Keresés

Részletes keresés

Fortissimo Creative Commons License 2005.12.07 0 0 37
:((
Előzmény: Sheme (-)
kovacs zoli Creative Commons License 2002.02.15 0 0 36
Népszabó ma:

Oknyomozó riporter kerestetik!

Tavaly nyár elejétől decemberig a híradások állandó szereplője volt Karsai József battonyai vállalkozó. Indulatosan, folyamatosan tudatta a tévénézőkkel, mekkora gabonaválság van az országban. Ősszel még demonstrációt is szervezett. A megrémült gazdák nem a miniszter tanácsát fogadták meg, hanem az akkor a médiában elhangzott kukoricaárra ráígérő vevőnek gyorsan eladták termésüket. Decemberben már az államilag garantált felvásárlási árnál jobban, 18250 forintért lehetett eladni a kukorica tonnáját, január 24-én 21 500 forintért. A győri felvásárló cég 17000 forintért vette meg a számára szükséges mennyiséget.

Szerintem kéne egy oknyomozó riporter, aki kideríti: kinek az érdekében hangoskodott Karsai József? Úgy tűnik, nem a gazdák jártak jól. A multik olcsón jutottak hozzá az áruhoz. A termelők egy hónap alatt háromezer forintot vesztettek. Egy őstermelő húsz hektáron gazdálkodva ebben az aszályban is legalább 60 tonnát aratott, így 180 ezer forint hiánnyal kezdte a 2002-es esztendőt. Ez az összeg hiányzik a következő év elkezdéséhez. A vetőmagra, műtrágyára, növényvédő szerekre hitelt lehet fölvenni, ehhez 2002-ben az FVM kedvezményeket ad, így a veszteség ellenére el lehet kezdeni az új mezőgazdasági évet. A pénzt azonban a bank adja, az adófizetők pénzéből a kamattámogatást kapja a termelő. Úgy tűnik, Karsai úr akciójának másik nyertese a banki szféra.

Ha oknyomozó riporter volnék, megkérdezném: a tüntetés szervezője ennyire nem volt tisztában az ország gabonakészletével? Nem tudta, hogy ha helytelen hírt terjeszt, annak azok lesznek a kárvallottjai, akiket szavai szerint védeni akart?

Ha oknyomozó riporter volnék, az is felvetődne bennem, hátha tudatában volt a közgazdasági következményeknek, de nem az volt a szándéka, hogy a mezőgazdasági vállalkozók érdekeit képviselje, hanem a nagykereskedők és a bankok profitjának növelése.

Ha oknyomozó riporter volnék, megkérdezném az MSZP-t is: miért támogatnak egy olyan közszereplőt, aki nem tudja egy kampány következményeit kiszámítani, vagy ha ki is tudja, de nem a dolgozó adófizetők érdekeit képviseli, hanem a nagytőkét és a pénzvilágot?

Ha oknyomozó riporter volnék, megkérdezném Karsai Józseftől, ha nem a leírtak voltak a céljai, miért nem mondja, hogy: mea culpa!

Törökné Benkő Mária
Győr-Ménfőcsanak

Guta Creative Commons License 2001.09.08 0 0 35
mármint emelése
Előzmény: Guta (34)
Guta Creative Commons License 2001.09.08 0 0 34
Megható. Ezek szerint a maszoposok miniszter-elnök jelöltje úgy oldaná meg az éhezők problémáját, hogy meghívná őket egy jó ebédre... Mondom, megható. Ez a lépése Medgyessy-nek (!) egyébként ellentmond azzal az ígéretével, hogy első intézkedése a gázár 50%-os növekedése lesz. Akkor most ki fagyaszt meg kicsodát?
Előzmény: Sheme (-)
rozsa23 Creative Commons License 2001.09.08 0 0 33
Ugy godolom Orosházi székhelyű cégről van szó. Nem kivánok utánnanyomozni, hogy a fő tulajdonosok miből gyüjtötték össze a pénzt a megvásárlásához, igy teljes egészében rád bizom azt, hogy ismereteidből mit árulsz el feltéve ha ehhez az érintett magánszemélyek is hozzájárulnak.
Előzmény: mpd (30)
dakota Creative Commons License 2001.09.08 0 0 32
Esténként, mikor orbán otthon üldögél a villájában a kandalló mellett, rossz a kedve, mert szomorkodik a
szegények nehéz sorsa miatt. Meg is tenne mindent, hogy a szegények jobban éljenek.
Elgondolkodik, hogy lám 10 éve az orbán család olyan szegény volt, mint a templom egere, és most ott vannak a bányák, ott vannak a tokaji szőlőbirtokok, a számtalan ingatlan és hamarosan az egészségügyi privatizáció is az orbán családnak fog fialni.
Minden szegénynek meg van a lehetősége, hogy 10 év alatt kikeveredjenek a szegénységből és nagypolgári életet éljenek.
És ekkor orbán vidám lesz, hiszen megoldotta a szegénység problémáját.
Kézcsókra járulhatnak a szegények.
Előzmény: Pull Over (23)
rozsa23 Creative Commons License 2001.09.08 0 0 31
Én örülnék a legjobban ha kiderülne, hogy mégis letezik olyan tisztességes modszer amivel össze lehetett gyüjteni egy valoszinüleg több száz millió forintot érő cég megvásárlásához a pénzt.Kár, hogy ismereteidet nem osztod meg velünk és az országgal.Ha valóban jó hireid vannak akkor azokat nem kellene titkolni, hanem lehetővé kellene tenni, hogy mások is tanuljanak belőle.
Előzmény: mpd (30)
mpd Creative Commons License 2001.09.07 0 0 30
Ne haragudj, de erre nem vagyok kapható.
Javallom, Te se acsarogj egy ismeretlen cég ellen, mire jó ez?
Előzmény: rozsa23 (28)
rozsa23 Creative Commons License 2001.09.06 0 0 29
A magyar tulajdonban levő közepes ,vagy attól nagyobb cégek esetében teljes mértékben igazad van. Kissebb cégek esetében lehet egy-két kivétel,főleg akkor ha az induláshoz nem kellett nagyobb tőke és főleg ha saját vagy a család munkájára építenek. A nagy csalók éppen ezekre a legféltékenyebbek és éppen azt nem akarják,hogy tisztességes munkával ,szakmai hozzáértéssel is lehessen boldogulni,mert ha nem lenne lehetőség a csalásra akkor ők gyorsan lecsusznának amit képtelenek lennének elviselni.
Tehát a kérdés az hogy folytatodhat-e nagyban a csalás?
Előzmény: Sheme (27)
rozsa23 Creative Commons License 2001.09.06 0 0 28
Hol van a székhelye a Merian Rt.-nek ,régebben mi volt a neve? Továbbra is érdekelne, hogy mennyi az alaptőkéje , név szerint kik a tulajdonosai és hogyan tudták összegyüjteni a cég megvásárlásához szükséges pénzt. Tehát egy kisebbfajta átvilágitásra lenne szükség. Ennélkül mindenki azt mond amit akar csak legyen aki elhiszi.
Előzmény: mpd (26)
Sheme Creative Commons License 2001.09.04 0 0 27
Egyszerűen nem lehet mondjuk 20 olyan céget összeszámolni ma magyarországon, ami:

- nem pénzmosoda;
- nem jött létre bankoktól kicsalt kölcsönökből;
- nem valami politikusnak, vagy hozzátartozójának az érdekeltsége;
- ha mégis lenne, az csoda!

mpd Creative Commons License 2001.09.04 0 0 26
A Merian Rt.-ről van szó. SZVSZ ebben nincs fekete pénz. Az új tulajok régóta a szakmában vannak. Errefelé nagyon nagyban megy a liba és a pulykatartás. Ahogy tudom, beszállítói voltak a cégnek, amit aztán át (meg) is vettek.
Előzmény: rozsa23 (25)
rozsa23 Creative Commons License 2001.09.04 0 0 25
Tulajdonképpen én is ismerek egy-két "sikeres"magyar vállakozót akik nagyon jól gyarapodtak évről évre , jelenleg azonban büntetőeljárás folyik ellenük. Az oljhamisitok, ÁFA -csalók döntő többsége is "sikeres magyar vállalkozó" azt el kell hogy ismerjem. Ebben a vonatkozásban akár világelsők is lehetünk mivel a lebukás veszélye a "legsikeresebbek" estében nem túl nagy.
Egyébként melyik baromfifeldolgozóról van szó, kik a tulajdonosai, hogyan gyüjtötték ösze az üzem megvásárlásához szükséges pénzt, mekkora az alaptőkéje ,éves nyeresége stb. ?
Előzmény: mpd (24)
mpd Creative Commons License 2001.09.04 0 0 24
A baromfifeldolgozó az pl. olasz volt, német lett, majd most ismét egy magyar vállalkozói csoport viszi. Kb. 900 embert foglalkoztat.
Előzmény: andabi (17)
Pull Over Creative Commons License 2001.09.04 0 0 23
Esténként, mikor meggyesi otthon üldögél a villájában a kandalló mellett, rossz a kedve, mert szomorkodik a szegények nehéz sorsa miatt. Meg is tenne mindent, hogy a szegények jobban éljenek.

Karsai megbánta, hogy égette a búzát. Ma már a szegényeknek adná.

Karsai azt is megbánta, hogy gulyáslevest adott az mszp-nek. Ma már a szegényeknek adna gulyáslevest.

Ők ketten átérzik a szegények helyzetét, hitelesek. Szavazzunk mellettük, adjunk nekik esélyt arra, hogy ezen a tarthatatlan állapoton változtassanak!

rozsa23 Creative Commons License 2001.09.04 0 0 22
Kellenek a külföldi befektetők és vezetők a magyar vállalatok élén mert legalább ők nem hamisitják az olajat, a bort, nem foglalkoznak ÁFA csalással ,csempészéssel stb-vel. Egyetlen
hibájuk, hogy túlsok adót fizetnek ami azután szinte automatikusan a nagy magyar fehér galléros bűnözők zsebébe vándorol és így közvetve hozzájárulnak a magyar közállapotok romlásához.Ezeket a jól működő vállalatokat nem kellene viszaállamosítani és a nagy pénzü magyar csalók kezébe adni mert azonnál csődbe vinnék őket.
Nemrég olvastam egy felmérést amely szerint a magyar hajléktalanok átlagos szakképzetsége
meghaladja az országos átlagot. Ebből is következik, hogy a nagypénzű, az országot tönkretevő magyar fehér galléros csalók nem rendelkeznek komoly szaktudásal.
Előzmény: Sheme (21)
Sheme Creative Commons License 2001.09.04 0 0 21
Így van! Politikai reklámhadjárat a sipőckonyha! Jó a meglátásod!

Jó lenne, ha Medgyi, Ovi, meg a többi politikus nem a választási győzelemre apellálna, hanem arra, hogyan tudná segíteni azokat, akiknek az életét derékba törte a nagyszerű privatizáció és azok, akik hagyták, hogy a javakat elbaltázzák.

Egyébként Karsai is és a többi jólfésült öltönyös rabló a saját zsebét nézi, ezen kár is vitatkozni.

Ha én kerülnék hatalomra most, hát nem sok mindent tudnék tenni. Miért?

1. Azok a fontos üzemek lettek bezárva, melyek szinte az ország vérkeringését adták - vagy ha nem is bezárva, külföldiek kezébe adva.
Visszavenni? Nem. El kellene érni, hogy ők adják vissza az államnak.

2. Nem hiszem el, hogy a magyar munkaerő képzetlenebb lenne Ny-E.-i társánál. Hiszen akkor mi az az egyetlen dolog, amiben Mi jók lennénk? A tudásunk és szakértelmünk. Példa: a közelmúltban valamilyen szemcseppet fejlesztett ki egy vegyész. Itthon nem akarták bejegyezni a találmányt, ami bizonyítottan több emberen segített. Az USA egyből lecsapott rá, most ott gyártják, mi meg drága pénzen vásárolhatjuk. Úgy tűnik nekim, hogy vagy a bürökrácia ennyire hülye, vagy szándékosan nem hagyják érvényesülni az embereket itthon. De kik nem hagyják?

Én azonnali intézkedés képpen támogatnám az ilyen embereket és itthon, akár gyártósor vásárlásával készíteném ezeket a szereket. Ne a nyugat zsebébe vándoroljon a Mi tudásunk gyümölcse, hanem maradjon itthon, gyarapítsa az országot!!!

3. Megszűntetném azonnal a pártok költségvetésből való támogatását. Fizessenek a párttagok tagdíjat! A megmaradt pénzből lehetne enyhíteni a nyomorult sorsú - és itt nem csak Battonyára gondolok - emberek helyzetén, akikkel kibabrált a rendszerváltás.

4. A Parlament 386 képviselője helyett elég lenne, hm..., mondjuk 50. A többi, nyugdíjaskorú, már bocsánat, de begyepesedett vénemberre mi szükség van? Olyan emberek kellenek oda, akik: tudják is, hogy miről vitatkoznak, tudják, hogy milyen törvényt szavaznak meg és nem csak a gombokat nyomogatják, nem ügyvédek kellenek adatvédelmi biztos pozícióra, nem énektanárok gazdasági hivatalok élére ... és még sorol6nám.

5. Havi beszámoltatás az elköltött költségvetési pénzekről: ebből ezt építettük, abból oda tettük, hogy legyen ez meg az ... Nem évente egyszer, hogy jaj, hát ezt nem láttuk előre. Bocs.

6. Sokkal szigorúbb igazságszolgáltatást! Rendet kell tenni, hiszen nem lehet úgy élni, hogy a gyilkosok - Csaszi Előd -, bűnözők - kideríthetetlen olajosok -, csak úgy járnak-kelnek közöttünk, mintha mi sem történt volna.
Ez nem diktatúra, de ha egyesek szerint az, akkor javaslom nekik az alábbiakon elgondolkozni: fékeveszetten élni, vagy olyan korlátok között, melyek az ártatlanokat védik az elkövetőkkel szemben.

Lehet, hogy üres és nagy szavak ezek. Biztos. De egyszer el kell kezdeni kilábalni a sötétségből, ahová 11 év alatt jutottunk, vagy ki sem jutottunk. Persze ez nem olyan egyszerű.

Magyarország nem szuverén állam, bárki bármit is mond: függünk a nyugat hiteleitől, függünk az orosz olajtól/gáztól, függünk a hazánkat kilóra felvásárolt külföldiek szeszélyétől, hiszen ők tartottak meg néhány munkahelyet - lásd Győri Kex -, ahol dinamikusan, terhelhetően, rugalmas műszakban orrvérzésig dolgozhatunk, hogy ők gyarapodjanak és ne mi.

Mi a véleményetek?

Előzmény: Törölt nick (20)
Törölt nick Creative Commons License 2001.09.03 0 0 20
Ök ketten nem a szegénység leküzdése miatt találkoztak. Karsai a következö választásokon el akar indulni és ezért hivta magá mellé Medgyessyt.
Arrül nem is bezsélve, hogy szeretné ha lobbizna azért, hogy neki is kifizessék a szövetkezeti üzletrésztulajdont, amit nem egyenes ágon kapott nem is örökölt hanem felvásárolt és amelyröl Orbán kijelentette, hogy csak az arra jogosultak lesznek kifizetve.
Karsai annak idején 10 %-os áron felvásárolta most meg szeretné ha az állam kifizetné neki.
A többi amit ketten csináltak az pedig maszlag a népnek.
Triumphator Creative Commons License 2001.09.03 0 0 19
Leginkább a saját szegénységük ellen. :)

Üdv.

andabi Creative Commons License 2001.09.03 0 0 17
OFF:
"Orosháza miért csak volt híres? Van ott még 2 üveggyár! "

A legfinomabb az Orsi-virsli!:))

Nálunk itt a Délhús, de annak a virslije ehetetlen.

rozsa23 Creative Commons License 2001.09.03 0 0 16
Jó az első két kérdésed kár, hogy nem irod le a véleményedet vagy értsem úgy, hogy a kérdéseid már sejtetni engedik a véleményedet is?
A többi javaslatodrol pedig az a véleményem,hogy nem érdemes addig részletkérdésekről beszélni amig sokkal nagyobb problémák is vannak.Tehát a szegénység fő oka, hogy a szervezett bűnözők egyszerüen kirabolják az országot. Néhány száz évvel ezelött a törökök fosztogatták az országot, most pedig a szervezett-fehér galléros bűnözők és az a pénz amit ellopnak tőlünk az a gazdaság fejlesztése szempontjából elveszik, mert nem a gazdaság fejlesztésére használják fel,illetve nem is értenek ahhoz ,hhogy az elcsalt pénzt hogyan kellene jól befektetni. A gazdaság fejlesztése komoly szakmai hozzáértést kivánna jelenleg azonban az ilyen szakembereket nem engedik érvényesülni.Most a pénz számit és nem érdekes, hogyha az csalásból is származik. A csalók versenye zajlik.Amig ez ellen nem tesznek valamit addig a fejlődés szinte teljes egészében abból adódik amit a külföldi tulajdonban levő vállalatok produkálnak.Az export növekedését teljes egészében a külföldi tulajdonban levő vállalatok állitották elő. A szervezett bűnözőknek ugyan lenne bőven pénzük a gazdaság fejlesztésére azonban ehhez nem értenek , a szakemberek segitségét sem kérik ,mert ezt pedig rangon alulinak tartják.Így ahol nincs külföldi beruházás ott marad a nyomor. Úgy tünik ,hogy a külföldi beruházóknak sem tetszik , hogy nekik túl sok adót kell fizetniük csak azért, hogy a magyar szervezett bűnözőknek, adócsalóknak legyen mit elcsalni.
Előzmény: Sheme (14)
mpd Creative Commons License 2001.09.03 0 0 15
Bocs, de már butuskaságokat írsz.
1. Látszik, hogy nem ismered a jelenlegi mg.-i helyzetet. Ez nem baj, de közhelyeket kár leírni.
3. A magyar adórendszer nem oka Békés megye lemaradásának.
A 2. pont azért butaság, mert a külföldi termékek nagy részét nem kell beengedni, hisz itt gyártják.
A 4. pont nagyrészt igaz, de a jelenlegi kormány nem említhető egy lapon ezen a téren a korábbiakkal. Nagyon remélem, ők máshogy csinálták volna.
Befektetők pedig vannak. Ha van türelmed, összeszedem pl. a leginkább iparias város külföldi cégeit.
Nézted a másik topikot? Direkt felhoztam.
Előzmény: Sheme (14)
Sheme Creative Commons License 2001.09.03 0 0 14
Ezzel csak nem azt akarod mondani, hogy a szervezett bűnözés melegágya a Parlament?

Hiszen ott szavazzák meg a foghíjjas törvényeket, a joghézagos baromságaikat, melyeket ezért ki lehet játszani? Lehet, hogy igazad lenne?

Visszatérve a vidékre: tény, hogy nincs fizetőképes kereslet a megyeszékhelyeket kivéve - meg talán még 1-2 nagyobbacska várost. És ha ez így igaz, miért menne a külf. befektető - de akár a magyar is - oda, ahol nem térül meg a beruházása?

Még mindig nem írtátok le, mit tennétek! Lássuk, mit tartok ésszerűnek, de korántsem helyesnek:

1. A családi gazdálkodás befuccsolt, ez tény. Nem lehet zsebkendőnyi területen gépek és szerszámok nélkül dolgozni. Teendő: szövetkezetek indítása. Miért? Mert olcsóbb 1 traktort megvenni 100 zsebkendőnyi földterülethez, mint 100 gazdának 100 traktort külön-külön. A gépállomásokon a szervizelés megoldható. Ez is plusz munkaerőfelvételt jelenthet.

2. A magyar piac védelme a külföldi, több esetben silányabb termék ellen. Egyszerűen nem engedném be az országba.

3. Átlátható adórendszert: ez a toldozott-foldozott, dzsungelszerű massza teljesen felemésztette önmagát. Kész. Újat, ami egyértelmű, nem hagy kibúvókat, nem kivételez. Világosan fogalmaz, nem hagy jogi aggályokat.

4. Elbaltázott privatizáció: nincs mit visszacsinálni. Köszönetet mondjunk: Németh Miklós, Antall József, Horn Gyula és Orbán Viktor miniszterelnököknek, hogy bele sem szóltak a pocsékolásba, sőt, mintha csak segítették volna. Kösz, fiúk!

Elgyelőre ennyi. Mi a véleményetek? Ti mit tennétek?

Előzmény: rozsa23 (12)
Tappancs Creative Commons License 2001.09.03 0 0 13
Tekintsünk el attól, hogy 1944-ben a Vörös Hadsereg Illyefalvánál lépte át a magyar határt.
Battonya lemaradása annak is köszönhető, hogy előbb szállták meg, mint Nemesmedvest.
Előzmény: Sheme (-)
rozsa23 Creative Commons License 2001.09.03 0 0 12
Szerintem a szegénység fő oka az ,hogy törvényeink eléggé kedvező lehetőséget adnak a szervezett bűnözőknek és így csak ők boldogulhatnak. Tisztességes munkából, szakmai hozzáértésből nem lehet gyarapodni olyan körülmények között amikor arról vitatkozunk, hogy az olajhamisítók, borhamisítók, ÁFA csalók, csempészek, lakásmaffiózók hány száz milliárdot csaltak el a becsületes magyar allampolgároktól eddig és jelenleg is folyamatosan.Sajnos a privatizációs törvények is egyértelmüen a szervezett bünözőknek kedveztek mivel nekik volt sok pénzük és igy az ország vagyona jelentős mértékben aszervezett-fehér galléros bűnözők kezébe került akik most ezt a tisztességtelen módon megszerzett vagyont nem tudják megfelelően működtetni. A gazdaságnak a szervezett bűnözők kezén levő része nem működik eredményesen és gyarapodását jelenleg is a jövedelemeltitkolásnak, az adó,TB és ÁFA csalásoknak,a korrupció révén szerzett előnyöknek köszönheti.
mpd Creative Commons License 2001.09.03 0 0 11
OK.
Most már tisztázzuk azt is, hogy valóban és szerintem is rettentő tisztességtelen módon bánt a háború után minden hatalom és kormány az Alfölddel. (Továbbra is azt mondom, nem kell csak Békésre szűkíteni a kérdést.)
Erről, ha érdekel benneteket, nagyon sokat írtam a Föld, kaland, ilyesmi c. topikban, amit K.Trout nyitott. Idézem benne az Alföld-projektet, amit szintén méltatlanul mellőzött eddig minden kormány.
Eddig nem voltam biztos benne, hogy mennyire gondoljátok komolyan ezt a témát, de látom, télleg.
Ha érdekel a téma valakit, abban a topikban megbeszélhetünk részleteket is.
Vagy vonassuk össze.
Előzmény: Sheme (10)
Sheme Creative Commons License 2001.09.03 0 0 10
Akkor a suttyóra 1:1.
Előzmény: mpd (6)
Sheme Creative Commons License 2001.09.03 0 0 9
Bizony, igazad van!
Vajon Te mit tennél a szegénység ellen? Milyen "felzárkóztató" intézkedéseket kezdenél?
Mert nem hiszem, hogy Medgyesi a megváltó szerepében tetszelegne. Vagy tévedek?

Oviék is elkefélték, az tuti - mielőtt a múlton merengenénk, nem ártana a mit lehet tenni felé orientálódni!

Autópályaépítés: fontos lenne, hiszen Gyulán keresztüli kamionforgalom sem elhanyagolható! Igencsak leterhelt a 44-es út! Vagy: vasútpálya korszerűsítés: hacsak 30 km/h-val gyorsabban mennének a tehetvonatok, akkor a szállítás ugyebár nem közúton történne. A jó megközelítési lehetőség vonzza a befektetőket. Tényleg: miért nem kaphat hitelt magyar vállalkozó munkahelyteremtésre? Itt csak a külföldiek kapnak adókedvezményeket, mi magyarok a saját hazánkban ... Jobb is, ha nem írom le a jelzőket!!! De mi miért vagyunk hátrányban?

Előzmény: JO (8)
JO Creative Commons License 2001.09.03 0 0 8
UDV!

Sajnos a pesti ember nem nagyon tudja elkepzelni, milyen siralmas allapot uralkodik Bekes megyeben. Bekescsaba es a nagyobb varosok meg elmennek, de mondanom sem kell nem hasonlithatok ossze egyetlen nyugat-dunantuli varossal sem.
Tavaly a megyei netto atlagkereset 39000 Ft volt. Ez pedig nem tul sok. A megyek rangsoraban utolso v. utolso elotti helyen all az eloallitott GDP tekinteteben. Falun meg egyszeruen tragikus a helyzet. Munkanelkuliseg es nyomor minden mennyisegben. Akinek van munkaja az sem keres tul jol. Annyira nagy a munkanelkuliseg, hogy az onkormanyzatok sok helyen ingyen adnak a telket, ha uj uzemet akarsz epiteni. De hat ki akar uzemet epiteni olyan helyen ahol meg a madar se jar es ahova ut is alig vezet. Szoval szegenyseg uton utfelen...

Ha te is helybeli vagy, akkor gondolom ezeket eddig is tudtad es megerosited, ha nem, akkor mostmar tudod.
Mielott megkerdezned, honnan tudom mindezt. Ott nottem fel, rokonaim ott elnek, sokat jarok oda.

m.t.:
JO

Előzmény: mpd (0)
nevtelen Creative Commons License 2001.09.03 0 0 7
"Aszfaltozatlan, csatornázatlan települések, lerongyolódott úthálózat..."

Na, mi a bajod azzal a megyével? Ezek alapján olyan, akár Budapest. Az pedig nem akármi ám, hanem "világváros"...
;-)

Előzmény: Sheme (5)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!