Keresés

Részletes keresés

kispolgár Creative Commons License 2001.09.08 0 0 24
a Zöld szigeten - meglátásom szerint - a két csoport szembenállása ma már az egyének és közösségeik a másik általi sérelmeken és megtorlásokon áll. a vallás csak egy indikátor. Az Isten az ember "teremtménye": egy lehetséges válasz az élet értelmére.

BarbÍrek.

Alan Shearer Creative Commons License 2001.09.07 0 0 23
Itt tényleg nemcsak a vallás a lényeg. Inkább arról van szó, hogy a régi angol, skót, walesi protestáns telepesek nem akarnak Írországhoz csatlakozni.
Szerintem nem lenne ekkora a gyűlölet, mert a legtöbb protestáns és katolikus békét akar, ha valaki nem szítaná folyton a gyűlöletet.
Pl. a Gerry Adams bagázs Sinn Fein/IRA vagy most a Vörös Kéz, aminek a cselekededét még a legkeményebb erővonlas protestáns Progressiv Unionist Party is elítélt.
salk Creative Commons License 2001.09.07 0 0 22
elnyomott!

"akik ezt ilyen-olyan sapkában szó nélkül hagyják..."

Gondolod, hogy nem ők szítják? Az emberek ilyet saját maguktól nem tesznek. Erre hergelni, uszítani, felkészíteni, a feltételeket biztosítani kell.

Csak gondold végig: ezekbe a csöppségekbe már most kitörölhetetlenül beleég a gyűlölet és a félelem a másikkal szemben. Milyen könnyű lesz pár év múlva felhasználni őket a visszavágásra. És ez akkor újabb csöppségekben újabb gyűlöletet és félelmet...
Ennyit a vallások emberszeretetéről. És ha valaki azt állítja, hogy az Istennek ennél vannak fontosabb dolgai, hát nem akarom minősíteni!!!!

Én ezen vallások egyházi vezetőit kiállítanám egy olyan porondra, ahol a híveik a nézők, és rájuk bíznám az eset megoldását. Ha verekedni akarnak, akkor verekedjenek, ha tárgyalni, akkor tárgyaljanak. De mindezt a híveik és a nagynyílvánosság előtt.

salk

Előzmény: Törölt nick (21)
Törölt nick Creative Commons License 2001.09.06 0 0 21
...ja igen: ha bárki hívő úgy értené az előző hosszászólásomat, hogy itt a hit ellen szóltam - pláne az ő hite ellen -, mikor istenekről beszéltem, az nagyot téved, ez nem a hitről, hanem mocskos lelkű emberekről szól... no és nem kicsit azokról, akik ezt ilyen-olyan sapkában szó nélkül hagyják...

...mert bombák ellen szart se érnek a jólelkű emberek imára kulcsolt kezei és szavai...

Előzmény: Törölt nick (20)
Törölt nick Creative Commons License 2001.09.06 0 0 20
...elszomorító dolog...

...teljesen mindegy, hogy minek nevezzük, vallásháború-e vagy sem, mert gyerekek ellen "harcolni" az végletekig felháborító gazemberség...

...csatlakozom salk-hoz: ha lenne bármilyen isten, pláne jóisten, akkor ilyen nem fordulhatna elő...

...legalábbis elgondolkoztató, hogy a vallási szervezetek - mert ugye nem vallásháború többek szerint -, a vallási előljárók, mint a pápa, a protestánsok nemtudomkije miért nem indít ez ellen a vérlázító gazemberség ellen "szent háborút".... mert ugye állítólag nem vallásháború... és ugye gyerekek ellen dobált bombák ellen szart se érnek az imák, ezt lehet látni... itt tenni kellene... hol marad a nagy igazságosztó főhatalom ilyenkor...

...elszomorító dolog...

Ugor Creative Commons License 2001.09.05 0 0 19
Nem én vagyok.
Előzmény: IDKFA (18)
IDKFA Creative Commons License 2001.09.05 0 0 18
Ugor

OFF
Te vagy pm52 ?
ON


idkfa for Doom by SpydercoPolice
[A hivatkozott kép már nem található meg a tar.hu-n]

Előzmény: Ugor (3)
iratmegsemmisítő Creative Commons License 2001.09.05 0 0 17
Az ember azt gondolná, hogy teljesen öncélúvá vált az erőszak. Meg azt is gondolná, hogy ha valakinek, akkor a lakosságnak már biztos elege van a folymatos robbantgatásból meg gyilkolászásból. Ehhez képest érdekes, hogy az egész enyhülési folyamat nem kis részben annak köszönhetően bukott meg, hogy a választásokon mégis inkább a radikálisabb pártokra szavaztak. Bár biztos ennek is van racionális magyarázata.
Törölt nick Creative Commons License 2001.09.05 0 0 14
Szerintem itt nem vallásháborúról van szó, hanem arról, hogy az ír katolikusok szeretnék egyesíteni a szigetet, a protestánsok meg nem. Tehát végül is Észak-Írország brit fennhatóságához való viszony öltözött vallási köntösbe. Ettől függetlenül persze szörnyű az egész. És az a vicc, hogy ilyen barbár országok EU tagok...
PGuszti Creative Commons License 2001.09.05 0 0 12
Hamis a konfliktus katolikus-protestáns beállítása. A konfliktus az írpárti - unionista jelzővel írható le. Nem vallási ellentétről van itt szó, hanem arról, hogy Észak Írország az Ír Köztársaság része legyen-e vagy az Egyesült Királyságé. Vallási tartalma nincs.
Ezért nem is támogatja sem a pápa, sem semmilyen külföldi katolikus szervezet az egyik, és semmilyen protestáns szervezet sem a másik oldalt.
Ahogyan Izraelben sem vallásháború folyik, itt sem. Ahogyan horváth-szerb háborúról beszéltünk és nem ortodox-katolikus háborúról.
Ez a félrevezető szóhasználat pusztán a keresztényellenes propaganda céljait szolgálja, ld. e téma néhány álszent hozzászólását.
geszthi Creative Commons License 2001.09.05 0 0 11
Ez is igaz, de most mar nem vallja senki skotnak magat ott (no meg ennyi ev tavlatabol....Akkor ilyen alapon alig van "magyar magyar" a sok keveredes miatt)
Egyebkent az a poen, hogy a protestans eszak irek sem epp rajonganak az angolokert. Probald csak leangolozni oket...
Előzmény: CHemotox (7)
dr.Oriza Triznyák Creative Commons License 2001.09.05 0 0 10
Pokolgépes támadás a katolikus iskola diákjai ellen
Index/MTI
2001. szeptember 5., szerda 17:36

Négy rendőr sérült meg szerdán reggel Belfastban, mikor katolikus gyermekek iskolába szállítása közben robbanószerkezet csapódott a rendfenntartók közé. Már második napja rendőrök védik meg a Szent Kereszt iskolába igyekvő gyermekeket és szülőket a protestáns támadások ellen.

A Vörös Kéz Védelmezői protestáns félkatonai csoport vállalta a Szent Kereszt belfasti katolikus iskola diákjai és az őket védő biztonsági erők ellen szerda reggel elkövetett pokolgépes robbantást. A belfasti Ardoyne Roadon felrobbant szerkezet négy rendőrt sebesített meg, és egy szülőt szívrohammal szállítottak kórházba.

A protestáns félkatonai csoport a hét elején felszólította a Belfast északi, protestánsok lakta negyedének határán fekvő katolikus iskola szüleit, ne merészkedjenek gyermekeikkel a protestáns negyed közelébe, és megfenyegette a védelmüket biztosító rendőri erőket is.

Mindkét közösség vezetői elítélték a merényletet

Az északír közösségek vezetői, protestánsok és katolikusok egyaránt határozottan elítélték a merényletet. Az északír politikusok szerdán határozott ígéretet tettek arra, hogy a problémát azonnal napirendjére tűzi a nyári szünetről rövidesen visszatérő belfasti nemzetgyűlés. Jane Kennedy, a brit kormány északír ügyeinek államminisztere már szerda délután találkozót tart a helyi közösségek vezetőivel, hogy megvitassák, milyen lépéseket tegyenek a feszültség csillapítására. Az ügyben három gyanúsítottat már letartóztattak.

jarlaxe Creative Commons License 2001.09.05 0 0 9
azért a Nagyfiút ne keverjük ide. vannak neki fontosabb dolgai is, mint azzal foglalkozni, hogy az úgynevezett keresztények milyen arcpirítóan szégyenletes dolgokat művelnek a nevében.
Előzmény: salk (8)
salk Creative Commons License 2001.09.05 0 0 8
kispolgár!

Nem akarok megbántani senkit!!!!!

Ha valóban volna Isten, akkor a vallás nevében szított gyűlöletek végett rég a fejére vágott volna az embereknek.

Ez nem egyéb, mint bizonyos vallási körök tudatos uszítása, ami sajnos nem egyedűl álló az emberiség történelmében.

Mélységesen megvetem az ilyen és ehhez hasonló emberi cselekedetnek nem nevezhető aljasságokat.

salk

Előzmény: kispolgár (-)
CHemotox Creative Commons License 2001.09.05 0 0 7
a protestáns lakosság általában Skóciából érkezett, Orániai Vilmos hóditása után.
Előzmény: geszthi (6)
geszthi Creative Commons License 2001.09.05 0 0 6
Egesz pontosan az angol birodalom utolso maradvanyarol...

Az anno megszallas a vallasi ellentetben (is) ontott testet. Gondolom "egyszerubb" volt igy, mivel mindketten irek. Bar fene tudja.

Előzmény: Geyza (0)
geszthi Creative Commons License 2001.09.05 0 0 5
Na latod ez sajnos igaz. Erdekes kerdes.

Egyebkent szegeny mar nagyon oreg es nem hiszem, hogy igazabol magatol tud mar csinalni dolgokat.

(persze most majd mindjart megkapjuk a magunket a katolikusoktol, hogy hogy beszelsz rola)

Előzmény: Ugor (3)
szerelemgyerek Creative Commons License 2001.09.04 0 0 4
én is majdnem elsírtam magam, a SKY-on vagy negyedórás anyagot láttam, plexipajzsos gumirendőrök, utánuk a szülők, közöttük a hatéves prüntyik, akik bömböltek, sírtak, mert nagyon féltek

gyalázat ez, középkori vallásháború,, örülök, hogy egy olyan civilizált országban lakom mint Magyarország, sőt, látva az északírországi barbarizmust, még a szomszédainkra se lehet panasz, ilyen szinten legalábbis nem...

Előzmény: kispolgár (-)
Ugor Creative Commons License 2001.09.04 0 0 3
Szerintetek miért nem utazik oda ilyenkor az idős lengyel munkás, hogy véget vessen a barbarizmusnak?
kispolgár Creative Commons License 2001.09.04 0 0 1
Nem az okokon van most a hangsúly ("úgy kezdődött, hogy visszaütött"), hanem a humánumon, ill. annak hiányáról.

(nem vagyok ír szakértő, de protestáns-katolikus ellentétről szól a média)

Előzmény: Geyza (0)
Geyza Creative Commons License 2001.09.04 0 0 0
Vallásháború a fenét!

Évszázados társadalmi-politikai ellentétekről van itt szó.

Előzmény: kispolgár (-)
kispolgár Creative Commons License 2001.09.04 0 0 topiknyitó
Könnyekkel küszködöm, mikor ártatlan gyermekeket bántanak.

Belfastban vallási (eredet) okokból felnőtt emberek(?) kövekkel dobálják a 4-6 éves suliba igyekvő kisiskolásokat. + Utcai zavargások, gyujtogatások, stb.

"Isten óvja" a magyarságot e barbárságtól!

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!