Keresés

Részletes keresés

Barsony Creative Commons License 2001.09.09 0 0 108
Én is álmodtam már topikozással, de azzal telt, hogy össze vissza kattintgattam. Frusztráló volt.
Üdv!
Előzmény: ID (105)
krilin Creative Commons License 2001.09.09 0 0 107
Holdkór!
fél kettő óta 32 hozzászolás zsinórban.
ez neked lassú??!!
:)))))))
Előzmény: Hold Chor (106)
Hold Chor Creative Commons License 2001.09.09 0 0 106
fáradtan és lassan gyülnek a hozzászólások
ID Creative Commons License 2001.09.08 0 0 105
melyikbe? azt a vitát tulajdonképpen lezártuk, amit az elején emlegettem. egy még folyamatban, de a úgy látom közeledünk a végéhez.

ja, egyébként két hét elég volt és rendesen rákattantam a topikozásra. nem nagyon telik el egy nap se nélküle. és már álmodtam is ezzel a felülettel, csak sokkal nagyobbak voltak a betűk:)))

Előzmény: Barsony (104)
Barsony Creative Commons License 2001.09.08 0 0 104
Na ennek örülök:-) Sok sikert a filozófiás topicodban. Beletekintettem, de nekem egy kicsit már bonyolult...
Előzmény: ID (103)
ID Creative Commons License 2001.09.08 0 0 103
ez tényleg más színben láttatja a dolgot, mert eddig két ismerősöm, aki szervezett magának "randit" a neten - az egyikük asszem az indexen - azt mondták, hogy a találkozás csalódás volt. az egyiküknél ráadásul éppen most zajlott le egy olyan eset, hogy szimpi volt neki a lány, találkoztak, tetszettek egymásnak, összejöttek, aztán vagy két hóna múlva már gyakorlatilag nem is látták egymást, mert az életük teljesen más helyeken zajlott, és nem úgy ismerkedtek össze, hogy ezek a helyek átfedték valahol egymást. ez persze biztosan áthidalható, gondolom csak akarni kell.

ja egyébként be kell számljak róla, hogy korábbi szkepticizmusom a topik adta lehetőségekkel kapcsolatban folyamatosan múlik. hamar ítélkeztem. gyakorlat kérdése a dolog.
és hogy egy szemlyes élménnyel, de azért konkrétummal példálózzak, a filozófiai témában folytatott vitám azóta is zajlik, egyre izgalmasabb. azt is mondhatnám, hogy kicsit összetettebb kérdésről nehezebb élőben vitázni, mert nincs arra mód, hogy akárhányszor ellenőrizhesd, hogy nem mondasz-e hülyeséget és tényleg ezt akarod-e mondani.

Előzmény: Barsony (102)
Barsony Creative Commons License 2001.09.07 0 0 102
Az interneten vagy egy fórumos lapon történő "közelebbi" megismerkedésről nem sokat tartottam, persze vannak kivételek, ez utóbbiban a barátságra gondolok és mint olyat nem tartom kizártnak. Itt az indexen van egy jó ismerősöm, aki esetében bizonyos idő elteltével éreztem, hogy a bizalom kölcsönös.
De hogy én valakivel az interneten jöjjek össze,mindig baromságnak tartottam. Azután csak igy lett... A barátomat egy német chat társaságban ismertem meg, eleinte csak szimpátia,de csak könnyű dolognak tekintettem.
Nos 1 éve már, hogy együttvagyunk és én félig már Németországban költöztem. Szóval van ilyen...
Előzmény: ID (100)
jégmajom Creative Commons License 2001.09.07 0 0 101
Ja nekem is van párom, én se ismerkedni járok ide. Most leginkább azért, mert van egy halom nagyon érdekes topik.
Előzmény: ID (100)
ID Creative Commons License 2001.09.07 0 0 100
szerintem azér mégiscsak kevesebb, bár szívesen venném, ha ennek valaki esetleg tapasztalatból ellentmondana. én más csak olyan régimódi vagyok, hogy szerelem első látásra, de nem olvasásra...

na ezzel nem azt mondom, hogy ne lehetne valaki kifejezetten szimpi, vagy hogy ne lehetne itt ismerkedni, ha valaki akar. lehet, hogy csak azért nézem ilyen szemmel a dolgokat, mert olyan barátnőm van, aki mellett eszembe se jut az ismerkedés.

Előzmény: jégmajom (99)
jégmajom Creative Commons License 2001.09.07 0 0 99
Szerelem dolgában szerintem ez se több se kevesebb mint bármelyik egyéb módozat az ismerkedésre ld. diszkó, munkahely bármi.

Viszont érdemes eljátszadozni a keresővel, beírsz egy tetszőleges szót és erre kidob egy halom topikot aminek a címében ez a szó szerepel. Így rengeted érdekes témára rá lehet lelni.

Előzmény: ID (98)
ID Creative Commons License 2001.09.07 0 0 98
hát, 2-3 éve biztosan, de ezt tapasztaltabb embertől kellene megkérdezned. nameg ha jol emlékszem, az internettoból lett index, (aztán megint lett internetto is) és gondolom már ott is volt forum, nem tudom, hogy van-e kapcsolat a kettő között.

ha a találkozni akarást, (meg a szerelmet) kihagyjuk a sorból, akkor szerintem is így lehet. szerintem a találkozás nem ilyen egyértelmű, bár sok topik van ahol szerveződnek bulik.
a szerelem meg... sajnos ezzel kapcsolatban csak egy ismerősöm negatív tapasztalatait ismerem, vele többször is előfordult, hogy csalódott.

Előzmény: jégmajom (97)
jégmajom Creative Commons License 2001.09.07 0 0 97
Csak azt kérdeztem, hogy milyen régi ez az egész fórum az indexen? Én azt látom, hogy elég régi lehet, mert már nagyon sok összejáró társaságot látok mindenféle topikokban. Valahogy úgy működhet ez az egész, hogy valami téma kapcsán elkezdenek beszélgetni az emberek, jól megbarátkoznak egymással, majd később élőben is találkozni akarnak. A végére pedig már nem csak az eredeti témáról beszélgetnek, hanem ami éppen történt velük. Elkezd a társaság összejárni, barátságok alakúlnak, szerelmek. Nekem még nagyon tetszik a HUSZ, ahol megint teljesen más a hangulat mint itt a törzsasztalon.
Előzmény: ID (96)
ID Creative Commons License 2001.09.07 0 0 96
én is újnak mondanám magam, de pont az az érdekes (ill az is)hogy az újak meg a régiek milyen szokásokat alakítottak ki maguknak, mennyiben látják másképp a topikozást.
ez a topik meg azért van, hogy pl te leírd, hogy most hogy látod a dolgokat, és mondjuk leírod egy-két hét múlva is és majd mindenki okul a változásból. pl én is olyan szakasz élek át, amikor napról napra változik a véleményem a dologró.
kedvenceket használom, de momentán két topik van benne (ez az egyik:))))
élőben én még nem találkoztam senkivel, nem is tervezem egyenlőre, van korábban egy-két vélemény erről, ha érdekel, olvasd el.
mióta van melyik fórum?
Előzmény: jégmajom (95)
jégmajom Creative Commons License 2001.09.07 0 0 95
Sziasztokm viszonylag új vagyok még errefelé, ezért sok okosat nem biztos hogy mondani fogok. Kicsit még nem találom a helyem ebben a nagy topiközönben, de úgy tünik a régiek mind találnak maguknak néhány topikot és egy idő után főleg oda írkálgatnak. Ti használjátok a Kedvenceket ? Szoktatok éőben is találkozni ? Mióta van ez a fórum ?
ID Creative Commons License 2001.09.06 0 0 94
nekem is a felületességgel volt a bajom a csetet illetően. szerintem az vezet felületességhez, hogyha mondjuk annyit írsz, amennyire én most válaszolok, akkor az kicsúszik a képből még mielőtt elolvashatnám. legalábbis én még csak ilyen felülettel találkoztam.
bár nem dolgozom (hál istennek) szigorúan kötött munkaidőben, majdnem akkor állok fel amikor akarok, de a munkahelyi csevej az uncsi. még ha köze van a munkához akkor hagyján, de egyébként a konfrontáció elkerülése érdekében csak könnyű témákba vág bele az ember, mint pl hú de unom már amit most csinálok, meg ez nem beszélgetés hanem nemtommi. beszélgetni a barátokkal lehet, amikor nem kell attól félned, hogy félreérti és megsértődik és ezt még csak el se mondja stb. a topikon keresztül lehetsz egyenes, ha egyenes akarsz lenni, mert nem kerülhetsz kellemetlen helyzetbe. bár azér az lejön, ha látványosan nem veszik figyelembe ez ember hozzászólásait, de azt is lehet másra fogni, stb.

na, mosmá majdnem ott tartok, hogy a topikozás felszabadít a gátlásaid alól. pfuj.

jézusom mennyit tudnék most ömlengeni arról, hogy milyen a jó dolog a topik. ezért most kiutalok magamnak egy kis pihit. csak amíg meggyógyul a stílusérzékem:)

Előzmény: Barsony (93)
Barsony Creative Commons License 2001.09.06 0 0 93
Én a levelezőlistát még nem próbáltam, a chat-et pedig nem részesitem előnybe a fórumozásnál. A chat számomra sokszor felületes, nincs meghatározó téma, igy csak csemegézésre alkalmas. Nekem legalább is.
Az indexen a fórumozás mégis magasabb szintű mint bárhol máshol, mivel a válaszok relative gyorsan jönnek, igy már majdnem chat, de négis tartalmasabb.
Amikor dolgoztam, semmi szabadidőm nem volt, az egész napomat az irodában töltöttem és tulajdonképpen a fórumozás az indexen volt a kikapcsolódásom egy-egy szünetben. Ha ugy adódott kinyomtattam és később olvastam el, igy tudtam majd később bekapcsolódni.
Hidd el, ha kicsit furcsa módon is, de akkor különösen szükségem volt emberekre, akikkel elbeszélgethetek és ez gyorsabban illetve tartalmasabban folyt le,mint ha a valós életben hektikusan megbeszélt félórás barátnős traccsról lett volna szó.
Szerencsére ma mindkettőt végezhetem, ami szerencsés. Persze nem vagyunk egyformák, számomra fórumozás vagy csak olvasgatás során közel kerülnek az emberek. Itt azonban annyival másabb (hogy talán jobb is ?), hogy arról beszélgethetek, amiről akarok és nem kell csalódottan távoznom egy órás barátnős beszélgetésről, ahol 80 %-ban azt hallgattam végig (mivel beleszólni nem igazán tudtam), hogy melyik tápszerre esküszik a kisfia...
ID Creative Commons License 2001.09.06 0 0 92
áááá, ez igaz, ez eszembe sem jutott. bár én a kommunikáció szabályozottságát tartottam szem előtt, ahol mondjuk az egyik véglet a szemtől szemben, a másik véglethez meg az közelít, ahogyan mondjuk az író hatással van egy másik író művére (itt ugynis tértől és időtől eléggé függetlenné válik a kapcsolat).

a cset az kb realtime, csak térbeli átrendeződés a valóshoz képest (szóval másképp ezek az emberek nem beszélgethetnének), viszont a topikban van egy kis késleltetés a frissítések meg a felület adottságai miatt, és ennek a késleltetésnek szerintem nagy szerepe van abban, hogy milyen stílusa van a topikos társalgásnak.
ha jól gondolom a levlistán ez a késleltetés még nagyobb.

Előzmény: sereghajto (91)
sereghajto Creative Commons License 2001.09.06 0 0 91
A fórum bizonyos tekintetben teljesen más, mint a cset, vagy a levelezőlista. Tulajdonképpen azt hiszem ez is adja a varázsát. A fórum ugyanis teljesen nyílvános, bárki beleolvashat, és nem csak a mostani hozzászólásokba, hanem a két évvel ezelőttiekbe is.
És igen, a cseten is nagyjából állandóak a nickek.
Előzmény: ID (90)
ID Creative Commons License 2001.09.06 0 0 90
erről jut eszembe, azon gondolkoztam, hogy a topik az valahol a levelezőlista meg a cset között van. modjuk a válaszolás sebessége, a korábbiak írások visszakereshetősége (bár a topik elég jól visszakereshető), az írások átlagos hossza alapján.
bár őszintén szólva nem sokat levelezőlistáztam eddig.
a csetnek van állandó társasága?
Előzmény: helion (89)
helion Creative Commons License 2001.09.06 0 0 89
Voltam már levlistás én is,vagy 3 napig,de naponta jött vagy 100 levél,nem győztem volna elolvasni,tehát leiratkoztam.Ezt a dolgot azoknak találták ki,akiknek sok a szabadidejük.Nekem nem sok van.
Előzmény: ID (25)
ID Creative Commons License 2001.09.06 0 0 88
na és hozzátennék egy közhelyet.
lehet olyan dolgokról beszélgetni, amiről a való életben csak nagyon ritkán, mert nem találkozol olyan emberrel, akit foglalkoztat a kérdés. itt meg de. illetve nem is az a baj, hogy ne találnál ha nagyon akarsz, de nem lehet úgy odamenni valakihez, hogy "figyu erről akarok beszélni, érdekel?". itt meg megincsak de.

Előzmény: Barsony (87)
Barsony Creative Commons License 2001.09.05 0 0 87
Nagyon érdekes, amit felvetettél és csak ennyivel tudok válaszolni röviden az utolsó mondatodra:
Igen,ezért:-)
Jó éjt!

Előzmény: ID (85)
Barsony Creative Commons License 2001.09.05 0 0 86
Jaj ezt ne is melitsük...! Könyörtelen tény, hogy Europában Magyarországon legdrágább az internet. Hurrá.
A barátom Németországban 70 Márkát fizet, ebben benne van minden. No comment.
Előzmény: ID (84)
ID Creative Commons License 2001.09.05 0 0 85
na nekem mingyá mennek kell :(((( de azér még írok 1 kicsit.
volt ma egy vitám egy sráccal az ok-okozat kérdésről (ill még nem fejeztük be), ugyanis hirtelen nem emlékszem kinek a javaslata volt, de megnéztem a vallásfilót. teljesen fegyelmezetten vitáztunk kb 15-15 íráson keresztül, végig idézgetve a másik válaszaiból, leírva hogy szerintem ez van másképp. aztán a végén tulajdonképpen nem jukadtunk ki sehova és bár értelmesen válaszolgattunk, az volt az érzésem, mintha más nyelvet beszélnénk. akkor a végén frusztrációmat a könnyebb ellenállás felé terelve abban maradtam magammal, hogy erre vitára kevés az topik adta keret. nem is az volt a baj, hogy nem tudtam meggyőzni, hanem az hogy nem tudtam elmondani amit akarok.
aztán rájöttem, hogy sok olyan téma van (köztük ez a kauzalitás kérdés is) amiről irl ugyanígy kudarcba fulladt minde eszmecsere.
szóval asszem, hogy most azt gondolom, hogy a topik igenis alkalmas a vitára, csak tudatában kell lenni annak hogy egyáltalán hova vezethet a beszélgetés.

hoppá, lehet, hogy igazából ezért izgalmas topikozni mert sose lehet tudni....

ID Creative Commons License 2001.09.05 0 0 84
a türelmetlenségnek van egy egészen profán oka is, mégpedig ha dialupos vagy és ketyeg a fejedben a számla. ez boztosan könnyen ingerültté tesz valakit.
előre az átalánydíjért! :)
Előzmény: Barsony (83)
Barsony Creative Commons License 2001.09.05 0 0 83
azaz közvetlenebbül megy az egész.

a türelmetlenség szerintem egyenlő a kiváncsisággal. Egész nap másról szól az élet, bármennyire is indirekte módon tapasztalsz,látsz és érzékelsz. Ez azonban soha nem olyan nyilt, mint egy fórumos diszkuszió. Ezért van szerintem az a bizonyos szintű izgalom, ami mindannyiunkat vonz internetezés közben. A sokszinű egyéniségek, ország és világszintű beszélgetés, megannyi csemegével (info, humor, másság, stb.)

Előzmény: ID (82)
ID Creative Commons License 2001.09.05 0 0 82
azt nem mondanám, hogy gyorsabban, inkább mást. vagyis talán van olyan, aki engedi, hogy gyorsabban megismerd, mert nem kell a kötelező ismerkedési ritulét eljátszani a kapcsolat jellege miatt.

meg arra gondoltam, hogy biztos van az emberekben türelmetlenség. most netezek, most legyen valami izgalmas.

Előzmény: Barsony (81)
Barsony Creative Commons License 2001.09.05 0 0 81
Igy van. A benyomáskeltés tulajdonképpen egy alapvető egészséges tulajdonság, ami az alkalmazkodás alapköve is. De mégis azt mondom, az interneten lehetne az ember ezalapján őszintébb is, itt - a véleménykülönbségektől eltekintve- mégsem ütközik annyi hátrányba, mint a valós életben. És tulajdonképpen ez is az internet egyik és fontos előnye, hogy relative gyorsabban tapasztalhatsz embertársaidról.
Előzmény: sereghajto (79)
ID Creative Commons License 2001.09.05 0 0 80
pontosabban senki sem teljesen őszinte a való életben. viszont ott könnyebb megítélni, hogy mi motiválja a hazugságban. pl hogy a saját, vagy a másik érdekeit védi azzal, amit hazudik.
Előzmény: sereghajto (79)
sereghajto Creative Commons License 2001.09.05 0 0 79
Vannak, akik a való életben sem őszinték. A benyomáskeltési kényszerről már nem is beszélve, mert az szerintem mindenkiben benne van.
Előzmény: Barsony (76)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!