanta Creative Commons License 2001.09.11 0 0 41
Tóth Misi (Horváth P.-vel együtt)tavaly az alapszakaszban a hátán vitte a Fradit.Ha nekik jól ment, csak akkor volt esélye a csapatnak pontszerzésre. Sokat köszönhettek neki.
Előzmény: Lorinc_d (40)
Lorinc_d Creative Commons License 2001.09.11 0 0 40
Na, azert ez igy egy kicsit tulzas. Valoban tul sokan elnek jol meg ebbol a sz@r magyar focibol is, olyanok is akik semmit nem tesznek azert hogy valami valtozzon.
De a jatekosok ara es keresete meg igy sokkal magasabb, mint amennyit nyujtanak cserebe. Toth Misi jo pelda volt Mash reszerol. Nalunk talan egy picivel teljesitmeny-centrikusabb lett volna a fizuja, csak azert mert nagyobb a versenyhelyzet, nehezebb bekerulnie a kezdobe. Semmi vesz, elmegyunk Sopronba ahol a langyos vizben jol elvagyunk, a dellat igy is kicsengetik nekem es nem is kell igazan hajtanom erte... Valahogy ra kell a klubokat vezetni (kenyszeriteni?) a teljesitmenycentrikus berezesre. Szerintem ezt szolgalja a szabaly, ami mondjuk adhat jo esetben egy kezdorugast a dolgoknak, aztan talan beindul valami (es mar nem lesz szukseg a szabalyra). Ha nagyon optimistan nezzuk a dolgokat...
Előzmény: atlanta (34)
mash Creative Commons License 2001.09.11 0 0 39
adjunk ötleteket a Muszbekéknak hátha olvassák a topicot!!!
Előzmény: BELABACSI (37)
juno3 Creative Commons License 2001.09.11 0 0 38
Ezekben a témákban mash hozzászólásaival értek egyet.A pénzügyek alakulásával kapcsolatban ezért is hoztam fel ismét a Meddig fizetőképes az NB1?
topicot.
Szakmailag az a véleményem,hogy a magyar játékosok többsége csak túl akar lenni az edzésen.Nincs különösebb kedve semmi plusszt csinálni,éppen elég neki az,amit csináltak.Ha egy edző egy kicsit ennél többet követel,akkor először jönnek a kisebb húzódások,sérülések stb,később meg egy-két váratlan vereség.Ekkor az edző visszavesz és a csapat nyer(akár nagy gólkülönbséggel is) bebizonyítván a mesternek,hogy mi is körülbelül a helyes edzésmennyiség.
BELABACSI Creative Commons License 2001.09.11 0 0 37
Igen, a Zete ügy így furcsa.

Az meg holtigaz, hogy követelni kellene, de mostmár nagyongyorsan.Aki nem bírja azt meg valamilyen rendszerben minősíteni kellene, amely minősítés, ha rosszabb egy pontnál, a focista nem lenne átigazolható az első osztályba.Akkor talán törődnének saját képzésükkel is, meg azzal is, hogy ne buktassanak edzőt meg ne tegyenek mindenre, hiszen úgyis tíz csapatjelentkezik értük még jobb feltételekkel.

Vagy a fene tudja mit kellene tenni, de valamit gyorsan.

Előzmény: mash (36)
mash Creative Commons License 2001.09.11 0 0 36
ez az új tervezett jövőre lép csak életbe???
mert ha idén is ez volt, akkor a Zete nem vásárolhatott volna be ennyire!

hogy öszinte legyek én nem látom a kiútat, hogy is lehetne megreformálni ezt a szar magyar focit.

Nem ismerem a jogi, gazdasági kereteket, amik között a Liga mozoghat.

Emlékeztek mikor előakarták még Bánkiéknak írni, hogy ki lehet profi játékos és ki nem???
Mindenféle technikai erőnléti táblázatokat akartak felállítrani, úgy mint a Cooper teszt a játékvezetőknél!
MIért ne lehetne ezt megcsinálni????

Járok Fradi edzésre és az látom,. hogy a legjobb kapuralővöink a pályaedző és a kapusedző!
Miért van ez?
Megkérdeztem a Vass Lacit erről, hogy miért nincs több egyéni képzés?
Válasz: fel van nekik kinálva a lehetősg, de nem élnek vele!

Könyörgöm nem FELKINÁLNI kell, hanem szigorúan ELŐÍRNI!!!

Előzmény: BELABACSI (35)
BELABACSI Creative Commons License 2001.09.11 0 0 35
Abban sok igazság van, hogy sokan aránytalan pénzekkel csábítják a máshol "sztrájkoló" játékost is.Az is igaz, hogy ez ellen kellene tenni, de az nem igaz, hogy konzerválni kell a tegnap meglévő külömbségeket és az sem igaz, hogy beleszólhassanak, hogyha háromszoros pénzt teszek be akkor sem vehetek jobb játékosokat, mert arra nem költhetek.Ki a fene tesz be több pénzt, ha cserébe nem kaphat jobb csapatot, több esélyt?Akkor pedig az lesz még évek múlva is ami most van.Az volt a szerencsés és az vehet jobb játékosokat aki a múlt évben többet költött.Ez baromság!

Csak egy bizonyos jól behatárolható tulajdonosi kör érdeke.Ennek a szűk rétegnek az érdekeit védi a HLL és az MLSZ is.Szó sincs itt sem a fociról, sem a játékosokról, sem a piacgazdaságról, csak egyesek kőkemény gazdasági érdekeiről, amit erőszakosan átvernek a focinkon, ha bele is gebed.Neki az nem fontos, arról csak a szlogenek szintjén dumálnak.A tejfölt meg minél kevesebb kockázattal szeretnék elvinni.Ezért születnek ilyen és ehhez hasonló szabályok.Sajnos.

Mash! Kösz!

atlanta Creative Commons License 2001.09.11 0 0 34
Én teljesen másképp látom a helyzetet. Abból a rengeteg pénzből, ami a fociban van, abból a legkevesebbet igenis a focisták kapják. Sokkal több jut a a rajtuk lógó koloncoknak, a belőlük élő, magukat menedzsereknek nevező szélhámosoknak, Bozóky, Berzi-féle talpnyalóknak.
Demján, Várszegi, Muszbek, akiket tényleg "csak" az üzlet érdekel. Az irányítást, a hatalmat is maguknak akarják, és a sportból áldásos ténykedésük hatására elveszik a lényeg, a győzzön a jobbik elve.

Előzmény: Lorinc_d (33)
Lorinc_d Creative Commons License 2001.09.11 0 0 33
Valo igaz, a lepes nemigazan demokratikus, a termeszetes piaci viszonyoknak megfelelo.
Csakhogy a magyar fociban mar regota sokminden nem felel meg a termeszetes piaci viszonyoknak mas orszagokhoz viszonyitva. A jatekosok horribilis keresete es ara, ahhoz kepest amit nyujtanak, nem termeszetes. Ezert valahol helyenvalo hogy ebbe belenyuljanak. Ne legyen az hogy ha egy egyesuletnel teljesitmeny szerint akarnak fizetni egy jatekost, akkor az lelep onnan mert egy masik egyesulettol megkapja a lovet ugyanugy ahogy eddig. Ezt a reformot egy egyesulet egeydul nem tudja megcsinalni, azert mert a tobbi elcsabitja a jatekost. Ezert van szukseg atmenetileg kozponti belenyulasra. Igenis a jatekosok ne keressenek minden kulonosebb megeroltetes nelkul csillagaszati osszegeket!
Előzmény: mash (32)
mash Creative Commons License 2001.09.11 0 0 32
ja, ja tiszta hüjék!

de valahol érthető, hogy mit akarnak
miért pereli a KOzma 40 millára az Újpestet!
Mert kötöttek vele egy olyan szerződést, amire nem volt anyagi fedezet!

egy csomó klub a jövőjét éli fel!
Előre megeszi a pénzt, aztán meg kuncsorog a hitelekért. A Fradi is ilyen volt.

olvastad, hogy a Haladásnál nincs már tervezett bevétel ezért Liga Hitel kell, mert felélték az összespénzüket a 8. hónap végére!
Évelején befolynak a szponzor pénzek aztán félévre az is elfogy!

Nincs annyi pénz a magyar fociban, ami a játékosoknak eléglenne!
Ezért kellene pár évik valamilyen módszerrrel szabályozni a pénzek áramlását.
Nekem sincs rá jó ötletem, de valami nem jó ebben a fociban!

Elmész Sopronba nincs lelátó, szarnak a közönségre, de tudnak 10 millával többeta dni a Tóth Misinek miközben nincs hova ülni állni a lelátón!

na itt már nem vagyok off

Előzmény: mash (31)
mash Creative Commons License 2001.09.11 0 0 31
Bélabácsi kedvéért felhozoma topicot:

BELABACSI válasz erre | adatok | e-mail 2001-09-11 11:08:10 (4647)

Olvasom, hogy a HLL szabályzata szerint, csak évi max tíz százalékkal növekedhet egy klub bérköltsége.Szintiszta kommunizmus.Nem mindegy nekik, ha sikerült egy jó sponzort vagy egy kőgazdag új tulajdonost találni, aki ötször többet tud a fizetésekre szánni,akkor az rá is szánja? Mi a fene ez, hogy konzerválni akarják a jelenlegi külömbségeket?Így mondjuk tudnának a csapatok jobb külföldieket is igazolni a színvonalemelkedés elősegítésére?Ez abszolút nem a szabad világ mentalitása.Érthetetlen.Szinte minden cselekedetük ellentétes a szabadversennyel.Mintha nem is nagytőkéseket képviselnének, vagy maguk is nem lennének viszonylag jelentős befektetők.Vagy pont a szabadverseny megakadályozása a cél? Esetleg a saját befektetések védelmében?

CVZ Creative Commons License 2001.09.08 0 0 30
Ha jól emléxem akkor 21 millárdról van szó, s kíváncsi lennék , hogy a stadionépítési tendereket kik nyerik el??!!!Érdekes? , hogy nem az utánpótlás támogatása az elsődleges szempont , hanem a stadionrekonstrukció!Nem mondom , óriási szükség van új(korszerű) stadionokra ,DE most a magyar labdarúgás jelenlegi helyzetében nem ez a legfontosabb szempont!Csak ha valakinek nem érdeke...!
Előzmény: kfancsi (28)
kfancsi Creative Commons License 2001.09.08 0 0 28
Szerintem Demjánékat nem is érdekli a foci,csak a jó kis zsíros állami beruházások és ingatlanok megszerzése. Ha jók az infók kb. 13 milliárd forint megy most a stadionépítésre. Egyébként meg nem semmik a következő nevek : Demján-Muszbek, Szaknévsoros Bodnár-Juni MTV, Bozóky-Berzi ők a focink írányítói és akkor még az elnökség többi tagját nem is említettem.
zlotyi11 Creative Commons License 2001.09.08 0 0 27
Ez az MLSZ nem normális!!!
Ennyi ésszel szabadlábon menjenek mosóport reklámozni a TV-be!
Törölt nick Creative Commons License 2001.09.08 0 0 26
Mesterséges bajnokság. Demján lehet, hogy jó üzletember, de a sport szelleme, a fair play vetélkedésnek még csak a szele sem csapta meg.
BELABACSI Creative Commons License 2001.09.08 0 0 25
Végül is lehet róla szó.
Előzmény: zs2899 (23)
balazzs Creative Commons License 2001.09.07 0 0 24
En mennek az biztos.
Balazs
Előzmény: zs2899 (23)
zs2899 Creative Commons License 2001.09.07 0 0 23
Szevasztok!
Az nem eleg, ha kb szazan anyazunk egymas kozott. Valahogy nagyobb botranyt kellene kavarni, hogy masok is lassak, hogy mit muvelnek ezek! Szerintem menjunk tuntetni az MLSZ ellen!!! Egyszeruen nem birok jobbat kitalalni. Jonnetek? Van jobb otletetek, hogy valtozzon vegre valami?
Előzmény: Ernesto Serra (22)
Ernesto Serra Creative Commons License 2001.09.07 0 0 22
Ilyenről akkor olvastam a focivilágban, amikor valami Vanatu vagy milyen sziget bajnoka megkapta az ország összes jó játékosát amikor indultak a Óceániai bajnokok ligájában, mert ha megnyerik és indulhatnak a klub csapatok világbajnokságán, akkor komoly összeget szerezhetnek az országnak. Mondanom sem kell, hogy így sem nyerték meg...

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!